Cele Mai Bune Vitrine Frigorifice de băuturi 2024

Aveți o mică afacere sau doar vă doriți un aparat frigorific în care să puneți băuturi, dar și să vedeți conținutul? Vă spun că aveți nevoie de cea mai bună vitrină frigorifică pentru băuturi de pe piață la ora actuală, iar ca și producători, veți vedea că sunt destui. Aceasta este disponibilă în diferite mărimi, iar în funcție de destinație, puteți alege una mică sau mare, cu exterior vopsit sau din inox, geam termopan sau simplu, dar și alte caracteristici importante. În lista de jos aveți câteva recomandări de vitrine frigorifice de sucuri și nu numai de la producători diferiți, dar și în variante diferite.

De ce să alegeți o vitrină frigorifică?

Sunt multe motive pentru care merită să o alegeți, iar cele mai evidente sunt următoarele:

Ușă transparentă. Puteți vedea cu ușurință interiorul, astfel că nu veți sta cu ușa deschisă prea mult timp până să găsiți băutura sau preparatul dorit.

Rafturi metalice. Construcția este una solidă așa încât să rezistente la un număr considerabil de sticle, dar se recomandă a fi puse doar sticle sau doze mici, în funcție de model.

Design slim. Majoritatea au o formă verticală, ceea ce sugerează că în ele pot fi puse doar sticle, însă și prăjituri dacă setați temperatura potrivită și depinde de ingredientele folosite (ouă, lapte etc).

Nu aș trece cu vedere peste aspectele mai deranjante pentru că nu trebuie să neglijăm de exemplu consumul, care poate fi chiar mare în comparație cu un frigider cu o singură ușă. De aceea unele fast food-uri aleg varianta mai economică pentru a ține alimente la rece, iar pentru sticle, acea vitrină frigorifică pentru bere și sucuri este singura opțiune pentru clienți.

Care sunt cele mai bune vitrine frigorifice?

Sunt destul de multe vitrine frigorifice cu geam pe piață, iar în scop comercial ar fi valabile majoritatea însă dacă vreți să o puneți într-o bucătărie sau cofetărie, atunci aș recomanda cel cu exterior din inox pentru că sunt mai rezistente în timp și se întrețin ușor. Da, sunt destul de scumpe însă pe termen lung, veți vedea că a meritat investiția.

Cât despre o listă de recomandări, aveți cea de jos care sper să vă fie de folos, fie în scop comercial, fie rezidențial. Pentru acasă aș recomanda ceva până în 100 de litri deoarece ajunge să țineți la rece destulă apă, suc și bere. Că tot vorbim de băuturi, un mini frigider ar fi o alternativă mai eficientă, dar în scop personal.

STARCREST SPS-350

  • Volum de 300 sau 350 litri
  • Iluminare LED
  • Soluție profesională

Cea mai bună vitrină frigorifica verticală pentru sucuri-bere este STARCREST SPS-350, care e disponibilă în varianta de 300 litri, dar și pe alte culori ori mărimi (cum este și ea de jos). Doar din imaginea de prezentare se poate spune cam pentru ce a fost concepută și cam cât ar încăpea în ea.

Având în vedere cât este de mare, e gândită pentru mici afaceri și nu numai, iar pentru că e una dintre multele vitrine frigorifice slim care ocupă foarte puțin spațiu datorită formei sale. Ideea e că nu aveți nevoie de mult spațiu pentru instalare, ea având o lățime maximă de 60 cm, iar pe adâncime e tot pe acolo.

Nu este o variantă etajată, dar are multe rafturi pe care se pot pune multe sticle de suc ori bere. Rafturile se reglează și când deschideți ușa, sunteți întâmpinați de o lumină puternică de tip LED.

STARCREST SBC-92BKE

  • Control temperatură
  • Ușă de sticlă
  • Se poate seta temperatura între +2 și +14 grade C

Pentru aceia dintre voi care caută o vitrină frigorifică de terasa, adică care o puteți pune la de exterior, aveți o variantă mai sus. Sincer, toate pot fi puse la exterior cu condiția să respecte recomandările producătorilor, care țin de temperatura ambientală și umiditate.

Se adresează celor care preferă doar băuturi reci în perioada verii fie la doză, fie la sticlă. Este destul de silențioasă, adică vedem un nivel de zgomot undeva la 41 dB care nu ar trebui neglijat.

Din imagine pare să aibă patru rafturi, dar de fapt sunt trei pentru că în partea de jos este un loc special în care puteți pune fructe sau legume, dar și recipiente de tip Tetra Pack. Nu ocupă mult spațiu având dimensiuni reduse, adică 47 cm lățime și 44 cm adâncime.

Metro Professional

  • Exterior pe negru
  • Volum 88 litri
  • Între +4 și +18 grade C

Pentru aceia dintre voi care caută o vitrină frigorifică pentru băuturi Metro, aveți modelul de sus care nu este singurul. Mai este numit și răcitor de băuturi, iar dacă 88 de litri vi se pare cam mult, atunci alegeți cea de 46 litri care este o vitrină frigorifică ieftină. Pentru că diferența de preț nu este atât de mare, alegeți varianta menționată sus.

