Cea Mai Bună Cafetieră cu Râșniță în 2024

Dacă ați fost mulțumiți de vechea cafetieră din aluminiu, însă vă doriți un plus de aromă, dar și un aparat mai fiabil, atunci vă recomand câteva cele mai bune cafetiere cu râșniță încorporată. Deci acestea oferă ceva în plus față de panoul de control digital, plus că vor fi ceva mai mari și zgomotoase (la măcinare). Evident că nu m-am limitat doar la acestea, pentru că unii dintre voi căută doar un aparat mai nou care să-l înlocuiască pe cel actual. Această cafetieră cu cafea boabe costă semnificativ mai mult deoarece vorbim de o dotare suplimentară, de asemenea, nu veți regreta alegerea făcută.

De ce să alegeți o cafetieră cu râșniță?

Pe lângă faptul că este cafetiera automată, vi se oferă o băutură pe bază de cafea mult mai aromată, adică nu se pierde nimic, deoarece aroma menținută în boabe. Nu e nevoie să optați pentru alte tipuri de aparate care pot prepara diferit cafeaua ori care costă foarte mult.

O puteți controla ușor pentru că are un panou de control restrâns cu funcții de bază, adică nu este nimic complicat. Voi doar trebuie să o alimentați cu apă și boabe de cafea.

Cafetiera manuala, dar și cea automată, se adresează celor care vor o cafea clasică preparată la filtru și care să scoată prea multă cofeină, adică să fie slabă și aromată. Cu siguranță ar mai fi și alte motive pentru care vă recomand o cafetiera de cafea electrică: este un aparat de tip 2 în 1 (ocupă puțin spațiu), unele au două compartimente pentru boabe (pentru două sortimente diferite), dozare inteligentă (respectă raportul cafea/apă)

Care este cea mai bună cafetieră?

Am făcut o listă cu mai multe astfel de cafetiere cu râșniță inclusă, dar alte modele care le consider alternative digitale simple, turcești și italiene. Fiecare prepara într-un mod diferit băutura, astfel că rezultatul va fi unul puțin diferit. Principiul de funcționare al acestora este foarte apropiat deoarece nu sunt implicate tehnologii avansate, ci apa este încălzită, ca apoi să curgă peste cafeaua măcinată și să treacă printr-un filtru permanent, nu din hârtie cum era în trecut.

Alegeți care vi se potrivește mai mult sau poate ați stabilit un buget limită. De aceea am recomandat cafetiere ieftine și bune de la branduri renumite pentru produsele lor.

Philips HD7900/50 All-in-1 Brew

 • Recipient dublu pentru boabe
 • Afișaj electronic
 • Filtru permanent

În opinia mea, aceasta este cea mai bună cafetieră cu râșniță integrată deoarece oferă mai mult decât ați avea nevoie, însă cu trecerea timpului, cred că veți aprecia absolut toate acele facilități noi. Ideea e că nu este ca una oarecare, dar tot este o cafetieră cafea cu filtru permanent, adică nu mai trebuie să cumpărați filtre din hârtie care erau foarte bune, dar trebuiau schimbate după fiecare utilizare.

Poate oferi până la 10 cești de cafea cu o singură alimentare, iar printre funcțiile sale e numără următoarele: rezervor de apă detașabil, măcinare.

Philips este un brand care oferă soluții de încredere, adică nu dezamăgește la capitolul calitate, oferă caracteristici noi și utile.

Este alternativa perfectă la espressoarele cu râșniță, în special la cele automate care au un panou de control similar. Din păcate, opțiunile nu sunt la fel de numeroase adică în cazul aparatului de sus, vorbim doar de opțiune pe selectare a intensității (între 1 și 3), numărul de cești (de la 1 la 10) și gradul de rugozitate. Aveți posibilitate de a folosi numai cafea măcinată sau chiar să pregătiți cafea cu gheață dacă doriți o băutură rece pe timp de vară.

Russell Hobbs 22000-56

 • Programabilă
 • Fierbere silențioasă
 • 12 cești

Dacă vă doriți o cafetieră cu râșniță ieftină de la un brand cunoscut, dar nu sunteți dispuși să cheltuiți mult, atunci puneți pe listă cea de sus care chiar face ce spune. Nu este un aparat oarecare, ci e unul destul de avansat, adică îl puteți programa după bunul plac. Setările sau panoul de control digital oferă opțiuni pentru selectarea gradului de măcinare, tăria băuturii și numărul de cești dorite.

