Top 10 Cele Mai Bune Drujbe Electrice 2024

Cauți cele mai bune drujbe electrice cu lanț? Dacă aveți de tăiat niște bușteni nu foarte groși la care ajungeți greu atunci aș recomanda o drujbă electrică cu prelungitor deoarece un astfel de aparat este ușor de folosit, manevrabil, dar și are și o durată mare de viață pentru că folosește consumabile Li-Ion.

Slavă Domnului că pe piață există un număr mare de producători care comercializează astfel de produse, și din această cauză avem de unde alege.
Dar, abundența de producători și de modele ne face să nu știm ce să alegem. Din această cauză îți recomandă alături cele mai populare modele de la cele mai bune branduri. Mai mult ca sigur că o să găsești o opțiune bună care să fie și o drujbă electrică ieftină.

De ce să alegi o drujbă electrică cu ungere?

Înainte de a discuta despre ghidul de cumpărare, să analizăm motivele pentru care ar trebui să iei în considerare o drujbă electrică cu lanț.

În primul rând, drujba pe curent este mai ecologică decât alternativa sa pe carburant. Nu trebuie să te mai preocupi cu privire la emisiile poluante și la mirosul de combustibil. Astfel, vei contribui la protejarea mediului înconjurător.

Pe lângă aspectul ecologic, e mai ușor de utilizat și greutatea ei este scăzută. Nu mai este nevoie să trageți de sfoară ori să pregătiți vreun amestec, dar nu trebuie uitat uleiul de ungere lanț. Cu o simplă apăsare de buton, ea va porni și vei putea începe să lucrezi imediat. În plus, acestea sunt mai silențioase decât cele pe carburant, ceea ce poate fi un avantaj important dacă lucrezi într-un mediu urban sau dacă nu vrei să-ți deranjezi vecinii.

Care este cea mai bună drujbă electrică?

Din lista de alături puteți observa cele mai importante modele de pe piață. Acestea au cel mai bun raport preț/calitate, iar printre ele sunt și drujbele cu acumulator, dar și cele cu fir. În funcție de locul unde o veți folosi și de posibilitatea conectării la rețea, alegeți cam ce vi s-ar potrivi. Eu, personal, m-aș mulțumi cu o drujbă electrică 2000W, cum e prima de la Einhell.

Einhell GH-EC 2040

 • Cu fir
 • Putere 2000W
 • Lamă de 40 cm

Unul dintre cele mai populare modele cu alimentare la rețea e acest Einhell GH-EC 2040 care în opinia mea e cea mai bună drujbă electrică cu fir. Prețul ei e unul atractiv și corect având în vedere că vine de la un producător german.

Puterea motorului e una de 2000W, iar viteza maximă e una de 7800 rpm. În privința greutății, trebuie să scriu că aceasta e una de 5,5 kilograme, adică precum la un model pe carburant. Construcția sa este realizată din metal și plastic, adică se va simți ca una oarecare. Tot din specificații, vedem că lungimea de tăiere este generoasă, adică se apropie de lungimea lamei, adică 375 mm. Montarea și strângerea lanțului se face fără scule, datorită unei pârghii pivotante.

Nu uitați să ungeți lanțul, adică să puneți ulei în rezervor, care este de numai 160 ml. De asemenea, trebuie să verificați nivelul său frecvent pentru a nu uza lanțul.

Bosch UniversalChain 18

 • Lamă de 20 cm
 • Sistem SDS
 • Ușoară (2,7 kg)

Un model extrem de popular e acesta de la Bosch. Popularitatea se datorează faptului că are portabilitate bună. Gândiți-vă la faptul că are o greutate de doar 2,7 kg și nu mai depindeți de un fir. Cred e o drujbă electrică ușoară care ar trebui trecută pe lista de cumpărături.

Autonomia sa este de circa 450 tăieri, iar încărcarea durează circa 79 minute (o oră jumătate).

Cel mai bun lucru e și faptul că folosește consumabile Power for ALL 18 V. Acest lucru presupune că e compatibilă și cu alte aparate de la acest producător. Sunt și alternative suficiente oferite de acest brand german, chiar și cu acel prelungitor, de aceea nu treceți cu vedere peste toată oferta acestei mărci.

