Cele Mai Bune Alarme pentru Casă și Profesionale 2024

În ziua de azi alarmele pentru protejarea locuinței sunt tot mai accesibile ca preț, iar din această cauză vă recomandă câteva modele alarmă casă wireless. Trebuie să subliniez faptul că acestea sunt pentru locuință, indiferent de dacă este vorba despre casă sau apartament. Iar dacă vreți ceva pentru instituții ale statului atunci aș recomanda modele de la Ajax, Paradox sau DSC.

De ce să alegi un sistem de alarmă?

Deoarece un kit sistem alarmă wireless cu senzor de mișcare pe baterii costă undeva la câteva sute de lei, acestea au devenit tot mai populare. (Știu că “kit sistem” este un pleonasm, însă multă lume nu diferențiază acești doi termeni și nu ar fi înțeles la ce fac referire, dacă aș fi scris corect.)

În felul acesta nu are rost să ne expunem unor pericole având în vedere că prețul este unul simbolic. Mai este și contextul că mulți concetățeni de-ai noștri sau întors pe meleagurile natale așa încât orice este posibil.

Care este cel mai bun sistem de alarmă pentru casă?

Poate că înainte de a trece la lista de recomandări cu alarme case wireless ar trebui să precizez faptul că în ziua de azi o alarmă nu este un moft sau un lux, ci o necesitate. Având un sistem de supraveghere, detector de geam spart și o astfel de alarmă wireless, o să aveți casa în siguranță.

Un alt lucru care ar trebui să-l menționez e că recomandările le fac pe baza faptului că aparatele au un excelent raport preț-dotări și că pot fi montate de proprietar. În felul acesta a scăpați în a achita o manoperă care poate ajunge la 1000 RON, poate și mai mult. Însă dacă aveți o asigurare și aceasta menționează că trebuie să aveți alarma sau un anumit sistem de securitate montat de o firmă autorizată atunci ar trebui să faceți acest lucru precum și să studiați legislația.
Recomandările de față sunt pentru locuințe al ale căror proprietari vor să sperie hoții așa încât bunurile să fie în siguranță, iar ei să meargă în concediu fără nicio grijă.

Trebuie să subliniez că dacă vreți ceva în scopuri profesionale sau pentru o instituție a statului atunci puteți să mergeți pe variante non China, adică de la Ajax (Ucraina), Paradox (SUA) sau DSC (Irlanda). În lista de alături aveți și modele emblematice de la acești producători.

Chuango CG-105S

 • Are sirenă
 • Detector de mișcare
 • Contact magnetic

Acest pachet are sirenă și senzor mișcare exterior. De aceea îl putem considera ca fiind un senzor de mișcare exterior cu alarmă.
Pachetul e unul de bază, dar poate fi extins cu până la 40 senzori wireless. Dar, că recomand să luați tot de la producătorul Chuango deoarece doar produsele lor sunt interconectabile/compatibile.

Ceva deosebit e faptul că aparatul are o garanție standard de 3 ani, lucru care ne arată că are fiabilitate foarte bună. Alături de faptul că poate fi extins cu alți senzori, se poate spune că e o alarmă foarte bună.

Chuango CG-A8

 • Ușor de folosit
 • Ieftin
 • 8 metri detecție

Acesta este un sistem de alarmă wireless tip PSTN, lucru care presupune că trebuie conectată la o linie de telefonie fixă. Pachetul este unul de bază care conține un contact magnetic, senzor PIR cu imunitate la animale, două telecomenzi, cablu telefonic și alimentator.

Rolul conectării la linia de telefon este pentru a o controla de la distanță. Mai exact poate fi armată sau dezarmată prin comenzi de apel, adică comenzi vocale.

