Cele Mai Bune Mini Frigidere în 2024

Recomand cel mai bun mini frigider persoanelor interesate în a ține la rece diverse băuturi, cosmetice, dar și alte produse sau materiale perisabile. Întrucât aceste electrocasnice le găsim în diverse configurații și pentru diferite utilizări, m-am gândit să vă recomand câteva modele care sunt foarte populare. Acestea sunt foarte căutate în special în perioada verii, când consumăm multe lichide, deserturi reci și anumite produse trebuie ținute la o temperatură constantă. Unii aleg să pună apa sau sul la congelator pentru câteva minute, însă trebuie să știți că un lichid prea rece vă poate deshidrata și mai mult, pentru că organismul trebuie să consume multă energie pentru a încălzi acel lichid.

Deci e de ajuns să folosi unul dintre următoarele mini frigidere menționate și nu are sens să recurgeți la situații exagerate, adică se beți apă aproape înghețată.

Ce mini frigider să aleg?

Alegerea finală se ia în funcție de ce vreți să faceți cu el, adică ce veți avea de gând să puneți el, iar mai sunt sunt trei modele diferite, adică primul este pentru băuturi, al doilea este mixt, iar ultimul e perfect pentru machiaje. Acestea sunt recomandările mele, iar voi puteți alege oricând altul dacă nu vă place culoarea, brandul, preț, mărimea sau forma.

Dacă unele dintre recomandări vi se par cam scumpe, trebuie să știți că e așa pentru că sunt concepute pentru a fi folosite la exterior cum, este pe terasă. În astfel de cazuri, eficiența energetică și performanțele poate avea de suferit dacă ușa este din sticlă. În toate cazurile, nu aveți compartiment pentru congelare, ci doar cel pentru răcire.

Care sunt cele mai bune mini frigidere ieftine?

După cum am menționat anterior, acele sunt recomandările mele, însă în continuare aveți alte frigiderele mici ieftine, care sunt la fel de compacte sau miniaturizate. Pentru simplu fapt că sunt mici, vor consuma puțin curent, vor fi silențioase și nu costă chiar așa de mult. Pentru cei care preferă orice bere sau suc rece, Husky dacă ținem cont de calitate, design, și finisaje. Unele dintre acelea au niște inscripții pe ele, astfel că puteți vedea cu ușurință pentru ce au fost concepute. Personal, nu aș pune accent foarte mult pe felul cum arată dacă aș avea nevoie doar de un frigider mic ieftin, adică brandul nu joacă un rol prea important.

Husky Highcube HUS-HC 166

 • Clasa energetică A+
 • Înălțime de 83,5 cm
 • Capacitate generoasă de 115 litri
Vezi preț special

Un mini frigider Coca Cola nu trebuie să fie foarte mare cât timp este gândit doar pentru a ține sucuri în el. Acesta este conceput pentru a fi pus sub blatul de la bar sau chiar pe o terasă, dar tot trebuie ferit de factori externi.

În ceea ce privesc dimensiunile sale, are o înălțime de doar 83,5 centimetri, iar adâncime și lățime sunt de 56 și 55 cm, adică îl puteți pune cam oriunde și muta cu ușurință.

Cu ce e mai diferit de un model clasic? Păi, are rafturi metalice ca la un frigider Coca Cola Retro, adică stilul nu prea influențează materialele folosite, plus că trebuie să reziste la greutate mare, pentru că sucurile sunt chiar grele. Deci un frigider de băuturi este total diferit de unul cum este și cel de jos, chiar dacă ambele sunt roșii și dimensiunile sunt foarte apropiate.

Despre brandul Husky trebuie știut că își comercializează produsele la nivel de continent. Acestea sunt unele în formă de cub și au inscripții de la Coca-Cola și până la Becks. Din această cauză cred că putem să tragem concluzia că sunt mai mult pentru magazine, cofetării, spații de birouri etc.

