Top 10 Cameră Supraveghere cu Panou Solar și SIM 2024

Alături ai cea mai bună cameră de supraveghere cu panou solar și cartelă SIM pe care o poți folosi în locuri izolate unde nu există curent electric. Adică, la terenuri agricole, livezi, garaje etc.

Am analizat mai multe modele și le-am evaluat în funcție de dotări, fiabilitate și raport preț-calitate.

Camerele de supraveghere sunt tot mai populare deoarece reprezintă un foarte bun mod de a-ți proteja proprietatea. Pentru acele persoane care vor să își protejeze proprietatea care nu se află în zone cu electricitate recomand un echipament de supraveghere cu panou solar. Iar, pentru acele persoane care nu se află nici în zone cu Internet există varianta unei camere cu SIM și panou fotovoltaic.

Care e cea mai bună cameră de supraveghere cu panou solar și SIM?

Dacă mai sus am enumerat modelele pe care le recomand, în rândurile care urmează am să pun și câteva modele wireless alternative, fiind tot camere de supraveghere exterior cu încărcare solară și microfon. În opinia mea, acestea sunt niște variante excelente dacă sunteți în căutarea de camere de supraveghere fără alimentare sau Internet.

Reolink TrackMix Dual Lens G765 LTE

Specificații:

 • Tip: GSM 4G
 • Rezoluție: 4MP
 • Altele: microfon

Pro:

 • Codec eficient
 • Brand foarte cunoscut
 • Filmează color pe timp de noapte
 • Două obiective

Contra:

 • Preț ridicat

Reolink TrackMix LTE e un model foarte apreciat deoarece e un produs premium capabil în a filma la rezoluție 4MP. De la început trebuie să spun că va trebui să cumpărați și un panou pentru acest aparat pe care-l găsiți aici.

Cu ce se evidențiază față de modelele care costă de 5 ori mai puțin? Pe lângă faptul că vine de la un producător premium 1, are o construcție robustă, vine în mai multe variante și suportă carduri de maxim 256 GB.
Evident că înlocuiește două aparate sau mai multe, deoarece e PTZ și are două lentile. În felul acesta filmează wide și cu una focalizat (de aproape… sau cum e termenul corect).
Foarte interesant e că vine cu detecție și urmărire mișcare așa încât să aveți o filmare de ansamblu.2

Reolink Go

Specificații:

 • Tip: GSM 4G
 • Rezoluție: 4MP
 • Altele: microfon

Pro:

 • Codec eficient
 • Brand cunoscut

Contra:

 • Cost mare

Această cameră supraveghere GSM 4G e una pentru acele locații unde nu există electricitate și nici acces la Internet, însă există semnal pentru telefon. De la început trebuind să scriu că e un model premium înspre profesional. Reolink GO e o opțiune de supraveghere wireless GSM 4G care funcționează cu cartele 3G/4G. În acest sens, pentru a o putea folosi aveți nevoie de o cartelă.

Cui se adresează: Reolink Argus Go Plus e una dintre cele mai bune camere pentru pentru livezi, terenuri agricole, cabane și alte locații unde nu există curent sau Internet, dar există semnal la telefon.

Pro: E un model tip bullet care vine cu senzor de 2MP, posibilitate de filmare cu 15 cadre pe secundă și codec H.264. Senzorul de 2 megapixeli înseamnă că filmează la maxim 1080p (Full HD).

Foarte interesant la acest model, precum și la celelalte cu „photovoltaik-panel” (cum îi zice neamțu’), că vine cu microfon. Este echipată cu comunicare bidirecțională. Acest lucru înseamnă că puteți comunica cu cine e în apropierea aparatului deoarece are microfon și difuzor.

Greutatea sa e una de 450 grame, dimensiunile fiind de 74×198 mm. Are o greutate ceva mai mare deoarece acumulatorul e unul de 7800 mAh. Această capacitate e cât la 3 telefoane.

Stocarea nu se realizează pe un hard disk, ci pe card de maxim 64 GB. În acest sens trebuie să cumpărați un card microSD. De asemenea, acesta suportă Cloud Reolink, adică filmele se pot salva pe serverele producătorului.

Suportă Night Visio, adică poate filma și pe timp de noapte până la 10 metri. Acest lucru fiind datorat în mare parte că are LED-uri IR.

