10+ Cele Mai Bune Drujbe Ieftine și Profesionale în 2025

Alături îți prezint top 10 cele mai bune drujbe ieftine (Wolfson, Gospodarul Profesionist, Rurus, Daewoo) și profesionale (Husqvarn, Stanley). Asta deoarece poate cauți cea mai bună drujbă ieftină pentru acasă sau în scop profesional.

M-am gândit să prezint cele mai bune modele din România, din toate categoriile (amator, profi) și toate tipurile (de la modele pe benzină și până la modele de drujbe electrice) deoarece multă lume este indecisă.

Care este cea mai bună drujbă ieftină în 2025

Deoarece în comerț sunt foarte mulți producători, este greu să îți dai seama care model ar fi mai bun și fiabil. Din această cauză vin cu câteva recomandări din partea mea, dar și a celor care le dețin. Aceste modele sunt unele cu recenzii pozitive în proporție de 90%.

Dacă vă interesează o astfel de unealtă pentru acasă atunci o să vă sară în ajutor articolul de față cu cea mai bună drujbă ieftină. Vă prezint modele accesibile de la Wolfson până la Husqvarna. Criteriul principal pe care se bazează această listă (care de fapt e un top) e raportul preț/calitate. Chiar dacă unele sunt prezentate de producător ca fiind profesionale, acestea sunt mai mult pentru acasă, dar dacă aveți grijă atunci nu vă de ce nu ar putea fi utilizate de profesioniști.

Wolfson STX-620, cea mai bună drujbă

  • Motor 6,2 CP 58cc
  • Lamă 45 cm
Vezi preț special

Cea mai bună drujbă ieftină e Wolfson STX-620 fiind considerat unul dintre modelele profesionale pentru cei interesați de produse cu costuri rezonabile. Lama e una standard ;i are o lungime de 45 de centimetri. Iar datorită motorului său de 58 de centimetri cubi, putem afirma că aceasta poate tăia aproape orice.

Se menționează că motorul funcționează pe bază de 2 timpi și dezvoltă o putere de 6,2 cai putere (CP). Totuși, dacă analizăm puterea în funcție de capacitatea cilindrică, ajungem la concluzia că este vorba de 3,8 CP. Aceasta pare a fi o tactică de marketing interesantă care e practicată și de alte branduri.

Evident că pentru cei interesați există mai multe modele de drujbe Wolfson. Sunt și modele mai noi sau mai puțin puternice, dar cel de față rămâne în topul preferințelor.

Gospodarul Profesionist GP0001, cea mai ieftină drujbă

  • Motor 52cc
  • Lamă de 38 cm
  • Alimentare cu benzină
Vezi preț special

În primul rând trebuie să scriu că modelul acesta vine cu un motor de 3,1CP și că are capacitate cilindrică de 52. Nu e un motor slab, dar nici foarte puternic. Dacă e să calculăm puterea motorului de pe urma capacității cilindrice atunci vedem că e 3,1 cai putere, adică atât cât precizează producătorul.
Lama drujbei are o lungime de 38 centimetri, motiv pentru care acest aparat e mai mult pentru uz casnic.

Husqvarna 120 Mark II, cea mai ieftină drujbă Husqvarna

  • 1,8CP 38cc
  • Lamă de 35cm
  • Greutate 4,9kg
Vezi preț special

În momentul de față 120 Mark II e cea mai ieftină drujbă Husqvarna. Producătorul sudez a decis să ofere și modele mai ieftine pentru clienții interesați de ceva fiabil de la un producător serios. De pe urma caracteristicilor ne putem da seama ușor că discutăm despre o unealtă pentru acasă.

Dincolo de faptul că e un model accesibil ca preț, această Husqvarna 120 Mark II face parte din cele mai bune drujbe pe benzină.

În privința greutății în utilizare trebuie să scriu că acest model poate fi folosit ușor. Din această cauză cred că o să vă ajute și greutatea normală de 4,9kg. E o greutate pe care o întâlnim și la alte modele similare.

