Cel Mai Bun Aparat de Făcut Clătite 2024

Anumite deserturi nu pot fi făcute în tigaie dacă vreți să iasă perfect, adică aveți nevoie de soluții dedicate, iar pentru unul dintre cele mai populare deserturi din România – clătitele, e nevoie de cel mai bun aparat de făcut clătite. Acesta poate avea un design mult diferit de la un brand la altul, dar și în funcție de cum vreți să le preparați – subțiri, groase, mici sau mari. Modelele cu capac vă permit să faceți chiar și pancakes americane, pe când modelele simple cu doar o suprafață încălzită nu ar putea să o facă datorită grosimii aluatului.

De ce să alegeți un aparat de făcut clătite automat?

Motivele pot fi diverse, dar voi trebuie să știți că acesta înlocuiește tigaia specială și nu cea clasică care nu are acel strat special antiaderent. Dacă ar fi să vă enumăr câteva motive, acestea ar fi:

Temperatură perfectă și uniformă. Nu trebuie să vă faceți griji pentru că încălzește bine pe o suprafață electrică și nu ca în cazul arzătoarelor pe gaz, iar nivelul de temperatură este perfect.

Timp de pregătire redus. Chiar dacă nu aveți o putere mare ca să terminați rapid, adică veți vedea că este de ajuns pentru ce urmează să faceți și în acest sens, ajută mult designul și suprafața sa.

Rezultate perfecte. Veți vedea că nu se lipsesc și nu se rup cum era în cazul multor tigăi. Veți vedea că e de ajuns să se facă doar pe o parte, în special în cazul modelelor cu mâner, dar nu și la cele de sine stătătoare în care trebuie să turnați aluat.

Care aparat de clătite electric este bun?

În funcție de preferințele de gătit, spațiu și buget, sunt câteva recomandări de aparate făcut clătite care s-ar putea să vă placă, iar în anumite cazuri, brandul este foarte important. În general, nu prea ai cum să dai greș deoarece nu vorbim de vreo tehnologie foarte avansată. Aș mai adăuga faptul că trebuie să conțină și câteva accesorii din lemn pentru cele cu suprafață plată, adică acea spatulă de întors și acel T pentru nivelarea uniformă a compoziției de aluat.

Cecotec Fun Crepestone

  • Suprafață ceramică RockStone
  • Putere 1000W
  • Diametru zonă gătire 30,5 cm

Modelul prezentat nu este foarte popular datorită prețului, însă e o investiție bună deoarece are strat ceramic și nu cu teflon. Cel mai bun aparat de făcut clătite profesional este Cecotec Fun Crepestone iar ca acesta sunt foarte puține, în special dacă vorbim de calitate și putere.

Poate că în ochii unui copil, ar părea a fi un aparat de făcut clătite uriașe, doar că puteți face doar la diametru de circa 30 cm, iar în prezentarea video de jos se poate vedea cât de ușor se poate găti cu el.

Panoul de control este destul de simplu, adică se rezumă strict la butonul rotativ cu care puteți regla chiar și temperatura. Ca și în cazul altor produse similare și la acesta vedem acel indicator luminos care vă atenționează că suprafața este încălzită suficient pentru gătit.

Unold U48165

  • Obțineți un desert în stil american
  • Interior din aluminiu
  • Poate pregăti două bucăți

Un aparat pentru clătite americane e ceva destul rar pe piața noastră, adică puțini români aleg să gătească așa desertul, adică mai gros și aluatul are ingrediente puțin diferite și proporțiile nu sunt aceleași. Diferența dintre acesta și altele, e că are capac care încălzește și el pentru că aluatul este gros.

Plăcile respective nu au un diametru mare după cum se poate observa, dar așa aparatul de făcut clătite americane nu va ocupa mult spațiu pe blat. Acestea sunt de 14 cm fiecare, adică suficient pentru un mic desert peste care puteți presăra ciocolată, dulceață, frișcă sau sirop.

