Cel Mai Bun Scuter Electric fără permis 2024

Cauți scuter electric fără permis cu acumulator litiu și cu autonomie mare? Am pentru voi câteva recomandări de la mai multe branduri și cred că o să vă placă, adică adică am făcut o selecție pentru voi, astfel că voi în final să decideți care este cel mai bun scuter electric fără permis pentru adulți, adică care are o limitare la 25 km/h și un motor mic (sub 4kW). Unele dintre ele pot avea două locuri, adică construcția este mai robustă și are o greutate maximă mai generoasă. Acestea pot fi de mai multe tipuri, în funcție de performanțe, număr locuri, dar și cui i se adresează (adulților, vârstnicilor, celor cu dizabilități etc).

Cel mai bun

CityCoco

Locul 2

Voltarom

Ce scutere electrice se pot conduce fără permis?

După cum am și menționat anterior, trebuie să se încadreze în limita de viteză și de putere (motor), adică tot ce depășește 4kW și 25 km/h, cere permis fie AM, fie A1. În legislație veți găsi chiar mai multe informații, plus că un scuter electric trebuie înmatriculat la primărie fie că este second hand sau nou, dar și asigurat pentru că veți circula pe drumuri publice cu el. Costul asigurării RCA este undeva la 150 lei pe an, adică nu vorbim de foarte mulți bani.

Având în vedere performanțele motoarelor electrice, trebuie să știți că multe scutere electrice sau mopeduri sunt limitate la 25 km/h și e bine să lăsați așa acea limitare pentru că altfel, riscați să fiți amendați.

Care sunt cele mai bune scutere electrice?

Am realizat un așa zis top cu scutere ce nu necesită permis, dar probabil că am să menționez și câteva modele care depășesc viteza de 45 km/h, respectiv 60 km/h, pentru cei care au permis categorie B, respectiv A1. Acestea fiind spuse, cred că v-am cam lămurit în legătură cu anumite aspecte ale acestor vehicule pe două roți concepute strict pentru mobilitate urbană. Însă pentru că unele au o autonomie atât de mare, puteți ieși cu ele și în afara orașului, cu respectarea legislației.

Majoritatea arată precum acele mopeduri clasice, doar că în loc de acel spațiu generos de depozitare de sub șezut, avem unul mai mic sau deloc, fiind ocupat de acumulatori.

CityCoco Harley 1500W

 • Bateria poate fi înlocuită ușor
 • Ideal pentru două persoane
 • Nu trebuie permis de conducere

Dacă v-a plăcut cea de sus, dar nu mai este disponibilă ori poate nu vă place forma cadrului, am un alt scuter electric Chopper de 1500W. Adică avem un motor similar ca și putere care oferă performanțe similare, iar valorile în ceea ce privesc autonomia și viteza de deplasare, sunt relativ aceleași.

Există și mențiunea “Full Option”, adică nu-i lipsește nimic (alarmă, claxon, lumini, frână pe disc).

Șaua este perfectă pentru două persoane însă nu este foarte mare pentru că nu se dorește a fi un vehicul pentru distanțe foarte lungi în afara localității. Nu vă oprește nimeni să mergeți unde doriți cu el însă trebuie să respectați codul rutier. Chiar dacă nu aveți nevoie de permis, tot trebuie să vă informați în legătură cu regulile de circulație, pentru că sunteți participant la trafic.

Voltarom S2

 • Autonomie 50 km
 • Putere 2000W (nominală 1300W)
 • RAR inclus

Avem cel mai puternic scuter electric fără permis ce îl puteți lua în rate la un preț foarte bun, dar nu este singurul model de la acest brand – Volta. Există varianta SX dacă vreți autonomie puțin mai mare, dar puterea motorului este înjumătățită, deci se va simți atunci când mai aveți o persoană pe el, dar și în general, plecarea de pe loc și accelerarea vor fi mai lente.

Producătorii ne dau cifre, însă acumulatorii mari sunt cam de 20 Ah, astfel că diferențele de autonomie nu pot fi chiar atât de mari când comparăm modele de la branduri diferite. De multe ori, autonomie reală este undeva cu vreo 10 km mai puțin deoarece greutatea pasagerului reduce semnificativ din durata de viața a bateriei, dar și alți factori (vând, pantă, calitate carosabilului, temperatură, încărcătură).

Trebuie să știți că aceasta este echipată cu baterie 60V 20Ah, deci vorbim de o echipare mai bună decât în multe cazuri, dar se reflectă și în prețul produsului. Acumulatorul este VRLA GEL, adică tot pe bază de plumb, pe când cele cu gel costă destul de mult, adică dublu.

