Cea Mai Bună Aerotermă de perete, pentru baie și ceramică 2024

Aeroterma e un mic ajutor pe care te poți baza în sezonul rece. Deoarece în perioada anterioară am cumpărat un astfel de aparat, m-am gândit să te ajut să alegi cea mai bună aerotermă pentru tine.

Care este cea mai bună aerotermă?

Sunt o sumedenie de aeroterme electrice disponibile în comerț așa încât mulți nu știu ce să aleagă sau ce ar fi mai bun. Din cauza aceasta alături aveți un top 10 cu cele mai bune aeroterme de pe piață.

Probabil că ar mai trebui să adaug că în alte țări acest tip de produs nu e așa de popular întrucât străinii folosesc alte soluții de încălzire.

Heinner HCH-L1500WH

 • Putere 1500 W
 • Termostat reglabil

Heinner HCH-L1500WH e un model compact disponibil pe culoarea albă. Spre deosebire de alte modele, acesta are o rezistență ceramică. Acesta e și motivul pentru care are un preț ușor mare. De asemenea, discutăm despre o aerotermă de 1500 W care consumă 1,5 kWh. Puterea acesteia putând fi reglată în două trepte de 750 și 1500 W.

Pro: E un produs sigur, acesta e motivul pentru care vine cu protecție împotriva răsturnării. Nu e un lucru deosebit deoarece îl întâlnim și la alte mărci și produse.. Că tot am menționat siguranța, trebuie să adaug că are și protecție la supraîncălzire. Adică, se oprește atunci când orificiile sunt acoperite.
Viața aparatului este prelungită de faptul că are element de încălzire ceramic.
Un alt lucru util e termostatul ajustabil. Acesta e întâlnit la tot mai multe aeroterme.

Contra: Costul e ușor mare, dar e datorat faptului că are material ceramic la rezistență.
Un alt lucru care ar putea deranja e că are o putere medie.

Cui se adresează: Un astfel de model e pentru cei interesați de ceva durabil, ușor de folosit și cu garanție standard de 3 ani. Legat de garanție, acest lucru e unul caracteristic brandului Heinner.

Zass ZFH10

 • Putere 2000 W

Pentru cei interesați de un model aeroterma electrică portabilă aș recomanda modelul Zass ZFH10. Față de alte modele acesta este unul disponibil pe alb și negru.
De la început trebuie să scriu că discutăm despre un aparat 2 în 1 deoarece poate fi utilizat în anotimpul rece cât și cald. Acest lucru se datorează faptului că are funcție de a oferi aer rece.

Pro: Portabilitatea foarte bună a acestui model este dată de greutatea redusă și dimensiunile compacte. E vorba despre 25x19x21 îxlxL cm.
Poate fi reglată pe 2 trepte de putere acestea fiind de 1000 și 2000 W. În felul acesta poate oferi aer călduț și cald.
Nivelul de zgomot este unul scăzut întrucât discutăm despre undeva în 45 decibeli.
E un model vortex care oferă flux de aer încălzit rapid și care încălzește întreaga încăpere.
Cablul de alimentare e unul lung de 1,4 metri. În felul acesta nu trebuie să-l puneți neaparat lângă o priză.

Contra: Costul de achiziție este ușor mare comparativ cu modele de la alți producători, însă promite că încălzește mai repede o suprafață mare.

Cui se adresează: Un așa produs este adresat celora cu un buget ceva mai mare și care doresc un produs premium din mai multe puncte de vedere.

Electrolux EFH/C-5120 EEC

 • Putere 2000 W

Electrolux EFH/C-5120 EEC este un model de la suedezii Electrolux și se diferențiază de alte soluții prin faptul că poate încălzi o încăpere până în 25 mp chiar dacă are doar 2000 W.
Dacă vă veți uita bine la ea atunci o să observați că are o greutate mică de 1,5 kg și că dimensiunile sunt de 23x23x17 îxlxL cm.

