Top 5 modele Drujbă Ruris Dac și Zimbru în 2024

Căutați cea mai bună drujbă Ruris, adică o drujbă de calitate care să fie o chinezărie? Vă recomand drujbele producătorului Ruris care sunt oferite de un brand 100% românesc. Cu alte cuvinte vorbim de un produs calitate/preț bun, care în recomand. Puteți alege o drujbă Ruris Dac sau Ruris Zimbru dacă vreți să economisiți bani și să faceți o alegere bună în același timp. Acestea sunt comercializate de diverse magazine și puteți găsi chiar și alte modele cum sunt Expert și Hercules, însă eu tot pentru Dac, respectiv Zimbru, aș opta. În partea de jos am prezentat câteva modele din acele două serii, dar puteți citi chiar și părerile clienților dacă vreți să vă lămuriți în legătură cu ele.

Cel mai bun
Ruris DAC 456
Vezi preț emag Vezi preț vexio
Locul 2
Ruris DAC322e
Vezi preț special
Locul 3
Ruris DAC 401S
Vezi preț special

Din ce am observat, mai toate modelele sunt semi-profesionale sau Hobby, deci nu veți găsi drujbe Ruris profesionale. Până la urmă, depinde și de cerințele voastre, poate că până în prezent ați folosit o drujbă foarte ieftină care nu prea mai pornește și ați vrea o drujbă mai de calitate. Fiecare serie de motoferăstraie oferă mai multe modele, iar eu am ales cele mai populare pentru topul de mai jos. Oferta de modele pe curent este limitată la acest brand în special dacă vreți libertate de mișcare adică nu vreți să aveți cablu de alimentare.

Dacă nu sunteți convinși că Ruris este alegerea potrivită, puteți arunca o privire și peste o drujbă Raider, adică vorbim de un brand bulgar. De asemenea, nu trebuie trecute cu vederea nici fierăstraiele cu lanț Villager deoarece și acestea sunt drujbe ieftine și calitative.

Care este cea mai bună drujbă Ruris?

Nu aș putea spune că un anumit model poate fi considera a fi cea mai bună drujbă Ruris, deoarece unii au nevoie de o drujbă pe benzină, iar alții una electrică. Există și drujbe telescopice Ruris dacă vreți să tăiați crenguțe și nu aveți scară sau nu vă place să o folosiți deoarece pomii sunt destui de mici. Toate oferă performanțe bune, iar lanțul este foarte important, astfel că e bine să aveți un dispozitiv de ascuțit lanț, dacă nu vă pricepeți cu pila. Dacă nu am menționat anumite modele, asta nu înseamnă că nu sunt drujbe bune.

Drujbă Ruris Dac pe benzină Ruris DAC 456

 • Lamă 40 cm
 • Putere 2,5 CP
 • Greutate 6,4 kg

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Acest Dac 4561 este una dintre cele mai populare modele de pe piață și nici nu putea fi altfel deoarece oferă un plus de putere și un preț corect. Nu este cu mult mai diferită de una Zimbru și se poate vedea după specificații, însă designul este ceva mai diferit. Având în vedere capacitatea cilindrică și lungimea lanțului, aș zice că est de ajuns pentru a tăia lemne de pe lângă casă sau chiar și pentru sezonul rece. O drujbă profesională poate fi cea de sus, însă e loc de mai bine la anumite capitole, după cum reiese și din părerile clienților. Pachetul drujbei este același ca la oricare alta.

Drujba electrica Ruris lanț de 40 cm Ruris DAC322e

 • Putere 2200W
 • Viteză lanț 12,5 m/s
 • Greutate 5,2 kg

Vezi preț special

Dacă v-ați săturat tot să faceți amestecuri de ulei cu benzină, dar și de mirosul benzinei arse, ar trebuie să optați pentru drujba electrică Dac 322e. Aceasta este o variantă puțin mai puternică dar și cu o greutate puțin mai mare, dar tot este mai ușoară decât una pe benzină. Ca și în cazul unei drujbe pe benzină și aceasta trebuie să puneți ulei pentru lanț, dar e mai ușor de întreținut. O recomand începători și nu numai, iar pe lângă gospodărie nu trebuie să lipsească o astfel de drujbă electrică. Nici nu aveți cum să o folosiți altundeva pentru că trebuie conectată la rețea, adică la priză, însă pentru distanțe mai mari puteți folosi cu încredere un prelungitor.