Daewoo DACS4516, cea mai bună drujbă pe benzină

  • Lamă de 40 cm
  • Motor 2,7 CP 45cc

Varianta de față e una cu lamă de 40 cm, dar există și modelul DACS5220 cu lamă de 45.
Motorul e unul cu putere normală pentru o astfel de unealtă motorizată. Adică discutăm despre 2,7 cai putere și 45cc.

Dacă sunteți preocupați de portabilitate, atunci cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont e greutatea. Acest model are 6,8kg.
Brandul care produce această drujbă este Daewoo Power Tools care e localizat în Polonia.

Husqvarna 440 II, cea mai bună drujbă Husqvarna

  • Lamă 38 cm
  • Greutate 4,4 kg
  • Motor 2,4 CP 41 cc

Suedezii de la Husqvarna sunt cei mai cunoscuți producători de drujbe. Acest e și motivul pentru care produsele lor sunt mai scumpe. Dar, evident că prețul vine la pachet cu calitate.

Cea mai bună drujba Husqvarna pe care o poți cumpăra online de la magazine cunoscute e Husqvarna 440 II. Spre exemplu, modelul de față are un motor puternic de 2,4 cai și o greutate de 4,4 kg.

Poate că pentru unii nu contează prea mult că e cu un kilogram mai ușoară decât alte modele similare. Dar acest lucru se va vedea pentru cei care folosesc unealta timp de 4-5 ore pe zi. Un kg în plus sau în minus face diferența.

Stanley SCS-46JET, drujbă profesională americană

  • Lamă de 40 cm
  • Motor 2,4 CP
  • Greutate 5 kg
Vezi preț special

Americanii de la Stanley ne oferă produsul de față care nu e doar premium, ci și profesional. Dacă nu știți prea multe despre acest producător atunci trebuie să știți că e înfrățit cu Black+Decker
Motorul e unu în 2 timpi cu putere de 1,8 kW și 2,4 CP. Viteza maximă ajunge la maxim 3400 rotații pe minut..

Pentru a avea o pornire ușoară, acest model e unul prevăzut cu sistem Easy start. Un alt lucru util e că frânarea e foarte rapidă, adică în mai puțin de o secundă.

Consideră acest model nu trebuie să lipsească din un top drujbe profesionale.

Ruris DAC 401S, cea mai bună drujbă pentru casă

  • Preț accesibil
  • Lamă de 40 cm
  • Putere de 2CP

Una dintre cele mai cumpărate fierăstraie cu lanț e acest model de la firma românească Ruris. În opinia mea, aceasta e o opțiune foarte bună pentru acasă.
Motorul e unul de 2CP, iar aparatul are o greutate de 5,5 kilograme. De pe urma acestor caracteristici, dar și a faptului că are o lamă de 40 cm ne putem da seama că e vorba despre un model standard.

Ruris Zimbru TT-1E45F, drujbă Ruris ieftină

  • 3CP, 49cc
  • lamă de 45 cm
  • 5,4kg
Vezi preț special

Drujba Ruris Zimbru vine ca o alternativă hobby la modele ale producătorilor consacrați (Stihl, Husqvarna) de la același producător. Prin intermediul acestei scurte prezentări doresc să fac să vă familiarizați cu aparatul așa încât să faceți o alegere cât mai bună.

E disponibilă la multe magazine, la unele fiind vândută cu coduri similare. Trebuie să menționez că pachetul și caracteristicile pot să difere de la un magazin la altul, de la un cod la altul. Dar, accesoriile esențiale (fără de care nu puteți folosi motoferăstrăul) sunt aceleași.

Producătorul menționează că acest aparat se va dovedi suficient pentru tăierea lemnelor de acasă sau din pădure. Îi dau dreptate deoarece uneori nu e nevoie să dai 1.500 de lei pe ceva de genul ca să tai niște lemne în gospodărie.

Campion 2500

  • Pachet de bază
  • Ieftină
Vezi preț special

Pe lângă faptul că soluția Campion e una ieftină, e considerată ca fiind o drujbă mică pe benzină. Precum în cazul modelelor de la firme cunoscute vine cu motor puternic care amortizează vibrațiile, sistem de protecție și o construcție solidă.
Pachetul e unul de bază, fiind incluse accesoriile necesare.

