Cel Mai Bun Smart TV de 80 cm 2024

Căutați o listă cu cele mai bune Smart TV-uri de 80 cm de pe piață? Atunci nu mai trebuie să intrați pe foarte multe magazine, deoarece am ales eu pentru voi câteva televizoare LED ieftine cu diagonală de 80 cm, unele au software Smart, iar altele sunt Non Smart, adică sunt mai accesibile. Am încercat să vă prezint mai multe soluții de la diferite branduri, în cazul în care nu vă inspiră încredere sau ați avut o experiență neplăcută cu unul dintre branduri. Chiar dacă acele televizoare ieftine de 80 cm sunt puse într-o anumită ordine, voi puteți alegeți care vă place mai mult, însă primele chiar le recomand fiind modele destul de populare, plus că au specificații excelente.

De ce să alegeți televizoare Full HD de 80 cm?

Datorită dimensiunilor, pot fi puse oriunde și nu veți avea nevoie neapărat de suport sau o comodă dedicată. Fiind compacte, sunt și ușor de mutat de o singură persoană dintr-o cameră în alta.

Îl puteți utiliza ca monitor, datorită imaginii FullHD, iar conținutul ales va oferit mai multe detalii. Poate că vă întrebați: de ce ați avea nevoie de funcțiile Smart? Dacă și așa nu vă uitați la programele de pe cablu, puteți opta să vizionați conținut de pe Youtube, Netflix sau alte aplicații. Din păcate, software-ul diferă de la un model la altul și nu puteți avea pretenții foarte mari la aceste televizoare 80 cm ieftine, dar se vor descurca decent.

Care este cel mai bun televizor cu diagonală de 80 cm?

După cum am menționat, anumite funcții pot influența prețul televizorului, în special dacă vorbim de cele Smart. Dacă nu-l veți conecta la internet, pentru a folosi această funcționalitate, atunci puteți renunța la această caracteristică, adică cumpărați un model clasic. Majoritatea brandurilor populare tind să ofere doar soluții Smart, astfel că prețurile au cam crescut, dar nu trebuie să vă îngrijorați pentru că apar branduri noi cu soluții accesibile.

Veți vedea mai jos că sunt televizoare cu diagonală de 80 cm care oferă o experiență de vizionare plăcută datorită imaginii bune și sunetului bogat.

Cam la fel de atractiv ca preț, dar cu o imagine Ultra HD, ar fi un televizor de 108 cm, adică nu ar trebui să vă limitați doar la modelele de jos.

Star-Light 32DM6600

 • Are Youtube, Netflix și alte aplicații
 • Ecran HD
 • Consum redus

Avem noua generație de televizoare Smart de 80 cm ieftine de la Smart Light care oferă ca software, Vidaa. Această caracteristică devine evidentă din imaginea de prezentare de sus, în care se poate observa interfața și aplicațiile prezente.

Pe lângă ecranul de 81 cm, acesta mai oferă și un sunet decent, dar nu va excela deoarece concurența oferă chiar 16W. Și așa, consider că este de ajuns pentru cât este de compact, dar să nu neglijăm nici alte aspecte importante, cum ar fi: conectivitate și design. Tehnologia WiFi nu lipsește, dar nici numeroasele porturi HDMI, dar și USB-uri (pentru conectarea unor periferice, gen mouse și tastatură). Are un design simplu pe negru, iar dacă nu vă place piciorul pentru masă, alegeți un suport de perete VESA 200 cu 100. În ceea ce privește consumul, vorbim de numai 31 kWh la 1000 de ore, adică vorbim de o valoare foarte mică.

Îl consider a fi cel mai bun Smart TV de 80 cm ieftin, astfel subliniat și de o mulțime de clienți.

Nei 32NE4900

 • Netflix, Youtube și alte aplicații
 • Înregistrare USB
 • Imagine HD

Avem un alt TV Smart 80 cm ieftin adică în același buget ca anteriorul și cred că o să vă convină ce oferă.

Cam toate televizoarele Smart 80 cm pornesc cam de la 600 de lei în special dacă vă doriți o diagonală de 80cm. Chiar și Nei1 vine cu o soluție pentru cei care vor să vizioneze conținut de pe internet. Reprezintă o alternativă bună la alte modele disponibile în special dacă nu vă place designul unora sau poate că nu mai sunt disponibile.

Observ aceeași conectivitate la mai toate modelele din aceeași buget, astfel că nu voi menționa care sunt porturi, iar tehnologia WiFi nu lipsește. Astfel că poate fi pus oriunde fără a mai folosi un cablu de rețea, însă trebuie să folosiți un router wireless cu o rază de acțiune bună, pentru a vă bucura de un semnal bun.