Dacă îl vreți doar pentru a ține băuturi în el, adică suc și bere, atunci aveți nevoie de un frigider mic cu geam ca cel de sus, iar pentru cosmetice, creme și alte produse ce țin de machiaj, aveți vreo 2-3 modelele menționate, dar nu aș exclude nici pe cel de sub.

NEI MR-101 B

 • Înălțime 83 cm
 • Volum net 90 litri
 • Aspect clasic spre modern
Vezi preț special

Dacă culoarea joacă un rol important, adică vreți să nu fie atât de evident, poate că ar trebui ales un model negru. Chiar și acest model Nei este un mini frigider ieftin în comparație cu modele cu specificații apropiate, adică nu veți găsi altul mai accesibil și cu volum de aproape 100 litri. Chiar dacă nu pare a fi prea generos, pentru categoria din care face parte, e de ajuns, plus că consumul de curent e foarte mic. Vorbim de un consum anual de circa 100 kWh, adică cât pentru o clasă de eficiență energetică F.

În privința nivelului de zgomot trebuie să scriu că acest mic frigorific are un nivel normal de 41 decibeli. Acest brand nu oferă prea multe alternative, adică variante pe alte culori, dar nu cred că acest aspect este prea important. Clar că nu este vorba de frigider minibar ieftin, ci unul puțin mai mare dar la fel de util pentru că pot fi puse o mulțime de alimente în el sau chiar produse de cosmetică.

Trebuie subliniat faptul că rafturile sunt realizate din sticlă securizată astfel că rezistă doar la o greutate redusă, nu cum se întâmplă în cazul celor cu rafturi metalice pe care puteți pune o mulțime de sticle sau doze.

Meloni Soft Peach

 • Capacitate 4 litri
 • 1,7 kg
 • Încălzire/răcire

Un mini frigider cosmetice Meloni este mult diferit de unul standard și se vede din imaginea de sus, adică este compact și are forme puțin diferite. Poate că unii ar zice că este mare, însă pentru a vă face o ideea, greutatea sa este de numai 1,7 kg, adică îl puteți ține pe birou unde aveți toate ustensilele.

Acest frigider de cosmetice de culoare soft peach (o nuanță de roz) e special conceput pentru păstrarea la rece a cosmeticelor. Cu toții știmă că anumite creme trebuie să fie ținute la temperatură optimă.

Cu un astfel de mic electrocasnic, produsele tale preferate se vor păstra mai mult timp.
În cazul în care dorești să faci proceduri diverse precum epilare (cu ceară) sau masaj, atunci modelul de față te poate ajuta cu funcția de încălzire. Spre deosebire de alte mini frigidere pentru cosmetice, acesta are cablu pentru priză și cablu auto. Deci poate fi alimentat de la priză 220V, dar și de la mașină deoarece vine cu cablu adaptor 12V. Dimensiunile compacte de 19x27x28 cm nu îl fac un obstacol în cameră ori în locul unde vreți să-l amplasați. În felul acesta îl poți utiliza și în mers.

Acest mini frigider Meloni nu este singurul, sunt și alte variante de culori, adică pe roz denumit Blossom Pink și pe alb, Baby Lily.

Frecos Innovagoods

 • Asigură temperatură optimă
 • Alimentare auto/priză
 • Un raft

Despre firma Innovagoods trebuie să scriu că e una care-și vinde produsele la nivel de continent. În esență, aceștia comercializează produse de mici dimensiuni care ne fac viața mai ușoară.

În cazul de față, avem cel mai mic frigider, adică are o capacitate de 4 litri care nu pare a fi mult însă pentru anumite articole chiar nu e nevoie de alte specificații. Unii dintre voi cred că l-ar putea folosi chiar și ca frigider pentru medicamente, adică nu aveți nevoie de clasicul model de zeci de kilograme sau cu zeci de litri la interior.

Din ce văd în descrierea produsului, poate fi folosit și pentru a încălzi băuturi, cum sunt cafeaua sau ceaiul, dar și mici gustări sau mâncarea bebelușului. Pe de altă parte, funcția de răcire este utilă pentru creme, accesorii masaj, parfum, ruj, spray facial și lac unghii. Iar, cea de încălzire e pentru benzi depilatoare, ulei, prosoape faciale, ceară depilatoare, uleiuri esențiale și mască pentru păr.

