Top 5 modele Drujbă Raider 2024

Se apropie sezonul și nu aveți o drujbă pentru tăiat bușteni sau crengi? Dacă nu sunteți dispuși să cheltuiți foarte mult și poate că ați fost dezamăgiți de anumite branduri, poate că ar trebui să încercați o drujbă Raider. Aceasta o găsiți în toate variantele posibile, adică pe benzină, electric cu și fără acumulator, adică cu fir. Fiecare este bună în felul ei, dar sunt și diferențe între modele motiv pentru care au realizat un mic top cu aceste drujbe Raider care sunt drujbe ieftine și bune. Cu siguranță, nu sunt drujbe profesionale ci mai degrabă de hobby, adică pentru grădinărit și curățat pomi în livadă.

De ce să alegeți o drujbă Raider?

Preț bun. Este o drujbă accesibilă, considerată o alternativă la drujba Ruris, și se adresează celor care nu au mai avut o astfel de sculă, poate că nici nu prea se pricep cu ea, adică e de tip Hobby. Am făcut mai multe recomandări astfel încât să găsiți una conform cerințelor voastre. Puteți citi părerile clienților și veți vedea că sunt drujbe foarte bune, însă e loc de mai bine, de aceea există modele mai scumpe sau poate chiar de la alate branduri.

Ideală pentru acasă. Dacă vă întrebați care ar fi mai potrivită pentru voi, poate că ar trebui să vă gândiți și ce veți tăia cu ea, adică să luați în considerare grosimea buștenilor sau crengilor. De exemplu, pentru un buștean de 30-40 cm, ar trebui să alegeți un motoferăstrău Raider cu lamă similară, iar dacă vreți să tăiați mai mulți bușteni, trebuie să aibă o putere mai mare.

Care este cea mai bună drujbă Raider?

Având în vedere oferta Raider, e greu să stabilești care ar fi cea mai bună drujbă, deoarece veți găsi modele cu sau fără fir, unele mai utile decât altele. În funcție de necesitățile voastre, am recomandat câteva modele luând în calcul ambele tipuri, electric și benzină, iar voi alegeți care are un preț mai bun sau vine cu un plus de utilitate. Eu aș opta pentru o drujbă electrică deoarece este mai simplă și trebuie doar să puneți ulei pentru ungere și să mențineți lanțul ascuțit. dacă veți alege o drujbă electrică, trebuie să știți că e recomandat să o lăsați să se răcească câteva minute în special cât e foarte cald afară.

Drujbă electrică Raider de 1800W Raider RD-ECS21

 • Putere 1800W
 • Viteză lanț 12,5 m/s
 • Șină de 35,5 cm

Vezi preț special

Am ales să pun în vârful listei o drujbă electrică Raider deoarece costă la fel sau chiar mai puțin decât una pe benzină. Poate că nici nu aveți nevoie de mai multă putere deoarece veți tăia strict doar crengi și nici nu trebuie să mai investiți nimic în ea, adică nu necesită acumulatori. În descriere drujbei, veți vedea că sunt incluse lanțul și lama aferentă, deci nu trebuie să cumpărați decât uleiul de ungere. Dacă nu știți de care să luați, puteți alege cel de la Ruris, care este un alt producător cunoscut de scule. Merită să aruncați o privire peste acest drujbe Raider, în special dacă sunt la prețuri atât de bune, iar dacă nu vă place firul, alegeți una mai scumpă pe acumulator.

Drujbă benzină Raider de 45 cm Raider RD-GCS15

 • Lamă 45 cm
 • Putere 3CP
 • Motor în 2 timpi pentru consum mic, emisii și zgomot reduse

Vezi preț special

Nu sunt foarte multe drujbe Raider pe benzină în special cu aceste specificații, adică lamă de 45 și putere de 3MP. Aceasta este un model numai bun pentru gospodărie, adică de tăiat crengi și bușteni nu foarte groși (până în 40 cm). Cu alte cuvinte, se ține cont de mărimea lamei și lanțului, iar pentru cei care sunt curioși de lanț, acesta re 36 dinți și pasule de 0,32 inci. Pachetul include destul de mult având în vedere că este o drujbă pe benzină Raider: manual de instrucțiuni, teacă, imbus, șurubelniță, drujbă, lamă, lanț, cheie bujie, bidon amestec carburant și gheară. Multe dintre ele costă destul de puțin însă sunt accesorii foarte importante pentru o drujbă, indiferent de brand.