Dacă ne uităm și la acea diferență de preț de câțiva zeci de lei, aș zică că aici avem cel mai ieftin televizor Smart care l-ați putea cumpăra.

Samsung LS32BM700UUXEN

 • Imagine 4K UHD
 • Fără cablu/tuner
 • Compatibil VESA

Căutați un Smart TV 4K 80 cm și nu prea găsiți? Acestea este singurul model cu imagine atât de detaliată de pe piață. Se adresează în special celor care îl vor în dormitor sau pe biroul din cameră, deoarece este un model de tip 2 în 1, adică poate fi conectat chiar la desktop prin intermediul intrărilor video diverse.

În caz că vi-l doriți pentru o altă cameră, aș recomanda un suport de perete deoarece ați câștiga mai mult spațiu pentru că nu este necesar un mobilier ca să-l puneți pe mobilier. Arată foarte bine datorită ramei subțiri și la prima vedere, nici nu ai zice că displayul este atât de mare. Sistemul de operare care rulează este Tizen și este prezent pe toate televizoarele sale.

Trebuie să rețineți că televizorul 4K 80 cm de sus nu i se poate conecta acel cablu pentru programele clasice de teleziune, ci vă rezumați la conținutul de pe net.

Samsung QLED The Frame 32LS03C

 • Tehnologie imagine avansată
 • Difuzoare de 20W
 • Design deosebit

Avem un alt televizor cu diagonală 80 cm care poate fi conectat la internet prin WiFi, iar ca un bonus, aveți aplicații pentru a vă bucura de un conținut diferit. Am ales să vă recomand acesta deoarece este cel mai bun Smart TV ieftin cu un sistem audio ceva mai puternic (20W) și care va conta pentru cei care ales să-l monteze în camere mai spațioase.

Specificațiile sale nu sunt mult mult mai diferite decât în cazul altora, adică avem tot: două porturi HDMI, două USB-uri, Digital Optical Out etc. Spre deosebire de generații anterioare, nu mai sunt necesare dongle-uri compatibile, adică nu mai vorbim de WiFi Ready, ci de WiFi Direct.

Părerile clienților sunt pozitive, adică primești cât plătești, dar e loc de mai bine pentru generațiile următoare.

Sony 32W800

 • Android cu aplicații
 • Clasa F
 • Sistem audio de 10W cu Dolby Digital Plus

Dacă vă doriți un televizor 80 cm Smart de la un brand cu experiență, alegeți pe acesta deoarece are Android, Chromecst încorporat și funcție de comenzi vocale.

Un sistem de operare atât de avansat oferă și funcții cheie, cum este Screen Mirroring, care funcționează și cu iOS. Pentru cei ce nu știu ce face aceasta, puteți distribui conținut de pe un ecran mic (telefon/tabletă) pe ecranul mare. Nu este o tehnologie nouă, adică este prezentă pe piață de ceva ani și poate avea diferite denumiri în funcție de brand.

Nu trebuie neglijate nici dotările ce țin de imagine, pentru că un Smart TV cu diagonala 80 cm de la Sony oferă următoarele: Live Colour, HLG, HDR10 și diverse moduri.

TCL LED 32S5400A

 • Google Assistant ready
 • Android 11
 • Sistem audio de 10W cu Dolby Audio

Merită să aruncați o privire și peste oferta de TV-uri de la TCL, iar un exemplu bun de televizor ieftin 80 cm este cel din imagine, cu mențiunea că nu are margini chiar atât de subțiri. Nu înțeleg de unii producători aleg să modifice prezentarea, însă nu e cu nimic mai prejos decât concurența.

Televizoarele Smart de 80 cm ieftine pot avea și tehnologii mai avansate, care chiar vor face diferența în anumite situații, iar una dintre ele este HDR 10. Aceasta face imaginea foarte clară, adică scenele sunt mai luminoase, colorate, iar nuanțele de negru rămân negre (nu devin gri). Chiar și Micro Dimming are un rol similar și reprezintă un motiv în plus să alegeți acest smart tv Full HD 80 cm. Să știți că nu contează neapărat puterea difuzoarelor, ci mai degrabă calitatea, iar Dolby Audio îmbunătățește experiența.

Nu aș neglija nici felul cum arată, adică ne dorim un design cât mai subțire.

LG 32LQ63806LC

 • Rezoluție Full HD
 • Difuzoare de 6W cu DTS HD, Dolby Audio
 • Screen Mirroring

Am ales să vă recomand și un model de televizor Smart 80 cm Full HD, dar cu imagine ceva mai bună, pentru că vorbim de o rezoluție superioară. Chiar și pentru că unele specificații tehnice sunt diferite, consumul de energie a rămas același deoarece vorbim de aceeași clasă energetică.