RDB CHILIA plus

 • Putere maximă 800W
 • Acumulator de 20 Ah
 • Autonomie maximă 50 km

Chiar și RDB vine cu câteva soluții interesante, iar cea de sus este cea mai ieftină de pe piață, motiv pentru care trebuia să o menționez. Este un scuter electric adulți cu șezut mare pentru șofer, dar e loc și pentru un pasager că doar suportă până la 110 kg. Evident că pasagerul locul disponibil va fi influențat de statura fiecăruia.

Și în cazul acestuia, vorbim de o viteză limitată la 25 km/h, adică nu trebuie să vă faceți griji că aveți nevoie de permis, însă trebuie înregistrată la primărie și trebuie încheiată o poliță de asigurare.

Acumulatorul folosit este același, adică cu Gel, pe când cele Li-Ion sunt prezente doar pe variantele mari cu performanțe pe măsură. Nu are rost să căutați unul, deoarece poate depăși ca preț valoarea de 10000 lei. Având în vedere fiabilitate unui motor electric, dar și costul scăzut de încărcare al bateriei.

Încărcarea poate dura cam mult – 4-8 ore, dar nu este recomandat să lăsați să se descarce complet, ci puteți să o încărcați la câteva zile când aveți timp. Până ajungeți să parcurgeți distanța de 50 km, vor trece zile bune.

Bigshot 350W

 • Compactă și cu două locuri
 • Ieftină
 • Disponibilă în multe culori

De ce l-am pus pe primul loc? Păi, are un preț imbatabil, este compact, ușor și funcțional. Din imaginea de prezentare vedeți cu ușurință că este un scuter electric cu pedale fără permis, adică nu are o platformă generoasă pentru picioare, dar tot este comod de condus, în special prin localitate.

Poate că vă întrebați cum de oferă o autonomie maximă atât de generoasă în acest buget, ei bine, motorul nu este chiar atât de grozav, adică vorbim de o putere de 350W care este de ajuns că doar și așa nu atinge viteze mari. Coșul de cumpărături din față va fi foarte util.

Puteți alege culoarea favorită, unii au ales varianta pe alb, alții pe albastru, însă pe roșu arată ceva mai bine, fiind o culoare mai evidentă, adică veți fi mai vizibili în trafic. Să nu uitați de o cască și de o vestă reflectorizantă, dacă veți circula pe drum și seara târziu.

Un scuter electric fără permis ieftin ca acesta nu are cum să dezamăgească, în special că bateria ține mult, este manevrabil, aveți un loc suplimentar pe care poate sta un copil, dar și un adult dacă nu este foarte înalt.

Trotty G60

 • Alarmă
 • Sarcină maximă de 150 kg
 • Baterie Plumb-Acid

În lista aceasta, trebuie să menționez și un scuter electric cu scaun și pedale de la Trotty. E vorba despre modelul G60 cu motor de 240W și baterie de 48V 20Ah Plumb Acid. După cum ați putut observa, mai toate au baterii cu aceeași capacitate, dar sunt și de 12Ah, dar la 60V. Un voltaj mai mare, înseamnă și un plus de putere dată motorului, însă și acesta trebuie să fie pe măsură.

De aceea, puteți consulta toată oferta acestui producător, înainte să faceți alegerea finală. La acesta, îmi place designul, adică combinația de culori și felul cum a fost gândită poziția pasagerilor. Similar cu aceasta este și modelul YG3 care costă mai puțin, adică aveți o alternativă în cazul în care modelul de sus nu mai este disponibil.

Sunt multe motive pentru care merită să cumpărați un moped electric fără permis: deplasări rapide și relaxante pe distanțe scurte, două locuri, coș pentru câteva cumpărături în față, alarmă cu dublu control antifurt, anvelope destul de mari (trec cu bine peste denivelări) și nu costă foarte mult.

Bigshot Standard

 • Autonomie maximă 55 km
 • Design elegant
 • Coș transport cu capac

Pe lângă faptul că avem un scuter electric cu autonomie mare, acesta are și o viteză maximă de 40 km/h, adică aveți nevoie de categoria AM pe permisul de conducere. Arată ceva mai bine decât varianta cu motor de 350W menționată mai sus, doar că aceasta este mai sprintenă.

Că tot vorbim de felul cum arată, combinația de roșu cu negru este una inspirată, adică scoate în evidență anumite păreri ale vehiculului. Șezutul este mai mare, dar și mai confortabil, iar unii dintre voi cred că-l veți aprecia foarte mult. Luminile de semnalizare nu lipsesc că doar veți circula pe drum cu ea.