Pro: Puterea e una superioară de 2000 W, putând fi reglată în două trepte.
Are mai multe mecanisme de protecție, printre acestea numărându-se construcția solidă care face ca aparatul să fie rezistent la impact (IP 20).
Pentru a se opri la o anumită temperatură dorită acest model are termostat.

Contra: Comparativ cu alte modele, acesta are un preț ceva mai mare. Dar, acesta e unul justificat de construcția robustă care-l face rezistent la impact.

Cui se adresează: E o variantă numai bună dacă vreți ceva de la un brand cunoscut și care oferă produse durabile.

Star-Light PTCA2000W

 • Putere 2000 W
 • Montaj pe perete
 • Timer
 • Telecomandă

Cea mai bună aerotermă de perete e Star-Light PTCA2000W, fiind vorba despre un model cu putere de 2000 W. Puterea sa poate fi reglată pe două trepte așa încât căldura să nu fie chiar așa de mare.
Dimensiunile acesteia nu sunt exagerate, lungimea sa fiind de 55 cm. Discutăm despre niște dimensiuni complete de 55x17x10 Lxlxî cm.

Pro: Poate fi montată pe perete, acest lucru fiind avantajos deoarece în felul acesta economisim spațiu. Un alt lucru avantajos datorită montajului pe perete este faptul că felul acesta arată mai bine.
Este echipat cu o multitudine de funcții, printre care time și termostat. Cea de termostat mi se pare cea mai utilă deoarece aparatul se va opri atunci când ajunge la o anumită temperatură pe care o setați. Iar timer-ul presupune că aparatul funcționează doar un anumit interval de timp, după care se oprește.

Contra: Va trebui să aveți un perete gol și o priza prin apropiere. Montajul va arăta precum în cazul unui aer condiționat și s-ar putea ca firul să atârne aiurea. Dar pentru a face ca totul sa arate picobello puteți folosi un canal cablu cu care să mascați cablul.

Cui se adresează: Un astfel de aparat se adresează celora care vor o soluție premium cu care să încălzească aerul rapid în cameră. E ceva mai răsărit decât alte modele întrucât vine cu telecomandă și funcțiile suplimentare pe care le-am menționat mai sus. De asemenea, imaginați-vă că datorită telecomenzii aparatul este mult mai ușor de pornit. Câte modele mai vin cu așa ceva la pachet?

Heinner HFH-L2000SL

 • Putere 2000 W
 • Termostat

Cea mai bună aerotermă cu termostat de ambient e Heinner HFH-L2000SL. Este vorba despre un aparat pe care îl bagi în priză, setezi temperatura și îl pornești. Adică e plug and play. Nici nu e prea mare, iar greutatea nici nu știu dacă e mai mare de 2 kg. Oricum, e foarte ușor de transportat.

Pro: Fiind vorba despre un produs de la brandul românesc Heinner, evident că are o garanție standard de 3 ani. Acest lucru este avantajos întrucât în acest fel ne arată că e un produs de îndelungă folosință. (Eu am un model similar care îl dețin de mai mult de 4 ani și funcționează ca în prima zi. Nu are mare lucru ce să se strice la așa ceva.)
Puterea se poate regla în 2 trepte adică 1000 și 2000 de W. E un lucru foarte avantajos întrucât în felul acesta puteți face căldură mai repede sau mai lent.
Dacă doriți să nu se depășească o anumită temperatură atunci puteți să reglați acest lucru de la un termostat.

Contra: Nu aș putea spune că are niște dezavantaje comparativ cu alte modele de podea, însă ca oricare model care se pune jos va ridica praful.

Cui se adresează: Este un produs util celora care își doresc ceva ieftin și ușor de utilizat. Va fi foarte apreciat de cei care doresc un model cu portabilitate extrem de buna întrucât dimensiunile sunt reduse iar greutatea este mică (între unu și două kilograme).

Aurora Touch

 • Putere 1800 W

Cea mai bună aerotermă pentru baie e Aurora Touch, aceasta fiind diferită de alte modele prin faptului că poate fi utilizată în mediu umed și că are câteva dotări suplimentare. Gradul de protecție este IP 24, adică la stropire cu apă.