Chiar și pe partea de sunet vedem îmbunătățiri, dacă e să comparăm acest televizor Smart Full HD 80 cm cu concurența. În opinia mea, merită să cheltuiți câteva sute de lei în plus pentru un TV cu rezoluție 1080p și funcții Smart, astfel că veți veți reda conținut de calitate de pe Youtube, Netflix sau alte aplicații.

Cu atât de multe intrări HDMI, ar putea fi folosit ca monitor, însă nu este prea slim. Pe de altă parte, dacă vorbim de o cameră mare, cum este sufrageria, puteți să vă gândiți la o diagonală peste 100 cm, astfel toți din cameră se vor bucura de el.

Samsung 32T5372

 • Difuzoare de 12W
 • VESA 75 x 75
 • Direct LED

Chiar și marii producători de electronice pot oferi o soluție pentru cei cu buget limitat. CU alte cuvinte, puteți găsi televizoare Smart 80 cm Samsung la prețuri rezonabile. Aveți cel de sus care vine cu o imagine bună, dar și un sunet bogat, iar pentru a viziona posturi, chiar nu e nevoie de mai mult.

Adică nu ar trebui să căutați o soluție Ultra HD deoarece posturile au rezoluție maximă HD. Modelul prezentat este un televizor Samsung Smart 80 cm cu difuzoare suficient de puternice dacă va fi pus chiar și în dormitor, iar numeroasele porturi permit conectarea diverselor periferice dar și unui PC, în caz că vreți să-l folosiți pentru a viziona filme. Poate că nu are cel mai mare ecran, dar de multe ori este de ajuns și un ecran de 32 de inci. Aveți posibilitatea să conectați medii de stocare externe pentru a rula conținut media, mai precis filme sau muzică.

Alternative – TV ieftine de 80 cm

Star-Light 32DM3500

 • Difuzoare de 16W
 • Ecran HD
 • Consum redus

Acest televizor 80 cm ieftin de la Star Light este unul cu un raort calitate/preț mai bun decât alte modele. Alegând pe acesta, veți sesiza că îi lipsesc caracteristicile Smart, adică nu are acel sistem de operare cu aplicații, ci doar acel meniu simplu și ușor de folosit ca pe multe alte modele clasice. Am ales să vă recomand acesta și pentru că are un preț foarte bun (aproape 200 lei mai ieftin decât un model Smart), dar și pentru că are difuzoare puțin mai performante.

Instalarea sa nu durează foarte mult (în jur de 20 minute), însă lucrurile se pot complica dacă alegeți să-l puteți pe perete deoarece aveți nevoie de un suport compatibil Vesa 100×100, dar și de niște scule (magazinul oferă serviciu e montaj contracost). Astfel de televizoare sunt perfecte pentru dormitoare dacă vă doriți să vizionați doar posturi de pe cablu.

Allview 32ATC6000-H

 • Difuzoare de 8 W
 • Auto TimeShift
 • Imagine foarte bună

Dacă vă doriți un televizor 80cm puțin mai diferit, adică cu specificații foarte bune pentru prețul afișat. Chiar dacă specificațiile par să fie aceleași, la tehnologii vedem câteva noutăți: zgomot de fundal redus, contrast dinamic, lumină și contrast mai bune când vă uitați la competiții sportive datorită unui filtru special. Cu auto TimeShift puteți viziona în reluare orice moment pierdut iar pentru această funcție trebuie să conectați o sursă de stocare (stick USB sau hard disc extern). Sunetul este și el destul de bogat, iar caracteristicile speciale nu lipsesc de acesta. Este clar că face parte din cea mai recentă generație, pentru că are și un consum de energie scăzut, adică vedem clasa E. Dacă nu sunteți singuri de mărime, există și o variantă de 60 cm.

Unii aleg chiar și Horizon în acest buget, însă nu-mi prea place designul. Dacă nu ați auzit de acest brand, trebuie să știți că este deținut de Horizon2, adică doar logo-ul diferă. Acesta este conceput strict pentru piața românească și vă oferă caracteristici foarte interesante pentru cât plătiți.

Philips 32PHS5507/12

 • Sunt excelent
 • Consum redus
 • Pixel Plus HD

Dacă recomandările de mai sus nu vă sunt pe plac din diverse motive, atunci vă rămâne să alegeți televizoare de 80 cm de la branduri populare, cum este și Philips. Vă prezint modelul de mai sus care este disponibil atât pe negru, cât și pe argintiu. Este exact ceea ce căutați aducă o imagine decentă și un sunet acceptabil, la un preț satisfăcător. Nu are funcții Smart dar nici nu este nevoie pentru că poate aveți un pachet de programe foarte mare, însă s-ar putea ca pentru anumite posturi să alegeți un card CI+, iar slotul pentru acesta nu lipsește. Chiar dacă la prima vedere nu este cu mult mai diferit de altele, calitatea este mult superioară la un brand de top, la toate capitolele.