Chiar dacă nu e un model de la Husqvarna o să vă faceți treaba cu ea. Raportul dintre dotări/preț e unul excelent la fel și cel dintre performanță/preț.
Nu e chiar de la un producător „no name” întrucât o să o vedeți la numeroase magazine. Produsele Campion fiind pe piață de mulți ani.

Einhell GE-LC 18 Li Kit, drujbă cu acumulator

  • Autonomie circa o oră
  • Greutate de circa 2,9kg
Vezi preț special

Persoanelor interesate de ceva cu o portabilitate foarte bună, prin prisma faptului că are o greutate de 2,9 kg, recomand modelul de la Einhell.
E un model pentru acasă, acest lucru fiind evidențiat de faptul că are o lamă de 25 centimetri.

Durata de încărcare a acumulatorului e de circa 70 minute, iar cea de funcționare e de circa 60. Acuma depinde și de ce tăiați cu ea.

Makita UC4041A, drujbă electrică cu fir

  • Lamă de 40 cm
  • Greutate de 4,4 kg
  • Brand premium

Pentru fanii brandului Makita recomand modelul de față. E un fierăstrău electric considerat profesional deoarece are putere de 1800W și lamă de 40cm. Lungimea de tăiere a lamei e de 35 cm.
Comparativ cu un model pe benzină, acesta e mai ușor cu vreo 1kg. Nu e mult, dar eu zic că e un lucru care contează.

Având în vedere că vine de la un producător foarte cunoscut, eu nu aș spune că e un model scump. Până la urmă primim un produs de calitate.

Guede GAK 1001 B 94418, fierăstrău telescopic pe benzină pentru gard viu

  • 1,2 CP
  • Pentru înălțime de 5m
Vezi preț special

Se menționează despre GAK 1001 B Guede că este un fierăstrău telescopic de tăiat gard viu. nu e nicio problemă dacă îl folosiți pentru crengi, dar să fie unele subțiri.

Motorul e unul de 1,2 cai și are o capacitate cilindrică de 30cc. Chiar dacă vine cu un cap de tăiere de 24 cm, acest model poate tăia la 18 cm (adică atât este lungimea de tăiere). Ar mai trebui să scriu că lama e una marca Oregon, adică precum la alte modele similare.

Almaz OUL-5800, cea mai bună drujbă rusească

  • Utilizare în orice regim
  • Motor 3 CP
  • Lamă de 40cm

Acesta e un model de la firma Almaz și vine cu un motor de 3,2 CP 58 cc. Datorită faptului că are o lamă de 40 centimetri pot spune că e un model standard. Iar, dacă vă preocupă greutatea acesteia atunci trebuie să știți că e vorba de 5,7 kg.

În opinia mea, Almaz OUL-5800 e cea mai bună drujbă rusească. Despre firma producătoare trebuie să adaug faptul că e una rusească cunoscută și pentru alte unelte de calitate. De exemplu, are niște betoniere foarte bune.

Procraft GS-52T Grandepo, drujbă bună și ieftină

  • Lamă 40 cm
  • Putere 3,8 CP 52cc
Vezi preț special

O drujbă bună și ieftină de la Procraft Germany este Procraft GS-52T Grandepo. Aceasta e un acu o putere de 3,8 cai și o lamă de 40 cm. De pe urma acestor caracteristici ne putem da seama că e vorba despre un aparat de amatori, adică pentru acasă.

Greutatea aparatului e una normală, adică undeva la 5 kilograme. Iar, în pachet sunt livrate alte lucruri importante precum lanțul, bidonul de amesctec și alte accesorii necesare.

Poate că ar trebui să adaug că produsul nu e unul german, doar denumirea.

