Cel mai bun Aspirator Cu Sac din 2024

Am trecut în revistă [auto-list-number display=”total”] aspiratoare cu sac și le-am evaluat în funcție de putere, dotări și raport preț-dotări. În acest articol vom împărtăși ce am descoperit pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun aspirator cu sac.

Dar, de ce să alegeți un astfel de produs în locul altor opțiuni disponibile? Haideți să explorăm avantajele sale și să vedem cum puteți alege cel mai potrivit model. Nu înainte de a vă recomanda 3 dintre cele mai populare modele de pe piață.

De ce să alegi un aspirator cu sac?

Să trecem direct la subiect: de ce ar trebui să alegi un aspirator cu sac modern în locul altor tipuri de aspiratoare? Răspunsul constă în faptul că oferă o capacitate mare de colectare și o putere de aspirare constantă și eficientă. Acesta e și motivul pentru care aspiratoarele profesionale au în general sac.

Ele sunt echipate cu un recipient special, cunoscut sub denumirea de sac, care colectează murdăria și praful aspirate. Acest sac are mai multe avantaje. În primul rând, el servește ca o barieră suplimentară în capturarea particulelor fine și a alergenilor. Aceasta înseamnă că aerul eliberat în încăpere este mai curat și mai sănătos, ceea ce este important pentru cei cu alergii sau astm. În al doilea rând, sacul permite o eliminare mai ușoară și mai igienică a reziduurilor. Nu mai este nevoie să te murdărești cu mâinile în timp ce golim recipientul. Pur și simplu scoate sacul și aruncă-l.

Pe lângă aceste avantaje, modele cu sac moderne sunt cunoscute și pentru puterea lor de aspirare durabilă. Pe măsură ce sacul se umple, aspiratorul continuă să funcționeze la nivel optim, fără să-și piardă eficiența. Astfel, nu va trebui să te îngrijorezi de scăderea performanței în timpul sesiunilor de curățenie mai lungi. Acest lucru poate fi important mai ales în cazul caselor mari sau în spațiile cu mult trafic unde curățenia trebuie făcută frecvent.

Care este cel mai bun aspirator cu sac?

Veți remarca faptul că în lista de mai jos primele 3 locuri sunt ocupate de produse de la branduri germane. Asta deoarece e vorba despre unele de calitate foarte bună, unele dintre ele fiind fabricare chiar în Germania. În opinia mea, acestea sunt niște produse de o calitate extrem de bună.

Bosch ProSilence BGLS4SIL1

 • Putere 700 W
 • Capacitate 4 litri
Vezi preț special

Bosch ProSilence BGLS4SIL1 este cel mai bun aspirator cu sac de unică folosință deoarece vine cu o capacitate mare de colectare, sistemul Power Protect și alte facilități utile. Power Protect presupune că puterea va rămâne foarte bună chiar și atunci când sacul se umple.

Unde excelează: Față de alte modele se diferențiază prin caracteristicile de mai sus, dar și faptul că nivelul de zgomot e de 66 decibeli. E foarte puțin în comparație cu altele, iar din această cauză ocupă locul 1 în topul cu aspiratoare silențioase cu sac.
Trebuie să luăm în calcul și faptul că are o capacitate mare de colectare, adică de 4 litri.

Ar mai trebui să adaug faptul că motorul are garanție 10 ani, probabil datorită faptului că produsul e „Made in Germany”, iar dacă vă interesează și alte modele similare atunci le vedeți alături. (Dacă aveți un animal de companie atunci puteți merge pe varianta unui model PET/„Pro Animal” de la Bosch. Acestea sunt de culoare roșie.)

Cui se adresează: Un așa mic electrocasnic de curățenie e pentru cei care vor un produs german de calitate și care să nu facă mult zgomot. De asemenea trebuie să punem în balanță și faptul că e un aparat premium.

