Ce înseamnă produse resigilate și 5 magazine care le vând

Căutați reduceri substanțiale? De ce nu încercați produsele resigilate? Sunt o mulțime de magazine care le vând la prețuri foarte bune adică chiar și cu discounturi de zeci de procente. Valoarea acelui discount este influențat de starea sa, prețul actual al modelului sigilat și de cât timp nu s-a vândut. Astfel că la o anumită dată a lunii, aceste articole pot fi reduse semnificativ ca valoare.

Evident că sunt mai mult de cinci magazine care le vând, deoarece politica de returnare a produselor este valabilă pentru toți comercianții de pe piață, însă anumite categorii nu pot fi incluse aici, în special dacă ați desfăcut sau folosit produsul respectiv. Lista produselor care pot fi returnate din diverse motive, este foarte lungă, de aceea nu am să o fac.

Ce înseamnă produs resigilat?

Este un produs perfect funcțional, dar care a fost returnat din diverse motive, astfel că magazinul a trebuit să-l testeze pentru a-l pune din nou la revânzare. De ce a fost returnat? Motivele pot fi diverse:

  • După despachetare, cumpărătorul s-a răzgândit în privința sa deoarece nu corespunde cu prezentarea de pe site ori a căutat un produs mai de calitate.
  • Ambalajul a fost deteriorat sau articolul a suferit deformări în timpul transportului.
  • Ceva nu a funcționat sau pur și simplu, clientul nu a știut cum să-l folosească, iar lista de motive pentru continua pentru că vorbim de o mulțime de produse.

Motivele de returnare pot fi chiar mai multe, însă ideea e că aveți drept de retur în termenul stabilit. Unele politici diferă de la un magazin la altul, astfel că dacă vreți să aveți parte de cele mai bune servicii, alegeți magazinele mari sau doar cunoscute.

A nu se confunda cu produs refurbished ori second hand, care a fost folosit o bună perioadă de timp și restaurat ulterior.

Produsele resigilate beneficiază de garanție?

Da, acestea beneficiază de aceeași garanție ca și produsele sigilate, doar că perioada poate să difere în funcție de categoria din care fac parte.

Magazine cu produse resigilate

Fiecare comerciant oferă o secțiune diferită pentru produsele resigilate, adică le găsiți într-un meniu diferit, însă îl găsiți cu minim de efort. Până la urmă, magazinele vor să vândă chiar și aceste produse resigilate care vor fi pe placul unor clienți (mai puțin pretențioși). Din toată oferta disponibilă pe piață, am ales 5 magazine care mi-au plăcut sau de la care am cumpărat numeroase produse:

eMAG. Merită pentru că oferă cea mai diversificată gamă de produse resigilate, detalii precise despre ele și servicii complete.

Vexio. Oferta nu este atât de mare deoarece predomină gama IT&C, adică nu sunt electrocasnice mari și mici.

PC Garage. La acest magazin sunt numite produse desigilate, dar se referă la aceeași categorie, iar ca în cazul comerciantului Vexio, predomină IT&C-ul.

Altex. Vorbim de câteva mii de aparate returnate care vin cu reduceri de preț chiar și de 30%, deci concurează cu eMAG la partea de ofertă.

Evomag. Prețurile pornesc de la 5,99 lei, după cum este promovat, și cred că puteți găsi rapid ceea ce căutați însă criteriile nu mai pot fi aceleași ca în cazul unui articol nou, deoarece vă limitați la ce este disponibil la momentul respectiv.

Avantajele și dezavantajele unui produs resigilat

Cunoscând definiția unui produs resigilat, puteți afla cu ușurință care sunt și motivele pentru care ar merita achiziția sa:

Preț mult redus. Economisiți bani cu o asemenea alegere și nu mai trebuie să așteptați vreo zi specială cu promoții. Având în vedere că reducerile sunt procentuale, putem vorbi chiar și de sute de lei la articole cu prețuri de mii de lei.

Perfect funcțional. Majoritatea retururilor se datorează așteptărilor prea mari ale clienților, adică și-au dorit un nivel de calitate ori performanță superior.

Are garanție. Nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește fiabilitatea, deoarece este testat de către specialiști înainte de a-l pune din nou la vânzare, iar garanția este aceeași ca varianta sigilată.

Poate fi returnat. Îl puteți returna ca și oricare alt articol sigilat dacă nu corespunde ceva.

Totuși, sunt și câteva minusuri care nu trebuie chiar să le neglijați, cu mențiunea că acestea nu sunt valabile la toate produsele, adică nu generalizez:

Urme de folosire (cel mai frecvent). Vă puteți imagina că multe dintre produsele resigilate au fost desfăcute și încercate de către cumpărători, astfel că foliile de protecție de pe suprafețele sensibile au fost dezlipite. De aceea pot exista urme de utilizare, dar nu influențează starea de funcționare.

Zgârieturi (frecvent) sau deformări (foarte rar). În general, magazinul menționează starea în care se află, astfel că aceasta influențează valoarea discount-ului. Chiar și dacă panou lateral al unui electrocasnic mare este deformat, el va funcționa ca unul sigilat, plus că nu va fi vizibil dacă va fi pus lângă mobilier sau la perete.

Ambalaj diferit (rareori). În unele cazuri, comerciantul schimbă ambalarea. Anumite articole sunt returnate pentru că ambalajul a fost lovit, zgâriat sau turtit, chiar dacă aparatul respectiv este în stare perfectă. Pentru că anumite electrocasnice mari nu a fost ambalate foarte bine, partea laterală poate să sufere mici deformări în timpul manipulării mărfii.

Unele accesorii pot să lipsească (foarte rar). E mai rar dar e bine să verificați conținutul pachetului, adică să fie complet. dacă lipsește un accesoriu important, alegeți să informați magazinul și dacă nu se poate remedia, îl returnați.

Ce produse nu le veți găsi la categoria resigilate?

Evident că sunt produse care nu pot fi returnate, cum sunt cele de igienă, îngrijire personală, sănătate, articole personalizate, licențe digitale sau alimente perisabile. Probabil că mai sunt și altele, pentru că fiecare magazin are o ofertă diferită, dar și politici puțin schimbate.

Un alt exemplu ar fi pe partea de fashion, adică vestimentație, unde nu sunt resigilate deoarece nu poți returna un articol de vestimentație folosit, ci doar dacă nu corespunde mărimea ori calitatea.

Concluzie

Dacă ați căutat “ce înseamnă telefon resigilat” ori poate vreți să știți doar ce avantaje și dezavantaje ar fi dacă ar fi să cumpărați un aragaz resigilat, de exemplu, acum aveți toate detalii și cu siguranță mi-au mai scăpat multe magazine în a le menționa, dar m-am limitat la preferințele multor români.

La o simplă căutare pe Google a termenului “resigilat”, veți vedea că nu toate magazinele online au secțiune dedicată pentru acestea, iar anumite nișe lipsesc. Nu am să le menționez pentru că sunt foarte multe, însă pe primele poziții sunt marile branduri din segmentul IT&C, Retail etc.

Lasă un comentariu