Cel Mai Bun Monitor pentru Programare 2024

Pentru cei care muncesc multe ore în fața ecranului și nu văd ca ochii să fie prea obosiți după o zi de muncă, le recomand unul dintre cele mai bune monitoare pentru programare care pot fi folosite pentru orice tip de task office, iar aici mă refer la programe diverse, navigare web sau jocuri, în unele cazuri. Cu alte cuvinte, vorbim de model destul de simple dar are au niște tehnologii importante, cum ar fi cele care reduc lumina albastră și pâlpâielile. Denumirile acestor caracteristici pot să difere de la un brand la altul, însă din descrierea lor veți afla ce fac și cât de utile sunt. Trebuie să știți că nu totul este marketing, ci unul facilități chiar sunt importante.

Ce aspect ar trebui să aibă sau alegeți două modele?

Să nu uităm că un monitor poate fi un alt doilea ecran, în caz că folosiți un laptop și vă doriți spațiu de lucru generos. Altele pot fi folosite pentru alte sarcini sau pot avea ceva în plus, cum se întâmplă în cazul acelor monitoare cu tuner TV. Totuși, când vine vorba de programe și multe ferestre, aș recomanda pe cele cu aspect ultrawide. De ce? Pentru că e ca și cum ați avea aproape două ecrane într-unul singur, adică puteți să aveți două ferestre cu cod, astfel că puteți vedea diferențele mai bine sau să faceți modificări mai ușor. Chiar și rezoluția trebuie să fie mare pentru ca să nu trebuiască să măriți imaginea, ci scrisul să fie cât mai lizibil.

Recomandare monitor programare

Am realizat o listă cu câteva dintre ele iar un monitor pentru programare bun poate fi unul dintre primele trei care și le-am menționat sus. În funcție de buget sau preferințe, puteți alege pe cel care vă place mai mult sau vi s-ar potrivit. Dacă ar fi să aleg, unul, aș opta pentru cel cu lățime mare, dar nu așa exclude un monitor curbat, deoarece oferă spațiu de lucru generos și multitaskingul este important când programezi. În topul preferințelor este brandul Dell, datorită calității și fiabilității produselor sale, însă nu aș exclude nici alte branduri care pot oferi modele accesibile, în cazul în care aveți un buget limitat.

Monitor programare ieftin Lenovo L24q-35

 • Mai puțină lumină albastră
 • Vizibilitate 178 grade
 • Imagine fără tremur

Vezi preț emag Vezi preț pcgarage

Prețul este foarte bun pentru ce oferă, adică imaginea nu pâlpâie sau tremură ca la modelele vechi, dar și lumina albastră este redusă. Există și programe care pot reduce nivelul de albastru în funcție de momentul zilei sau după preferințele fiecăruia. Producătorul se laudă că are o margine foarte subțire, adică îl puteți pune alături de un model similar sau tot cu margini subțiri, pentru a mări spațiul de lucru. După cum bine știți un model ultrawide costă foarte mult și nu pot oferi spațiu de lucru cât două variante L24q-35. Nu ai ce să-i reproșez deoarece raportul calitate/preț este ok, plus că o rezoluție 2K.

Monitor programare Ultrawide LG 29WN600

 • Diagonală de 29 inci
 • Aspect 21 pe 9
 • Super preț

Vezi preț evomag Vezi preț pcgarage

După cum ați și observat, modelele cu acest format au prețuri destul de piperate, adică pleacă de la 800 de lei, pentru că au și o diagonală pe măsură dar și țin locul a două monitoare diferite. Față de modelul clasic, spațiul de lucru a crescut cu 33%, de aceea avem și o rezoluție de 2560 cu 1080 pixeli. Poate fi folosit și pentru alte tipuri de activități deoarece are tehnologie FreeSync, care este specială pentru plăcile video AMD. La aceasta se adaugă și faptul că este vorba de un panou IPS cu un nivel considerabil de culori care sunt precise. Designul este unul ergonomic și chiar dacă nu are o formă diferită, va fi apreciat de cei care țin pornite simultan două sau trei programe sau file.