Modele care nu se mai comercializează

Alpin Profi X6200, drujbă profesională ieftină

  • Putere maximă 4,2CP 52cc
  • Lamă de 45 cm
Vezi preț special

Din multitudinea de drujbe profesionale ieftine avem modelul Alpin Profi X6200. Deoarece are o lamă de 40 cm, recomand această drujbă celora care vor o unealtă în livadă așa încât să nu plătească pe cineva de fiecare dată când trebuie să facă lucrări mici.
Înainte de a vă apuca de treabă ar fi bine să vă familiarizați mai bine cu punerea în funcțiune prin intermediul manualului de utilizare care e în limba română.
De asemenea trebuie să adaug că e comunicat un raport amestec ulei/benzină de 3%.

Stihl MS170, cea mai ieftină drujbă Stihl

  • Putere 1,6CP 30 cc
  • Lamă de 40cm
  • Greutate 4,2cm

Cei de la Stihl au o drujbă foarte ieftină numită MS 170. Din păcate aceasta nu se găsește online la magazine cu reputație bună. Motivul e că deși este o drujbă Stihl ieftină, aceasta nu e o chiar ieftină. Mai exact, prețul acesteia trece de 1000 lei.

Trebuie să țineți cont și de faptul că are un motor de 1,6CP și că lama e de 40cm. Dacă ne uităm la preț și la caracteristici atunci observăm că raportul dintre preț și dotări nu e deloc bun. Acest model e mai mult pentru începători.

Cum alegem o drujbă bună?

Când alegi o drujbă este important să ai în vedere mai multe lucruri importante printre care se numără scopul utilizării, bugetul de care dispui, tipul, puterea, dimensiunea lamei și producătorul. În rândurile care urmează am să intru mai în detaliu asupra acestor aspecte de luat în considerare:

Scopul utilizării: acasă sau profesional. Dacă pentru la casă puteți merge pe o variantă de drujbă ceva mai ieftină, în scop profesional trebuie să alegeți ceva mai scump de la un producător cunoscut. Asta deoarece va fi utilizată frecvent.

Tipul: pe benzină, electrică sau electrică cu acumulator. Dacă vreți un model profi atunci este clar că puteți alege doar o unealtă pe benzină. În schimb dacă vreți ceva pentru tăierea crengilor acasă, atunci puteți să alegeți și o variantă electrică.

Puterea. Cu cât ferăstrăul e mai puternic cu atât va tăia mai ușor. Modelele pe benzină vin în diverse variante de putere, pe când cele electrice au o putere maximă de 2400W. O medie de putere la modelele pe curent e de 1800-2000W.

Lungimea lamei. Dimensiunea lamei ne arată ce putem tăia cu fierăstrăul. La cele pe benzină lama e de 45cm, dar există și variante cu lamă mai scurtă.
În schimb, la cele pe curent lama e mai mică deoarece sunt destinate mai mult pentru uz casnic (gen crengi și lemn subțire). De exemplu, printre cele care se conectează la curent sunt și modele cu lamă de 20 cm.

Producătorul e foarte important pentru cei care vor folosi drujba în scop profesional. Asta deoarece vei avea nevoie de piese de schimb și service. Un alt aspect de care trebuie ținut cont e că producătorii renumiți tind să aibă produse fiabile (adică țin mai mult).

Avantaje și dezavantaje

Când e vorba despre o achiziție nouă trebuie să punem în balanță avantajele și dezavantajele unui produs.

Un fierăstrău cu lanț are mai multe aspecte pozitive decât negative, acestea fiind după cum urmează:

Eficiență. Un ferăstrău cu lanț e mai eficient decât firez. Tăierea unei crengi cu un firez poate să dureze minute, pe când cu un ferăstrău cu lanț poate dura secunde. În felul acesta economisim timp și energie.

Independență. Dacă avem o astfel de unealtă motorizată acasă atunci nu depindem de un profesionist și nici nu mai trebuie să plătim fiecare operațiune de tăiere. Am putea spune că o drujbă e o investiție bună pe termen mediu înspre lung.

Diversitate. După cum am scris mai sus, pe piață există foarte multe tipuri de astfel de unelte și mulți producători. În acest fel poți să alegi un model mai mic sau mai mare.

Ca dezavantaje trebuie precizat că poate fi utilizat de adulți și că are nevoie de întreținere. Modelele pe benzină au nevoie de mai multă întreținere, pe când la cele electrice trebuie să completați ulei din când în când și să ascuțiți lanțul.