Pentru diverse lucrări fie că vorbim prin grădină ori pe acasă, se poate utiliza o mini drujbă electrică cu acumulator pentru crengi, iar Bosch nu dezamăgește nici la acest capitol.

Einhell PXC GE-LC 36/35

 • Lungime tăiere 33 mm
 • Putere mare
 • 4,13 kg

Nu pot să vă recomand doar modele de buget, ci e nevoie și de mai multă putere, iar acest fierăstrău electric pe acumulator. Îl recomand ca o alternativă Premium în cazul în care nu trebuie să vă cățărați prin copaci sau doar să tăiați bușteni, dar nu mai groși de 33 cm.

Pachetul este unul foarte complet deoarece avem o drujbă electrică reîncărcabilă cu 2 acumulatori și încărcător, autonomia atingând valori decente, adică vorbim de circa o oră de funcționare însă intervin și câteva aspecte legate de grosimea masei lemnoase și cât o țineți în sarcină.

Acest model se vinde și ca drujbă electrică fără acumulator, adică la un preț mult mai atractiv. Indiferent pentru care alegeți, specificațiile sunt aceleași. Cu alte cuvinte, lungimea lamei este tot de 35 cm, nivelul de zgomot este tot la 107 dB, tensiunea alimentare este 36V și altele.

Makita UC4041A

 • Lamă 40 cm
 • Putere 1800W

Dacă o drujbă electrică cu lamă 30 cm vi se pare cam scurtă, atunci aveți acest model Makita ca o variantă destul de bună, adică cu lamă de 40 cm și putere de tăiere suficientă. Vine cu motor de 2,4 CP care dezvoltă 1800W. În felul acesta puteți să tăiați și lucruri mai groase, cum sunt ramurile de copaci sau chiar orice tip e cherestea. Pentru a vă face o idee, viteza de tăiere este undeva la 14,5 m/s, adică vorbim de o valoare ușor peste medie și de ajuns pentru a nu se suprasolicita.

Fiind vorba despre un model mai puternic, acesta are o greutate de 4,4 kg. Aceasta e ceva mai compactă decât în cazul unui model pe carburant. Este dată puterea pentru că se alimentează la rețea și nu este un lucru rău, pentru că ați scăpat de o grijă, adică de încărcatul frecvent la rețea.

Raider RD-ECS20X

 • Putere 2400W
 • Lamă 40cm

De ce să alegeți o drujbă electrica de mână și să vă limitați la o autonomie nu prea grozavă, când puteți alege una ca cea de sus care are un motor de 2400W? Aveți numai de câștigat deoarece o puteți folosi la aproape orice pe lângă casă, dar nu și la tăiat metru cubi de lemn, pentru că acolo e nevoie de ceva mai profesional.

Cu cât e mai puternic motorul cu atât puteți să tăiați lemn care e mai tare sau mai gros. Din această cauză multă lume se orientează înspre modele cu putere cât mai mare și caută chiar modele de 3000W. Pentru cei care caută o drujbă electrică 2200W, Raider oferă și o astfel de variantă, dar eu vă recomand să alegeți pe cea cu motor mare, cum e cea din imagine.

Un astfel de model e acest Raider cu lamă de 40cm și o greutate de 5,42 kg. E un produs numai bune pentru acasă în cazul în care vreți să tăiați lemn care nu este exagerat de gros (sub 40 cm grosime).

Einhell Power-X-Change GE-LC

 • 18V
 • Kit

Acest emondor cu lanț și acumulator vine la cutie cu tot ce aveți nevoie să-l puneți în funcțiune. Este comercializat în multiple variante, una dintre acestea fiind sub forma unui pachet promo cum se poate vedea în imagine.

În opinia mea este mai bine să alegeți un pachet care are accesoriile necesare deja incluse deoarece vă scutește de bătăi de cap în căutarea ceva compatibil. Ca în cazul altor scule electrice, și acesta este unul cu un voltaj de 18 V și cu 2,5 Ah. Alegând o variantă de 4Ah, vă puteți bucura de mai multe minute de funcționare (proporțional cu capacitatea).

