Cel Mai Bun Detector Geam Spart 2024

Un detector geam spart de calitate superioară te va ajuta să ți păstrezi în siguranță casa sau spațiul comercial. Un astfel de aparat vine să completeze un sistem de supraveghere care are rol de a înregistra video. Despre aceste detectoare ar trebui să scriu că ele detectează sunetul cauzat de spargerea sticlei, deci au rol de a detecta un anumit tip de sunet. Acesta funcționează indiferent de tipul sticlei sau dacă aveți o perdea/jaluzea. În ceea ce privește acoperirea, se poate regla sensibilitatea, dar sunt și alte setări, cum modurile de operare. În funcție de producătorul ales, funcționalitatea sau caracteristici speciale pot fi diferite, de aceea vă recomand produsele de top.

Detector geam spart Paradox

Paradox EVO GlassTrek DG457

 • Ușor de instalat
 • Sensibilitate ajustabilă
 • Greutate redusă
 • Distanță 4,5-9 metri
 • Unghi detecție 90 grade

Unul dintre cele mai populare detectoare de geam spart adresabile e acest model de la Paradox. Popularitatea se datorează faptului că este ușor de montat și că are un mod de funcționare foarte simplă. Mai exact, are un senzor de tip microfon cu un unghi de detecție de 90 grade.

Însă trebuie să știți că este potrivit pentru distanțe între 4,5 și 9 m, adică se reglează sensibilitatea în funcție de distanța de la fața locului. Iar tipurile de sticlă suportate sunt geam, temperată și laminată. Modurile care le puteți alege sunt: convențional (releu) și adresabil pentru Digiplex EVO (combus).

Producătorul menționează că acest aparat este compatibil cu centralele lor din gama Evo. În opinia mea, dacă aveți o astfel de centrală atunci puteți lua acest aparat sau dacă aveți de gând să vă achiziționați o astfel de centrală.

Detector de mișcare și geam spart wireless

Ajax CombiProtect

 • Aparat 2 în 1
 • Wireless
 • Imun la animalele de companie

Acesta nu este doar un detector geam spart, ci și un senzor de mișcare. În felul acesta economisim spațiu, timp și bani.
Aparatul este disponibil în două culori (negru și alb), iar dimensiunile sunt unele compacte. Este vorba despre 11×6,5×5 Lxlxî cm.

Întrucât este vorba despre un model wireless, probabil vă întrebați cum se alimentează. Acesta este un aparat alimentat de la o baterie CR123A. Vă îngrijorați că bateria nu va oferi o durată de funcționare mare? Ei bine, vorbim de până la 5 ani de funcționare.

Mai sus am scris că este un aparat doi în unu, dar trebuie să știți că este un dispozitiv mai complex care îmbină mai multe aparate. Asta deoarece vine cu funcții precum senzor de mișcare, senzor de temperatură și detecție geam spart. În cazul în care detectează una dintre problemele amintite anterior, acesta vă notifică pe telefon deoarece are și această posibilitate.

În plus prezintă o caracteristică specială interesantă care nu vă va înștiința dacă se află un animal de companie mic prin apropiere.

Senzor detecție geam spart

Panasonic KX-HNS104FXW

 • Simplu de utilizat
 • Cu baterii
 • Poate trimite alertă pe telefon

Un senzor de la un producător foarte cunoscut este acesta de față. E foarte ușor de utilizat și instalat, oferind două trepte de sensibilitate. Dimensiunile sale sunt extrem de compacte – 7x7x4 Lxlxî cm, astfel că nici nu va fi observat. Cât despre greutate, vorbim de numai de 70 grame. Raza acestuia de acțiune este de circa 4,6 m, adică nu este foarte mare, dar nu putem avea pretenții mari dacă prețul este atât de mic și ieftin.

Nu știu dacă mai are rost să scriu că este un model wireless. Probabil v-ați dat seama de acest lucru din moment ce am scris mai sus că este alimentat cu baterii.

