Cum Blochezi un Nr de Telefon sau SMS

Probabil ai dat numărul tău de telefon unui agent de vânzări ori vreo entitate l-a vândut, iar acum te trezești cu o sumedenie de apeluri de la numere pe care nu le cunoști ori cu SMS-uri dubioase (precum cele de la Kredyt Inkaso).

Ce e de făcut? Nu are rost să te stresezi, poți bloca orice număr, inclusiv pe cele ascunse. Fie că e vorba de numere de tel ori SMS. În articolul de față am să-ți arăt cum poți face aceste lucruri, dacă ai un telefon relativ nou.

Exemple de situații în care ar putea fi necesară blocarea

Reclame de la firme necunoscute

Diverși furnizori de telecomunicații ori bănci au obișnuința de a da mai departe numerele de telefon ale clienților. În felul acesta poți primi apeluri ori mesaje cu oferte de la firme de care nu ai auzit.

Somații de la recuperatori pentru facturi fictive

Pe telefonul tău chiar dacă te-ai portat mai bine de 10 ani poți primi somații de plată a unor facturi neachitate care sunt fictive. Aceste apeluri sau SMS-uri venind de la presupuse firme de recuperări. Somațiile pot veni pentru sume fictive de zeci, sute sau mii de lei. Sunt persoane care au primit și pentru sume de sub 1 leu.

Evident că firma veche de telefonie nu te-ar fi lăsat să te portezi dacă nu le-ai fi achitat facturile. Mai mult, poate nici nu ai avut abonament, ci poate ai fost pe cartelă.

Persoane care te sună din greșeală în mod repetat

Am pățit de mai multe ori să fiu sunat la ore nepotrivite de persoane care greșeau numărul. Mai mult acestea continuau să sune și în alte zile, tot din greșeală.

Apeluri de la escroci

Poți fi sunat de hackeri/escroci din diverse țări în scopul de colectare informații despre tine. Dacă nu le răspunzi pe numărul străin, atunci e posibil să te sune cu număr de România și să se ofere să-ți prezinte o afacere ori un serviciu. Îți vei da seama că ceva nu e în regulă prin faptul că au accent indian, rusesc ori că au dificultăți în a comunica în limba română.

Cum blochezi un nr de telefon

Blocarea unui număr de telefon e cel mai elementar lucru și în teorie ar trebuie să fie valabil la orice telefon, inclusiv la cele mai vechi. În esență trebuie să fie un aparat de tipul smartphone, adică cu software smart.

Pașii de urmat sunt simpli. Adică, intrați în aplicația “Telefon”, selectați numărul/contactul și din meniu apăsați “Blocare contact”. După această operațiune de fiecare dată când vei fi sunat de acel apelant, va fi respins automat. Dar, apelul lui va apărea în jurnal cu notificarea că a fost blocat.

Cum blochezi un nr necunoscut/privat

Blocarea unui număr ascuns poate fi realizată in celulare mai noi care sunt de tipul “smartfon”. Eu am un Samsung, iar opțiunea e disponibilă în meniul Setări din aplicația “Telefon”. Apăsați “Blocare numere” și vă va apărea meniul de mai sus.

Cred că e un proces simplu de urmat. Dacă nu vă apare acest meniu atunci mai căutați pe Google ori încercați să găsiți o aplicație în Google Play Store.

Cum blochezi un nr SMS

Se poate întâmpla să primiți cu duiumul mesaje de la diverse firme. Evident că mesaje nesolicitate. Dintre acestea multe pot fi păcăleli. Poți scăpa de ele dacă blocați numerele.

Acest lucru se realizează prin deschiderea SMS-ului și apăsarea opțiunii “Blocare număr”. De acum înainte nu o să mai primești mesaje nesolicitate de la acel număr.

De asemenea, o altă variantă e că poți intra în aplicația “Mesaje”, selecta mesajul și apeși opțiunea aferentă precum în imaginea de alături.

Cum blochezi un mesaje SMS fără număr

Puțin mai complicat e să blochezi un expeditor care nu are număr de SMS, ci un nume scurt. Dar, există o soluție și pentru acest “dăunător”. Instalați aplicația Google Messages din Play Store.

Aceasta vă oferă opțiunea să blocați inclusiv nume scurte și să le raportați ca spam.

Dacă raportați ca spam acel SMS atunci aplicația va știi să blocheze mesaje de la acel expeditor când va dori să trimită altora care au app-ul acesta instalat.

Aplicații terțe de blocare

Pe lângă aplicația “Google Messages” mai sunt și altele care vă pot ajuta la aceste sarcini. Dar trebuie știut că utilizarea unor aplicații terțe care nu sunt de încredere vă pot afecta confidențialitatea și implica anumite riscuri.

Întrebări frecvente

De ce nu primesc mesaje de la numere scurte?

Dacă ai restricționat aceste numere, atunci s-ar putea să nu mai primești mesaje de la ele. De asemenea, s-ar putea să fie o problemă la expeditor ori la rețeaua de telefonie mobilă.

Ce se întâmplă dacă blochezi un nr de telefon?

Dacă te stresează cineva pe care-l cunoști ori nu atunci opțiunea de a-i bloca apelul. Blocarea presupune că mobilul tău nu va suna, iar apelul va fi respins automat. Dar, in jurnalul telefonului va apărea faptul că ai fost sunat și că apelul respectiv a fost respins.

În funcție de modelul de telefon, există opțiunea să nu fie afișat apelul respins în jurnal.

Lasă un comentariu