Nu puteam să nu vă prezint un model de drujbă electrică cu braț telescopic de la un producător iconic, adică de la Einhell. Pe lângă faptul că are o putere de 18V, acesta are o lamă suficientă de 20 cm.

Greutatea uneltei e de circa 2,9 kg, iar bateria ține vreo jumătate de oră. Asta în condițiile în care durata de încărcare e de circa 50 minute.

Worcraft

 • Set complet
 • 20V

Producătorul Worcraft precizează despre drujba electrică pentru crengi cu mâner telescopic că este vorba despre un model pentru pomiculturi profesioniști. Acest aparat este unul prezent în mai multe configurații. Recomand să mergeți pe varianta pachetului complet deoarece în felul acesta nu trebuie să mai căutați după accesorii compatibile.

Este un produs de calitate cu voltaj de 20 V, deci performanțele vor fi unele pe măsură, iar aici mă refer chiar și la autonomie. Ar mai trebui să precizez că este vorba despre un producător foarte bun, iar aparatul poate fi utilizat pe perioada lungă întrucât se găsesc accesorii de schimb.

Cu acesta nu mai aveți grija cablului sau prelungitoarelor, adică puteți merge oriunde cu el, iar greutatea sa este una destul de scăzută.

Lama este una medie cu lungimea de 240 mm. În acest fel puteți să tăiați lemne de grosimea medie (200 mm), care pot fi situate la o înălțime de maxim 3 metri. Nu sunt date foarte multe informații despre drujba de curățat pomi, poate și pentru că nu are lamă de cine știe de firmă, de exemplu.
Mai sus am scris că brațul telescopic este unul la ajustabil, iar mai în detaliu ar trebui să precizez că lungimea acestuia poate fi reglată între 2,8 și 2,7 m.

Fieldmann FZP 6005-E

 • Lamă 25cm
 • Mâner telescopic
 • Putere 600W

Dacă căutați ceva relativ ieftin și cu o putere medie de 600 W atunci vă recomand acest fierăstrău electric cu braț telescopic de la Fieldmann. Este un emondor echipat cu lanț și lamă de la Oregon, iar lama are o lungime medie de 25 cm.

Ca în cazul altor modele similare, și acesta este unul al cărui mâner poate fi reglat între 2,2 și 2,8 m, deci ajungeți la ramurile pomilor cu ușurință. Ar mai trebui să știți că aparatul are o greutate de 3,8 kg și puteți observa că nu este la fel de ușor precum una fără fir.

Acest tip de drujbă electrică pentru tăiat crengi o puteți găsi sub alte denumiri, dar rolul său este același.

Spre deosebire de alți producători pachetul este unul mai simplu aducă nu mai sunt necesare alte accesorii pentru că se alimentează de la priză. În acest fel nu trebuie să ne batem capul cu căutarea unor accesorii pentru acest aparat, dar nu puteți să-l folosiți la distanță mare de priză.

Black&Decker PS7525

 • Producător american
 • Portabilitate bună
 • 800W

Americanii de la Black+Decker au scos pe piața modelul de față care e un fierăstrău telescopic electric pentru crengi. Greutatea aparatului este de circa 3,8 kg iar lama este de 25 cm.

Evident că este vorba de un model pentru amatori iar din această cauză cred că puterea de 800W o să vă fie mai mult decât suficientă. Ceva interesant este ca puterea aparatului se întrerupe când este extrasă din lemn, acest lucru având rol de a preveni accidentările.

Este ușor de utilizat datorită greutății reduse, dar și a faptului că mânerul poate fi extins până la maxim 2,7 m.

Pentru tăieri la sol aș opta pentru ceva puternic, cum ar fi o drujbă electrică 2800W, iar modelul IETO X10 este destul de rar având în vedere puterea, iar dacă coborâți la 2200W, respectiv 2400W, atunci opțiunile se înmulțesc, adică vorbim deja de mai mulți producători.

Rotakt RE4348

 • Model telescopic
 • Lamă de 20cm

Modelul de față este un fierăstrău electric telescopic cu acumulator, cunoscut de profesioniști ca emondor. Puterea sa este de 750 W, iar lama drujbei este de 20 cm. Este vorba despre o lamă de dimensiune medie.