Contra: Poate funcționa la temperaturi de -10 grade până la 55 grade. Deci, dacă sunt ierni cu temperaturi extreme atunci s-ar putea să nu funcționeze corespunzător.

Clausteel MAN111

Specificații:

 • Tip: PTZ, 4G
 • Rezoluție: 4MP
 • Altele: microfon

Pro:

 • Supraveghează două zone
 • Suportă cartelă SIM
 • Senzor bun
 • Suportă coded h.265

Contra:

 • Cost mare
 • Brand puțin cunoscut

Soluția de față vine ca o alternativă la cea marca GizMondo, fiind tot o cameră video cu cartelă SIM. Se menționează că este un model mai bun cu o rezoluție de 4 megapixeli.

Cui se adresează: Cei mai mulți se vor orienta spre modelul de față deoarece este unul tip PTZ, adică poate fi rotit după bunul plac.
Controlul aparatului se poate realiza de pe un telefon care are Android sau iOS. Iar, aplicația pe care trebuie să o instalați se numește „V380 pro”.

Pro: Pe lângă faptul că are senzor 4MP și o construcție robustă, o să vedeți că aparatul acesta diferă de altele fiind mai robust. În felul acesta suportă temperaturi de -15 până la 50 grade.

Unghiul pentru detectare e de 120 grade, dar acest lucru nu cred că e prea important din moment ce e PTZ. În felul acesta are rotire pe orizontală la 355 grade și pe verticală la 90 grade. Se poate roti 55 grade pe secundă pe orizontală.

E menționat faptul că are acumulator de 12.000 mAh. Acesta e unul normal pentru un astfel de aparat.

Deoarece filmarea se realizează la rezoluție înaltă, acest aparat salvează filmările folosind nou codec h265. De asemenea, acesta poate folosi și codec mai vechi h264. Suportă carduri tip microSD de maxim 128 giga. Asta înseamnă că filmarea o să fie pe 4-5 zile.

Are tehnologie pentru viziune pe timp de noapte putând filma de la 10 metri. Acest lucru e ca și la alte modele de genul.

Alternativa: Storeful STR35 e o altă variantă supraveghere video cu SIM (conexiune 4G). Acest model e unul tip PTZ. Camera solară cu SIM 4G are senzor de 2.1MP, iar fișierul video este comprimat cu codec H264+ sau H265. Nu știu dacă vă ajută la ceva această informație, dar suportă cartele 4G, iar banda 4G este 1/3/5/38/39/40/41. Suportă carduri de maxim 128 giga, iar controlul aparatului poate fi realizat prin intermediul aplicației V380 Pro care e disponibilă pentru Android și iOS.

Zenkabeat Q8 Ultra

 • Tip: PTZ, wireless
 • Rezoluție: 5 MP

Q8 Ultra de la Zenkabeat este o variantă pentru cei interesați de ceva de tip PTZ cu panou FV. După cum am notat, PTZ presupune că aparatul se poate roti pe orizontală și verticală. Gradele fiind de 335 pe orizontală și 120 pe verticală.

Cui se adresează: Consider că un așa produs e pentru cei care doresc o soluție performantă de supraveghere care să nu consume curent. Țineți cont că acest model nu consumă de loc curent, pe când un kit cu 4 camere consumă curent în valoare de 300 lei pe an.

Pro: Spre deosebire de alte modele, acesta are rezoluție 5MP. Acest lucru facilitând niște imagini mult mai clare. Alt lucru cu care se deosebește e acumulatorul de 18.650 mAh. În mod normal un astfel de aparat are acumulator de 8000 mAh.

Despre Zenkabeat trebuie să știți că este un brand românesc deținut de Zenka Store SRL.

Reolink Argus 3 Pro

 • Tip: wireless cu încărcare FV
 • Rezoluție: 4MP

Reolink Argus 3 Pro e cea mai performantă variantă de cameră wireless cu modul fotovoltaic întrucât are senzor de 4 megapixeli. Filmarea se realizează la 15 FPS iar codecul e H.264 sau H.265.

Pro: Ca în cazul altor modele cu panouri solare și acesta funcționează cu un card, dar în cazul acestui model e vorba despre un card de maxim 128 giga. Din păcate cardul nu este inclus în pachet.

Acest model face parte din categoria de „cameri” de supraveghere de exterior cu wireless, cu card și panou solar profesionale. Este profesional deoarece Reolink e specializat în astfel de soluții, activând pe piață din 2009. Despre Reolink trebuind să scriu că e din Hong Kong, China.

