Combine Frigorifice Mici și Înguste 2025

După cum bine știți, combina frigorifică este una dintre cele mai mari aparate frigorifice de pe piață și ocupă foarte puțin spațiu, având o lățime de 60 cm și o adâncime minimă de 54-55 cm. Pentru cei caută o combină frigorifică îngustă, adică Slim, aveți două opțiuni, fie optați pentru una mică, fie vă gândiți la un alt tip de aparat. Cele mai mici combine sunt cele încorporabile având dimensiuni destul de reduse, pentru o montare cât mai ușoară. Totuși, înălțimea diferă de la un model la altul și este influențată de capacitatea aparatului. În cazul în care doriți modele super slim atunci singura variantă disponibilă este combină frigorifică încorporabilă.

De ce să o cumpărați?

Dacă spațiul din bucătărie nu este prea generos, atunci trebuie să fiți atenți la ceea ce cumpărați, iar cele mai accesibile combine frigorifice au adâncime 60 cm. În opinia mea, o combină este alegerea mai bună, dacă e să o comparăm cu alte frigorifice, deoarece are un congelator mai mare și poate oferi un volum chiar mare fără să-și schimbe lățimea. Cu alte cuvinte, majoritatea au numai 60 cm, deci o puteți pune fără probleme lângă mobilier în locul altui aparat sau poate alegeți să optați pentru o soluție încastrabilă.

Care este cea mai îngustă combină frigorifică?

Există soluții compacte dacă nu aveți foarte mult loc, iar pentru cei interesați de o combină frigorifică cu adâncime mică, le recomand mai multe modele interesante. Aș putea spune că este un mic top cu cele mai populare și compacte combine, dar nu cred că ar trebui să vă uitați doar la dimensiuni pentru că trebuie să fie și spațioase și bine dotate. Sunt destul de multe combine accesibile cu care merită alese, iar dacă nu vă pricepeți, puteți alege una dintre cele de jos. Cu alte cuvinte, urmează o listă cu câteva recomandări pentru cei care au o bucătărie modestă ca dimensiuni.

Arctic AK54305M40S

  • Ocupă puțin spațiu
  • Aspect modern
  • Preț excelent
Vezi preț special

Avem o combină frigorifică slim la un preț foarte bun și cu o capacitate satisfăcătoare, de aceea am și pus-o în vârful listei. Unii ar zice că nu este super slim, însă cred că mulți o vor aprecia așa cum este ea. Are un volum net de 291 litri, care este împărțit rezonabil, astfel că are un compartiment de congelare cu recipiente mari. În funcție de locul ales pentru instalare, puteți opta să schimbați balamalele deoarece are uși reversibile. Nici nu cred că veți mai găsi vreun aparat frigorific nou fără această caracteristică.

Nu e de ajuns să fie compact, ci și eficient, iar clasa F este acceptabilă pentru acest buget. Mai exact, consumul anual este de numai 227 kWh. Poate că nu este un consum foarte mic, însă trebuie să luăm în considerare și prețul aparatului. Consumă puțin și pentru că are o lampă LED și nu pe halogen cum aveau aparatele vechi.

Arctic AK54270M30W

  • Capacitate de congelare 4 kg la 24 ore
  • Design clasic pe alb
  • Interior iluminat Eco LED
Vezi preț special

Aceasta este una dintre cele mai mici combine frigorifice, dar are și un super preț, motiv pentru care nu ar trebuie să o excludeți din lista de cumpărături. Poate că nu are cele mai grozave specificații, însă se laudă cu un interior suficient de generos și se poate vedea din imaginile de prezentare că are un interior clasic. Adică nu-i lipsește sertarul Garden Fresh destinat conservării legumelor și fructelor, dar nici rafturile și suporturile transparente.

Cât privește partea inferioară, acesta este organizat pe compartimente, care sunt generoase și de dimensiuni diferite. Acesta poate congela destul de multe alimente în 24 de ore și nici nu veți avea nevoie de mai mult. Deci avem o combină frigorifică mică, elegantă dar și foarte performantă.

Beko BCSA285K4SN

  • Încastrabilă
  • Compresor ProSmart Inverter
  • Foarte silențioasă
Vezi preț special

Chiar dacă este o combină frigorifică cu adâncime 55 cm, aceasta nu se instalează ca și restul deoarece este un model încastrabil. Cu alte cuvinte, pentru a o instala este necesar un corp de mobilier dedicat și două panouri pentru fiecare ușă a sa. Nu are un design interior și nici nu trebuie dacă aveți de gând să alegeți un mobilier foarte elegant, cum sunt cele cu front lucios.

Din păcate, la acest model vom vedea gheață în interior deoarece are dezghețare manuală, adică nu avem un control al umidității. Însă și așa, pungile cu legume le puteți scoate mult mai ușor chiar și după săptămâni. Performanțele de congelare sunt acceptabile pentru volumul său, dar și pentru cât costă. În general, aparatele încastrabile sunt mai scumpe decât cele clasice, însă în cazul modelelor de la Beko, sunt chiar acceptabile.

