Cauți prăjitoare de pâine bune pentru acasă? Nu trebuie să mai pierdeți mult timp să căutați prin oferta magazinelor deoarece am venit cu câteva recomandări pentru voi. Mai exact, am realizat o listă cu cel mai bun prăjitor de pâine de calitate luând în considerare anumite aspecte cum ar fi funcționalitatea, mărimea prețul și performanțele.
Având în vedere că este un aparat electrocasnic destul de simplu, adică are la interior niște rezistențe care se încălzesc și prăjesc feliile de pâine, nici nu poate avea ceva special în plus. Totuși, unele sunt ceva mai sofisticate, adică au ecran digital și niște funcții care le fac inteligente, adică Smart.
Cuprins
Ce este un prăjitor de pâine digital?
Probabil că ați auzit de termenul de prăjitor de pâine cu ecran, ei bine, oferă un timer digital pe care puteți vedea timpul rămas sau setat de voi până la finalizarea prăjirii. Nu nimic sofisticat, dar unii utilizatori preferă rezultatele precise, adică să aleagă cu exactitate timpul pentru pregătirea unui preparat, chiar și dacă vorbim de niște felii de pâine pentru micul dejun.
De ce să alegi un prăjitor de pâine ieftin și bun?
Nu contează prețul, dar nici nu puteți să vă zgârciți. Majoritatea au două compartimente pentru tot atâtea felii, însă numai unele acceptă 4 felii, dar depinde și ce mărimea au. Nu există un alt aparat care să-l folosiți pentru rumenire atât de rapidă și eficientă, însă există variante pentru a încălzi sau chiar rumeni puțin sandwich-uri, dar nu și felii goale.
Un mic dejun poate fi mai gustos cu o felie rumenită la perfecțiune și pe care să întindeți ce vă place mai mult. De aceea, în continuare aveți o listă sub forma unui top 5 cu cele mai bune prăjitoare de pâine duble de pe piață.
Biovita ELITE-4
- Carcasă din inox
- Putere de 1500W
Cel mai bun prăjitor de pâine mare este Biovita ELITE-4 și probabil vă întrebați, de ce l-am ales pe acesta. Ei bine, îmi plac aparatele cu carcasă din inox pentru că-și mențin aspectul în timp, plus că acea combinație de inox cu negru chiar arată bine.
În plus, apreciez faptul că panoul de control este așezat pe partea din față și nu pe lateral unde este acea clapetă. Sunt suficiente trepte, adică are 6 din care puteți alege și față de un model clasic, un prăjitor de pâine cu ecran oferă un plus de precizie când vine vorba de prăjirea pâinii.
Toate au funcția de anulare, adică oprește automat încălzire dacă nu mai vrem să continuă sau poate că v-ați răzgândit, dar puține vin cu reîncălzire și decongelare. Bine, depinde și cu ce-l comparăm deoarece sunt modele care au prețuri care depășesc 300 lei.
Philips Viva collection HD2582/90
- 8 setări
- Grilaj de încălzire integrat
- 2 felii
Se vede din imagine că este un prăjitor de pâine mic, dar nu atât de slim pe cât ar părea. Fantele sunt destul de mari, ca să puteți insera orice felie, adică chiar și una groasă. Cele 8 setări de rumenire sunt ideale pentru cei care preferă felia să fie prăjită într-un anumit fel, dar nu există riscul de a se arde.
Producătorul susține că are grilaj pentru încălzirea de cornuri sau alte preparate mici de panificație/. Țin minte că am avut un astfel de model în trecut, dar nu prea am folosit acea funcție. Aveți o singură funcție pentru dezghețare și decongelare, adică aveți un singur buton pentru ambele.
Îmi place că are tavă pentru firimituri destul de mare, adică adâncimea este una consistentă și nu mai trebuie să întoarceți aparatul să-l curățați.