Vezi mai multe modele de la Bosch

Karcher WD 3

 • Putere 1000 W
 • Capacitate 17 litri
Vezi preț special

WD 3 vine în mai multe variațiuni, una dintre ele fiind „Karcher WD 3 V-17/4/20 1.628-101.0”. O să remarcați faptul că are o capacitate impresionantă de 17 litri și că puterea este una ușor peste medie.
E un model multifuncțional, motiv pentru care are și funcție de suflare. Iar, dacă sunteți interesați de raza de operare atunci trebuie să știți că e de circa 6 metri (4 metri are cablul și 2 furtunul).

Unde excelează: Capacitatea e una extrem de bună întrucât discutăm despre 17 litri. Acesta e și motivul pentru care ocupă locul 2 în topul cu cele mai bune aspiratoare cu sac textil. Modelele cu sac textil sunt populare deoarece acest recipient poate fi reutilizat.
Puterea e una peste medie de 1000 W așa încât să vă ajute să scoateți totul din covoare ori suprafețele pe care doriți să le curățați.
Poate aspira umed și uscat, lucru care se va dovedi foarte util deoarece sunt mult modele care sunt doar pentru suprafețe uscate.

Cui se adresează: Un așa produs poate fi util acasă, dar și în scopuri comerciale (cu mențiunea că nu e un model profi). Cel mai mult îl vor aprecia cei care nu sunt pasionați de schimbarea prea deasă a sacului. Capacitatea e de vreo 4 ori mari mare decât a altor modele similare.

Rowenta Compact Power RO3953EA

 • 750 W
 • Capacitate 3 l
Vezi preț special

Acest Rowenta e mai special deoarece are „parquet” în denumire, lucru care ne indică faptul că e un model special pentru parchet. Adică nu îl zgârie deoarece are perie specială.

Unde excelează: Ceva interesant e că la acest model nu trebuie să schimbi filtrul dacă o să folosești saci Hygiene+. În mod normal, la alte modele trebuie să speli filtrul la câteva utilizări.
Alt lucru de care trebuie să știți e că puterea de 750 W e echivalentă modelelor vechi de 2000 W. Deci, nu vă lăsați păcăliți de modele cu putere mică.
Are perie specială pentru parchet așa încât dacă o să încercați să curățați să nu îl zgâriați. Aceasta se va dovedi extrem de utilă în cazul în care aveți o suprafață foarte sensibilă la zgârieturi.
Eficiența la aspirare e la fel de bună precum în cazul unui model de 2000 W, chiar dacă puterea e de 750 W.
E realizat din materiale de calitate precum tubul telescopic realizat din metal.

Cui se adresează: Îl vor găsi interesant și util cei care au podele sensibile din parchet. Asta deoarece vine cu perie specială pentru acest tip de podea dură.

Philips PowerGo FC8243/09

 • Putere de 750 W
 • Capacitate 3 l
Vezi preț special

Olandezii de la Philips e echipat cu filtru antialergic certificat ECARF. Iar, sacii sunt de tipul s-bag care pot fi folosiți cu până la 50 procente mai mult.
Alt lucru interesant e că are rază mare de acțiune, adică de 9 metri. În acest fel o să vă ajute să faceți curățenie în încăperi mari.
În privința nivelului de zgomot, acest model are 77 decibeli. Adică, precum în cazul altor modele similare.

Unde excelează: PowerGo FC8243/09 e cel mai bun aspirator Philips cu sac deoarece e ușor de folosit, oferă o capacitate de colectare medie, puterea e mare, iar numărul de accesorii e unul mare.
Utilizarea sa e una clasică, adică de la are un număr reduse de butoane. Iar puterea poate fi reglată de la un variator… precum în cazul oricărui aparat similar.
Aerul evacuat va fi foarte curat deoarece are filtru antialergic cu certificare. Ei menționează că acesta reține inclusiv organismele mici (precum un aspirator acarieni), polen și altele.

Cui se adresează: E un model perfect pentru cei interesați de un aparat premium de la un producător european.