De obicei, ascuțirea lanțului se face cu scule speciale, de cineva care se pricepe. În caz contrar riscați să tociți lanțul și drujba nu va mai tăia cum trebuie.

Producători de drujbe cu reputație bună

Alpin Profi

Acesta este un producător foarte cunoscut în țara noastră fiind vorba despre unul român. Se menționează că produsele sunt realizate sub stricta supraveghere a inginerilor români.

Alpin Profi este cunoscut pentru motocoase, drujbe și alte unelte electrice de calitate superioară.

Blade

Dacă întrebați cine face drujbele Blade atunci trebuie să știți că acestea sunt produse de Blade Professional Power Tools și mai mult ca sigur că e vorba despre un producător asiatic precum în cazul Wolfson. Până în momentul de față nu am reușit să le identific site-ul sau vreo mențiune pe Wikipedia.
Iar dacă te întrebi ce conține pachetul drujbei Blade DA5200 atunci trebuie să știi că acesta poate să difere în funcție de magazin. Dar cel mai cuprinzător pachet conține două lame, două lanțuri și trei bidoane de ulei.

Guede

Guede/Gude este un producător german fondat în 1948. Acesta face diverse unelte electrice. Sculele acestora sunt prezente și în țara noastă și sunt apreciate. Această apreciere este datorată faptului că sunt de calitate și disponibile la prețuri corecte.

Scheppach

O altă firmă apreciată este Scheppach. Vine din Germania și există pe piață din 1927. Ei produc diverse scule electrice de calitate superioară. Evident că și în țara noastră găsim scule de la aceștia, iar cei care au cumpărat sunt mulțumiți.

Yamamoto

Deși numele Yamamoto e unul japonez, producătorul probabil că e unul OEM. Adică produsele sale sunt făcute în China inscripționate după cum vrea clientul. În țara noastră avem mai multe tipuri de scule de la aceștia, predominând drujbele ieftine și motocoasele. Nu m-ar mira ca cei care fac modele Wolfson să facă și drujbe Yamamoto.

Întrebări frecvente

Cât costă o drujbă?

O astfel de sculă electrică poate avea un preț începând de la 300 lei și poate ajunge până la 1000-2000 lei. Cele pentru acasă au prețuri mici, de câteva sute de lei deoarece au motoare de bază. În schimb, cele pentru uz profesional pot să coste și câteva mii de lei.

Drujbă electrică sau pe benzină?

De multe ori apare întrebarea firească de genul „ferăstrău cu lanț electric ori pe benzină?”. Pentru acasă puteți să alegeți liniștiți un model pe curent deoarece nu cred că o să tăiați mașini de lemne.
Dar, în scop profesional este obligatoriu să alegeți o variantă pe benzină deoarece aceste tipuri oferă o putere sporită și portabilitate. Nu o să mai depindeți de un cablu ori acumulator.

Cum se face rodajul la o drujbă ieftină pe benzină?

Pentru a face rodajul e nevoie de circa 3 rezervoare de benzină și să tăiați lemne subțiri, adică de diametre mici și medii.
Unii specifică că e greșit să lași drujba la relanti pentru a face rodajul. Asta probabil că datorită faptului că motorul nu va fi utilizat la o capacitate medie, ci la capacitate foarte mică.

Care este cea mai bună drujbă, Stihl sau Husqvarna?

Din articolul de față vă puteți face o părere despre modelele existente pe piață și faptul că depinde de ce aveți nevoie și de bugetul de care dispuneți.
Despre Stihl trebuie scris că e un producător german, iar Husqvarna e unul suedez. Însă datorită globalizării nu e garantat ca acestea să fie realizate în țările mamă.

Care este cea mai fiabilă marcă de drujbă ieftină?

În această prezentare sunt prezente modele de la Wolfson, Alpin, Procraft și alții. Pot spune că acestea împreună cu alți producători sunt niște mărci fiabile de drujbe ieftine. Poate că sunt unele persoane care ar merge mai departe precizând că toate sunt același lucru, doar că diferă carcasa.

Lasă un comentariu