Arată bine pentru că are o carcasă din inox și restul este pe negru. Indicatoarele luminoase sunt vizibile pentru că sunt prezente în partea de sus.

Beper BT.710Y

  • Diametrul este de 20 cm
  • Material din aluminiu
  • 800W

Un aparat automat clătite ca acesta trebuie doar cufundat puțin în aluatul, iar recipientul inclus, adică cel din imagine, chiar ajută mult în acest sens. Probabil vă întrebați cum o întoarceți, ei bine, nu e nevoie pentru că iasă atât de subțire, încă e suficient să fie bine făcută pe o singură parte. Unii aleg să o întoarcă însă eu nu vă recomand asta pentru că iasă prea uscate.

Termostatul acestuia este automat, astfel că e prezent doar butonul de pornire iar pentru prima tură clătită, recomand să-l lăsați să se încălzească bine. În general, prima nu iasă atât de grozavă pentru că trebuie să se atingă acea temperatură.

Floria ZLN7911

  • 700W
  • 20 cm diametru
  • Un sigur buton de pornire/oprire

Vi s-a părut cam scumpă recomandarea anterioară? Atunci am pentru voi un aparat de făcut clătite ieftin de la un brand nu atât de popular, dar care oferă soluții potrivite pentru prețul cerut. Seamănă mult cu modelul anterior doar că sunt mici diferențe. E inclus și în cazul acestuia acel vas plat, dar și telul pentru amestecatul aluatului.

Puterea sa este cuprinsă între 600-700W, adică nu va pregăti desertul atât de repede ca și altele, dar face același lucru. Nu se lipește nimic pe suprafață, în special dacă lăsați să se încălzească suficient la început, de aceea are și un indicator luminos.

DOMO DO8709P

  • Polonic inclus
  • 1000W
  • Capacitate preparare 6 bucăți

Trebuie să știți că există și aparate de făcut mini clătite, în cazul în care vreți să pregătiți mai multe în același timp. În imaginea de sus aveți modelul DOMO DO8709P care oferă 6 zone de preparare, iar polonicul din pachet chiar poate fi util pentru a pune cantitatea perfectă de aluat.

E nevoie de o putere atât de mare pentru a pregăti suficient de rapid toate cele 6 bucăți, adică să nu aștepte cei dragi prea mult după ele.

Fie că vreți să fie mari ori mici, groase ori subțiri, aveți 5 recomandări de la mine, iar un alt tip desert poate fi obținut cu un aparat de vafe, dar și compoziția nu poate fi aceeași.

Ghid de cumpărare

După cum am spus anterior, aceste aparat de făcut clătite pentru copii sau chiar și pentru voi, sunt destul de similare ca și specificații, adică au acea suprafață plană cu strat antiaderent și un panou de control ușor de folosit. Totuși, aș sublinia anumite aspecte care poate nu le-ați acordat o prea mare atenție:

Materiale. Unii clienți se plâng de faptul că suprafața teflonată se duce repede, de aceea e bine să nu frecați pe ea cu soluții abrazive și să nu folosiți ustensile metalice, ci din lemn. O soluție ceva mai bună ar fi cea cu suprafață ceramică, doar că costul acestui material se reflectă în preț, adică este de 2-3 ori mai mare.

Putere. O capacitate de încălzire de cel mult 1000W pare a fi de ajuns. Totuși, unii clienți se plâng că durează cam mult pentru că au fost obișnuiți să facă la arzător, numai că așa nu aveți cum să le ardeți, iar suprafața de gătit încălzește uniform.

Mărime. Majoritatea prezintă o suprafață cu diametru de 30 cm, dar sunt și variantele cu mâner de circa 20 cm în diametru. Acelea nu sunt atât de mari pentru că trebuie să fie și ușor de manevrat. Unele pot fi mai mari deoarece oferă două sau mai multe suprafețe de încălzit în cazul în care vreți să obțineți mini pancakes.

Lasă un comentariu