Heinner HVC-MRD1400

 • 700 W
 • Capacitate 3 litri
Vezi preț special

Brandul românesc Heinner are în ofertă modelul de față cu o putere de 700 W și capacitate de 3 litri. Filtrarea în cazul acestui model este una reprezentată de filtru Hepa.
Nivelul de zgomot e unul normal, adică de 76 decibeli. Iar, dacă vă preocupă greutatea atunci trebuie știut că e vorba despre 5,36 kilograme.
Trebuie să țineți cont de faptul că acest model oferă posibilitatea unei aspirări uscate.

Unde excelează: Eficiența energetică e una superioară deoarece are un consum energetic de 700 W și clasa A.
E realizat din materiale de calitate. Spre exemplu, tija telescopică e una făcută din metal.
Filtrarea e una bună pe partea de evacuare întrucât are filtru Hepa 12.

Cui se adresează: E perfect pentru cei interesați de capacitate mare și de a scăpa de stresul schimbării sacului. Acest ultim lucru e datorat faptului că are sac reutilizabil din material textil.

Miele Complete C3 Power Line SGDF5

 • Putere 890 W
 • Capacitate 4,5 litri
Vezi preț special

Miele SGDF5 vine cu o putere superioară de 890 W și o capacitate de 4,5 litri. Spre deosebire de alte modele, acesta e disponibil într-o paletă largă de culori așa încât poate o să găsiți și ceva pe culoarea dvs. preferată.

Poate fi utilizat doar pentru aspirare uscată a mai multor tipuri de suprafețe (de la podele și până la tapițerie). Pentru tapițerie are și o perie specială. (Doar nu ați crezut că o să folosiți peria cu care faceți pe covor.)

Pro: Vine de la un producător german de top, iar din această cauză fiabilitatea sa e una foarte bună.
Raza de operare e una foarte mare de 12 metri, lucru datorat în principal faptului că are cablu lung de 8,5 metri.
Dacă vă veți uita la nivelul de zgomot trecut pe pagina producătorului atunci o să vedeți că e vorba despre în jurul a 77 decibeli.
Întotdeauna o să aveți accesoriile la îndemână deoarece acestea se depozitează în aparat. E un lucru care l-am văzut doar la modelele acestui brand.
Volumul sacului e unul mare de 4,5 litri. O capacitate medie la alte modele de de în jurul a 3 litri.

Contra: Costul de achiziție e mai mare decât la restul producătorilor, dar e un produs premium.

Cui se adresează: Un așa aspirator e pentru persoanele care vor un aparat ușor de folosit, eficient și cu fiabilitate peste medie.

Electrolux EPF62IS

 • Putere 700 W
 • Filtrare Hepa 12
Vezi preț special

Modelul de față e și pentru cei preocupați de integritatea suprafețelor dure. Asta deoarece vine suplimentar cu o perie specială numită „Parketto”. Puterea sa e una suficientă de 700 W, iar sacii sun unii tip S-bag din material textil. (Să nu confundați puterea motorului care e de 700 cu cea de aspirare, care de obicei e mai mică și nu e niciodată specificată din considerente de marketing.)

Pro: Poate fi utilizat pe o radă de 9 metri deoarece cablul de alimentare poate fi scos la maxim 6 metri.
E foarte mobil deoarece cu ajutorul rolelor se pot realiza ușor mișcări 360 grade.
Filtrarea e una foarte bună deoarece e de tip anti-mirosuri (Hygiene Filter) și pentru filtrarea aerului (Clean Air).

Contra: Nu poate aspira umed, un lucru ușor de înțeles din moment ce e un model cu sac.

Cui se adresează: Acesta e un model cu preț normal pentru cei interesați de un aparat de la un producător european cunoscut pentru produsele de calitate. Nu aș putea spune că se diferențiază ce ceva anume spre deosebire de alte aspriatoare.

Philips PowerGo FC8240/09

 • Putere 750 W
 • Filtrare avansată
Vezi preț special

Dacă vă interesează un aspirator cu sac textil atunci îl găsiți în varianta lui Philips PowerGo FC8240/09. E un model clasic cu putere de 750 W și eficiență bună. Mă refer la faptul că are clasa A la performanța curățării suprafețelor dure.