Detector de geam spart wireless

Hikvision AX PRO DS-PDBG8-EG2-WE

 • Wireless cu criptare AES-128
 • Rază acțiune 8 metri
 • Alimentat de la baterii

Un detector antiefracție geam spart ceva mai avansat este acest model de la Hikvision. Spre deosebire de concurență, acesta este unul care are o distanță de detecție de 8 metri, iar unghiul crește la 120 grade. Cât despre comunicare bidirecțională, vorbim de o distanță maximă de 1,6 km în câmp deschis, iar frecvența este 868 MHz. Poate fi folosit pentru o varietate de tipuri de sticlă, iar lista este destul de lungă la acesta. Dimensiunile sunt unele caracteristice unui astfel de aparat, fiind vorba despre 4x11x2,5 cm. Iar, greutatea este de circa 83 g.

Întrucât acest aparat este alimentat de la două baterii CR123A, probabil că sunteți interesați decât din acestea. Producătorul menționează o autonomie de cinci ani. În opinia mea este una suficientă pentru un dispozitiv de securitate

Senzor de geam spart wireless

Ajax GlassProtect

 • Rază acțiune 9 m
 • Unghi detecție 180 grade
 • Autonomie baterie șapte ani cu bateria CR123A

Acest senzor geam spart e tot unul wireless, dar este la superlativ. Vine cu o rază de operabilitate de 9 m, iar unghiul de detecție este de 180 grade. Chiar dacă distanța este mare, trebuie reglată sensibilitatea aparatului pentru a nu se declanșa alarme false.

Comunicarea wireless se face pe o distanță de până la un kilometru deoarece folosește un protocol de comunicare specială numit Jeweller. Acest protocol folosește frecvențele 868-868,6 MHz sau 868.7-869,2 MHz.

Fiind un aparat de la Ajax, acesta este interoperabil cu sistemele hub de la acesta dar poate fi și conectat la sisteme de securitate terțe cu ajutorul unor module Bridge. Pentru a avea toate detalii, citiți descrierea produsului, pentru că sunt furnizate absolut toate informațiile necesare.

Avantajele unui detector geam spart

În opinia mea, un astfel de aparat nu trebuie să lipsească dintr-un ansamblu de securitate (adică sistem de securitate), iar principale avantaje ar fi după cum urmează:

Oferă securitate sporită. Detectoarele de geam spart sunt dispozitive care pot detecta rapid și precis dacă un geam a fost spart. Acest lucru poate ajuta la detectarea unor eventuale tentative de intrare prin efracție într-o clădire sau la identificarea unor situații de risc pentru siguranța oamenilor ori a bunurilor.

Ne avertizează rapid. Detectorul de geam spart poate oferi o avertizare timpurie, permițând persoanelor responsabile să reacționeze rapid și să ia măsuri corespunzătoare înainte de producerea unor pagube.

E ușor de instalat și folosit. Detectorul de geam spart este relativ ușor de instalat și de utilizat. Nu necesită o întreținere regulată și poate fi integrat într-un sistem de securitate existent pentru a oferi un nivel suplimentar de protecție.

Întrebări frecvente

E necesar un detector de geam spart?

Un detector de geam spart se adresează celora care vor mai multă siguranță. Acesta se folosește pe lângă un sistem de alarmă și poate funcționa independent ori conectat la acesta. Dacă vreți să-l conectați la un sistem de alarmă atunci în funcție de producător s-ar putea să fie necesare diverse aparate suplimentare. De obicei, e mai bine să vă orientați înspre aparate de la același producător. Adică, alarma și detectorul să fie de la același producător.

Care este cel mai un producător de detectoare geamuri sparte?

În opinia mea toți producătorii sunt buni. Însă pentru a vă ajuta să alegeți în cunoștință de cauză trebuie să scriu câte ceva despre fiecare producător.
Ajax Systems este un producător din Ucraina, localizat în Kiev și fondat în 2011. Paradox există din 1989 și e un producător din America de Nord. Panasonic a fost fondat în 1914 în Japonia. Hikvision este o companie deținută de statul chinez și există din 2001.

Lasă un comentariu