Ajax Starter kit

 • Profesional
 • Pet immunity
 • Wireless Jeweller
 • Pachet de bază
 • Detector mișcare cu baterie

Ucrainienii de la Ajax vin pe piață cu sistemul acesta „Starter kit” am pus din hub, detector mișcare, contact magnetic și telecomandă. Dar din fiecare avem câte unul, dar este un pachet de bază care poate fi extins.
Cum era în cazul detectorului de geam spart de la ei, și acesta are protocol Jeweller care presupune o distanță wireless de 2 km.
Aparatul tip hub necesită o conexiune GSM 2G ori Internet, iar canalele de comunicare sunt GSM GPS și Ethernet.
Toate aparatele de la ei intră în categoria/gama profi (profesional) și în concluzie acesta e un sistem de alarmă wireless profesional.

Paradox Magellan MG 5050

 • Sistem profesional
 • Producător american
 • Kit de bază
 • Wireless
Vezi preț special

Dacă vă interesează un sistem american din categoria profesional atunci vă recomand sisteme de alarmă wireless Paradox. Spre deosebire de alte sisteme alarmă wireless, acesta este unul care vine la un preț ceva mai mare, dar îmi vine cu experiența unui producător prezent pe piață de mulți ani.

După cum am notat mai sus, acesta este un pachet de bază care conține centrala, tastatura, sirena, detectorul de mișcare, contactul magnetic, telecomanda și carcasa. Evident că și acest model poate fi extins cu diferite aparate care vin de la acest producător. Aș menționa detectoare de geam spart ori detectoare gravitaționale.

DSC Power PC 585

 • Categoria profesională
 • Ieftină
 • Kit complet
Vezi preț special

Produsele DSC sunt foarte populare deoarece vin de la un producător irlandez. Dacă nu știați produsele chinezești sunt interzise într-o mulțime de țări. În special în cele dezvoltate.
Unele pe față are un pachet complet care cuprinde centrala, tastatura, cutia metalică, sirena, detector de mișcare, contact magnetic și alte accesorii.

Acest sistem este unul considerat unul cu cablu dar poate fi extensibilă la 32 de zone wireless cu un modul RF.

De cele mai multe ori alarmele de la DSC sunt alegerea profesioniștilor deoarece sunt de calitate superioară și nu prezintă anumite riscuri. În acest fel pot fi montate și în instituții publice ori alte instituții unde este foarte importantă siguranța

HikVision DS-PWA32-NKST

 • Producător cunoscut
 • Kit complet
 • Ușor de instalat
 • Comunicații: LAN/Wi-fi/3G/4G
Vezi preț special

Acesta este unul dintre cele mai populare sisteme de alarmă deoarece poate comunica prin mai multe protocoale (de la LAN până la 4G), fiind o alarmă wireless GSM.
De asemenea popularitate a acestuia este dată și de faptul că în pachet este inclus totul. Adică avem hub-ul, detector de mișcare. contactul magnetic și telecomandă.

Dacă hub-ul este pe curent, detectorul și contactul magnetic sunt pe baterie. Acestea din urmă având o autonomie de doi ani fiecare. Legat de hub trebuie să precizez că în cazul în care se ia curentul acesta are o baterie de backup care ține maxim 12 ore.

Hikvision Ax Pro DS-PWA96-KIT-WE

 • Premium
 • Multiple comunicații
 • Pachet complet

De la început trebuie să scriu că un magazin online precizează că acest produs nu funcționează cu cartela de la Digi. Mai multe detalii nu cunosc.

Acesta este unul dintre alarmele wireless pentru casă deosebit de populare deoarece pe lângă faptul că are un pachet cuprinzător poate comunica prin mai multe canale. Aceste canale sunt GSM 3G/4G, LAN și Wi Fi. În pachet sunt incluse centrala alarmă (hub), detectorul PIR (de mișcare), contactul magnetic și telecomanda.

Chiar dacă este o alarmă wireless pentru casă nimeni nu mă oprește să o folosiți și în scop profesional deoarece vine cu specificații foarte bune. Nu am să intru prea mult în detalii dar trebuie să spun despre detector și contact magnetic că beneficiază de o autonomie de cinci ani și că pot comunica de la circa un kilometru distanță. Ar mai trebui să spun despre detectorul de mișcare că are imunitate la animale cu o greutate de 30 kg.