Evident că fiind vorba despre un minifrigider creme, și acesta are funcție de încălzire. nu doar de răcire. În felul acesta are răcire la 5-10 grade, iar încălzirea e la 50-65 grade.
Dacă o să vă uitați mai bine la interior atunci o să vedeți că e vorba nu doar de un mic frigider, ci și de un organizator. Mai exact, are raft interior și lateral pentru depozitare la temperatură optimă a produselor.

Evident că acesta a fost conceput în special să fie un mini frigider creme, dar și pentru alte produse asimilate.

Husky Coolcube HUS-CC 200 Becks

 • Înălțime 51 cm
 • Capacitate 50 litri
 • Design cu vitrină
Vezi preț special

Despre acest frigider de dimensiuni mici Husky Coolcube trebuie să scriu că e unul alternativă la cel Coca-Cola menționat sus, diferența dintre cele două fiind că acesta un mini frigider de bere inscripționat Becks. Cred că observați din poză că e un model cu geam așa încât clientul sau angajatul să vadă mai bine ce este înăuntru. Arată bine și cred că s-ar integra în orice peisaj, în special dacă vorbim o terasă mare cu un bar cu tot felul de băuturi.

Prețurile nu sunt pentru toți, adică sunt destul de piperate deoarece vorbim de o soluție premium pentru o anumită categorie de utilizatori. Ca acesta, există și o variantă cu volum dublu, adică de 115 litri doar că prețul este destul de mare. Numai voi știți cât veți pune în el pentru că raftul este destul de rezistent sau unde ați stabilit locul ideal pentru el.

Greutatea acestuia este de 18 kg, fără a mai lua în calcul conținutul ce va fi pus în el, adică nu aceste acel aparat care să-l mai muți după ce l-ai umplut. Pe partea de eficiență vedem clasa energetică A+, iar consumul este destul de scăzut.

Daewoo FUS122FWT0

 • Destul de mic
 • Design simplu pe alb
 • Clasa energetică F
Vezi preț special

Cei de la Daewoo se pricep la electrocasnice, iar un frigider de mici dimensiuni care ar trebui să te intereseze de la aceștia este modelul de față. Are o capacitate decentă de 122 litri, iar consumul de curent e de 181 kWh pe an. Asta în condițiile în care înălțimea sa e de 84 centimetri. Evident că are și congelator, iar temperatura minimă la care acesta poate să ajungă e de -18 grade. Frigiderul propriu-zis are 3 rafturi, iar congelatorul e unul cu un singur compartiment. Din specificațiile producătorului, reiese că are ușă reversibilă adică puteți să-l puneți în colțul camerei adică lângă mobilier și nu o să vă incomodeze deschiderea ușii.

Din eticheta energetică se poate vedea nivelul de zgomot scăzut, adică de 40 decibeli.

O alternativă la modelul acesta ar fi modelul Daewoo FN-146HEW care are doar rafturi la interior, adică îi lipsește acel compartiment în partea de sus. În consider o alternativă bună pentru că oferă un volum similar pentru un preț mai bun.

Deoarece e un aparat cu funcții normale, acesta poate fi utilizat și pentru alimente, nu doar pentru cosmetice, după cum se poate vedea și din imaginea de prezentare oferită de producător.

Model OEM

 • Design portabil
 • Are alimentare 12-220V
 • Preț bun
Vezi preț special

Vă recomand un mini frigider pentru cosmetice în cazul în care vreți să păstrați cremele sau alte tipuri de cosmetice la rece. Pe piață există mai multe tipuri de frigider skincare, printre care aș menționa pe cele de la Meloni, dar sunt și branduri OEM, adică nu foarte cunoscute cum e și cazul aici.

De asemenea trebuie să să subliniez faptul că un astfel de frigorific este absolut necesar în cazul în care nu doriți ca produsele cosmetice să se altereze. Odată alternate, aceste produse sunt periculoase și afectează negativ pielea. În opinia mea, merită investit câteva sute de lei într-un mini frigider pentru cosmetice.

