Cel mai bun Deshidrator de Fructe și Legume 2024

Căutați o variantă sănătoasă de conservare a alimentelor, adică excludeți congelarea? Prin deshidratare ar fi o alegere în special dacă vorbim de fructe și legume, deoarece își păstrează absolut toate proprietățile. De aceea, aveți nevoie de cel mai bun deshidrator de alimente, adică de fructe și legume, care poate fi folosit în scop comercial sau doar rezidențial. Dacă ați aruncat o privire deja peste oferta magazinelor, veți observa diferențe de preț destul de mari deoarece unele folosesc tăvi din inox, adică materiale durabile și de calitate, dar și un sistem de deshidratare performat pe care vă puteți baza mulți ani.

De ce să deshidratați alimentele?

Valabilitate îndelungată. Deshidratându-le, veți menține absolut toate proprietățile, dar creșteți și valabilitatea acelor alimente, cu mențiunea că trebuie ținute într-un loc uscat și la temperatură constantă.

Rămân sănătoase. Chiar dacă nu mai sunt proaspete, sunt la fel de nutritive deoarece prin deshidratare se reduce doar nivelul de apă, astfel că vitaminele, mineralele și enzimele sunt tot acolo. Deci putem spune că obținem rezultate Bio, adică exact cum le-am cules fără a adăuga ceva.

Care este cel mai bun deshidrator de alimente și fructe?

Categoric, producătorul olandez Espressions m-a impresionat deoarece oferă o gamă de aparate cu capacități diferite, adică un număr de tăvi din inox variabil. Cu alte cuvinte, găsiți modelul potrivit pentru bugetul alocat și nu veți face niciun compromis. Acesta poate fi folosit pentru o mică afacere cu fructe uscate, condimente sau alte tipuri de alimente (carne sau pește).

Lista de recomandări nu se oprește doar la deshidratoarele de alimente electrice de mai jos, adică puteți consulta toată oferta magazinelor, adică verificați cam tot ce oferă un anumit brand.

Smart Food Espressions

  • Timer 48 ore
  • Carcasă și tăvi din inox
  • Inteligent

Un deshidrator alimente cu 8 tavi Smart Food Espressions este un aparat foarte util atât pentru acasă, cât și mici afaceri. Are un design deosebit pentru că se adresează unui anumit public, plus că promite performanță la un alt nivel. De aceea vedem un interval de temperatură mare, mult inox la exterior și la interior (tăvile), iar panoul de control oferă mai multe opțiuni. Aici mă refer la acel timer cu care puteți să vă ușurați munca prin setarea duratei, în cazul în care ați mai făcut aceeași cantitate sau aliment în trecut.

Un deshidrator fructe și legume profesional arată diferit și puteți pune chiar cerne și pește după cum e menționat în descrierea produsului.

Felul cum vreți să țineți alimentele este doar alegerea voastră, însă ambalajul trebuie să fie bine sigilat, preferabil ar fi să folosiți o soluție de împachetare.

Wessper DryMax

  • Control digital
  • Are ventilator
  • Interval temperatură 35-70 °C

În imaginea de sus aveți un deshidrator bun pentru o mulțime de alimente, iar din prezentare cam reiese cam cât ați putea pune în el și pe câte nivele. E loc pentru suficiente roșii ciuperci, banane și chiar prune.

Cel mai bun deshidrator de alimente și fructe este Wessper DryMax, pentru că are un control electronic, adică suficiente opțiuni, cum ar fi temporizatorul, dar și tehnologie touch. Interacțiunea este destul de simplă deoarece sunt pictograme mari și ușor de înțeles, iar chenarul negru evidențiază butoanele.

Chiar dacă ați zice că tăvile sunt din plastic, ei bine, nu poate să fie chiar așa deoarece vorbim de temperaturi ridicate la interior care se aleg în funcție de aliment. Tot în funcție de cantitate, veți pune și tăvile care se stivuiesc după cum se poate observa în prezentare.