Dacă nu vă puteți face o idee din specificații, conform producătorului puteți pune 90 de doze de 0,33 litri sau 75 doze de 0,5 litri. Ușa este una transparentă realizată în mare parte din sticlă, iar balamalele sunt reversibile.

Din specificațiile tehnice reiese faptul că este ideal pentru a ține băuturi, vinuri și prăjituri. Îmi place cum arată adică are un design simplu pe negru cu panou de control mecanic, adică îl acționați cu ușurință. Reglarea temperaturii nu se face des, dar trebuie ținut cont de valoare ambientală și ce aveți pe rafturi.

Bomann KSG7351N

  • Rafturile rezistă cel mult 30 kg
  • Răcire dinamică cu ventilator
  • Ideal pentru HoReCa

Sunt disponibile două variante pentru a putea asorta aparatul cu decorul, adică pe negru și alb, iar prețurile nu sunt influențate de acest criteriu. Avem una dintre acele vitrine frigorifice înguste perfecte pentru horeca, adică pentru afaceri deoarece vorbim de volum generos, dar și de materiale de calitate.

O vitrină frigorifică din termopan este mult superioară altora deoarece prezintă un consum mai redus, așa că pe perioada anului nu veți avea facturi mari la energie. Ca să vă faceți o idee, consumul energetic pe an este situat în jurul valorii de 701 kWh, adică are clasa D. Chiar e loc în aceasta și se vede din imaginea de prezentare cam ce și cât se poate pune în ea.

Rafturile pot fi puse pe orice nivel datorită perforațiilor de pe lateral. Are chiar și încuietoare cu cheie, astfel că dacă va fi lasătă la exterior, nu trebuie să vă faceți griji.

Cold Machines CM-373CW

  • Clasa D
  • Iluminare LED
  • Înălțime de 199 cm

Pentru cei care au o mică shaormerie sau doar un simplu Fast Food, atunci aveți nevoie de una dintre acele vitrine frigorifice pentru sticle cu înălțime de 2 metri. De ce așa de mare? Păi, trebuie să aveți loc pentru toate sucurile și apa, dar se pot pune și doze mici pentru cei care preferă un altfel de ambalaj.

O vitrină frigorifică de fast food pentru preparate este diferită de aceasta, adică trebuie să fie orizontală pentru a putea pune diverse sandwich-uri sau și alte preparate similare.

Reprezintă o soluție profesională cu un interval de temperatură de +1-9 grade C. Aceasta are un design pe alb cu negru, adică doar partea din față este neagră, ușa și zona de jos, astfel că e mai ușor de întreținut. Felul cum arată anumite aparate poate să joace un rol destul de important pentru unii antreprenori.

TEFCOLD IC301SC

  • Trei variante de mărime
  • Capac glisant din sticlă
  • Are încuietoare

Pentru aceia dintre voi care au nevoie de o vitrină frigorifică verticală mică pentru o benzinărie, magazin sau bar, o opțiune este TEFCOLD IC301SC sau una dintre celelalte două variante. Cea din imaginea de sus este varianta mare cu două uși sau capace glisante, astfel că accesul la conținut este destul de facil.

Ca și funcții are acest aparat prezintă următoarele: roți pentru transport, încuietoare capac, control ușor al temperaturii, termometru încorporat și dezghețare manuală. Dacă vreți să știți specificații tehnice, ei bine, s-ar putea să vă intereseze consumul anual, care este la 650 kWh. Se poate ține înghețată în ea deoarece temperatura poate ajunge chiar și la -24 grade C.

Culoarea acestuia este albă, dar marginea capacului este argintie pentru a obține acel aspect mai premium. Cât despre producător, acesta comercializează produsele la nivel global, astfel că acestea trei nu sunt singurele vitrine frigorifice orizontale de lactate sau alte produse perisabile.

Liebherr FKUv 1663 Premium

  • Clasa energetică C
  • Exterior din inox
  • Panou de control digital

Dacă nu contează atât de mult prețul, ci mai degrabă brandul și calitatea, atunci am pentru voi modelul din imagine de la Liebherr care este o vitrină frigorifică pe inox. De ce e nevoie de oțel inoxidabil la exterior? Acesta rezistă în timp, adică își menține proprietățile, dar se văd amprentele dacă atingeți oricare altă suprafață în afară de mâner.

Nu trebuie să căutați în fișa tehnică, pentru că se vede din imaginile de prezentare că la interior e recomandat să fie puse sticl de vin, suc și orice altă băutură. Nu vă oprește nimeni să depozitați ori să expuneți ce doriți în special dacă vine pus într-o bucătărie sau chiar lângă mobilier. Vorbim de preparate care nu trebuie ținute la temperaturi de îngheț, cum ar fi cele din caserole și aici vorbim de prăjituri și poate chiar lactate.