Alte lucruri care ar trebui precizate de la început sunt că aceasta se montează pe un perete și că poate fi utilizat pentru a încălzi încăperi până în 10 mp.

Pro: Poate fi utilizată în mediu umed așa încât sa nu faceți baie la rece.
Puterea este una mare de 1800 W, putând fi reglată pe 2 trepte. Acest lucru facilitează faptul ca aparatul să producă un aer călduț ori cald.
Vine echipat cu senzor optic pentru detectarea mișcării așa încât să se economisească energie electrică.
Are o bară pe care pot fi puse prosoapele pentru a fi încălzite. De asemenea, acest suport are 4 cârlige pentru ca dumneavoastră să puteți pune mai multe prosoape.
Aerul furnizat este unul curat întrucât vine cu un și filtru de praf care poate fi spălat, adică este lavabil.
A fost realizat în Italia așa că putem spune că beneficiază de un produs de calitate superioară.

Contra: Costul de achiziție este unul mare pentru că discutăm despre un preț undeva la 2-3 ori mai mare decât la un model normal.

Cui se adresează: Aceasta vine ca o variantă pentru cei interesați de ceva pentru baie ori o altă încăpere unde umiditatea este mai mare. În acest sens vine cu o multitudine de facilități de protecție precum și de economisire a energiei electrice.

Rowenta Instant Comfort Compact SO2330

 • Putere 2400 W
 • Termostate

Germanii de la Rowenta au modelul SO2330 care e unul de culoare neagră. Spre deosebire de alte modele de acest fel, discutăm despre un produs care are o putere de 2400 W. Deoarece este de o putere mai mare înseamnă că aerul se va încălzi mai repede, iar consumul va fi ușor mai mare. Nu trebuie să vă faceți probleme deoarece aparatul este unul care vine cu trepte de putere așa încât să puteți seta și mai puțin.

Pro: Transportul este unul ușor de realizat, la acest lucru contribuind și faptul că este echipat cu mâner.
Nivelul de zgomot este unul redus întrucât dispunea de funcție Silence.
Poate fi utilizat și pentru a furniza aer rece întrucât dispune de o astfel de funcție.
E echipat cu două termostate, adică unul de siguranță și unul reglabil. Cel de-al doilea e unul care ajută să reglăm o temperatură și aparatul să se oprească atunci când aceasta e atinsă.

Contra: Costul de achiziție este unul ușor mare asta trebuie să ținem cont și de faptul că vine cu anumite lucruri care nu le dă limbi la alți producători.

Cui se adresează: E un aparat pentru cei care vor aer cald în sezonul rece și aer rece atunci când e cald. Probabil că va fi și pe gustul celora care doresc un produs de la un brand german.

Tesy HL 830 VPTC

 • Putere 3000 W
 • 3 trepte putere

Tesy HL 830 VPTC e un model mai special lucru care se poate vedea și de pe urma carcasei care este mult mai solidă. De la început trebuie să scriu că este vorba despre un model cu elementul de încălzire din material ceramic așa încât să fie mai durabil.
Dimensiunile sunt compacte întrucât discutăm despre 24x24x25 îxlxL cm.
Ar mai trebui să precizez și faptul că are o greutate de 3,4 kg. E ușor mai mare decât la alte modele, însă și construcția e mai solidă.

Pro: Are o putere mare, putând fi reglată în 3 trepte (adică 1000, 2000 sau 3000 W).
Nivelul de zgomot este unul redus, fiind vorba despre 55 decibeli.
E un aparat foarte durabil datorită faptului că are rezistență ceramică și o carcasă solidă. Rezistența este protejată de un grilaj metalic.
Poate fi utilizat în încăperi mai mari de până în 19 mp. Acest lucru o va face utilă într-un birou ceva similar. (Am văzut că pe alte site-uri e precizat că se adresează unor încăperi de 24-32 mp.)
Utilizarea sa e una simplă, panoul de comandă fiind unul mult simplificat.