Sper ca recomandările făcute să vă fie pe plac, ideea e că mai sunt și multe alte modele Non Smart reușite, chiar și cu diagonală peste 80 cm, însă prețurile sunt și ele pe măsură.

La ce ar trebui să te uiți când cumperi un TV

Concurență. Trebuie să studiați toată oferta deoarece sunt o mulțime de branduri noi pe piață care pot fi chiar atractive ca specificații și design. de la branduri mai puțin populare, pentru că experiența de vizionare este cam aceeași. Din păcate puține branduri oferă un TV 80 cm Smart, astfel că își fac apariția nume noi pe piață.

Software. Merită să alegeți varianta cu sistem de operare dacă vă place conținutul de pe Youtube, Netflix sau alte aplicații, însă puteți accesa conținut și din browser-ul web integrat.

Diagonală. Un televizor Smart mic se alege în funcție de buget și mărimea camerei în care va fi pus. Dacă nu aveți posibilitatea să alegeți o diagonală prea mare, atunci optați pentru ce s-ar încadra în spațiu. Cele mai mici prețuri la televizoare sunt la cele cu diagonală de 31-32 inci și nici nu aș coborî ca mărime indiferent în ce cameră va fi pus. Ideea e că și așa nu veți vedea foarte mult conținut din browser sau Youtube, de aceea este recomandat ca ecranul să fie de minim 30 inci.

Rezoluție. Chiar dacă o rezoluție Full HD pare mică la prima vedere, având în vedere dimensiunile sale, imaginea va fi una de calitate, însă doar dacă conținutul ales are o calitate similară.

Brand. Unele branduri oferă ecrane cu tehnologii avansate, astfel că imaginile devin mai captivante.

Consum. Este însoțit de o etichetă energetică pe care puteți vedea consumul raportat la 1000 de ore, din care reiese consumul fiecărui model și se acordă o clasă energetică. Se poate observa că rezoluția poate influența mult consumul, deoarece vorbim de un număr diferit de pixeli prezenți pe ecran. Cel mai bun consum va fi la cel cu imaginea HD.

Întrebări frecvente

Câtă energie consumă un televizor Samsung cu diagonală 80 cm?

Ca să vă faceți o idee, un televizor 4K cu diagonală 80 cm are un consum de circa 55 kW la 1000 de ore, pe când unul Full HD și diagonală similară consumă 48 kW, iar cel HD doar 33kW. Chiar și așa, vorbim de un consum modest comparativ cu cel al anumitor aparate din casă, deci puteți alege doriți.

Cât costă TV Smart Full hd 80 cm?

Prețuri pornesc de la 1000 lei, însă eu aș depăși puțin bugetul pentru a beneficia de anumite caracteristici în plus (putere audio superioară și imagine detaliată). Dacă nu vă interesează rezoluția sau diagonala, atunci nu veți depăși bugetul de 700 lei, însă nu ai cum să greșești alegând o diagonală generoasă.

Unde găsesc Smart TV 80 cm 4K?

În primul rând, nu veți găsi un TV 4K de 80 cm, ci eventual fără tuner TV, adică vorbim de un monitor care poate fi o opțiune pentru mulți tineri care nu aleg conținutul de pe cablu, ci online. Unele magazine le comercializează, iar o recomandare este modelul Samsung menționat sus și cred că în viitor vom vedea ceva mai multe alternative, poate chiar variante cu tuner TV extern care poate fi cumpărat ulterior.

Pe Emag sunt suficiente opțiuni ca și cel menționat de mine, adică chiar și cu imagine cu rezoluție 1920 cu 1080 pixeli, dacă că doriți un preț bun.

Referințe

 1. Nei. Televizoare Nei. (2023). Link.
 2. Horizon. Televizor Diamant. (2023). Link.

Un comentariu la „Cel Mai Bun Smart TV de 80 cm 2024”

 1. Din păcate, nu am înțeles mai nimic din ceea ce căutam și așteptam.
  Simplu: care-i cel mai bun tv led 80cm de pe piața noastră, ținând cont de raportul preț/calitate?
  Mulțumesc.
  Cu stimă,
  Constantin Miron

  Raspuns:
  Daca vreti ceva smart atunci alegeti Star-Light 32DM6600, iar daca vreti ceva non smart atunci Horizon 32HL6309H/B.

  Cu stima.

Lasă un comentariu