Top 10 Cea Mai Bună Drujbă cu Acumulator 2024

Dacă vă trebuie ceva pentru acasă atunci o să vă vină în ajutor articolul cu cea mai bună drujbă cu acumulator. În general, eu recomand drujba pe baterie deoarece are o portabilitate bună și este ușor de folosit. Evident că acestea sunt scule fără fir de alimentare, adică aveți libertate să vă mișcați după bunul plac și puteți ajunge oriunde cu ele, adică în grădina de lângă casă sau chiar în livadă. Poate că par mari din imaginile de prezentare, însă sunt destul de mici și manevrabile, astfel că nu pot fi folosite pentru sarcini dificile, adică pentru tăiat bușteni groși ci mai degrabă subțiri.

De ce să alegeți drujbe cu acumulatori?

Sunt mai multe motive pentru care cineva ar alege un model de drujbă la baterie. Iar, principalele ar fi că oferă o portabilitate bună, puterea este una suficientă și întreținerea este una mult simplificată.

Aceste unelte sunt ideale pentru tăiat copaci mici sau ramurile acestora, dar și orice grindă sau scândură, cu diametru sau grosime nu foarte mare pentru lama uneltei. În general, producătorii menționează de cât ar trebui să fie diametrul acelui buștean. De exemplu, dacă drujba are o lamă de 25 cm lungime, o să puteți tăia un buștean cu diametru maxim de 20 cm. Totuși, nu trebuie solicitată foarte mult deoarece unele nu sunt drujbe cu acumulator profesionale.

Recomandare drujbă cu acumulator

Întrucât pe piață sunt mulți producători și nu întotdeauna știm ce să alegem, am decis să fac un articol cu câteva recomandări de drujbe electrice cu 2 acumulatori. Printre modelele recomandate se numără câteva de la producători consacrați precum Bosch, Einhell și Makita. Aceste mărci pot oferi cel puțin un model de drujbă profesională cu acumulator.

În rândurile care urmează sunt câteva modele de la producători cunoscuți. Dar când vine vorba despre achiziția unei drujbe noi nu trebuie neapărat să vă uitați la producător, ci și la puterea aparatului. Să nu mă înțelegeți greșit, și producătorul are o importanță mare deoarece așa știm dacă este vorba despre un produs de calitate ori nu. Însă produsele de la producători premium s-ar putea să coste ceva mai mult. Dacă vreți ceva de tipul telescopic, atunci există și astfel de modele, iar dacă vă interesează ceva compact puteți merge pe varianta mini drujbă cu acumulator.

Einhell PXC GE-LC 18 Li Solo

 • Folosește acumulatori de 18V
 • Lamă de 25 cm
 • Include kitul Starter PXC

O consider cea mai bună drujbă cu acumulator de la Einhell și nu este un model chiar banal, deoarece folosește baterii de 18V, adică este destul de puternică. Acumulatorul fiind unul de 2,5 amperi oră o să țină undeva la jumate, maxim trei sfert de oră. Este o autonomie normală pentru un astfel de aparat, iar dacă doriți mai mult atunci mai puteți achiziționa un acumulator ori să mergeți pe varianta unui acumulator cu capacitate mai mare. Că tot vorbim de putere, aceasta dezvoltă o putere maximă de 750 W.

Avem un fierăstrău electric cu lanț cu acumulator care poate tăia lemne destul de groase cu acea lamă, iar lanțul furnizat este unul Oregon. Acesta este destul de popular și apreciat, însă nu este unul profi.

Îmi place că pachetul include absolut totul, însă unii dintre voi probabil că o să vă gândiți să achiziționați în că un acumulator pentru a dubla autonomie și nu ar fi o idee pre rea, însă nu trebuie nici să solicitați unealta deoarece se poate încălzi tare dacă este țină mult în sarcină, adică o mai lăsați să se răcească din când în când la umbră.

Bosch UniversalChain 18

 • Sistem SDS
 • Lamă cu lungime de 20 cm
 • Viteză lanț 4,5 m/s

Dacă vreți un motofierăstrău electric cu acumulator pentru acasă, adică să tăiați mărunțișuri pe lângă gospodărie, atunci ar trebui să alegeți acest model de la Bosch. Vine cu o lamă de 20 cm, aceasta fiind și lungimea de tăiere. Față de alte branduri, la acesta aveți acea parte din față care restricționează contactul cu solul, astfel că nu veți atinge accidental cu lanțul. Astfel, crește durata de viață a lanțului, care și așa trebuie întreținut, adică ascuțit și uns. Alimentare cu ulei pentru laț se face ușor, având un capac la care aveți acces destul de ușor.