Contra: Aspectul e unul industrial. La acest capitol stă ceva mai prost, dar nu știu dacă vă interesează prea mult acest lucru.
Un alt lucru care s-ar putea să vă deranjeze e faptul că are o greutate măricică de 3,4 kg. Dar, având mâner de transport nu o să întâmpinați probleme atunci când doriți să îl duceți dintr-o parte în alta.

Cui se adresează: Un astfel de aparat e pentru cei care doresc ceva durabil și cu construcție solidă. De asemenea, va fi apreciat de cei care vor un aparat puternic întrucât are putere de 3000 W.

Tesy HL 243 VB W

 • Putere 2000 W

O altă aerotermă de baie e modelul Tesy HL 243 VB W, aceasta venind cu putere de 2000 W (reglabilă în două trepte)și grad de protecție IP 24 (adică la stropire).
Cred că ați remarca faptul că în comparație cu alte modele pentru baie, acesta are un cost foarte mic de înc jur a 200-300 lei.

Pro: Puterea acesteia poate fi reglată în două trepte de 1000 și 2000 de W. În felul acesta puteți avea aer călduț ori cald.
Are programe de funcționare. Mai exact discutăm despre 6 programe din care 5 sunt din fabrică, iar unul poate fi personalizat.
Vine cu termoregulator care are temperatură de 5-35 grade.

Contra: Gradul de protecție e unul împotriva stropirii. Nu știu cum se va comporta în cazul în care vor fi mulți aburi. Din această cauză nu aș recomanda să îl folosiți dacă știți că va fi mult abur.

Cui se adresează: Un așa aparat e pentru cei care vor să încălzească baia înainte de a face un duș atunci când e sezonul rece.

Tesy HL-202 H

 • Putere 2000 W
 • Două termostate

Tesy HL-202 H e o aerotermă cu consum mic de curent deoarece având putere de 2000 W va consuma undeva la 250-500 W per 15 minute de funcționare. Pentru economisire suplimentară se poate seta corespunzător termostatul.
Puterea și restul facilităților o fac suficient de bună pentru o încăpere de maxim 12 mp.

Pro: Vine cu două termostate din care unul are rol de siguranță, iar al doilea are rol economisire curent.
Puterea de 2000 W e una foarte bună pentru încălzire rapidă. Iar, dacă nu vreți să faceți prea cald atunci puteți să setați treapta de 1000 W.
Are un design compact, fiind vorba despre 11x25x26 îxlxL cm.

Contra: Nu vine cu prea multe facilități, ci doar cu unele de bază.
Construcția e și ea una de bază, adică nu are rezistență ceramică.

Cui se adresează: Un așa produs de încălzire se adresează persoanelor interesate de ceva aspectiv, compact, cu putere peste medie și consum redus de electricitate.

Gadgetry 2 în 1

 • Conectare la bricheta auto
 • Putere 150 W

Cea mai bună aerotermă auto 12v e modelul Gadgetery care e unul 2 în 1. Adică poate furniza aer rece și cald. În felul acesta o puteți utiliza și pentru dezaburirea parbrizului.
De la început trebuie să scriu că astfel de aparate destinate mașinii nu sunt bine primite, poate și pentru că nu sunt realizate de firme cu reputație.

Pro: Costul de achiziție e unul foarte mic, fiind unul similar cu al unei variate standard pentru locuință.
Dimensiunile sunt unele compacte de 6x13x13 îxlxL cm. Iar, greutatea e și ea una mică de 400 grame.

Contra: După cum am scris mai sus, aceste opțiuni nu sunt primite bine, având în general recenzii negative. Adevărul e că nu poți avea mari pretenții de la un aparat de 150 W.

Cui se adresează: Acesta e pentru cei care vor să facă cald în mașină cu ajutorul unei aeroterme.

De ce să alegi o aerotermă?

