Top 5 Alarme Anti-furt pentru Uși și Ferestre 2025

Căutați soluții antiefracție pentru geamuri? Atunci e nevoie de una sau mai multe alarme anti-furt pentru uși și ferestre care nu costă mult însă e nevoie de mai multe și trebuie montate în zonele mai vulnerabile, cum sunt căi de acces la geamurile de la parter sau la care se poate ajunge ușor din exterior. Principiul de funcționare al acestora este destul de simplu, de aceea nici nu costă mult, iar o telecomandă trebuie să fie inclusă cu care puteți să activați și să dezactivați alarma de fereastră sau de ușă de intrare.

De ce să alegi o alarmă de ușă?

Având în vedere prețul, construcția și simplitatea, chiar nu văd de ce nu v-ați asigura locuința sau chiar și spațiul comercial cu o astfel de soluție. Sunt și alte motive pentru care merită recomandat:

Ușor de instalat. Nu trebuie să trageți fire ori să apelați la o firmă specializată, deoarece se montează rapid și ușor. E adevărat, că aceasta nu se ridicată la nivelul soluțiilor profesionale care pot să vă atenționeze pe voi ori firma de securitate plătită pentru intervenție în caz de efracție.

Siguranță. Acesta este motivul pentru care mulți aleg astfel de dispozitive, iar rolul sistemelor de alarmă de ușă este de a speria eventualii hoți sau musafiri nepoftiți, prin declanșarea unui sunet peste 100 dB și a unei lumini. Astfel vecinii dar și oamenii din apropiere vor auzi sunetul, iar hoții trebuie să fugă.

Care alarmă la deschidere ușă sau fereastră este bună?

Eu recomand alarmele pentru uși cu baterii datorită procesul de instalare simplificat și chiar dacă unii ar zice că nu țin atât de mult acele baterii, ele se consumă doar când dispozitivul se declanșează, adică în stand-by nu consumă atât de mult. Nu contează atât de mult brandul, ci mai degrabă ce oferă în acel pachet, adică aparatul și telecomanda cu care îl controlați.

Există și un aspect care trebui subliniat, adică nu poate fi montată decât pe uși și ferestre care au pervazul în aceeași plan deoarece magneții trebuie să fie în același plan ca să o puteți activa. Deci nu vorbim de vreo piesă cu detecție mișcare, de aceea și eficiența ridicată a dispozitivului.

JustZEN SF03

  • 108 dB
  • Include telecomandă
  • Ideal pentru orice spațiu, chiar și comercial

Nu vreți să vă complicați viața, adică să trageți multe cabluri prin cameră? Cu o alarmă pentru ușă intrare ca cea din imagine veți ieși în câștig deoarece sotă puțin, e ușor de folosit și chiar vă atenționează când intră cineva pe ușă, așa că nu trebuie să puneți un clopoțel.

Aceasta este recomandată doar pentru acele uși care pervazul în același plan deoarece contactul este cu magneți, adică sunetul nu se declanșează la detectarea mișcării ci doar la deschiderea sa. Telecomanda din pachet are patru funcții dintre care unele le știți deja, iar la acestea se adaugă una pentru situații de urgență (sună timp de 30 secunde) și una care sună precum un clopoțel de intrare.

În descrierea sa, veți găsi toate informațiile necesare și cred că o să vă convingă să faceți această alegere și nu alta.

Chigoods

  • Accesibilă
  • Folosește senzor magnetic
  • necesită două baterii alcaline tip AAA

Această alarmă de fereastră seamănă foarte mult cu ce v-am prezentat anterior, pentru că vorbim de același producător doar că în cazul acestuia nu a fost aplicat un brand pe carcasă. Ca să vedeți cât de mult contează brandul, puteți să le comparați pe cele două și veți vedea diferențele. Deci, în cazul în care cel de sus nu mai este disponibil ori vreți o soluție de buget, Chigoods vă vine în ajutor cu un pachet similar, dacă nu chiar identic.