Față de un ca cel de jos, modelele speciale adresate cosmeticelor au o temperatură ușor mai ridicată (5-10 grade) și oferă funcție de încălzire (pe lângă cea de răcire). Ideea e că sunt persoane care vor un aparat cu funcție duală, adică să răcească și încălzească.

Un astfel de mini frigider portabil cu funcție de răcire si încălzire e modelul de față. El vine de la un producător OEM și poate fi utilizat pe post de mini frigider auto deoarece alimentarea e una 12V-220V. Mai mult, acest lucru îi oferă o portabilitate foarte bună. În privința dimensiunilor trebuie să scriu că acest model are 24x18x23 îxlxa cm. Iar greutatea e de 1,8 kilograme. Din cauza acestor caracteristici, aparatul are o portabilitate extrem de bună.

Adler AD 8084

 • Capacitate 4 litri
 • Portabil
 • Funcție încălzire/răcire
Vezi preț special

Pe post de mini frigider makeup poate fi utilizat acest model Adler AD 8084. Brandul Adler e pe piață de câțiva ani, oferind produse competitive și care nu ar trebui evitate. Un exemplu foarte bun este și aparatul de sus care poate fi folosit în diferite scopuri.

Având o greutate de 1,6 kilograme ne putem da seama că e vorba despre un aparat cu o portabilitate foarte bună.

Dacă vă preocupă nivelul de zgomot atunci trebuie să știți că acesta e destul de silențios, adică mult mai mic decât al unui frigorific normal care are undeva la 39 decibeli sau chiar mai mult. Alimentarea sa se face de la priză deoarece e un model 220V. Dacă vreți să puneți cosmetice îl el, trebuie să verificați întâi la ce temperatură trebuie ținute.

Din imaginea de prezentare se poate vedea că este loc și pentru câteva sticle de suc de jumătate de litru sau chiar bere. Unii ar fi preferat să aibă și alimentare la priza mașinii, după cum am văzut la unele variante similare.

Liebherr TP 1720

 • Calitate germană
 • Foarte silențios – 35 dB
 • Ușă cu deschidere la 90 grade
Vezi preț special

Atunci când vă gândiți să cumpărați un frigider cu capacitate mică, probabil că nu ar trebui să coborâți sub pragul de 100 de litri deoarece vi se oferă prea puțin volum pentru acel buget. Chiar dacă prima vedere nu pare să fie cu mult diferit de restul producătorilor, veți vedea că la interior sunt diferențe majore, adică vedem atenție la detalii și materiale de bună calitate. Dacă v-ați dorit un frigider mic fără congelator pentru că este și foarte silențios, atunci acesta ar trebuie să fie acela. Cu siguranță, nu a reușit să obțină cea mai bună clasă la capitolul nivelul de zgomot, dar cred că vă puteți mulți și cu clasa B.

Modelul de față este considerat ca fiind unul OEM, dar în alte părți l-am găsit ca fiind un model Finlux GN89. Nu știu dacă e același, dar aspectul e identic. Cert e că acest model vine cu un consum anual de 118 kWh. Din această cauză are clasa A+. Un alt lucru despre care trebuie știut e că are o înălțime de 82 cm, pentru că are un recipient pentru congelare în plus la interior față de restul, deoarece vorbim de un frigider mic cu congelator.

Dacă o să vă uitați la pozele cu interiorul atunci o să vedeți că e destul de spațios. Acest lucru facilitează depozitarea unei cantități medii de alimente. Trebuie să subliniez pentru cei care le place înghețata, că față de restul recomandărilor, este un mini frigider cu congelator, dar nu foarte spațios, ci are doar câțiva 5 litri de spațiu.