Dahua ART-ARC3000H-03-GW2(868)

 • Comunicare wi-fi, GSM, GPRS, LAN
 • Pachet complet
 • Producător cunoscut

Alarmele casă wireless marca Dahua sunt la fel de populare precum cele Hikvision deoarece au un cost corect și sunt ușor de montat. Pachetul de față este unul complet, conținând centrala de alarmă (cunoscut ca și hub wireless), senzor de mișcare, contact magnetic și telecomandă. Ultimele trei sunt pe baterie și beneficiază fiecare de autonomie cuprinsă între 4 și 5 ani.

Dacă se întrerupe curentul atunci alarma va funcționa deoarece are un acumulator integrat cu autonomie de maxim 12 ore.

Dahua ART-ARC3000H-03-FW2(868)

 • Pachet complet
 • Conexiune LAN, wi-fi, GSM, 4G etc

Un sistem ușor de montat e acest ART-ARC3000H-03-FW2 marca Dahua. Din această cauză îl recomandă pentru locuință.

În pachet e inclus totul așa încât să pot spune că e o alarmă casă cu senzor de mișcare. Mai în detaliu, pachetul cuprinde detector mișcare, contact magnetic, telecomandă și hub. Evident că e vorba despre un hub wireless, adică restul componentelor se conectează fără for la el.

Controlul aparatului poate fi realizat în mai multe moduri, chiar și prin aplicație mobilă disponibilă pentru Android și iOS.

Dahua ART-ARC3000H-03-W2

 • Wireless
 • Senzor de mișcare
 • Contact magnetic

Dahua ART-ARC3000H-03-W2 este un pachet de alarmă pentru cei care vor ceva simplu de montat și utilizat. Nu trebuie să pierdeți timpul cu cabluri sau lucruri de genul deoarece e un model wireless. De asemenea, dacă se întrerupe curentul, atunci hub-ul are o autonomie de funcționare de maxim 12 ore. Ar trebuie să scriu și despre senzor și contact magnetic că sunt pe baterie, iar aceasta ține maxim 5 ani.

Wale JT-10GDT

 • Kit
 • Wireless/GSM
 • SIM cadou
Vezi preț special

Modelul Wale JT-10GDT e foarte popular deoarece vine în mai multe configurații. În esență pachetul e compus din telecomandă, senzor ușă/geam, senzor mișcare și sirenă. Evident că piesa principală e hub-ul (cunoscut și ca centrală). Numărul acestor acestor accesorii depinde de pachetul ales.

Dacă nu cunoașteți producătorul atunci trebuie să scriu că este unul asiatic, mai exact din China.

Eu recomand acest model celora care vor un produs de calitate la un preț rezonabil. Așa au gândit mulți, iar din această cauză produsul de față este printre cele mai vândute online.

Chuango G5 Plus

 • GSM
 • Pachet complet

Acest sistem de alarmă wireless se laudă că este un model unic în România. Asta deoarece este ușor de montat, adică în mai puțin de 20 de minute. Pentru a începe să folosiți aparatul trebuie să introduceți cartela SIM și să urmați pașii.

Aparatul are și aplicație compatibilă cu dispozitivele Apple și Android. Un lucru care ar trebui menționat este că nu se adresează utilizării la exterior deoarece temperatura de operare este între 0 și 55 grade. Astfel dacă afară îngheață s-ar putea ca aparatul să se strice.

Paradox Spectra SP 4000 INT

 • 4 zone
 • 2 partiții

Dacă nu vă doriți un sistem alarmă antiefracție de exterior, ci mai degrabă o centrală pentru o locuință și nu numai, adică pentru interior, am pentru voi modelul de sus care este foarte popular dorită prețului și specificațiilor, dar nu este comercializat de multe magazine. Aceasta intră la categoria de soluții profesionale de buget, dar nu este singura opțiune pentru care puteți alege de la acest brand, ci aveți și o opțiune de exterior denumită EXT.