Timerul este foarte util dacă vreți să vă prepare cafea de dimineață, fără ca voi să vă treziți mai devreme, iar cafeaua poate fi ținută caldă timp de 40 minute datorită plitei încălzite. Întreținerea este simplă datorită faptului că are un filtru permanent care trebuie doar curățat după fiecare utilizare.

Cu alte cuvinte, o puteți alimenta seara pentru ca dimineața să o serviți, adică câștigați timp pentru alte sarcini importante. În plus, o consider cea mai silențioasă cafetieră digitala cu timer în comparație cu altele, în special când vorbim de procesul de fierbere.

Nu este o soluție ideală pentru a fi folosită în scop comercial, dar nu vă oprește nimeni deoarece poate pregăti cafea pentru multe cești.

Heinner HCM-900RBK

 • Super Preț
 • Filtru lavabil
 • Râșniță reglabilă

Căutați cea mai ieftină cafetieră cu râșniță încorporată? Dacă restul vi se par cam scumpe, dar vă doriți una care poate fi alimentată atât cu cafea boabe, cât și cu cafea măcinată, atunci o opțiunea este cea de la Heinner prezentată sus.

Vorbim de un brand care oferă soluții bune pentru cei cu un buget alocat mai mic, dar au avut loc niște compromisuri pentru acest preț. Cu alte cuvinte, nu vom vedea anumite caracteristici speciale care probabil le-ați văzut la modele de top (programa, setări pentru niveluri de intensitate, autocurățare).

Fiind un aparat accesibil, aveți doar opțiunea de măcinare fină sau grosieră, deci nici nu aveți ce să-i reproșați. Procesul de măcinare durează sub jumătate de minut, iar lamele din inox chiar se descurcă bine.

Se vede din imagine că este mică, adică poate pregăti cafea pentru cel mult patru persoane, adică vorbim de numai 4 cești. Cu alte cuvinte, rezervorul de de apă are o capacitate modică, adică de 0,6 litri.

Caso Design Coffee Compact Electronic

 • Timer
 • Design modern
 • Recipient pentru boabe de 800 ml

O cafetieră cu râșniță Caso Design foarte populară este cea de sus pentru că o construcție interesantă, adică bine gândită, astfel că se integrează în orice spațiu. Unii ar spune că nu este cu nimic mai deosebită decât un model standard, însă vă pot asigura că intensitatea aromei nu poate fi la fel deoarece vorbim de acel sistem de măcinare.

Sunt multe motive pentru care trebuie pus pe listă: design compact și modern, meniu ușor de folosit, compartiment pentru boabe, timer în caz că vreți să programați pornirea, poate pregăti 4 cești, posibilitate de folosire a cafelei măcinate, funcție menținere la cald și o mulțime de alte dotări. Când te uiți prima dată la ea, nici nu ai zice că este atât de echipată, însă vorbim de un brand de top cu experiență în acest domeniu. Deci, alegând un produs de la un brand de top, vă asigurați că faceți alegerea potrivită.

Boabele sunt sigilate foarte bine de recipient, astfel încât să nu se piardă aroma și că tot vorbim de acest capitol, sunt două setări în acest sens. Cu siguranță, nu se ridică la nivelul unui aparat premium în acest preț, deci nu trebuie să aveți așteptări prea mari.

Krups Grind&Brew KM832810

 • Design compact
 • Meniu ușor de folosit
 • Ușor de curățat

Avem un alt aparat de făcut cafea, numai că acesta nu este un espressor automat, ci o cafetieră cu râșniță de cafea. De aceea are un design diferit, adică este mai mare și prețul poate părea ca piperat la prima vedere, însă avem o soluție practică de tip 2 în 1.

Evident că nu oferă aceeași băutură, ci o cafea puțin mai aromată deoarece o puteți alimentat cu cafea boabe și nu cu cafea măcinată. Singurul lucru care nu-mi place e că nu are un recipient mare pentru boabe. Evident că acesta nu poate fi un motiv de a nu-l cumpăra, pentru că alimentați cam cu cât este nevoie sau chiar ulterior în funcție de necesități.

Sunt trei setări de măcinare, cronometru, vas de cafea din sticlă, finisaje premium, o interfață simplă, deci vedem cam ce este nevoie și ce ar trebui să ofere un brand cu experiență în domeniu.

Haeger Perfect Drip CM-10B.010A

 • Funcție Keep warm
 • Timer
 • 10 cești cafea

Aceasta este o altă cafetieră 2 în 1 doar cu un design mai compact, adică nu mai este atât de înaltă, dar prepară la fel de multe cești ca majoritatea – 10. Vedem un număr atât de mare de cești pentru că are un rezervor de apă de 1,25 litri și un compartiment cu capacitate mare pentru boabe – 60 grame, dar nu aș considera-o cea mai bună din acest punct de vedere.