Cu alte cuvinte, funcții și caracteristicile nu diferă, doar prețul este ceva mai atractiv, așa că dacă nu mai e disponibil unul dintre ele, aveți o soluție alternativă.

Excitat

  • Include două bucăți
  • Fără fir
  • 90 dB

Pentru cei care au două uși de acces sau vor să pună și la un geam, am pentru voi un set de două alarme deschidere ușă. Voi decideți unde le montați sau cum le puneți, adică zona de fixare nu trebuie să fie neapărat la vedere, adică poate fi și în partea de sus unde nu se vede și nici copii sau altcineva să ajungă ușor.

Îmi plac cum arată și mai că nici nu iasă în evidență pe un toc alb, doar că foaia de ușă și pervazul trebuie să fie pe un plan similar pentru ca să se alinieze magneții. Cât despre distanță, trebuie să fie cam de 0,6 inchi. Dacă locuiți la casă și nu vreți ca animalul de companie sau copilul să iasă fără voia voastră, atunci acest dispozitiv că poate atenționa, dar nu e disponibilă funcția de clopoțel cum am văzut la cele de sus.

Wale WL-19W

  • Fixare cu dibluri sau benzi de lipire
  • Contact magnetic
  • Distanță de emisie de 150 metri

Tehnologia folosită la acestea se mai numește și contact magnetic wireless, care este foarte populară datorită costului redus, adică nu vorbim de o tehnologie pre avansată. Trebuie să știți că puteți asocia cu una dintre sistemele JT99CS,  JT11G, JT99GF sau GDT10 de la Wale. Cu una dintre acestea, crește funcționalitatea unei astfel de alarme de ușă deschisă. Folosește un acumulator, astfel că funcționează fără probleme ori unde ați monta-o.

Voi decideți dacă vă opriți doar la acest dispozitiv, dar merită să aveți o o alarmă la casă completă. Trebuie să menționez faptul că acesta nu funcționează independent ca și restul recomandărilor, adică nu aveți control asupra sa cu vreo telecomandă.

Dytimeem KU114

  • 110 dB
  • USB
  • Compatibil Alexa și Google Assistant

Dacă nu vă place cum funcționează soluțiile menționate anterior și ați prefera mai degrabă un senzor de alarmă pentru fereastră, pentru că hoțul poate intra chiar și spărgând sticla. Sunt diverși senzori antiefracție de geamuri ca și acesta care îi puteți instala ușor deoarece are acumulator care se alimentează prin cablu, iar programa re sa este chiar mai simplă pentru că este Smart.

Că tot vorbeam că unii hoți pot sparge stila, poate că nu ar fi rău să alegeți un detector geam spart, dar și varianta de sus mi se pare ok.

Ghid de cumpărare

Dacă facem referire la un singur tip, adică alarma antiefracție pentru ușă, aceasta este destul de simplă și nici nu prea sunt multe de spus, dar trebuie avute în vedere anumite caracteristici:

Zgomot. Nivelul de zgomot produs este foarte important, adică trebuie să fie suficient de puternică chiar dacă este mică, iar o valoare de minim 100 dB ar fi ideală.

Telecomandă. Având în vedere că vă interesează să o activați când nu sunteți acasă ori când aveți spațiul comercial închis, e bine să poată fi activată din exterior, astfel că o telecomandă ar fi obligatorie. Distanța de utilizare este undeva la 10 metri, adică nu ne putem plânge. Aceasta poate avea funcții în plus pe lângă cele de armare și dezarmare, cu ar fi butonul de panică sau modul de intrare magazin, astfel că puteți atenția persoanele din jur când se deschide ușa sau vreți să alarmați pe cei din jur.

Montaj. Dacă vreți să fiți siguri că faceți alegere potrivită, adică să puteți să o montați chiar voi, optați pentru modelele care doar se aplică.

În unele cazuri, s-ar putea să nu funcționeze din prima adică trebuie să sincronizați telecomanda, adică necesită să scoateți și să introduceți bateriile, apoi trebui ținut câteva secunde pe un buton (specificat de brand) până ce se aude un sunet scurt de confirmare.

Lasă un comentariu