Whirlpool WHC20T352

  • Al 6-lea Simț
  • Finisaj premium la interior
  • Răcește bine
Vezi preț special

Una dintre cele mai performante combine frigorifice mici este modelul de sus de la Whirlpool, de aceea are și atât de multe recenzii pozitive. Chiar dacă la prima vedere nu pare a fi mult mai diferită, diferențele sunt la interior. Adică vedem finisaje elegante pe inox, un panou de control cu interfață touch, două compartimente foarte mari la congelare și unul pentru alimente mici.

Dacă nu doriți un aparat frigorific de la un brand turcesc, atunci Whirlpool poate reprezenta o alternativă. Chiar dacă nu pare a fi foarte mare datorită anumitor dimensiuni, înălțimea sa măsoară 193 cm. Controlul asupra temperaturii interioare este mai precis, datorită tehnologie 6th Sense și vorbim de niște senzori. Iluminare interioară este una destul de bine gândită la aceasta, adică este vorba de mai multe LED-uri, și nu o să vedeți una ceva mai bună la concurență.

Beko RCSA406K40DXBN

  • Uși reversibile
  • Exterior argintiu
  • Clasa de eficiență energetică E
Vezi preț special

Această combină frigorifică cu lățime 60 cm, nu e chiar mică, dar nici foarte simplă, adică este echipată cu tehnologii standard de răcire și acel dozator pe ușă pentru apă rece. Adică puteți bea un pahar de apă rece oricând doriți, cu condiția să aveți rezervorul alimentat. Nu oferă cuburi de gheață cum vedem la alte aparate frigorifice, adică funcționalitatea sa este limitată. Acesta este un alt motiv pentru care merită ales o astfel de combină, dar mai sunt și altele.

Panoul de control este standard, din păcate, și nu cu touch cum vedem la cele care depășesc bugetul de 3000 lei, însă e de înțeles. Consumul energetic este și el important la un aparat ca acesta, iar în cazul de față vorbim de o combină frigorifică cu consum mic. Clasa E este prezentă pe tot mai multe modele noi, dar nu este cea mai grozavă.

Dacă la modelele mai sus menționate am ținut cont de adâncime și lățime, la cele de jos voi ține cont de înălțime.

Heinner HC-V268F+

  • Disponibilă în 3 culori
  • Foarte scundă
  • Calitate/preț bun
Vezi preț special

Chiar dacă nu este vorba de un brand cunoscut la nivel internațional, veți vedea că sunt foarte mulți clienți care au ales-o, în special că este disponibilă în trei variante (culori). Indiferent pentru care veți alege, nu veți face nici un compromis deoarece specificațiile sunt aceleași, doar prețurile sunt ceva mai diferite și este de înțeles. Dacă nu știți pentru care să optați, cele mai populare sunt cea albă și cea argintie, iar eu aș opta pentru cea argintie.

Aceasta este o combină frigorifică cu înălțime mică care se laudă cu noul sistem de răcire care este puțin mai avantajos decât cel static, chiar dacă nu oferă dezghețarea automată pentru compartimentul de jos, dar dezghețarea manuală nu mai trebuie făcută atât de des. Un alt motiv pentru care ar merita aleasă este acela că are un consum anual de numai 277 kWh.

Heinner HF-V240SF+

  • Exterior argintiu
  • Există o alternativă pe alb
  • Dezghețarea manuală mai rară
Vezi preț special

Dacă aveți nevoie neapărat de o combină frigorifică cu înălțime 160 cm, atunci puteți alege modelul de mai sus care are compartimentul de congelare sus. Acesta nu ocupă foarte mult spațiu, deoarece are dimensiuni reduse, vizibile din din imaginea de prezentare. Varianta pe alt rămâne opțiunea mai accesibilă deoarece vorbim de un cost redus pentru producător, dar depinde și de promoție sau disponibilitate.

Cu siguranță, o să vă placă deoarece nici nu prea poți avea pretenții într-un astfel de buget, plus că și consumul de energie este scăzut. Chiar dacă are doar clasa F, consumul anual este undeva la 222 kWh. Nici nu puteți avea alte pretenții de la acesta, dar e loc de mai bine, motiv pentru care aștept să vă noua generație.

Arctic AK54270M30W

  • Iluminare eficientă cu LED
  • Suporturi generoase pe ușă
  • Comaprtimentelîncăpătoare
Vezi preț special

Chiar dacă este la fel de mare cât restul, adică avem o combină frigorifică cu înălțime 170 cm, pe partea de congelare stă mai bine, deoarece are 3 recipiente care împreună oferă un volum net de 87 litri. Recipientele de jos sunt de dimensiuni diferite, cel de jos fiind mai mare, iar accesul este destul de facil, plus că puteți vedea cu ușurință ce se află la interior. Chiar dacă nu pare a fi foarte mare, veți vedea că nici nu aveți nevoie de mai mult. În partea de sus are trei rafturi destul de mari, sertar transparent în partea de jos, dar și suporturi pe ușă. Pentru cât costă, eu aș zice că este un Best Buy. E adevărat că e loc de mai bine, însă generațiile viitoare vor veni cu ceva mai multe îmbunătățiri.