Cum e în cazul altui fierăstrău pe acumulator, și acesta are un voltaj de 18 V și o greutate redusă de 2,7 kg, chiar dacă este fără fir. Acumulatorul este unul Li-ion cu o durată de încărcare de o oră și cu capacitate de 2,5 Ah.

Ceva foarte important legat de acumulator este că vine cu sistem Power for All. Adică poate fi utilizat și la alte scule din gama Power for All, nu doar la Bosch. Pentru a vă face o ideea, autonomia sa este de circa 40 tăieri pentru un lemn cu diametru de 75 mm.

Juemel M7042

 • Voltaj 21V
 • Două baterii
 • Lamă nu foarte mare – 15 cm

Această drujbă pe acumulatori este puțin diferită și se vede după design sau construcție, adică este gândită pentru sarcini mărunte. Aceasta oferă un pachet mai complet decât unele variante de la concurență, iar din imaginea de prezentare se poate vedea că nu veți duce lipsă de nimic. Această drujbă cu 2 acumulatori și cu 2 lanțuri, ca să nu trebuiască să căutați mult după unul compatibil în cazul în care simțiți nevoia să-l înlocuiți.

Nu lipsesc nici cheia, încărcătorul, mânușile de protecție și cutia de transport. Orice unealtă de dimensiuni reduse trebuie să aibă acea cutie care va proteja aparatul oriunde va fi depozitat ori transportat.

În momentul de față această drujbă cu baterie este una dintre cele mai vândute de pe piață având aproape 100 de recenzii majoritatea fiind pozitive, însă nu poate să mulțumească pe mulți pentru că nu oferă performanțe identice cu una de dimensiuni generoase sau pe combustibil.

Ideea e că taie bine însă este gândită doar pentru uz hobby, adică doar la nevoie o veți folosi și pentru un număr mare de bușteni, aș recurge la o variantă cu motor cel puțin de 2-3 ori mai mare și poate chiar cu fir.

Makita DUC254Z

 • Fără acumulator și încărcător
 • Canelură lanț 1,1 mm
 • Viteză lanț mare

Pentru cei care cauză o soluție profesională, am drujba pe acumulator Makita menționată însă nu are totul la pachet după cum este și menționat, de aceea are și un preț atât de bun. Poate că e bine că nu are acumulatorul incluse, deoarece poate aveți deja unul de la alte scule sau poate vă gândiți să luați unul mare, pentru ca autonomia să nu fie dezamăgitoare.

Acest pachet de fierăstrău electric pe acumulator de la Makita vine ca o alternativă la brandurile cu mai puțină experiență. Diferența dintre ele sunt destul de evidentă și vedem o viteză de lanț mult diferită, adică generoasă în cazul modelului prezentat, astfel că veți termina rapid lucrul cu ea.

Sunt multe acumulatoare compatibile și le găsiți la prețuri excelente, însă alegeți să fie cât mai mare.

Pentru a crește durata de viață a lanțului, trebuie să puneți suficient ulei, iar rezervorul nu este foarte mare – 0,14 litri. În plus, producătorul să laudă cu tehnologia XPT care protejează unealta de praf și umiditate, astfel care îl consider foarte important având în vedere în ce condiții va fi folosită. Merită aleasă pentru că are acel sistem Toolless de întindere și schimbare lanț și lamă, dar și frânare de siguranță la recul.

Makita oferă produse de calitate superioară iar un exemplu ar fi modelul de față. Acesta nu doar că are o greutate redusă de 3,3 kg dar datorită voltajului de 18 volți are o putere suficientă.
Doresc să vă reamintesc că acest fierăstrău se adresează segmentului hobby și semiprofesional deoarece este unul cu motor electric. Aparatul este disponibil mai multe configurații, adică unele cu sau fără acumulator.

Einhell PXC GE-LC 36/35 Li-Solo

 • Voltaj 36V
 • Lamă de 33 cm
 • Fără accesorii

Avem o drujbă cu acumulator ieftină pentru că nu vine cu toate accesoriile incluse și este specificat chiar de către producător. Din imaginea de prezentare se poate vedea cam pe unde vin montați bateriile și nu vor deranja în nici un fel. Se vede imediat că avem o drujbă cu acumulatori cu lamă foarte lungă, adică de 33 cm. Lungimea ei sugerează că avem o unealtă chiar puternică, chiar dacă nu este pe combustibil și cred că veți fi mulțumiți de alegere.