ZoomEye Pro 2MP

 • Tip: PTZ, conectivitate wireless
 • Rezoluție: 2MP
 • Altele: microfon

Camera supraveghere solară cu SIM ZoomEye Pro 2MP este una de de exterior tip PTZ cu conectivitate wireless și alimentare de la soare.

Cui se adresează: Un astfel de model ar fi perfect pentru supravegherea unei anexe (garaj sau ceva de genul) așa încât să nu mai trebuiască să trageți cabluri. Nu va trebui să vă faceți prea multe griji referitoare la zilele noroase deoarece acumulatorii sunt de 14.400 mAh.

Pro: E un aparat superior modelelor bullet deoarece este PTZ. Denumirea PTZ vine de la pan-tilt-zoom 3, adică aparatul poate face o gamă variată de operațiuni (mișcări). Dacă vă interesează atunci găsiți mai multe modele de cameră supraveghere exterior rotativă wireless.

Nu este obligatoriu să montați „penălul” FV pe aparat, ci în apropiere. Cablul dintre acesta și dispozitiv are o lungime de 3 metri. Că tot am scris despre montaj, în pachet aveți inclus totul, chiar și șurubelnițe.

Spre deosebire de alte modele, acesta are audio bidirecțional, vedere nocturnă color și e rezistent la apă (gradul de protecție este IP 66).

Deoarece ZoomEye e un brand relativ nou trebuie să scriu că e unul românesc care are și website. Acesta este unul deținut de firma Woya International SRL, care la rândul ei are website. Firma Woya este una cu sediu în Sibiu și comercializează o gamă largă de produse de dimensiuni mici.

Reolink Argus Eco

 • Tip: wireless
 • Rezoluție: 2MP

Am încercat să caut să văd de ce îi zice Argus Eco, iar singura concluzie a fost că are această denumire întrucât e mai economic (mai ieftin). Această cameră supraveghere cu încărcare solară vine cu un senzor de 2 megapixeli, 15 cadre pe secundă și codec H.264. Filmarea se realizează tot pe un card microSD de maxim 64GB. Evident că acesta nu este inclus în pachet.

Cred că observați că este vorba de un model de tip bullet. Această denumire venind de la faptul că are un aspect cilindric.

Cui se adresează: După cum o spune numele, acest model e unul economic, dar mai mult decât suficient pentru cei interesați de o variantă de buget (cu un excelent raport între preș și dotări).

FipTec LS05

Specificații:

 • Tip: PTZ
 • Rezoluție: 3MP
 • Altele: microfon

Pro:

 • Permite rotire 360
 • Brand european (din Bulgaria)
 • Disponibilă în mai multe variante

Contra:

 • Suportă card de doar 128 GB

Modelul FipTec LS05 e unul cu aspect plăcut, având un senzor de 3 megapixeli. Stocarea se face tot pe un card de memorie, capacitatea maximă suportată e de 128 GB. Filmarea se realizează la 15 FPS, iar codecul este H.264.

Pro: Nu trebuie să ne facem griji că aparatul stă în ploaie deoarece are protecție IP66. Acest grad de protecție înseamnă protejare împotriva prafului și jeturilor de apă cu orice înclinație.

Acest model e unul PTZ la care nu mai trebui să luați și un panou FV pentru camere deoarece e inclus în pachet. Aș zice că un astfel de model e o soluție foarte bună în cazul în care aveți nevoie de două camere, dar alegeți o variantă economică precum un PTZ.

Pentru cei interesați de ceva 4G există și alternativa FipTec LS04-4G, dar costă ceva mai mult.

Visoli VS-M8-4G PRO

Specificații:

 • Tip: PTZ, 4G
 • Rezoluție: 4+4 MP
 • Altele: comunicare bidirecțională

Pro:

 • Rezoluție ridicată
 • Brand cunoscut
 • Înlocuiește două aparate

Contra:

 • Cost mare

O altă opțiune care puteți să o luați în considerare e modelul Visoli VS-M8-4G PRO. Are niște specificații pe care cu greu le treci cu vederea întrucât are rezoluție 4+4 MP și oferă o supraveghere dublă. În felul acesta, aveți un aparat 2 în 1, adică unul care integrează două camere.