Pro: Față de alte modele similare, acesta are eficiență energetică A și filtrare foarte avansată. Producătorul scrie că aparatul vine cu filtru antialergic care poate reține 99 procente din particule. În felul acesta cei care au diverse alergii cred că-l vor apreciat.

Contra: Poate fi utilizat doar la aspirare uscată.

Cui se adresează: Fiind un aparat de tip clasic, consider că acesta va fi pe placul celora care vor o soluție simplă. De asemenea, cred că va fi și pe placul celora care vor ca aerul evacuat să fie cât mai curat (în acest sens având filtrare antialergică).

Bosch Serie 2 BGBS2RD1H

 • Putere 600 W
 • Capacitate 3,5 litri
Vezi preț special

Germanii de la Bosch au modelul BGBS2RD1H care e unul foarte fiabil. Acest lucru e susținut de garanța de 10 ani pe motor și faptul că e realizat de o firmă serioasă în Germania.

Pro: Pe lângă faptul că e un aparat foarte calitativ, acesta te anunță când sacul e aproape plin. Acest lucru ne ajută la menținerea performanțelor de aspirare.
E realizat din circa 50 procente plastic reciclat așa încât să fie un produs sustenabil.
Filtrarea e una bună cu un filtru igienic. În felul acesta aerul evacuat e unul cât mai curat.
Vine cu perie pentru tapițerie așa încât să puteți aspira colțarul sau canapeaua.

Contra: Nu are perie specială pentru suprafețe dure care sunt sensibile și nu poate fi utilizat pentru aspirare umedă.

Cui se adresează: Acesta e pentru cei fideli brandului „Like a Bosch” și care vor un produs calitativ la un preț corect.

Electrolux EEG43WR

 • Capacitate de 3 litri
 • Putere de 650 W
Vezi preț special

Modelul Electrolux EEG43WR e un model accesibil și premium în același timp. Poate fi utilizat alături de saci S-bag din material textil, iar în cazul în care sacul e aproape plin primiți o avertizare. Acest lucru se datorează faptului că are indicator recipient colector plin.

Pro: Are o putere medie de 650 W așa încât să poată aspira diverse suprafețe. Iar, dacă sunteți de părere că e prea puternic atunci puteți să-l reglați de la un buton rotativ.
La construcția sa au fost utilizate materiale de calitate precum metal la tub.

Contra: Poate fi utilizat doar pentru suprafețe uscate, iar raza de operare e una medie de 7,5 metri.

Cui se adresează: Un așa aparat e pentru acele persoane care vor un aparat accesibil dpdv al costului și care să își facă treaba bine. Pe piață există multiple modele similare (ca specificații), dar consider că cele de la branduri europene cunoscute sunt superioare.

Ghid achiziție

Alături vă ofer ghidul complet pentru alegerea celui mai bun aspirator cu sac. Indiferent dacă sunteți un maestru al curățeniei sau doar vă place să aveți casa curată și ordonată, un aspirator cu sac poate fi un aparat eficient în lupta împotriva prafului și a murdăriei.

Dacă v-am lămurit că un model cu sac poate fi o alegere bună, hai să trecem la ghidul de cumpărare. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

Capacitate

Când alegi un aspirator cu sac ieftin, verifică capacitatea acestuia. Dacă ai o casă mare sau ai animale de companie care lasă mult păr, poate fi recomandat să optezi pentru un sac cu o capacitate mai mare. Astfel, vei putea face curățenie mai mult timp între golirile sacului. În principal, capacitatea mare este principalul avantaj față de un aspirator fără sac.

Putere

Verifică puterea de aspirare deoarece e important să alegi un model care să ofere o putere suficientă pentru a curăța eficient diferite tipuri de suprafețe, cum ar fi covoarele, parchetul sau gresia.

Filtrare

Un alt aspect de care trebuie ținut cont este sistemul de filtrare al aspiratorului. Asigură-te că acesta are filtre de calitate care să rețină particulele fine și alergenii, eliberând un aer curat înapoi în încăpere. De asemenea, este recomandat să optezi pentru unul cu un filtru HEPA, care are capacitatea de a reține chiar și cele mai mici particule, contribuind astfel la un mediu mai sănătos în casă.