Am ales să vă prezint încă o drujbă Einhell cu acumulator pentru că este la fel de populară ca și modelul de buget menționat sus, pentru lemne groase, aveți nevoie de un produs dintr-o serie de top. Nu aș zice că acest producător german oferă soluții profesionale, dar nici banale.

Poate că lanțul nu este foarte gros, dar își face treaba, plus că și Makita oferă unul cam la fel. Acesta îl puteți pune, schimba și întinde fără a avea nevoie de scule. Ungerea acestuia se face automat, iar dacă vă întrebați de marca acestuia, trebuie să știți că sunt tot Oregon ca la concurența de buget. Aici nu mă refer la branduri de top cu mulți ani de experiență în producția de scule.

Matrix CDGS015

 • 20V
 • Lamă de 25 cm

Acest fierăstrău cu acumulator pentru pomi Matrix din imagine este o opțiune satisfăcătoare pentru cei ce caută o unealtă manevrabilă adică o lamă nu foarte lungă. Are o și greutate destul de mică, iar aici mă refer la faptul că este de 3,2 kg. Spre deosebire de alte modele aceasta este una mai puternică și cu un acumulator care are o autonomie mai ridicată. Asta deoarece acumulatorul are voltaj de 20 V și stocare 4 Ah. Acesta se încarcă în circa 2 ore, cât puteți să luați o pauză de la lucru și să lăsați unealta la răcit.

Îmi place sistemul de întindere lanț al acestui fierăstrău electric cu acumulator pentru pomi, adică nu necesită scule adiționale pentru el. Dispune sistem de frânare de siguranță la oprire.

În opinia mea acest produs este unul de calitate dar brandul nefiind așa de cunoscut nu o să găsiți prea multe piese de schimb în caz de ceva. De aceea, unii producători aleg să ofere două baterii în pachet și nu văd de ce nu o face și acesta. Poate că dorește să aibă un preț cât mai mic, iar bateria să fie una de calitate.

Aceasta o recomand strict pentru tăieri la sol, iar pentru pomi înalți ați putea opta pentru o drujbă telescopică cu acumulator.

KrafTRoyal MPA-1452

 • Dotată cu iluminare LED
 • Ungere automată
 • Acumulator de 8 Ah

Pentru cei ce vor o drujbă cu baterii cu care vă puteți urca cu ușurință pe o scară și să o folosiți cu o singură mână, merită să luați în considerare varianta de sus și nu este singura cu acest design sau în acest format. Evident că performanțele ei sunt inferioare acelor drujbe pe baterie cu lamă lungă de tăiere sau doar mai mare.

Ideea e că avem o sculă electrică cu care poți să-ți faci treaba atât primăvara cât și toamna când este perioada în care curățați copacii.

Un astfel de aparat se adresează celora care au de tăiat puțin lemn și nu prea gros. Acest aparat de tipul drujbă electrică cu acumulator de la firma Kraft este un produs de calitate întrucât alimentarea se face cu acumulator de 18V. Durata de funcționare este generoasă, adică vorbim de 60 minute, iar încărcarea durează ceva mai mult – 90 minute.

Cei mai mulți vor aprecia modelul de față deoarece are o greutate de numai 3 kg, însă acest aspect nu l-aș considera important atunci când doriți să achiziționați drujbe pe acumulatori, pentru că oricum nu pot fi mai ușoare decât cele cu fir, însă depinde și de lamă.

Avem o firmă destul de apreciată, însă nu veți găsi piese de schimb sau accesoriile la fel de ușor ca și în cazul unei drujbe Einhell cu acumulator. De aceea anumite branduri vor avea mai mult succes decât altele.

Cezo

 • 2 acumulatori de 5 Ah
 • 24V
 • Garanție 24 luni

Dacă v-a plăcut modelul anterior, atunci o să vă placă și drujba electrică pe acumulatori menționată deoarece este destul de ieftină pentru ce oferă însă capacitatea sau durata de funcționare nu este la fel de generoasă.

Acest produs marca Cezo este ușor de folosit și cu o greutate de 0,7 kg, însă crește odată ce atașați bateria. Pachetul este unul destul de cuprinzător, pe lângă cei doi acumulatori fiind livrate lanțul, protecția, șurubelnița și încărcător. Producătorul menționează că timpul de încărcare este de circa două ore, iar autonomia este de circa jumătate de oră.