Pe timp de noapte va filma color deoarece are 10 LED-uri de infraroșu. Acest lucru va contribui la o imagine foarte clară, indiferent de momentul zilei.
Fiind un model pentru exterior, acesta are și protecție IP65 așa încât să facă față ploii ori altor condiții meteo.

Va fi apreciată de cei în căutarea unei opțiuni pentru o locație izolată întrucât nu necesită curent și nici conexiune la Internet. Conectarea la net făcându-se cu SIM.

Visoli VS-S10-4G-Plus

 • Tip: 4G
 • Senzor: 2 MP

Visoli VS-S10-4G-Plus (a nu se confunda cu varianta fără Plus) e o cameră de supraveghere SIM 4G. Vine cu senzor de 2 megapixeli, suport pentru card microSD de maxim 128 giga și microfon.

Pro: Aș spune despre acest model că se va descurca de minune în cazul în care aveți vecini puși pe făcut probleme. O să țină departe orice răufăcător cât și persoane cu intenții antisociale.

În opinia mea și aceasta e o cameră supraveghere cu cartelă SIM și panou solar pe care trebuie să o luați în considerare dacă vreți așa ceva.

Gadgetul Visoli 4G vine de la brandul românesc Visoli. Acesta e unul din Timișoara și e pe piață de mulți ani. Comercializează sub nume propriu o gamă largă de produse pentru casă.

Contra: Cum e în cazul altor camere de acest fel, nici asta nu are card inclus pachet.

Alternativa: Visoli VS-S10-4G-PRO e o cameră video cu „Subscriber Identity Module” (S I M; traducerea în românește e „Modul de identificare a abonatului”) și panel FV marca Visoli care a apărut recent pe piață și se evidențiază de alte modele prin faptul că e PTZ. Evident că este rezistentă la apă, iar din această cauză nu o să aveți probleme cu ea.

Un alt lucru important de care trebuie să știți e că vine cu microfon de tip „Two way audio”, adică o puteți folosi pe post de interfon. Iar, senzorul e unul de 4 MP.

Smarty S20 Pro High-Vision

Specificații:

 • Tip: wi-fi cu panou
 • Senzor: 3MP
 • Altele: nightvision color

Pro:

 • Rezistentă la apă (IP66)
 • Pe negru
 • Zoom 4x

Contra:

 • Brand necunoscut

Smarty S20 Pro High-Vision e un model pe negru adresat celora interesați de o soluție modernă cu senzor de 4 MP.

Pro: Aceasta este cea mai ieftină opțiune de supraveghere wireless (care se folosește de energie de la soare) de pe piață. Are senzor de 3MP, codec H.264 și suport pentru card micro SD (cunoscut și ca T-Flash) de până la 128 de giga. Micro SD e același lucru cu T Flash.

E atât de ieftină încât prețul e la jumătate cât la celelalte. Iar, despre producătorul Smarty trebuie să scriu că își vinde produsele la nivel global, având sediul în China. Acesta este specializat pe produse de securitate pentru acasă (home security).

Aparatul celor de la Smarty e unul ieftin și bun, având niște caracteristici tehnice decente. Acumulatorul e unul de bază cu capacitate de 7800 mAh.

Alternative: VStarcam BG69-TZ se adresează persoanelor interesate de un aparat din categoria cameră supraveghere cu SIM, fiind unul dintre cele mai ieftine modele de acest fel.

Senzorul e unul de 2MP, iar filmările sunt salvate folosind codecul H.264+.
Evident că fiind vorba despre un aparat destinat utilizării la exterior, aceasta are grad de protecție IP66. Și dacă nu știați, înregistrările se salvează pe un card microSD de maxim 256 giga care nu e inclus în pachet.

VStarcam CB11 e o recomandare sistem de observare exterior cu „tăblie” solară de calitate deoarece nu e niciun secret că cei de la VStarcam oferă unele dintre cele mai bune camere supraveghere solare. Iar, în cazul în care sunteți interesați de o cameră de luat vederi cu panou FV atunci modelul CB11 ar putea fi o soluție ieftină și bună.

Pe lângă faptul că are rezoluție FHD, aceasta poate fi accesată cu ușurință prin intermediul aplicației Eye4 care e disponibilă pentru telefoane cu Android și iOS.
Ca în cazul altor camere de acest fel, și aceasta are grad de protecție IP66 așa încât să fie protejată de ploaie.