Are un meniu simplu cu câteva butoane, pe care se pot observa funcții precum: timer electronic, funcție menținere cald, funcție anti-picurare, comutator de lumină, ecran LCD albastru.

Coșul filtru este detașabil pentru a putea fi curățat sub jet de apă, astfel că nu trebuie să mai cumpărați periodic filtre din hârtie.

Russell Hobbs Grind & Brew Thermal 25620-56

 • Râșniță ajustabilă
 • Recipient de 250 grame
 • Selector aromă

Față de alți producători, această cafetieră cu râșniță de la Russell Hobbs este ceva mai mare și nu va ocupa mult spațiu pe blat, datorită formei sale. Mă refer la faptul că are un recipient pentru boabe considerabil mai voluminos – 250 grame (când te gândești că unele au de circa 50 grame).

Meniul său oferă mai multe opțiuni decât modelele retro. De exemplu, puteți alege nivelul de aromă (intensitatea cafelei), dar aveți și un timer pentru a putea programa pornirea. Cafea obținută poate fi menținută la cald timp de 40 minute, funcție care este prezentă numai la generații noi cu control digital.

Chiar dacă am menționat-o la final, este la fel de bună ca și restul, plus că producătorul este unul renumit pentru produsele sale de calitate.

Alternative

Dacă nu v-a plăcut ceva la modelele prezentate, poate că sunteți în căutarea unei râșnițe cafea cu cafetieră, adică două aparate independente care le puteți folosi cum doriți sau poate vreți doar cafetiera mică la ofertă, cum sunt și cele de jos:

Electrolux Create 5 E5CM1-6ST

 • Selector aromă
 • Full inox
 • Timer 24 ore

Categoric, nu intră la categoria profesional chiar dacă prezintă un nivel de calitate diferit, ci rămâne o cafetieră ieftină și bună de la un brand renumit. Nu aveți cum să dați greș cu aceasta deoarece oferă acel selector de intensitate, adică puteți obține cafeaua exact cum v-o place.

O puteți programa în avans dacă vreți să savurați la o anumită oră cafeaua preferată, însă nu este un produs Smart, ci trebuie să o faceți tot manual. Poate generația următoare va oferi o funcție de control de la distanță pe lângă acel timer digital.

Cafetiera cu cafea măcinată este alternativa la cea care macină și după cum puteți vedea, este la fel de mare, iar pe lateral indică cu precizie nivelul de apă. Funcția de curățare este prezentă și ea, iar unii clienți caută chiar un filtru anticalcar pentru ea, dar voi puteți folosi apă îmbuteliată ca o soluție.

Heinner HCM-1500RDIX

 • Ieftină
 • Fără BPA
 • Timer

Nu cred că se mai fabrică cafetiere cu filtru hârtie, majoritatea având acel filtru detașabil și lavabil. Promite să ofer cât concurența, dar la un preț mult mai mic. Mă refer la faptul că are control electronic, setare tărie băutură, timer, funcție anti-picurare și oprire automată. Funcția antipicurare este foarte importantă dacă vreți să aveți un aparat foarte curat, adică nu permite să picure nimic când vreți să torni cafea într-o ceașcă.

Dacă plecați într-un mic concediu, o puteți lua cu voi, dacă aveți o priză 220V la îndemână. Deci o cafetieră portabila cu filtru permanent, poate fi chiar una ca acesta sau una cu recipiente mult mai mici cum este cea de jos.

Fakir Kaave

 • Numeroase culori
 • Design modern
 • Preț bun

Un aparat preparare cafea turcească Fakir Kaave este puțin diferit de restul și se vede după design. Nu este un produs turcesc, ci unul german, iar calitatea nu are cum să dezamăgească, nici măcar la prețul cerut.

Puterea sa de 735W este de ajuns pentru a pregăti 4 cești de mocha, atât fiind și capacitatea sa. Cum de a ajuns să fie una dintre cele mai bune cafetiere turcești? Păi, datorită tehnologiei Luminasense care verifică constant nivelul spumei și apei prin ajustarea temperatură și duratei programului. Puteți folosi doar cafea măcinată pentru acesta, iar sortimentul trebuie bine ales.

Camry CR 4415W

 • Capacitate 300 ml (6 cești espresso)
 • Bază rotativă 360 grade
 • Perfectă pentru voiaj

Pentru cei ce caută cea mai mică cafetieră electrică pentru moka, aveți o opțiune de la Camry care are un design simplu și ușor de folosit. Nu e nevoie de o sursă de căldură, ci doar de o priză pentru că este o cafetieră italiană electrică.