Monitor de programe Dell P3424WE

 • Câmp vizual ideal
 • Ecran de 34 inci cu imagine WQHD
 • Rezoluți mare

Vezi preț special

Conectivitatea este și ea importantă atunci când vreți să conectați un laptop sau telefon la el, fie doar pentru a avea un ecran mare sau pentru a transfera date. Deci poate fi folosit și ca un Hub însă depinde și de tipul USB-urilor. Unele porturi USB 3.2 pot fi folosite pentru conectarea unor dispozitive (scanner sau imprimantă), iar altele pentru a oferi o interfață clasică pentru dispozitive obișnuite. Lucrurile se pot schimba când vorbim de USB tip C deoarece este o interfață modernă cu funcționalitate diferită, plus că vorbim de un voltaj mare, adică poate alimenta dispozitive care a u un consum nu foarte mare. Rezoluția sa este excelentă pentru o astfel de diagonală, dar și calitatea imaginii este impresionantă. Am recomandat pe acesta pentru cei care vor ceva diferit, adică nu vreți să vă rezumați strict doar la programe.

Monitor pentru programare Tesla 27MC635GF

 • Design ultra Slim
 • Are tehnologia Flicker Free
 • Conectivitate HDMI

Vezi preț emag Vezi preț f64

Dacă vă place stilul minimalist, poate că ar trebui să luați în calcul modelul de sus care este foarte subțire, iar piciorul de birou nu este atât de evident. Nu înțeleg de ce producătorii subțiază marginea ecranului în poza de prezentare, adică ea este mai groasă, dar oricum nu este la fel de evidentă ca și în cazul monitoarelor vechi. Specificațiile sale sunt acceptabile pentru cât costă și sunt modele chiar cu specificații mult diferite în același preț, însă veți sacrifica designul, adică vorbim de un brand diferit. Oricum, când lucrați în diverse programe nu aveți nevoie de unghiuri de vizibilitate maxime, rată de refresh mare sau culori foarte precise, ci mai degrabă aveți nevoie de specificații satisfăcătoare, spațiu de lucru și caracteristici care să îmbunătățească confortul din fața sa, cum sunt cele menționate anterior.

Monitor programare 27 inci Dell SE2722H

 • Consum redus
 • Ideal pentru activități profesionale
 • Fiabilitate

Vezi preț emag Vezi preț pcgarage

Mărimea contează de multe ori însă trebuie să aveți și un spațiu generos pe birou sau pe perete, în cazul în care vreți să-l puneți la o anumită distanță de voi. Dell oferă soluții pentru micile și marile companii, iar cel de sus nu este o excepție. Se poate vedea că are o construcție bună, iar birou nu va fi plin de cabluri pentru că are suport pentru acesta în spatele piciorului. Nu aș zică este foarte ieftin, însă dacă luăm în considerare diagonala display-ului, chiar este un Best Buy de care ar trebui să profitați. Tehnologia Comfort View este prezentă și ea pentru ca voi să puteți petrece câte ore doriți în fața sa fără să vă ia amețelile sau să vă obosească ochii.

La ce să te uiți când cumperi un monitor de programator

După cum s-a putut observa la modelele menționate, anumite specificații rămân neschimbate, însă diferența o fac toate acele caracteristici sau dotări speciale de care unii dintre voi poate aveți nevoie, că doar nu vă rezumați strict doar la activități profesionale sau doar la un anumit program.

Întrebări frecvente

Cât ar costa un monitor de programare?

Le puteți găsi la prețuri de circa 500 de lei sau chiar mai mult dacă vreți să ofere anumite caracteristici sau dotări. De exemplu, dacă vreți să fie ultrawide atunci vă apropiați deja de bugetul de 800-1000 de lei. Îl puteți chiar depăși dacă vreți să aibă o rezoluție mare sau pivot, pentru a putea roti ecranul în plan vertical.

Ce monitor pentru programare să aleg?

Pe lângă tehnologiile care trebuie să fie prezente pe orice monitor de ultimă generație, iar aici mă refer la Low Blue Light și Flicker Free, mărimea ecranului este la fel de importantă, dar și aspectul (16 pe 9 sau 21 pe 9). De aceea, eu aș recomanda unul cu ecran de 24 inci sau chiar foarte lat pentru a vă bucura de o imagine generoasă și plită de detalii, dar și de multitasking.

La ce distanță trebuie să fiu față de monitor atunci când lucrez?

Este recomandat să păstrați o distanță de minim 50 cm față de ecran însă cu cât crește diagonala, cu atât distanța trebuie să fie mai mare. Dacă biroul nu vă permite să-l puneți mai depărtat de voi, atunci alegeți un suport compatibil fie de perete, fie de birou cu braț ajustabil.

Lasă un comentariu