Heinner Wassay 1450 HTP-1450BKR
- 7 niveluri de rumenire
- Putere 1450W
- Două panouri de control
Un prăjitor de pâine cu 4 felii ca cel din imagine chiar este un adevărat ajutor în prepararea unui mic dejun și nu mai trebuie să așteptați, ci puteți prepara în paralel. Ocupă ceva spațiu pe blatul din bucătărie, dar îl puteți pune undeva pe o etajeră când nu-l folosiți, că doar nu aveți același mic dejun în fiecare zi.
Chiar dacă oferă în plus acele două fante și încă un rând de butoane, prețul nu a crescut mult, dar nici nu s-au făcut compromisuri. Vreau să subliniez că funcțiile tipice acestui aparat sunt prezente, dar are și o funcție de autocentrare pentru o rumenire uniformă pe ambele părți.
Tefal Smart’n Light TT640810
- Ecran digital, dar fără touchscreen
- 3 funcții dedicate
- Design modern
Pentru aceia dintre voi care tot caută un prăjitor de pâine inteligent sau Smart, am pentru voi modelul de sus. Ideea e că arată “inteligent” și chiar dacă nu oferă cine știe ce tehnologii, e mai bine echipat decât concurența, menținând un nivel de calitate peste medie.
Cu ajutorul unei funcții speciale, se poate memora gradul de rumenire preferat, astfel că nu trebuie să faceți prea multe selecții și nici nu veți greși vreodată. Deci puteți personaliza puțin preparatul final, iar gradele de rumenire sunt suficiente chiar și pentru cei mai pretențioși dintre voi.
În partea de jos are o tavă pentru firimituri care se detașează complet.
Philips HD2640/10 Conscious collection
- 2 sloturi
- Oprire automată
- Suport pentru chifle integrat
Dacă țineți să nu intre praf în acele sloturi, un prăjitor de pâine cu capac ar fi o opțiune. Se adresează chiar și celor care pun accent pe felul cum arată, deoarece are un capac care imită perfect lemnul, iar combinația de culori chiar este interesantă.
Mecanismul de centrare automată este tot mai des întâlnit pe noile modele și este foarte important dacă feliile sunt subțiri. Producătorul se laudă că au fost folosite materiale reciclabile, dar și prietenoase cu mediul.
Pentru a realiza un mic dejun crocant la exterior, alegeți un sandwich maker și nu veți regreta.
Ghid de cumpărare
Nu sunt prea multe de spus despre cum ați putea face alegerea corectă, însă nu toate modelele disponibile sunt la fel. Astfel că unele iasă mai bine în evidență decât altele, iar din recenziile lăsate de clienți, unele branduri se pricep mai bine la realizarea de aparate pentru bucătărie. Un exemplu bun este Biovita, dar nu excludem nici Tefal sau Philips. Cu siguranță, nu ne concentrăm doar asupra producătorului, ci ne uităm și la caracteristici:
Putere. Modelele cu putere mare oferă rezultate bune indiferent de câte felii introduceți sau ce grad de rumenire ați ales. O valoare de aproximativ 1500W e de ajuns și pentru 4 felii, însă consumul nu este atât de mare dacă alegeți o treaptă minimă.
Asta nu înseamnă că trebuie să faceți o astfel de alegere pentru că de multe ori preferăm ca feliile să fie doar puțin colorate, deci 850W ar fi ideal pentru o astfel de sarcină. Deci în anumite situații, puterea unui prăjitor de pâine este relevantă.
Caracteristici speciale. Acestea pot fi diverse: capac pentru praf, timer digital, 4 fante generoase pentru felii, decongelare, încălzire cu sau fără suport, exterior din inox și multe altele.
Capacitate. Mărimea joacă un rol important atunci când feliile sunt mai mari sau vreți să puneți 4 felii toast în cele două guri, dar pot fi variante duble dacă vreți să pregătiți micul dejun rapid pentru copii. Așa că nu neglijați anumite modele care vă pot ușura sau scurta munca.
Unii dintre voi poate că acordați o atenție sporită și felului cum arată, adică să fie pe o anumită culoare ori doar să fie exterior din inox, iar unii producători chiar s-au gândit la voi.