Poate că unii sunt preocupați de puterea motorului, și atunci ar trebui să vă spun că deși alimentarea este una standard la 230 V, motorul dezvoltă o putere de 5600 rotații pe minut. În acest fel a observam că și sculele pe curent sunt la fel de puternice ca și cele pe combustibil.

Aceasta este totul model de emondor alimentat de la priză. Puterea pe care o dezvoltă este de 600 W iar datorită lamei de 25 cm acest model poate tăia niște lemne ușor mai groase. Dar vă sfătuiesc să nu tăiați lemne sau alte lucruri cu acest model, deoarece avem doar o drujbă electrică pentru crengi cu mâner telescopic.

Aparatul este preferatul celor care au nevoie de portabilitate întrucât greutatea este undeva la 3,8 kg. Un alt lucru de care trebuie știți, e că mânerul telescopic se poate lungi 60 cm (adică de la 220 până la 280 cm).

Producători

Worcraft

Acesta este un brand englezesc prezent pe piață din anii 2000. Acesta a fost înființat de niște persoane care au experiență în lucrul cu fabrici OEM care au lucrat pentru Bosch și Black+Decker.
Evident că produsele acestora sunt realizate în China. Pe pagina de Internet a acestora chiar este un videoclip cu fabrica din China care le produce uneltele.

Rotakt

Aceasta este o firmă românească înființată în anii 90. La început comercializau produse marca Stihl, Bosch și Makita. Mai apoi au pus pe piață produse Rotakt pentru care au și service. Aceștia menționează că produsele sunt performante și de foarte bună calitate.

Alpin Profi

Acesta este un brand românesc care comercializează sub acest nume drujbe, motocoase și alte unelte. Este vorba de niște produse de calitate bună la prețuri fără concurență.

Nu știu dacă are rost să-i listez pe toți producătorii din acest articol. În esență este vorba de nume autohtone ori din străinătate. Produsele acestora sunt realizate în China sub atenta supraveghere a lor.

Fieldmann

Fieldmann este un brand ceh care e prezent pe piață de mai bine de 12 ani. Aceștia nu fac niciun secret din faptul că produsele lor sunt făcute în fabrici chineze.
Precizează că vor să ofere produse la prețuri competitive și de calitate superioară.

Concluzii

O drujbă electrică poate fi o alegere excelentă pentru cei care iubesc grădinăritul sau lucrările de tăiere a lemnelor în timpul liber. Acestea sunt ecologice, ușor de utilizat și silențioase. Pentru a alege cea mai bună drujbă electrică telescopică, asigură-te că iei în considerare puterea motorului, lungimea lamei, tipul lanțului și confortul în utilizare. Nu uita să consulți și părerile altor utilizatori pentru a obține o imagine completă a produsului.

Cu toate aceste informații la îndemână, consider că ești pregătit să faci alegerea corectă.

Întrebări frecvente

Drujbă electrică cu sau fără fir?

De multe ori există întrebarea dacă să alegi o drujbă electrică cu fir sau fără. Dacă portabilitatea este cel mai important lucru de care aveți nevoie atunci cu siguranță ar trebui să alegeți unul model cu baterie, adică nu mai este nevoie de un prelungitor și nici nu mai e grija că puteți tăia cablul de alimentare din greșeală.

Drujbă electrică sau pe benzină?

După cum ați observat mai sus, drujbele electrice sunt de mai multe feluri. Dacă este să alegem între una dintre cele două, atunci ar trebui să vedeți pentru ce vă trebuie această unealtă.

La modelele pe benzină observați că este unul 2 în 1, adică pot fi folosite cam pentru orice pentru că puterea este una mult superioară uneia electrice.

În cazul în care doriți un model simplu de folosit și nu mai vreți să vă preocupați de combustibil atunci alegerea întâi ar trebui să fie una pe curent.

Este greu de întreținut o drujbă electrică?

Ca în cazul oricărei drujbe pentru pomi și cea electrică trebuie întreținută. Dar întreținerea este una minimală întrucât trebuie să puneți doar ulei de ungere a lamei și să verificați cât de ascuțiți sunt dinții.

Lasă un comentariu