Accesorii

Verifică ce accesorii sunt incluse cu aspiratorul și dacă acestea corespund nevoilor tale specifice de curățenie. Unele modele pot avea perii speciale pentru mobilă sau pentru zonele greu accesibile, tuburi telescopice pentru a ajunge în colțuri sau chiar o funcție de reglare a puterii pentru a face față diferitelor suprafețe.

Concluzie

Un aspirator cu sac poate fi o investiție cumpătată pentru a menține curățenia în casă. Avantajele sale, cum ar fi capacitatea mare de colectare, filtrarea eficientă a aerului și eliminarea igienică a reziduurilor, îl fac o alegere populară printre oamenii gospodari. Atunci când alegi așa aparat, asigură-te că iei în considerare capacitatea sacului, puterea de aspirare, sistemul de filtrare și accesoriile incluse.

Întrebări frecvente

Aspirator cu sac sau fără?

Nu aș putea spune că dintre un aspirator cu sac și unul fără ar fi mai bun unul anumit. Trebuie să puneți în balanță avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Din tabelul de mai jos se poate vedea că cel care are sac e mai avantajos. Dar, dacă vă stresează faptul că tot trebuie să cumpărați saci atunci trebuie știut că există și variante cu saci textili reutilizabili.

Cu sacFără
Capacitate✔️ Mare❌ Mică
Igienă✔️ Foarte igienic❌ Moderată
Dimensiune aparat❌ Mai mare✔️ Mică
Costuri suplimentareCumpărare saci dacă nu sunt reutilizabili

Cât de des trebuie să înlocuiesc sacul?

Frecvența înlocuirii sacului depinde de cât de des faci curățenie și cât de multă murdărie și praf colectează aspiratorul. În general, se recomandă înlocuirea sacului atunci când acesta este umplut în proporție de aproximativ 75-80%. Totuși, dacă observi că puterea de aspirare a scăzut semnificativ sau că aerul eliberat este mai puțin curat, este posibil să fie necesar să înlocuiești sacul mai devreme.

Ce avantaje are un filtru HEPA?

Filtrul HEPA (prescurtarea de la High-Efficiency Particulate Air) este un tip de filtru care are capacitatea de a reține particule foarte fine, inclusiv polen, mucegai și alți alergeni în proporție de peste 99,99%.

Dacă ai alergii sau astm, un așa filtru poate fi deosebit de util, deoarece reduce eliberarea acestor particule în aerul pe care îl respiri în casă. Un aspirator cu sac echipat cu un filtru HEPA va contribui la crearea unui mediu mai sănătos și mai curat.

Cum mențin aspiratorul cu sac într-o stare bună?

Pentru a menține un aspirator cu sac într-o stare cât mai bună de funcționare, alături ai câteva sfaturi:

Schimbă/golește din timp sacul: Nu lăsa sacul să se umple excesiv, deoarece acest lucru poate afecta puterea de aspirare. Schimbarea sacului în mod regulat îți va permite să obții cele mai bune rezultate. Sunt modele care vin cu saci textili reutilizabili, iar ceștia pot fi reutilizabili.

Curăță filtrele: Verifică periodic filtrele aspiratorului și curăță-le sau înlocuiește-le conform instrucțiunilor producătorului. Acest lucru va asigura o funcționare eficientă și o calitate superioară a aerului eliberat. De obicei, acestea sunt lavabile, adică pot fi spălate.

Îndepărtează obstrucțiile: Dacă observi o scădere bruscă a puterii de aspirare, verifică tubul și accesoriile pentru a elimina eventualele blocaje.

Respectă instrucțiunile producătorului: Citirea și respectarea instrucțiunilor de utilizare și întreținere este întotdeauna importantă pentru a te asigura că acesta rămâne într-o stare bună de funcționare și că beneficiezi de garanția oferită de producător. Modul de funcționare poate să difere de la un producător la altul, așa că citește manualul înainte de a folosi aparatul.

Lasă un comentariu