Datorită dimensiunilor și greutății reduse, este aparatul perfect pentru voiaj și nu numai, încăpând fără probleme printre bagaje. Numai că trebuie să aveți grijă la partea electrică, adică să nu ajungă apă la ea.

Nu prea sunt multe de spus despre ea, deoarece o alimentați cu apă și cafea măcinată, și apăsați butonul. E atât de simplu de folosit, încât oricine ar fi mulțumit de ea.

Tipuri de cafetiere

În funcție de design, utilitate, mod de preparare, materiale din care este realizată, pot fi mai multe tipuri:

Clasice. Cu toți am folosit le-am folosit doar că la un moment dat începe să nu mai ofere aceleași rezultate ori să vă plictisiți de ea, pentru că nu ați făcut alegerea potrivită de la început. De aceea nu trebuie să vă zgârciți dacă va fi un aparat ce-l veți folosi zilnic.

Digitale. Față de cele clasice electrice, aveți în plus un timer adică nu mai trebuie să stați în apropiere pentru a o opri.

Voiaj. Acestea sunt cele electrice și mici care le puteți alimenta la o priză simplă sau 12V. Dacă vorbim de camping cu rulota, atunci lucrurile se simplifică, adică vorbim de o gamă mai mare de modele.

Retro. Acestea sunt cele din aluminiu sau inox care pot fi puse pe aragaz sau plită, adică nu funcționează la curent.

Cu râșniță. Acestea oferă posibilitatea să alegeți gradul de măcinare, iar aparatul va alege doza necesară pentru intensitatea setată de voi. Deci este vorba de un proces automat care va ușura munca voastră, dar și rezultatul va fi exact cel dorit. Deci nu veți mai greși cantitatea de cafea ori apă adăugată.

Cele mai bune mărci de cafetiere

În funcție de tipul dorit, brandurile pot să difere, iar din lista de sus menționată se poate observa acest aspect. Însă când vine vorba de inovație, Philips, Tefal, Russell Hobbs etc, dar și Fakir. Dacă ar fi să vă sugerez un produs de la unul dintre producătorii actuali, probabil că ar fi unul de la mărcile anterior menționate.

Cafetieră sau espressor

În primul rând, trebuie să știți că băuturile sunt diferite, cafeaua și espresso-ul sunt două băuturi din cafea ca intensitate și aromă diferite. Dacă preferați o băutură din cafea boabe pentru că are o aromă mai bună atunci alegeți un aparat de făcut cafea cu râșniță, iar dacă dimineața vreți mai multă energie (cofeină), espresso-ul este mai bun.

Espressor. Oferă o băutură puternică, dar o puteți personaliza cu lapte sau spumă de lapte. Prețurile nu sunt pentru toți, adică vedem că la unele pornesc pe la 1000 le.

Cafetiera. Are un preț cam la jumătate sau chiar identic dacă veți să macine. Dotările sunt limitate atât de mărime, cât și de preț.

Deci alegerea potrivită depinde de cum preferați să fie băutura din cafea.

Întrebări frecvente

Ce face o cafetiera electrică de voiaj?

Este ca oricare alta, doar că este foarte compactă și unele pot fi alimentate la 12V, adică la bricheta mașinii. Ca și aparat, acesta se alimentează cu apă, se pune cafea măcinată în filtru și se pornește din buton. În funcție de model, unele pot avea setări diferite ca număr.

Cât costă o cafetieră bună?

Prețurile pornesc chiar și de la 50 de lei, dacă nu aveți pretenții în ceea ce privește brandul ori anumite funcțiile, însă pentru cei care vor o cafetieră foarte bună, le recomand pe cele care macină boabele. De ce? Pentru că acelea calculează mai bine doza necesară. În plus, puteți ajusta gradul de măcinare după preferințe, exact ca la aparatele de cafea de top. Tot la acestea, vedem prețuri care pot depăși 500 lei, iar în funcție de calitate și dotări, pot avea prețuri care depășesc și 1000 lei.

Ce cafetieră inox pentru aragaz să aleg?

Sunt o mulțime de opțiuni chiar și OEM, adică nu prea se pune accent pe brand. Nu cred că aveți nevoie de o recomandare anume pentru că toate sunt relativ la fel. Însă dacă căutați o cafetieră pentru inducție sau aragaz, atunci aveți modelul VeoHome 500ml.

Lasă un comentariu