Ar trebuie să alegi o aerotermă deoarece îți furnizează aer cald instant. Acesta e și marele avantaj față de un calorifer electric. Nu mai trebuie să stai până se încălzește, ci furnizează aer cald din moment ce e în priză.

În esență avantajele unui astfel de produs sunt după cum urmează:

Încălzește instant: Din moment ce e conectată la priză, aceasta încălzește rezistența și rotește ventilatorul pentru furnizarea aerului cald în cameră.

Cost mic de achiziție: Majoritatea produselor de acest fel costă între 100 și 200 lei. Evident că dacă aveți nevoie de ceva mai special atunci vă puteți orienta înspre un model cu mai multe funcții, dar care costă ceva mai mult.

Portabilitate foarte bună: Acest lucru se datorează faptului că are greutate mică și dimensiuni reduse.

Ghid achiziție

Dacă dorești să-ți achiziționezi așa ceva atunci trebuie să ai în vedere mai multe lucruri precum:

Dimensiuni: O aerotermă poate avea diverse dimensiuni. Cele mai compacte pot avea de exemplu 21 x 30 x 26 Lxlxh cm. Iar, cele de perete pot avea 10x17x56 îxlxL cm. Puteți observa că dimensiunile acestora diferă de la un tip la altul și dumneavoastră faceți alegerea funcție de care vă convine mai mult sau de cât loc aveți liber.

Tip rezistență: Una dintre cele mai importante componente ale unui astfel de aparat o reprezintă rezistența. Dacă aceasta e realizată din material ceramic atunci înseamnă că va fi mai durabilă.

Destinație: În funcție de locația unde va fi amplasată în comerț găsim modele de perete, de podea și pentru baie.

Ar mai fi și modelele auto care se conectează la 12 V, însă acelea nu le prea recomand deoarece sunt de proastă calitate și au în general recenzii negative.

Un alt lucru care trebuie să-l adaug e că multă lume caută modele cu acumulatori sau baterii, însă nu se comercializează așa ceva.

Putere: Cu cât puterea aparatului este mai mare, cu atât va face mai multă căldură dar și consumul de curent va fi pe măsură. Ceva ce ar trebui să adaug e că aceste aparate pot fi reglate întrucât vin cu trepte de încălzire.

Concluzii

Aeroterma este un produs de climatizare foarte util în sezonul rece, adică în anotimpuri precum primăvară, toamnă și iarnă. Alternativa premium la aceasta este șemineul electric, care necesită montare în multe cazuri, dar sunt și vaiarnte de sine stătătoare.

Foarte încântați vor fi cei care o vor folosi baie pentru încălzirea încăperii înainte de a face duș. Asta deoarece nu vor mai face baie la rece.

De adăugat ar fi faptul că în baie puteți folosi orice aerotermă însă doar atunci când nu folosiți dușul ori apa deoarece astfel de aparate nu sunt recomandate în locații cu multă umiditate.

Dacă aveți un buget generos atunci puteți folosi un aer condiționat pentru încălzire întrucât e mai eficient energetic.

Întrebări frecvente

Aeroterma usucă aerul?

Din păcate, aeroterma face ca aerul să fie uscat atunci cât aceasta este folosită. Discutăm despre un dezavantaj, dar dacă punem în balanță avantajele și dezavantajele atunci vedeam că primele sunt mai multe așa încât produsul să merite achiziția.

Cât consumă o aerotermă de 2000 W?

O aerotermă de 2000 W consumă 2 kWh dacă e folosită timp de o oră. Dacă o folosiți timp de 15 minute atunci aceasta consumă 500 W.

Puteți economisi curent dacă o setați pe o treaptă inferioară și dacă alegeți un model cu termostat. Termostatul are rolul de a opri aparatul atunci când acesta atinge o anumită temperatură.

Convector electric sau aerotermă?

Convectorul electric e tot un fel de aerotermă, însă fără ventilator. Din această cauză nu e zgomotos, dar nici nu furnizează căldură așa de repede.

Lasă un comentariu