Ce diagonală trebuie să aibă televizorul?

Vreți să faceți niște îmbunătățiri în ceea ce privesc electronicele din locuință? Poate că ar trebui să începeți cu televizorul care este cel de mai folosit și de cele mai multe ori rămâne în centrul atenției pentru că oferă conținutul media dorit și oferă o imagine pe măsură. Chiar dacă suntem tentați să cumpărăm produse cât mai mari, trebuie să ținem cont de mărimea camerei, dar și când și cum vizionăm conținut pe el. Chiar dacă nu este recomandat să vă uitați la ecran înainte să vă culcați, în special dacă vreți să aveți parte de un somn odihnitor, în dormitor nu prea se aleg televizoare cu diagonală mare pentru că sunt prea obositoare.

Evident că există un raport diagonală TV-distanță vizionare de care trebuie să țineți cont, dar până să ajung la astfel de detalii, trebuie să vă explic anumiți termeni și importanța menținerii unei distanțe minime față de imagine.

Ce înseamnă diagonală la televizor?

Se face referire la mărimea ecranului, care se măsoare fie în inci, fie în centimetri. Mai exact, se referă la distanța dintre colțurile diametral opuse, de exemplu, între cel din stânga-jos și dreapta sus.

Care e distanța de privit televizorul?

Distanța corecta de privit la televizor se ține cont de mărimea ecranului, iar în acest sens există un calcul foarte simplu, adică înmulțiți diagonala sa cu 1,5 pentru a obține distanța mică, respectiv cu 3 pentru distanța maximă de un televizor la ochi. Deci nu trebuie luat în considerare corpurile de mobilier (pat, fotoliu, canapea), ci față de ochii voștri.

Că tot vorbim de distanță, nu trebuie să-l puneți foarte aproape lângă sursele de încălzire, cum ar fi un calorifer, aerotermă sau sobă. E recomandat să le țineți cât mai departe posibil, însă între un televizor și sobă trebuie să fie cel puțin 50 cm sau cât mai mult posibil.

Acestea fiind precizate, distanța optimă față de televizor în funcție de diagonală, ar fi dacă înmulțiți acea valoare cu 2,25. De exemplu, pentru un TV de 125 cm ar fi de 281 cm. Astfel, se obține un câmp vizual ideal, adică vorbim de 40 de grade, iar minimul este de 30 grade (pentru uz divers). Între aceste două procente ar trebui să obțineți o experiență de vizionare plăcută. Că tot vorbim de mărimi, poate că ați vrea să faceți un calcul estimativ pentru anumite camere.

Cât de importantă este mărimea ecranului?

În principiu, prețul este influențat de mărime, însă lucrurile se pot schimba când depășim o anumită sumă deoarece pot fi anumite tehnologii de imagine. Trebuie să alegeți mărimea potrivită pentru a putea observa absolut toate detaliile și de a scoate în evidență rezoluție ecranului.

Trebuie să specific că și unghiul de vizionare este foarte important adică și cum îl poziționați pe înălțime, de aceea suporturile de perete vor ajuta foarte mult.

Ce diagonală trebuie să aibă televizorul în funcție de cameră?

Dormitor. Probabil cea mai populară cameră este dormitorul, deoarece locuința nu este atât de mare pentru a mai pune încă un TV Smart de dimensiuni generoase. Așa că aleg camera în care petrec cel mai mult timp după muncă. O diagonala TV pentru dormitor care aș considera-o suficientă, ar fi de 43 inci. Cu alte cuvinte un televizor de 108 cm ar fi perfect, adică nu costă mult și oferă aceleași dotări ca unul mai mare din aceeași serie.

Sufragerie. Având în vedere mărimea camerei și spațiul generos din această, aici aș recomanda un model de între 43 și 55 inci. Acestea sunt cele mai populare variante și nu are sens să depășiți aceste valori deoarece prețurile sunt cam piperate și imaginea este la fel de calitativă, deoarece nu sunt influențate de mărime (dacă e aceeași serie).

Bucătărie. Având în vedere că nu e foarte mult loc și cel mai probabil va fi pus pe perete ori un corp de mobilier înalt, un televizor cu diagonală mică ar fi de ajuns, chiar și un TV de 80 cm.

După cum s-a putut observa diagonala TV e în funcție de mărimea camerei și locația aleasă pentru instalare, dar și forma ei are importanță, adică poate fi dreptunghiulară sau pătrată. Foarte puțini utilizatori aleg să-l pună în colțul camerei deoarece este prea mare pentru a fi pus pe mijlocul peretelui, astfel că sunteți suficient

Concluzie

V-am prezentat anterior un calcul diagonală TV în funcție de distanță, adică dacă înmulțiți mărimea ecranului cu 2 veți obține foarte ușor o valoare optimă pentru instalare ori poate că vreți ca patul ori canapeaua să fie suficient de depărate de ecran.

Puteți să-l țineți chiar mai depărtat de voi cu câțiva zeci centimetru dacă alegeți să-l montați direct pe perete, iar un suport TV fix ar fi ideal pentru că are un preț mic și nu e complicat de montat.

Lasă un comentariu