Mentor SY007

 • Tip: wireless, PTZ
 • Rezoluție: 3MP

Un model apărut recent pe piață e Mentor SY007 care e unul complet negru. Iar, dacă vă interesează pe alb atunci există varianta Mentor SY008.

Cui se adresează: Un așa model e util dacă aveți nevoie de ceva complet negru așa încât să fie mascat. Mai există și varianta luării unui model alb și apoi să-l vopsiți în negru, dar eu zic că e un proces costisitor.

Pro: Foarte interesant e că vânzătorul scrie despre model că poate fi utilizat și la interior pe post de baby monitor. Dar, în opinia mea, acest model e cel mai bune pentru supravegherea la exterior.

Stocarea se realizează pe card ori în cloud. Modelul acesta suportând carduri de maxim 128 giga. Un utilizator a scris pe un site care comercializează acest produs că aparatul funcționează perfect cu card de 32 GB și că dă rateuri cu cele de 128.

Ce este camera supraveghere cu panou solar?

În esență, camera de supraveghere cu panou solar este un sistem compus dintr-un model de exterior și o placă specială care încarcă acumulatorul de la soare. Probabil că cea mai corectă denumire ar fi cea de model fotovoltaic deoarece panoul nu e solar, ci unul fotovoltaic.

Rolul pane-ului FV este de a alimenta aparatul prin încărcarea acumulatorului. De obicei, astfel de camere supraveghere fotovoltaice au mai mulți acumulatori. (Un alt lucru care trebuie știut e că între panou și „device” există un fir de 3-4 metri.)

În funcție de cum e trimisă informația către proprietar, aceste camere se împart în:

1. Wi-fi (transmisie prin wireless). Cea cu Wi-fi este utilă în apropierea locuinței pentru persoanele care nu vor să-și bată capul că cabluri LAN sau audio/video.

2. Cu cartelă SIM (transmisie prin 3G/4G/5G sau ceva canal de date similar). Pe cealaltă parte, modelul cu 4G este pentru locații altele decât locuința, locații cum ar fi cabane, terenuri agricole etc.

De ce să alegi o cameră de supraveghere cu panou solar?

O cameră cu panoul solar se va dovedi extrem de utilă celora care vor să își bată capul cu găurirea pereților sau cu aparatură sofisticată.
Pentru a instala camere de supraveghere de acest fel nu e nevoie să găuriți pereți întrucât alimentarea se face de la soare, iar transmiterea datelor se poate face prin wi-fi sau 4G. În acest sens aveți nevoie de un router wireless și un smartphone.

Scăpați de aparatură sofisticată precum NVR/DVR, stocare HDD și „căblăraie”. Pentru a putea folosi o astfel de sculă aveți totul inclus în acel kit supraveghere video solar. În principal un a kit conține aparatul propriu-zis, panelul solar și cablul dintre acesta și aparat.
Singurul lucru pe care dumneavoastră trebuie să îl faceți e să cumpărați o cartelă (la modelele cu SIM), un card și să instalați aplicația pe telefon. 

Întrebări frecvente

Ce cameră recomandați pentru supraveghere teren agricol?

Pentru supravegherea unui teren agricol aflat în pustietate recomand un dispozitiv de monitorizare cu panou solar și cartelă SIM. De asemenea, aceasta e o opțiune foarte bună și pentru o livadă.

Recomandarea aceasta vine întrucât în aceste locații nu există electricitate și nici acces la Internet. Mai mult de atât, unele camere au o bandă/curea care poate fi utilizată pentru a le lega de copac. Dar, trebuie să țineți cont că „tabla” solară trebuie să fie amplasat în soare, cablul având o lungime de vreo 4 metri.

Camerele cu panou solar au fir?

Camerele cu panouri solare au un fir (de obicei de 4 metri) care face legătura între „tablă” și aparat. Acesta are rol de a alimenta aparatul de la panelul fotovoltaic. Sunt considerate camere fără fir deoarece nu sunt alimentate de la rețea. De aceea pe unele site-uri o să le găsiți cu denumirea cameră de supraveghere 4G fără fir cu panel.

Referințe:

 1. Reolink, About, Link ↩︎
 2. Reolink, Trackimx LTE, Link ↩︎
 3. Wikipedia, Pan-tilt-zoom, Link ↩︎

Lasă un comentariu