Față de restul, acest are panoul de control în față sus deci nu ar fi o opțiune bună pentru magazine unde clientul poate apăsa pe panul de control.

TEFCOLD

  • Pentru prăjituri, sandwich-uri și mezeluri
  • Ușă glisantă
  • Rafturi din sticlă

Partea de prezentare a preparatelor joacă un rol destul de important, de aceea o vitrină frigorifica pentru cofetărie trebuie să arate precum cea din imaginea de sus ori să fie chiar mai mare. Să nu vă sperie consumul anual deoarece vorbim de un aparat cu multă sticlă și nu are pereți ca restul, adică sunt pierderi care sunt evidente pentru construcția sa.

Veți vedea că acest brand oferă numeroase soluții pe lângă această vitrină frigorifică de prăjituri, care vin în diverse forme și mărimi, toate pentru uz comercial și nu numai. Un produs premium are un design simplu cu exterior pe inox, iar fiabilitatea este la un alt nivel, motiv pentru care consumul nu prea este important atunci când vreți să-l folosiți mulți ani.

Cu ce se deosebește de un model clasic? Are ușă cu sistem auto-închidere, răcire ventilată ori statică, alarmă de temperatură ridicată, auto-dezghețare, afișaj LCD cu control digital, agent frigorific R290 etc.

TEFCOLD

  • Geam curbat
  • Corp din inox
  • 41 litri

Pentru cei care caută o soluție mai potrivită pentru a expune preparatele, aș recomanda o vitrină frigorifică pentru sandwich și prăjituri cu geam curbat. Poate că nu impresionează la capitolul volum deoarece are doar 41 litri, dar veți vedea că est suficient că pentru că multe ori nu trebuie să expuneți chiar atât de mult și nu o să vă rezumați doar la un singur aparat, adică vă recomand să aveți două vitrine frigorifice cu rafturi.

Merită să verificați toată oferta acestui brand și chiar dacă eu v-am prezentat doar trei soluții e la acesta, ele nu se opresc aici. Prețul este irelevant deoarece a fost gândită pentru uz comercial, la fel pot spune și despre consum. Are clasa de eficiență energetică D, care este tipică pentru acest tip de produs.

Cât despre dimensiunile sale, acestea sunt rezonabile, adică are 150 cm lățime, 135 cm înălțime și 74 cm adâncime. Putem spune că nu ocupă mult spațiu, dar nu este ușor de mutat și știm cu toți că soluțiile profesionale nu sunt chiar ușoare, iar ca să vă faceți o idee, are 318 kg.

Snaige CD11DM-SV023C

  • Control electronic
  • Roți de transport aflate în spate
  • Iluminare cu LED

Dacă vreți să puneți mai multe doze sau sticle pe raft, e nevoie de o vitrină frigorifică dublă, adică care are două uși cu deschidere în ambele părți. Decât să cumpărați două aparate diferite, mai câștigați veți fi cu unul singur, iar modelul prezentat este un bun exemplu.

Dacă mărimea sa este importantă pentru că nu e mult spațiu, trebuie să știți că are o lățime de 119,5 cm, iar adâncimea e de 73,7 cm.

Sunt foarte puține vitrine frigorifice cu uși duble datorită prețului de achiziție, plus că trebuie să economisim spațiu pentru corpuri de mobilier sau clienți. Să nu uităm nici de consum care poate juca un rol important deoarece unii doresc să aibă costuri cât mai mici.

Întrebări frecvente

Cât costă o vitrină frigorifică?

În funcție de capacitate, rol, materiale folosite și brand, prețurile pot varia între 500 și 10000 lei. Dacă nu vă interesează brandul și vreți să puneți doar niște sucuri sau bere la rece pentru voi și câțiva prieteni, atunci o variantă la 600 lei ar fi perfectă pentru a fi pusă pe terasă adică undeva la exterior, însă trebuie ferită de factori externi cum ar fi praf sau apă (umiditate ridicată).

Există vitrină frigorifică încorporabilă?

Dacă vă referiți la răcitorul pentru vinuri, atunci există pentru uz rezidențial, adică să puneți la voi acasă în cămară sau bucătărie, deoarece nu are sens să fie încorporabilă dacă va fi expusă undeva. Cu alte cuvinte, ajunge să discutăm de rolul ei și putem să concluzionăm cu nu are sens să se integreze undeva.

Putem pune prăjituri și sandwich-uri în vitrină?

Da, având în vedere că poate menține o temperatură între 0 și +10 grade C, dar în funcție de model puteți pune astfel de produse, dar producătorii recomandă doar anumite produse pentru aparatul respectiv care ar trebui puse pe rafturi deoarece este stabilit deja un anumit spațiu între rafturi. Să nu mai spun că pentru prezentare de torturi și prăjituri, trebuie să aibă o formă orizontală, iar rafturile să fie din sticlă.

Lasă un comentariu