Electrolux LRB2AE88S

 • Se montează doar într-un corp dedicat, deci nu sub blat
 • Control electronic
 • Are doar rafturi și suporturi pe ușă
Vezi preț special

Căutați un frigider de băuturi mic, dar nu ați dori să cheltuiți prea mult? Atunci puteți să vă uitați pe oferta Electrolux deoarece vine cu numeroase soluții compacte. Dacă nu va fi pus sub masă ori birou, ci mai degrabă în bucătărie, atunci e nevoie de un frigider mic încorporabil și nu ori de care, ci unul care se montează direct sub blat. Acesta este ușor de montat dacă aveți o ușă sau un front de mobilier.

Poate fi pus fără probleme în locul unui alt aparat care a avut o lățime de 54,8 cm, iar înălțime de numai 87,3 cm. Aceasta se reflectă și în capacitatea sa care a ajuns să fie de 142 litri. Din păcate, nu intră în categoria acelor frigidere mici ieftine deoarece acest tip costă mai mult decât cel clasic, plus că vorbim de un brand suedeze foarte apreciat și care oferă același nivel de calitate ca unul german. L-am recomandat și pentru că este silențios și are 4 rafturi la interior, dar tot atâtea și pe ușa sa.

Temperatura se setează oarecum electronic, adică sunt indicatori luminoși pentru setarea făcută. Pentru dimensiunile sale, nu puteți avea pretenții, plus că poate fi considerat un frigider minibar încorporabil cu utilitate diversificată, adică se poate pune cam orice în el, mai puțin produse congelate.

Întrebări frecvente

Cât costă un frigider mic pentru birou?

Un model cu un volum sub 50 litri, costă în jur de 500 de lei. Evident că am luat în considerare doar acele modele concepute pentru a fi folosite bucătărie sau oriunde prin casă.

De ce ai nevoie de un mini frigider cosmetic?

Prin utilizare unui mini frigider pentru cosmetice prelungești viața acestora și elimini riscul apariției bacteriilor. De asemenea o cremă rece ajută într-o oarecare măsură la calmarea tenului. Rezultatul e un ten fin și catifelat. Un frigider dedicat cosmeticelor răcește la 15-20 grade sub ambient așa încât acestea să nu înghețe. E foarte important ca produsele cosmetice să nu înghețe.

E zgomotos un mini frigider?

Modelele speciale pentru make-up au un nivel de zgomot mai scăzut decât un frigider normal. Vorbim de undeva la 28 decibeli comparativ cu un frigider care are 39 dB.
Deoarece e recomandat ca un astfel de aparat să fie menținut tot timpul în priză e bine să vă preocupe nivelul de zgomot al acestuia.

Merită un mini frigider second hand?

Dacă vă gândiți să cumpărați un mini frigider bar second hand atunci eu aș recomanda să vă mai gândiți. Asta deoarece modele moderne și compacte au un preț scăzut. Acesta e și rolul acestui articol, adică de a vă arăta că pe piață există și modele accesibile ca preț.
Nu trebuie nici să uitați de faptul că un produs nou are garanție, iar în cazul în care se întâmplă ceva o să vi se repare aparatul. În cazul unui model sh, puteți să vă uitați la el sau să-l aruncați.

De ce să alegi un mini frigider pentru băuturi?

Ar trebui să alegi un mini frigider pentru bere deoarece acesta vine ca un spațiu de depozitare suplimentar. Te va ajuta să ai la îndemână diferite băuturi răcoritoare. Cu toții știm că berea sau sucul se păstrează mult mai bine la re. În plus, datorită dimensiunilor reduse și consumul de electricitate e unul redus. Mulți consideră astfel de aparate ca fiind unele de cameră. Asta deoarece pot fi puse cu ușurință oriunde în cameră, chiar și sub un birou.

Un mic frigider pentru cosmetice poate fi utilizat pentru alimente?

Producătorul Meloni nu recomandă să țineți alimente în el deoarece e făcut special pentru cosmetice. Dar, dacă o să alegeți modele tip minibar (cum sunt modelele Star-Light și Midea) în acelea puteți pune alimente. Ar mai trebui să fac mențiunea că în modelele minibar ar fi bine să setați o temperatură ușor peste 0 grade așa încât cremele să nu înghețe.

Lasă un comentariu