Drujbă cu acumulator Raider cu lanț Raider RDP-SCS20

 • Lanț de 25 cm
 • Viteză lanț de 5,6 m/s
 • Suportă acumulator de 20V

Vezi preț special

Merită să luați în calcul și o drujbă cu acumulator Raider, dacă aveți de tăiat prin grădina sau poate într-o livadă unde nu aveți curent. Trebuie să știți că majoritatea drujbelor electrice cu acumulatori Raider, nu vin cu acumulatorul inclus. Astfel drujba este mai ieftină, iar voi vă alegeți care vă place mai mult. Dacă vă doriți o autonomie mai mare vă recomand acumulatorul de 20V 4Ah, nu de 2Ah, adică cu capacitate mai mare. Atunci când luați acumulatorul, trebuie să verificați dacă este inclus sau nu încărcătorul. Acumlatorul se montează sub mâner și nu pe lateral cum am văzut la alte branduri.

Fierăstrău Raider electric Raider RD-ECS20X

 • Putere 2400W
 • Lanț de 400mm
 • Viteză lanț 12,5 m/s

Vezi preț special

Dacă cealaltă drujbă Raider cu fir vi s-a părut cam slabă, poate că ar trebuie să alegeți cea de sus deoarece are o putere de 2400W. O putere mai mare presupune că se poate monta și o lamă mai lungă, adică avem una de 35 cm. Deci putem tăia lemne mai groase cu aceasta, adică până în 40 de cm și e recomandat să verificăm din când în când ungerea lanțului, dar și cât de ascuțit este acesta pentru a nu solicita drujba. Acesta se alimentează la o priză normală și poate că ar fi bine să aveți un prelungitor pentru ea că nu are un cablu foarte lung, iar pentru cablul de alimentare are un cârlig de fixare. Ca și o drujbă mai performantă și aceasta are sistem inteligent de întindere a lanțului, nu cum era la chinezăriile ieftine.

Fierăstrău Raider pentru crengi Raider RDP-PS20

 • Ideală pentru tăiat crengi
 • Super preț
 • Foarte ușoară

Vezi preț special

Chiar dacă este tot un fierăstrău electric Raider foarte ușor, acesta este strict pentru grădinărit datorită prețului, plus că este un model cu acumulator. Deci nu trebuie să luați în considerare și un prelungitor pentru o astfel de drujbă și o puteți lua la pachet cu una pentru tăiat lemne care are o lamă mai lungă. Recomand drujbe ca aceasta datorită faptului că au prețuri bune, sunt cam la fel de performante ca și cele pe benzină din același buget și nu aveți nevoie de cunoștințe prea mari ă o folosiți. Totuși, ca oricare altă drujbă, trebuie să o alimentați cu ulei pentru ungere și să ascuțiți lanțul, dacă e cazul. Drujba Raider de mai sus este concepută strict pentru a tăia crengi de acea are și acea formă diferită și un cap care poate fi reglat să să tăiați cu ușurință orice creangă.

Întrebări frecvente

Cât costă o drujbă pe benzină Raider?

O drujbă Raider pe benzină costă 350 lei și poate să fie chiar mai scumpă dacă are o capacitate cilindrică mai mare, respectiv o putere de peste 3CP, motiv pentru care vom vedea și o lamă mai mare. Dacă nu tăiați bușteni groși nu veți avea nevoie de o lamă mare, vă puteți descurca și cu o drujbă mică.

Unde sunt fabricate drujbele Raider?

Raider este un brand bulgar prezent pe piață de 20 ani și oferă o gamă diversificată de scule. Produsele sale sunt comercializate în Europa de Sud-Est, adică în România, Bulgaria și Macedonia de Nord.

Ce conține pachetul?

În general, pachetul include drujba, lama și lanțul, adică consumabilele trebuie achiziționate separat. Mă refer la ulei de ungere, acumulator, încărcător etc. Totuși pachetul poate să difere de la un model la altul și este specificat ce conține fiecare.

Unde găsesc acumulator Raider și încărcător?

Acumulatorii și încărcătorul pentru drujba electrică Raider sunt comercializate de același magazin, însă le găsiți la o secțiune diferită destinată accesoriilor dedicate, adică nu vorbim de accesorii universale.

Lasă un comentariu