În ceea ce privește autonomia, timp de o oră o să vă puteți face treaba fără probleme cu aceasta. Pentru a vă face o idee cam ce puteți tăia cu aceasta, adâncimea de tăiere menționată este de 8 cm, deci nu este grozavă, dar pentru ce este gândită, chiar este de ajuns.

Pentru ramuri poate fi utilizată și drujbă electrică telescopică cu acumulator, doar că acest tip de unealtă este disponibilă, de cele mai multe ori, cu fir. Multe dintre ele sunt așa pentru a fi accesibile și competitive, dar nu sunt atât de practice ca cele fără fir. Spun asta deoarece vă limitați la o rază de acțiune și cablul încurcă de multe ori.

Dewalt DCM565P1-QW

 • Lama și lanțul sunt marca Oregon
 • Sistem cu ungere lanț
 • Echipată cu mâner secundar
Vezi preț special

Drujba cu acumulator și ungere lanț arată ca una clasică doar că nu emite noxe și nu are fir de alimentare, cum e în alte cazuri. Adică mă refer la una ca cea de sus care este oferită de un brand american destul de important pe piața de scule. Din păcate acest brand nu oferă multe opțiune ca cea de sus sau costă atât de mult, încât oferta este foarte limitată pentru buzunarul omului de rând.

Pe aceasta aș include-o în segmentul profesional pentru că avem un alt nivel de calitate și performanță.

Dacă veți verifica întreaga oferă Dewalt, veți vedea că oferă chiar și o variantă telescopică cu acumulator, care nu am menționată în acest articol deoarece mă gândesc că vreți o sculă performantă cu care să faceți orice tip de tăiere, adică nu vă rezumați doar la ramurile copacilor.

Aceasta prezintă frână de motor, în cazul în care nu mai acționați butonul pentru accelerare, ca la multe alte modele de top. Lanțul în puteți pune, demonta și strânge fără scule pentru că are un sistem destul de bine gândit. Tot acesta este uns automat cu ulei special, adică doar trebuie să puneți uleiul în rezervor. Acesta are un capac semitransparent ca să vedeți ușor nivelul acestuia, adică să nu trebuiască să umblați prea des să verificați.

Câteva păreri spre final

După cum ați putut vedea sunt câteva tipuri de drujbe, iar fiecare este gândită pentru un anumit tip de operațiune, însă una care este bună la toate, este cea cu sistem de ungere, adică mă refer la modele cum sunt primele două doar că nu pot fi folosite cu o singură mână. Însă dacă aveți deja una, poate chiar cu combustibil, dar vreți una cu care să tăiați mărunțișuri, atunci cele compacte cu cutie de transport, sunt singura opțiune deoarece chiar sunt foarte ușoare și ieftine.

Dacă nu vă pricepeți, dar vreți să faceți alegerea perfectă, atunci brandul joacă un rol important, pe de lată parte, poate că vreți doar să economisiți bani, atunci puteți alege una dintre cele menționate sus.

Întrebări frecvente

Drujba electrică pe baterie sau pe benzină?

De multe ori, ne întrebăm ce să alegem între două variante atât de diferite. Pentru acasă, adică prin jurul gospodăriei, este de ajuns una electrică, numai că și aceasta poate fi de multe tipuri dar cea cu fir este varianta accesibilă și nu mai aveți treabă cu încărcatul. Pe de altă parte, dacă mergeți prin vecini la tăiat lemne sau vreți să tăiați camioane de lemne pentru iarnă, atunci trebuie să mergeți pe varianta unui model pe benzină.

Ce preț de pornire are o drujbă cu acumulator?

Prețurile pornesc de la 150 lei și pot ajunge și la mii de lei, însă dacă vreți să nu vă jucați și să alegeți un brand cu experiență care să ofere un raport calitate /preț bun, atunci vă uitați deja la un buget peste 800-1000 lei (depinde de brand).

Cât costă un motofierăstrău cu acumulator?

Dacă vă interesează să achiziționați o drujbă fără fir atunci trebuie să știți că acestea pot avea un cost între 300 și 1500 RON. Acest preț depinde în mare parte de producător și de pachetul de accesorii.

Ce ulei se folosești la drujba electrică fără fir?

La o drujba electrică cu baterie se folosește ulei pentru ungere lanț. În comerț găsiți astfel de ulei la sticle de un litru și costă undeva la 20-40 RON.
Acest ulei pentru ungere lanț drujbă este întâlnit sub mai multe denumiri. O altă denumire fiind și cea de ulei pentru ungere lanț utilaje de tăiere.

Lasă un comentariu