Drujbă Ruris Dac pe benzină Ruris DAC 401S

 • Motor în 2 timpi
 • Putere 2 CP
 • Lungime lamă 40 cm

Vezi preț special

Arată puțin diferită de restul adică are specificații diferite, de aceea și prețul nu poate fi același. O consider o alternativă bună la drujba Ruris Zimbru deoarece oferă specificații similare, iar opiniile sunt pozitive. Nu aș putea spune că este cu mult mai specială decât alte modele concurente, dar din recenziile date de clienți, se poate observa că este o alegere bună pentru cei care nu vor să taie foarte mult sau foarte des. DAC 401S este o alegere bună pentru orice gospodar și puteți să vă faceți treaba cu ea sau chiar prin vecini.

Motoferăstrău Dac puternic Ruris Dac 506

 • Carburator Walbro
 • Lamă de 45 cm
 • Putere 3CP

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Drujba Dac 506 reprezintă gama de top a acestui brand deoarece vedem specificații mai bune, adică veți putea tăia cu aceasta mai mult și lemne mai groase. Dacă nu veți tăia tot timpul anului și vă rezumați strict la gospodăria voastră, atunci puteți alege și o drujbă cu putere sub 3CP și cu lamă mai mică. Cu aceasta puteți tăia circa 2,5 mc de masă lemnoasă în circa 1 oră, deci viteza de tăiere este bună, însă trebuie să vă pricepeți și la ascuțitul lanțului, dacă nu alegeți un dispozitiv de ascuțire. Imediat după achiziție trebuie să-i faceți rodajul tăind lemne, adică nu e de ajuns să o turați în gol.

Drujbă electrică Ruris RM3045e

 • Motor fărăr perii
 • Lamă scurtă - 30 cm
 • Ușoară - 1,9 kg

Vezi preț emag Vezi preț vexio

Vorbim de modelul RM3045e care este una destul de reușit ca și specificații, dar și ca preț, fiind unul satisfăcător. Având în vedere că este un produs nou cu 2 ani garanție, cred că vă puteți scoate banii lejer doar tăind câteva lemne pentru voi. Nu aș recomanda-o pentru mai mult chiar dacă folosește acumulatori de 40V. Nu este o drujbă profesională și nici nu putea fi în acest preț, ci mai degrabă una semi-profesională după cum am mai menționat și la alte modele similare. Dacă vă întrebați cât curent consumă o drujbă ca cea de sus, ei bine, vorbim de un consum de energie foarte mic care depinde mult de capacitatea bateriei alese (eu recomand de 5 Ah).

Întrebări frecvente

Ce drujbă de la Ruris să cumpăr?

Nu are sens să vă uitați la drujbe profesionale dacă aveți nevoi de un ajutor pentru tăierea lemnelor și ramurilor din jurul gospodăriei. Cu alte cuvinte, vă ajunge o drujbă de tip Hobby la 400 de lei cu fir, adică electrică, sau pe benzină. Dacă ar fi să vă recomand un model pentru începători, poate că cea electrică ar fi mai potrivită deoarece trebuie să-i puneți doar ulei de ungere pentru laț Ruris. Nici nu aș recomand alt ulei, plus că nici nu e foarte scump.

Cât costă drujba Ruris?

O drujbă Ruris ieftină costă în jur de 350 de lei, însă dacă vreți să fie fără fir și pe benzină atunci trebui să scoateți din buzunar în jur de 400 de lei. Diferențele dintre ele sunt destul de mici, însă dacă dați vreo 100 de lei în plus atunci veți avea un model puțin mai performant.

Ce amestec ulei-benzină la drujba Ruris este bun?

În manualul de instrucțiuni, este specificat foarte clar raportul recomandat de amestec. La unele drujbe cu motor în 2 timpi este recomandat 25 ml ulei de motor la 1 litru de benzină. Totuși, la unele modele sau branduri, acel amestec poate fi diferit și unii clienți cunoscători recomandă să puneți chiar 35-40 ml la litrul de benzină pentru a proteja motorul. A nu se confunda cu uleiul pentru ungerea lanțului.

Ce conține pachetul?

În general, drujba vine însoțită de lanț și lamă, indiferent că este electrică sau pe benzină. La acestea se pot adăuga și alte accesorii: șurubelniță, cheie bujie, pilă de ascuțit, gheară, imbus și șuruburi. Însă dacă vorbim de o drujbă cu acumulator Ruris, mai mult ca sigur că accesoriile nu sunt incluse, ci trebuie achiziționate separat cum e și în cazul modelului Ruris DAC 2524e.

Referințe

 1. Ruris. Motoferăstrău DAC 456. Link. 2023.
 2. Wikipedia. Ferăstrău cu lanț (drujbă). Link. 2023.
 3. Ruris. Motoferăstraie Ruris. Link. 2023.

Lasă un comentariu