Heinner HC-V2701SWDE++

  • Răcește bine
  • Volum generos pentru cât costă
  • Dotări bune
Vezi preț special

Heinner oferă anumite modele în mai multe variante, adică sunt disponibile mai multe culori, iar dacă vă doriți să fie cât mai accesibilă, alegeți cea pe alb. Față de alte combine mici, aceasta are acel dozator aflat pe ușa răcitorului, iar alimentarea sa nu se face de la rețea, ci doar prin umplerea frecventă a unui recipient din interior. Acesta nu este foarte vizibil fiind transparent ca și suporturile, la alte branduri este super slim, adică este sub un suport de ușă. Dacă nu-l veți utiliza niciodată, atunci nici nu ar avea sens să plăți în plus pentru el.

Dintre toate, eu aș opta pentru cea argintie deoarece este mai elegantă și are aceleași specificații ca restul, dar și acel sistem Less Frost, adică mai puțină gheață la interior.

Arctic AD54280M30W

  • Volum de 250 litri
  • Exterior pe culoarea albă
Vezi preț special

Dacă vă doriți o combină frigorifică de 160 cm și nu vă deranjează unde se află sau cât de mare este spațiul pentru alimentele congelate, atunci puteți alege aparatul frigorific menționat mai sus. Designul este complet alb și simplu, astfel că se va potrivi în orice bucătărie.

Din păcate are un sistem de răcire clasic, adică nu vedem tehnologii de răcire moderne, dar nici nu putem avea alte pretenții la un buget atât de redus. Dacă vreți un model cu care să economisiți bani, atunci trebuie să fie pe alb și să vine cu caracteristici de bază. Se poate observa destul de ușor că de multe ori culoarea poate afecta prețul cu 100-200 lei sau chiar mai mult dacă vorbim de inox sau suprafață pe care nu rămân amprentele.

Întrebări frecvente

Cât consumă o combină frigorifică mică pe zi?

Pe zi, un model cu clasă energetică F și volum de 260 litri consumă doar 0,75 kWh. Consumul de energie poate să scadă mai mult dacă este vorba de un model cu clasă energetică mai bună, adică clasa E, sau dacă nu are partea de congelare. Chiar și temperatura setată sau funcțiile alese pot influența consumul dar nu cu mult.

Cât costă o combină frigorifică îngustă?

O combină frigorifică slim sau compactă, adică un cu un volum modest, are un preț de pornire de la 1200 lei și chiar dacă pare a fi mult, veți avea un spațiu de depozitare de minim 270 de litri, din care în jur de 85 de litri sunt pentru alimente congelate. În plus are o clasă energetică bună – F, dar și tehnologii de răcire mai avansate, poate chiar Less Frost. Deci nu ar trebui să vă orientați doar după faptul că e ieftină, ci și specificațiile joacă un rol important.

Merită să cumpăr o combină cu înălțime mică?

În primul rând trebuie subliniat faptul că înălțimea minimă este de 170 cm, dar nu cred că v-ar deranja locația sertarelor sau compartimentarea sa, astfel că puteți lua în calcul și un alt tip. Având în vedere proporțiile sale, veți pierde volum deoarece ele acestea nu sunt foarte late. Dacă spațiul din bucătărie nu vă permite un model mare sau alt tip de aparat, atunci nu aveți decât să alegeți o combină frigorifică de dimensiuni mici. Trebuie subliniat că este accesibilă și ușor de mutat, având o greutate de numai 51 de kg. Din păcate sunt foarte puține branduri care oferă soluții atât de compacte, dar se pot recomanda câteva modele.

Ce combină frigorifică compactă să cumpăr?

În general, aceasta se alege în funcție de mărimea familiei, dar și preferințe (aici putem vorbi și de mărimea bucătăriei). În general, o capacitate de peste 300 litri este de ajuns pentru oricine, însă dacă vorbim de numai două persoane, atunci o combină mică de 260 de litri ar fi de ajuns, plus că este și foarte accesibilă.

Brandul nu joacă un rol prea important, ci mai degrabă ce oferă, iar dacă vă palce să asortați lucrurile, atunci ar trebui să țineți cont și de designul aparatelor din jur, adică să alegeți o culoarea care se potrivește.

Există combină frigorifică cu adâncime 50 cm?

Nu, după cum am menționat anterior, nu sunt modele cu adâncime sau lățime de 50 cm, ci doar de la 54 cm în sus.. Deci nu veți găsi nicio combină frigorifică super slim pe piață.

Lasă un comentariu