Producători

După cum ați văzut de mai sus, pachetele sunt de tipul alarmă wireless cu senzor de mișcare pentru exterior. Și, în esență toate sunt același lucru. Cam singurul criteriu de diferențiere ar putea fi producătorul.

De aceea în rândurile de mai jos am să scriu câte ceva despre fiecare producător așa încât să știți mai bine ce și de la cine cumpărați.

Chuango

Acesta e un producător din China prezent pe piața globală din 2001. Numele oficial este Chuango AIoT Technology Corporation și e specializat pe produse de securitate. Din 2012 aceștia mai dețin și firma smanos care are produse similare.

Dahua Technology

Dahua este o firmă chinezească specializată pe camere de supraveghere și alarme. Coincidența face ca aceasta să fi fost înființată tot în 2001, precum Chuango.
Trebuie să scriu că produsele lor sunt de calitate și foarte populare în țara noastră.

Hikvision

Hangzhou Hikvision Digital Technology Co Ltd e o firmă din China fondată în 2001 și deținută de statul chinez. Aceasta este foarte populară pe piața camerelor de supraveghere.
La noi în țară avem foarte multe camere montate de la acest producător deoarece prețurile sunt foarte competitive.

Wale

Shenzhen Wale Group Co Ltd/Shenzhen Wale Security Equipment Co Ltd e un alt producător de sisteme de securitate din China. Acesta a fost fondat în 2000/2006. Produsele sale vin cu un excelent raport între preț și dotări. Ca producător, acesta se diferențiază de alții prin faptul că produsele sale au pachete mai complexe.

DSC (Digital Security Controls)

DSC este o firmă care aparține de Tyco Security Products, care la rândul ei aparține de Johnson Controls. Cea din urmă este o companie americano-irlandeză. Firma a fost înființată în 1885 și are sediul în Irlanda.

Paradox

Paradox este un alt producător ale cărui produse pot fi utilizate în instituții ale statului deoarece nu se află pe lista de producători interziși. Este un brand care vine dintre din America de Nord, iar produsele lui au niște prețuri ușor piperate.

Întrebări frecvente

De ce să alegi o alarmă wireless pentru casă?

În opinia mea, ar trebui să-ți achiziționezi un sistem de alarmă wireless pentru acasă în cazul în care vrei să te protejezi de persoane rău intenționate. Acesta are rol de a speria și de a-i opri pe unii în a-ți sparge casa și pentru sustrage bunuri de valoare.

De ce să alegi o alarmă cu senzor de mișcare pentru exterior?

Sistemele de alarmă vin în mai multe configurații, însă ar fi bine să alegeți un model cu senzor de mișcare pentru exterior deoarece așa va fi mai protejat.
În mare cam toate pachetele au un senzor de mișcare. Acesta este de multe ori alimentat de la o baterie cu autonomie de circa cinci ani.

Care este cel mai bun producător de alarme casă wireless?

Nu există un producător mai bun decât altul. Eu recomand să cumpărați sisteme de la unul dintre producătorii de mai sus în cazul în care doriți ceva pentru locuință. iar, dacă vreți ceva pentru o instituție a statului atunci poate că ar trebui să mergeți spre producători americani sau ceva similar.

Cât costă un sistem de alarmă fără fir?

Tehnologia a avansat foarte mult așa încât aparatura să coste cât mai puțin. Iar un sistem de alarmă fără fir a ajuns să coste undeva de la câteva sute de lei până la maxim 2000 RON.
În felul acesta avem sisteme chinezești care costă câteva sute de lei, iar de la producători consacrați precum Paradox sau Ajax avem produse pe undeva pe la 1500-2000 RON.

Lasă un comentariu