Cecotec VitaDry Pro 04949

  • Înălțime reglabilă
  • Ecran digital
  • Aspect elegant

Pentru aceia dintre voi care au un buget redus, am să vă recomand un deshidrator alimente bun pentru legume și fructe de la un brand nu foarte cunoscut, dar parcă nici nu prea mai contează dacă calitatea este conformă cu prețul. Din păcate nu sunt foarte multe alternative Cecotec, ci doar de la branduri diferite.

Aș putea spune că nu e cu nimic diferit de restul, adică aveți acel exterior din inox, timer pentru setarea timpului, 5 tăvi și o putere de 300W. Rezultatele pot ieși perfecte atunci când ai un control electronic cu timer, iar temperatura poate fi setată între 35 și 70 grade C. Trebuie să știți că este destul de silențios adică puteți să-l puneți liniștit în bucătărie pentru că nu va deranja.

Dimensiunile sale pot juca un rol important când spațiul din bucătărie nu este atât de generos, astfel că acesta are 32 cm lățime, 26 cm adâncime și 23 cm înălțime.

Biovita DELUXE-6

  • Carcasă și tăvi din inox de 33 cu 31 cm
  • Poate deshidrata chiar și condimente sau plante medicinale
  • Pentru uz rezidențial

Chiar dacă un deshidrator de alimente Biovita seamănă mult cu unul profesional, acesta este destul de mic și prezintă o capacitate destul de modestă. Oricum, este mult peste variantele cu preț sub 700 lei, adică aveți un deshidrator cu 6 tăvi din inox iar dimensiunile sunt rezonabile.

Pachetul cu accesorii nu include doar acele tăvi simple, ci și pentru rulouri și cele cu grilaj simplu. Dacă nu știți cum funcționează acesta, ei bine, un flux de aer cald este distribuit de un ventilator. Temperatura o alegeți voi în funcție de ce alegeți să puneți, iar de la producător aveți câteva recomandări sau exemple în acest sens.

Concept SO1020

  • Capacitate mare
  • Termostat reglabil
  • Tăvi stivuibile

Dacă tot v-am prezentat o mulțime de deshidratoare cu tăvi de inox însă nu v-a plăcut designul și prețul, acum am pentru voi ceva diferit, adică Concept SO1020. Probabil că ați mai văzut produse de la acesta și vă puteți face o idee despre brand, însă soluția de sus chiar merită toată atenția voastră pentru că nu costă mult. Costul redus se datorează faptului că au fost folosite materiale ieftine, iar control este mecanic, adică se rezumă la un buton de tip întrerupător cu funcție oprire/pornire, dar și unul rotativ pentru selectarea nivelului de căldură din interior.

Legume și fructele le puteți păstra chiar și în borcane ori chiar să le vidați, deci un aparat de vidat ar fi perfect în acest sens.

Ghid de cumpărare

Poate că nu ați mai folosit un astfel de aparat de deshidratat legume și fructe, de aceea nu prea știți la ce să vă uitați.

Capacitate. Aceasta se poate măsura fie pe niveluri, fie pe tăvi. Nu aș putea recomanda cam de cât ați avea nevoie, dar cert e că puteți stabili și voi asta fără nicio problemă, iar pentru prețurile actuale, cred că nu aveți cum să ieșiți în pierdere. În general, mai mare e mai bine, adică cu una din variantele sus prezentate chiar nu aveți cum să dați greș.

Utilizare. În funcție de loc sau scop, e important să faceți alegerea potrivită, adică nu puteți obține rezultate excelente cu un model de tip hobby dacă vorbim de kilograme de fructe ori legume.

Recenzii. Părerile clienților contează deoarece nu vorbim de branduri de care ați mai auzit, cu câteva excepții (Biovita). Astfel, puteți să vă faceți o idee despre produs și brand, astfel ca în final să faceți alegere potrivită.

Interval temperatură. Modelele profesionale oferă valori maximă care pot ajunge și la 85 grade C, pe când cele rezidențiale doar pe la 70 grade C, datorită construcției și materialelor folosite. Cu siguranță, rezultate mai bune pot fi obținute la temperaturi mai joase .

Timer. Acesta nu este o dotare standard și e bine să fie în cazul în care sunteți ocupați sau știți cu exactitate cât ar fi necesar să stea alimentele la deshidratat.

Lasă un comentariu