Din păcate nu sunt date multe informații despre acesta, însă sunt cam aceleași ce le vedem și pe restul, adică nu o să vedeți o altă tehnologie de baterie.

RDB SULINA

 • Diametru roată 18 inch
 • Greutate de 65 kg
 • Motor de 500W

Un scuter electric pentru bătrâni care cine fără pedale, este modelul de sus care precum un moped, adică are și acel spațiu de depozitare din partea din spate și un design specific. trebuie să recunosc că este ceva mai scump decât altele, pentru că are un motor destul de puternic, dar care nu impresionează foarte mult comparativ cu altele.

Dacă vă întrebați, la ce aveți nevoie de un motor performant? Ei bine, ajută la accelerare și când aveți o greutate mare pe el. Aici vorbim de greutatea pasagerului și de ce mai transportați cu el, pentru că re acea cutie în spate care nu este foarte mare. Adică nu veți putea pune chiar casca în ea (depinde și de care folosiți), dar se pot pune o mulțime de alte lucruri.

Culorile sunt diverse, adică nu trebuie să vă limitați doar la modelul prezentat.

Zappy Harley

 • Acumulator detașabil
 • Furcă dublă
 • Far LED cu indicator baterie

Vreți un vehicul cu care să vă plimbați, dar nu vreți să arate ca un model clasic, ci mai degrabă ca o motocicletă, atunci am pentru voi un scuter electric cu motor 1500W și baterie detașabilă de 20Ah. Adică puteți dubla autonomia sa dacă schimbați bateria, însă nu o puteți lua cu voi, ci această operațiune de schimbare se poate face doar acasă. Pot exista modele care să vine cu acea baterie suplimentară sau o cumpărați ulterior.

Dacă nu mai vreți să stați 5 ore să o tot încărcați, atunci puteți alege încă o baterie. Prețurile nu sunt chiar mici, deci ar trebui să vă gândiți bine.

Apreciez că sunt oferite detalii suplimentare despre acest model, adică nu sunt limitate doar la specificațiile tehnice. Cu alte cuvinte, este menționat faptul că sunt două locuri, toate luminile sunt cu LED; are alarmă cu blocare automată roți, jante de inox etc.

AT PERFORMANCE

 • Timp de încărcare 4-5 ore
 • Suspensie pe față și spate
 • Viteză maximă 45 km/h

Unele modele au viteza limitată la 45 km/h, iar la altele nu. Spus asta pentru că vedem același motor care poate să accelereze destul de bine. S-ar putea să vă placă mai mult acesta decât cel de sus, deoarece are o șa dintr-o singură bucată, însă este problema că cere permis cu categoria AM.

În cazul acestui scuter electric cu baterie detașabilă, vedem un loc de depozitare suplimentar, dar și o poziție de condus foarte confortabilă. Trebuie să știți că este loc și pentru o a doua baterie. Limitarea la 25 km/h aduce beneficii, adică nu trebuie să o înmatriculați, ci doar la primărie. Oricum, va fi foarte util în zone urbane dar și între localități, în special dacă vreți să faceți naveta și să nu mai plătiți zilnic taxiul.

Trebuia să menționez și soluții pentru persoane cu probleme de sănătate, așa că jos aveți un scuter electric cu 4 roti pt persoane cu handicap și nu este singurul model.

Trotty X-01

 • Motor mic
 • Scaun foarte confortabil cu cotiere rabatabile
 • Pe roșu

Acesta se deplasează destul de lent în comparație cu restul, pentru că se adresează unei categorii de persoane cu anumite probleme de sănătate ori datorită vârstei. Avem un scuter electric persoane cu handicap/dizabilități și autonomie mare, iar acest brand nu oferă doar pe acesta, ci vedem multe alte modele chiar și negre, albastre etc.

Vreau să spun că sunt opțiuni, însă nu și când vorbim de concurență, deoarece un scuter/cărucior electric pentru vârstnici sau persoane cu dizabilități nu este produs de orice brand, plus că și prețul trebuie să fie mulțumitor.

Unii ar zice că o autonomie de 25 km nu este mult, însă bunicii sau părții voștri nu vor parcurge distanțe atât de lungi cu el, deoarece viteza maximă este de doar 12 km/h. Plus că încărcarea sa se poate face o dată la două zile dacă circulă zilnic cu el sau săptămânal dacă îl folosește doar pentru deplasări la magazin, farmacie ori în parc.

