Vă place să savurați un pahar de vin seara la cină sau cu diverse ocazii? Atunci trebuie să știți că sticla nu poate fi ținută în orice aparat frigorific deoarece temperatura trebuie să fie perfectă. Pentru cine nu știe, vinul roșu trebuie ținut la 14 grade C, iar cel alb la 10 grade C. Poate că unor sortimente se recomandă temperaturi diferite, însă acelea tot se învârt în jurul valorilor prezentate de mine (+/- 2 grade C). Deci e cazul să vă luați cel mai bun răcitor de vinuri și băuturi diverse, dar nu aș alege să pun bere în el pentru că și așa costă mult, iar această băutură nu este atât de pretențioasă.
Cuprins
De ce să alegeți un răcitor pentru vinuri cu 2 zone?
Ideea e că nu există un aparat frigorific care să-l poată înlocui mai bine acesta deoarece anumite caracteristici îl evidențiază destul de bine, iar aici mă refer la:
Rafturi rezistente. Rafturile nu sunt metalice, ci din lemn, astfel că nu trebuie să vă faceți griji că pot ceda și sticlele pot fi puse mai ușor la loc datorită formei lor.
Un design deosebit. Ușa neagră cu geam, panoul de control electronic și interiorul cu lemn, chiar fac din acest aparat unul premium, adică va arăta foarte bine în bucătărie sub blat, adică se încorporează dacă înălțimea mobilierului corespunde.
Temperatură ușor de reglat. Multe dintre ele au afișaj și control digital la exterior astfel că se poate monitoriza ușor setările făcute.
Care sunt cele mai bune răcitoare de vinuri?
Cu siguranță un răcitor pentru vinuri cu clasa energetică A pare a fi alegerea potrivită și dacă veți căuta unul, veți vedea că majoritatea au clasa G deoarece s-a schimbat etichetarea datorită noilor cerințe. Cu alte cuvinte, sunt mai stricte dar aparatele consumă la fel ori chiar mai puțin decât cele din trecut. Prea puțin nu pot consuma datorită ușii, adică nu o să vedeți o ușă fără geam la un astfel de produs.
În topul preferințelor sunt modelele de la branduri consacrate, gen Electrolux și nu numai, dar nu aș neglija nici concurența care oferă relativ același volum, doar că la un preț mult mai mic. În general, răcitoarele de vinuri sunt înguste, adică au un design slim, însă nu este o regulă.
Electrolux EWUS052B5B
- 52 sticle
- Rafturi din lemn
- Control electronic
Pentru aceia dintre voi care caută răcitoare de vinuri de peste 21 sticle, am pentru voi modelul Electrolux EWUS052B5B în care se pot pune o mulțime de sticle de vin roșu sau alb. Nu e recomandat să le țineți împreună cât timp se țin la temperaturi diferite, dar puteți seta chiar și o valoare de 12 grade C care nu e ideală, dar pare a fi de ajuns.
Din imaginea de prezentare se poate vedea că nu este atât de îngust, deoarece se încorporează sub blat și puteți pune un număr rezonabil de sticle la interior – 52 bucăți. Cel mai bun răcitor de vin încorporabil sub blat este Electrolux EWUS052B5B pentru că oferă mult spațiu la interior, calitate și un aspect foarte elegant.
Temperatura din interior este constantă deoarece are un ventilator care distribuie uniform aerul rece.
Haier HWS42GDAU1
- Conectivitate WiFi
- Ușă reversibilă
- Două zone
Un răcitor de vinuri cu două zone nu costă mult mai mult decât unul cu o singură zonă, iar Haier HWS42GDAU1 este un un exemplu, plus că oferă și conectivitatea WiFi, adică reprezintă o soluție Smart. Asta înseamnă că puteți controla aparatul de la distanță, iar prin asta mă refer la faptul că puteți seta temperatura dorită în funcție de cea ambientală. O altă funcție inteligentă prezentă pe acesta este Wine Lens, astfel că eticheta sticlei este scanată pentru a vă oferi toate informațiile necesare.
