Top 5 Cele Mai Bune Aspiratoare Profesionale 2024

Dacă ai o firmă de curățătorie atunci probabil că te interesează un aspirator profesional cu care să-ți faci treaba repede și bine. Pe site-urile diverselor magazine există numeroase modele, însă eu consider că cele de la Bosch și Karcher sunt unele reprezentative în domeniul profesional/industrial.

Top 3 modele pot fi văzute alături, iar lista completă e în continuare. O să remarcați la modelele Bosch că au o construcție solidă și motoare puternice. Se va vedea la Bosch și Kaecher că e vorba despre producători germani care acordă multă atenție fiecărui detaliu așa încât să vedem că e vorba despre aparate puternice și cu finisaje foarte bine realizate.

De ce să alegi un aspirator profesional

Dacă vei aspira suprafețe întinse timp de câteva ore pe zi atunci o să vezi că un aspirator pentru acasă (casnic) nu e de așa ceva deoarece are o capacitate mică și o putere oarecum limitată. Aici intră în joc aspiratoarele profi care sunt făcute pentru profesioniști. Pe aceste scule te poți baza, adică dacă le vei folosi timp de 6-7 ore pe zi nu se vor strica.

Care este cel mai bun aspirator profesional

Cu riscul de a mă repeta, consider că cele mai bune aspiratoare profesionale vine de la Bosch. Ai siguranța că dai banii pe un produs de calitate care te va ține mult și bine. Producătorul menționează că produsul are garanție 2 ani pentru utilizatori casnici și 1 an pentru firme. Acest lucru e unul normal la toate aparatele, adică garanția e mai mică la firme deoarece acestea au tendința de a exploata mai mult ori necorespunzător.

Numatic Henry HVR200

 • Putere 620W
 • Capacitate 9 litri
Vezi preț special

Modelul Henry vine de la o firmă din Marea Britanie care se laudă că e cel mai popular brand de aspiratoare din UK cu mii de recenzii care au 5 stele. În România găsim modelul Numatic Henry HVR200, dar și câteva derivate ale acestuia.
E vorba despre un aparat care poate fi utilizat la curățenie în spații de birouri deoarece raza de operare e de 25 metri. Nu e recomandat în scopuri industriale deoarece este echipat cu sac, iar producătorul menționează explicit că e vorba despre un produs pentru suprafețe precum covoare, podele, tapițerie și saltele.

Bosch Professional GAS 15 PS

 • Capacitate 10 litri
 • Funcție aspirare/suflare
Vezi preț special

Puterea modelului Bosch Professional GAS 15 PS e una normală de 1100W, iar din această cauză consider că va fi mai mult decât suficient pentru un profesionist într-un mediu industrial. Construcția sa e una solidă cu carcasă din metal și plastic.
Trebuie să vă avertizez că aparatul se utilizează alături de saci care sunt din material textil. Din această cauză nu trebuie să aspirați lucruri care pot fi inflamabile (cenușă, pilitură etc). (Există aspiratoare pentru cenușă dacă trebuie să curățați așa ceva.)
Acesta poate fi utilizat în construcții pentru aspiratul prafului (ori resturilor nu prea mari de la tencuială etc), dar și pentru suflat în diferite sarcini asimilate.

Bosch Professional GAS 18V-1

 • Tensiune 18V
 • Capacitate 700 ml
Vezi preț special

Modelul GAS 18V-1 e de la brandul Bosch Professional și e un produs pentru cei interesați de portabilitate și ceva fin. Pentru a-l putea folosi aveți nevoie de încărcător 1600A019RJ și acumulator GBA 18V.
Autonomia sa e de 7 minute per Ah (lucru specificat de producător), iar un acumulator de 5 Ah vă va oferi un timp de lucru de circa jumătate de oră.

Karcher T 7/1 Classic

 • Putere de 850W
 • Capacitate 7,5 litri
Vezi preț special

Germanii de la Karcher au modelul T 7/1 care e pentru cei interesați de un model profesional. Evident că are o capacitate mare de 7,5 litri ața încât să vă faceți treaba fără a trebui să scoateți sacii prea des. Praful se acumulează în sac, nefiind un model cu recipient. La modelele profi e prezentă varianta de sac deoarece în felul acesta e mai profesionist.
Chiar dacă e vorba despre un model multi-suprafețe trebuie să știți că e vorba despre un aparat cu aspirare uscată.

Karcher Professional 1300W

 • Capacitate 22 litri
 • Putere 1300W
Vezi preț special

Un alt aspirator profesional este cel din imagine. Acesta se evidențiază de altele prin faptul că are capacitate mai mare de 22 litri. Restul facilităților oferite sunt similare.
Referitor la capacitatea de 22 litri a sacului, trebuie să spun că acesta poate fi utilizat la foarte multe locații înainte de a fi golit. Dacă un recipient de 1,5 litri e suficient pentru o casă cu 3-4 camere atunci vă dați seama că cei 22 litri for fi suficienți pentru 30-40 camere. Trebuie să fiți atenți la faptul că atunci când se va apropia de umplerea sacului performanțele aparatului vor scădea. Din această cauză e bine să nu stați până sacul e plin la refuz.