Tipuri de scutere electrice ieftine

Dacă nu vă interesează viteza ori autonomia, atunci veți vedea să sunt destule opțiuni, adică puteți găsi și scuter electric cu 3 roți și 2 locuri, care intră la categoria tricicletă electrică. Revenind la modelele noastre cu 2 roți și care sunt ușor de parcat, dar și manevrabile, sunt câteva tipuri care vi le-aș prezenta:

Pentru vârstnici/persoane cu dizabilități. Acestea pot să fie cu 3 sau 4 roți, în funcție de model, buget și viteza de deplasare dorită. Oferă cotiere rabatabile pentru un plus de confort, dar și un șezut mare, plus dotări diverse.

Cu remorcă. În general, acestea scutere electrice cu trei roți sunt concepute în scop utilitar și sunt ceva mai mari, dar nu sunt foarte numeroase după cum bine ați văzut. Adică majoritatea ofertelor conțin doar variante simple, cu unul sau două locuri, dar și scutere electrice acoperite.

Cu baterie detașabilă. Acestea sunt la mare căutare de cei care locuiesc la bloc și au posibilitatea să încarce la o priză, astfel că trebuie să demonteze acumulatorul și să-l ducă în locuință. Încărcarea nu se poate face la stațiile publice dacă nu au priză Schuko, plus că durează mult o încărcare completă (peste 6 ore).

Pentru copii. Acestea se adresează copiilor mici și nu costă foarte mult, dar nici nu oferă performanțe impresionante, adică se deplasează cu câțiva km/h.

La polul opus, sunt scuterele electrice cu autonomie de 200 km care pot avea prețuri care se apropie de 20000 lei, dar și viteza maximă de deplasare se apropie de 45 km/h. Acestea sunt și destul de mari pentru că au baterii generoase care pot fi demontate. Adică sunt concepute pentru plimbări mai lungi în afara orașului sau chiar printre mașini. Nu o să vedeți un scuter electric mini pentru adulți cu o așa autonomie.

Întrebări frecvente

Cât costă un scuter electric de două persoane?

Dacă nu vreți să fie prea performant, ci doar spațios, adică vă doriți doar cel mai ieftin scuter electric pentru 2 persoane fără permis, atunci prețurile pornesc cam pe la 2500 lei. Dacă vreți să aibă o autonomie dublă, adică undeva peste 60 km, atunci prețul se poate dubla. Se poate chiar tripla dacă motorul este de peste 1500W și poate atinge viteze de 50 km/h, iar aici mă refer la cele care cer permis de conducere.

Un scuter electric la mâna a doua costă considerabil mai puțin, însă va trebui să verificați starea bateriilor, care și așa după câțiva ani trebuie înlocuite, dar și cam cât v-ar costa să le schimbați.

Cât consumă un scuter electric pentru vârstnici?

În general, acestea consumă în jur de 2-3 kW/100 km, adică costul la 100 km este foarte scăzut în comparație cu cele pe benzină, deci ar trebui să vă gândiți bine înainte de alegere. Trebuie avute în vedere și costurile reduse de întreținere, adică motorul nu va întâmpina probleme pentru foarte mulți ani, doar bateria trebuie înlocuită când se descarcă prea repede.

Ce autonomie are un scuter electric mic?

Dacă vă uitați la acele modele care nu necesită permis, atunci vă uitați la circa 60 km, dar sunt și modele cu baterii de peste 20 Ah care oferă 120 km, respectiv 200 km. Doar pentru plimbări urbane, nu merită să cheltuiți atât de mult deoarece bateriile costă foarte mult, dar și sunt foarte grele.

Îți trebuie permis pentru un scuter electric mare?

Da, dacă ne referim la cele cu motoare de peste 4 kW și viteză de până în 45 km/h. Dacă nu depășește viteza de 25 km/h, atunci nu aveți nevoie.

Ce scutere electrice poți conduce cu categoria B?

Toate acele modele care nu depășesc viteză maximă de 45 km/h, adică ne referim la categoria AM. Un scuter electric cu 50 km/h ar fi exclus, dar depinde și la ce categorie este trecut și ce mențiuni sunt făcute pe actele sale.

Înainte să cumpărați un astfel de vehicul, trebuie să vă asigurați de categoriile trecute pe permisul vostru de conducere. Pentru distanțe foarte mici, se poate opta și pentru un hoverboard electric.

De unde cumpăr scuter electric nou?

Sunt o mulțime de magazine care le comercializează, însă pot fi de mai multe tipuri, astfel că nu le veți găsi chiar pe toate în același magazin. Dacă nu vreți cel mai rapid scuter electric, atunci puteți alege unul dintre modelele din oferta eMag, iar sus aveți o mulțime de recomandări.

Un comentariu la „Cel Mai Bun Scuter Electric fără permis 2024”

Lasă un comentariu