Trebuie să menționez faptul că încadrarea este standard, dar înălțimea sa este de numai 82 cm, deci s-ar putea să-l strecurați cumva sub blat.
STARCREST SWN-1BT
- Temperatură reglabilă 5-15 grade C
- Capacitate 1 sticlă
- Control touch
Nu trebuie să faceți alegeri scumpe atunci când vă doriți un mini răcitor vinuri bun cum este cel din imagine, spun asta pentru că alte branduri oferă modele similare cu câteva sute de lei în plus.
Îl recomand pentru cei care nu cumpără multe sticle și doresc să țină aparatul undeva aproape de unde să vă serviți ușor. Îmi place mult cum arată, adică are un design minimalist și se datorează în mare parte culorii, dar și controlului cu touch.
Se poate pune orice fel de vin deoarece se poate regla temperatura între 5 și 15 grade C. Este precizat faptul că nu poate fi pusă o sticlă cu diametru mai mare de 9 cm, deci nu este compatibil cu orice mărime.
Electrolux EWUS020B5B
- 20 sticle
- Control de tip electronic
- Model Slim
O recomandare de răcitor vinuri slim o aveți în partea de sus care seamănă destul de mult cu prima și e așa pentru că fac parte din aceeași serie, doar capacitatea este diferită. Ambele se instalează diferit, doar că spațiul ocupat este diferit datorită lățimii.
Arată bine la exterior și interior, iar lumina LED din partea superioară iluminează bine sticlele, astfel că vei ști care sticlă să alegi. Chiar dacă ușa este reversibilă, trebuie să știți că balamalele se află pe partea dreaptă. Ajustările sunt chiar și la piciorușe, adică trebuie să ajustați poziția sa ca la oricare alt aparat frigorific.
Nu poate fi pus chiar oriunde deoarece este necesară o temperatură ambientală minimă de 16 grade C.
STARCREST SWN-9301
- Volum de 93 litri pentru 34 sticle
- Ușă sticlă
- Consumă circa 0,67 kWh pe zi
Unele modele vi s-au părut cam scumpe? Atunci am pentru cei care vor un model chiar încăpător, am pentru voi un răcitor vinuri ieftin numit STARCREST SWN-9301. Poate că brandul nu vă spune multe, dar nu prea contează cât timp el vine doar cu designul, iar piesele componente sunt realizate de alte companii.
Dacă va fi pus în bucătărie, trebuie să știuți că nu este foarte zgomotos, adică vorbim de un nivel de doar 40 dB. Panoul de control rămâne unul cu butoane touch, adică sunt prezente doar niște pictograme care trebuie doar atinse ușor.
Trebuie să știți că face parte din categoria de vitrine frigorifice, doar că are un rol diferit de restul.
Ghid de cumpărare
De multe ori nu avem nevoie de o capacitate chiar atât de mare, adică vă puteți mulțumi chiar și cu un răcitor pentru vin mic de 12 sticle. Din păcate producătorii nu oferă o capacitate exactă pentru produsele lor, astfel că o valoare fixă de sticle care poate fi pusă în interior nu e posibilă, adică fie e mare, fie e mic.
Compartimente. Câteva soluții de pe piață oferă un interior divizat, adică în care puteți pune sortimente diferite care trebuie ținute în condiții diferite, iar aici mă refer la temperatură. Astfel de opțiuni sunt destul de puține și câteva branduri oferă o astfel de caracteristică.
Capacitate. Dacă spațiul din bucătărie nu vă permite instalarea, atunci ar trebui să vă gândiți bine ce dimensiuni are și cam câte sticle vreți să puneți în interior.
Mod de instalare. În mare parte, vedem că designul lor permite instalarea sub blat dar nu vorbim de o încorporare completă, ci doar parțială. Cu alte cuvinte, va fi vizibil și nu cred că v-ar deranja cât timp culoarea este neagră, iar interiorul cu rafturi din lemn chiar dă un plus de eleganță.
Consum. Acesta este influențat în mare parte de capacitatea sa, adică nu poate fi mic dacă volum este mare. Clasa energetică G este prezentă pe toate modelele, iar dacă nu vi se pare de ajuns, aceasta a fost clasa A în trecut.