Karcher Profesional NT 22/1 Ap L

 • Putere 1350 W
 • Capacitate 22 litri
Vezi preț special

Pentru aspirare umed-uscată cred că o să vă fie suficient modelul Karcher Profesional NT 22/1 Ap L. Vine cu o capacitate maximă de 22 litri, iar praful este adunat în sac.
Fiind un aparat ceva mai mare, acesta are și o putere ușor mai mare decât în cazul altor producători. E vorba despre 1350W.
Consider că acesta ar fi foarte bun pentru curățenie în restaurante, hoteluri sau spații de birouri.

Ghidul cumpărătorilor

Un profesionist în curățenie are alte nevoi când vine vorba despre un aspirator, iar din această cauză aspecte precum următoarele sunt foarte importante: producătorul, tipul, puterea, capacitatea, dimensiunile și filtrarea.

Producător

O să vedeți diverse firme care produc astfel de aspiratoare industriale/profesionale, însă recomand să mergeți pe varianta celora de care ați auzit precum Bosch și Kaercher.
Ce ar mai trebui să adaug e că modelele de la Bosch au garanție standard, dar dacă înregistrați produsul pe pagina producătorului atunci puteți beneficia de 3 ani garanție.

Tip

Preferate sunt modele standard cu alimentare de la priză, dar sunt disponibile și modele fără fir, adică de mână. Legat de cele de mână trebuie să știți că autonomia poate fi de 30 minute. În general, e vorba despre o autonomie de 7 minute per Ah.

Putere

Chiar dacă am crede că un model profi ar avea nevoie de o putere mai mare, majoritatea au putere de 850, 1100, 1350W. Asta ne arată că puterea nu e totul și că performanțele de curățare pot fi bune și la o putere medie. Adevărul e că o „forță” sporită ar însemna și un consum mai mare de curent.

Capacitate

Dacă am lămuri că un așa aspirator nu are nevoie de cine știe ce putere, când vine vorba despre capacitate treaba stă în alt fel. Contează foarte mult cât e capacitatea „recipientului” (că e vorba de sac sau alt tip de recipient). În general, modelele de acest fel sunt aspiratoare cu sac (adică trebuie folosiți cu saci).
Modele de mână o să găsiți cu capacitate de 700 ml, iar de tip standard o să găsiți cu capacitate între 10 și 22 litri sau mai mult.

Dimensiune

Datorită faptului că unele modele au capacitate de 20 litri sau mai mult, acest lucru influențează foarte mult și dimensiunile exterioare ale aparatului. De aceea nu trebuie să vă lăsați influențați prea mult de dimensiuni și să vă așteptați ca acestea să fie ceva mai mari.

Filtrare

Filtrarea la aceste modele nu diferă foarte mult de cea la aspiratoarele pentru acasă, dar pot beneficia de funcții suplimentare care să le completeze pe acestea.
De exemplu, la modelele Bosch sunt modele cu sistem de curățare a filtrelor. Acest sistem e unul semi-automat.
Este important să spălați/schimbați (depinde de tip de filtru) periodic aceste filtre așa încât aerul evacuat să fie unul curat, iar motorul aparatului să nu se defecteze. În caz contrat o să slăbiți aparatul, iar clientul va crede că nu v-ați făcut treaba bine de pe urma faptului că aerul din spațiul comercial este îmbâcsit cu praf.

Concluzii

Alegerea unui aspirator profesional poate părea o sarcină dificilă, dar dacă țineți cont de sfaturile de mai sus atunci am certitudinea că o să găsiți un model perfect cu care să faceți curățenie în spații comerciale sau industriale. Modelul Henry, Bosch și Kaercher sunt trei dintre cele mai bune opțiuni disponibile pe piață. Acestea sunt prezentate la începutul articolului.

Întrebări frecvente

Ce putere trebuie să aibă un aspirator profesional?

Pentru ca un aspirator profesional să ofere performanțe bune la curățenie, acesta are nevoie de o putere în jurul a 850W. Dar, trebuie știut că (așa cum am scris mai sus) nu este nevoie de o putere mare pentru ca acesta să aspire bine. Deci, și o putere mai mică va fi suficientă.

Care sunt dezavantajele unui aspirator profesional?

Pe lângă avantajele precizate mai sus, un aspirator de tip profesional are dezavantaje precum preț mare, dimensiuni mari și aspect spartan. Prin aspectul spartan fac referire că acestea nu au un aspect „eye candy”, ci mai degrabă unul care comunică durabilitate și că sunt robuste. E ca o comparație între un Ferrari și o mașină de teren, iar mașina de teren fiind modelul industrial.

Lasă un comentariu