Top 3+ modele Drujbă Wolfson în 2024

Dacă sunteți interesați de o drujbă profesională la un preț fără egal atunci ar trebui să vă uitați la drujba Wolfson, adică la cele ale producătorului Wolfson Super Power. În momentul de față acest producător are mai multe drujbe pe piață, și toate sunt sunt etichetate ca fiind profesionale. În articolul cu drujba ieftină, una dintre drujbele acestui producător ocupă locul 1.

Care e cea mai bună drujbă Wolfson?

În ordinea preferințelor publicului, drujbele acestui producător sunt în rândurile care urmează. Dar, nu înainte de a preciza că și drujbele Villager sunt unele calitative.

STX-620

 • Motor 6,2 CP 58cc
 • Costul e unul mic
 • Pachetul e destul de cuprinzător

Această drujbă Stx-620 e o drujbă puternică, iar în opinia mea e una suficientă pentru acele persoane care doresc să taie propriile lemne, dar și lemne prin vecini.
În pachet avem livrat mai multe lucruri precum două lame, scule montaj, ulei și altele.
Modelul acesta va fi apreciat de cei care vor ceva puternic cu o lamă de 45 centimetri. Prin puternic, fac referire la motorul de 6,2 cai. Da, e o drujbă Wolfson 6,2 CP. Un lucru bizar e faptul că motorul e foarte puternic și aparatul e ieftin, iar la Husqvarna astfel de modele trec de 3.000 lei.

Sunt mai multe motive pentru care cineva s-ar orienta înspre un astfel de aparat, iar cele mai importante sunt următoarele:

 • Pachetul e unul complex, fiind incluse echipamente de protecție (mănuși, ochelari, căști), întreținere și consumabile. În pachet sunt incluse două lame și lanțuri.
 • Pornirea e una ușoară, precum e în cazul oricărui aparat modern. Discutăm despre o aprindere electrică de tip manual.
 • Ungerea lanțului se realizează automat și există posibilitate reglării a acestui lucru.
 • Lanțul se oprește rapid prin frână performantă.
 • Lama are o lungime de 45 centimetri.
 • E un model foarte popular, fiind una dintre cele mai vândute drujbe.

STX-580

 • Motorul are putere mare (drujbă Wolfson 5,8 CP 52cc)
 • Prețul de achiziție e mic
 • În pachet sunt livrare accesorii multiple

Modelul STX 580 (cunoscut și ca drujba Wolfson 580) e unul cu o putere ceva mai mică decât a modelului STX 620, fiind vorba despre 5,8 cai. Precum în cazul celuilalt model și acest are un pachet bogat format din lame și echipament protecție.
Din imaginea de alături se poate vedea că modelele sunt oarecum asemănătoare dpdv vizual.

Această secțiune va scoate în evidență principalele motive pentru care merită achiziționat aparatul. Nu înainte de a menționa că raporturile dintre preț/putere și preț/dotări sunt foarte bune. (Evident că unul dintre cele mai importante atuuri e costul de achiziție mic comparativ cu alte mărci.)

 • E o drujbă profesională cu o putere mare de 5,8 CP, iar capacitatea cilindrică e de 52 cc.
 • Pachetul e unul complet, dumneavoastră mai trebuind să cumpărați doar combustibil.
 • Garanția e una standard de 2 ani.
 • Față de modele mai vechi are pornire ușoară, lanț cu elemente antivibrație.
 • Ungerea lanțului se realizează automat, acest lucru putând fi și reglat.

Imperio 620

 • 3,1CP 52cc
 • Lamă 40cm

Drujba Wolfson Imperio 620 e una apărută recent pe piață și precum restul modelelor, și aceasta are o garanție de 3 ani. Dacă ar fi să o compar cu modelul STX 620 atunci observăm că are o capacitate cilindrică oarecum similară în timp ce greutatea a fost redusă cu 700 grame la 6,5 kilograme. Dar, mai degrabă am putea spune că acest model vine să înlocuiască drujba STX 580 deoarece capacitatea cilindrică e identică, iar greutatea aparatului a fost redusă.

Am putea spune că e fratele mai mic și la fel de puternic al modelului STX deoarece lama are aceeași lungime de 40 cm. Cred că ar fi important să menționez că modelul acesta (Imperio) este vândut tot ca fiind un model profesional.

Imperio 750

 • 3.5 CP 58cc
 • Lamă de 45 cm

Modelul Imperio 750 de la Wolfson este similar celui Imperio 620, doar că are un motor mai puternic. Precum în cazul modelului menționat anterior, acesta are o greutate de 6,5 kilograme, dar lama e una de 45 cm (adică mai mare).

Interesant e că motorul e unul similar ca cc cu cel al STX 620, doar că per ansamblu drujba e mai ușoară. Cred că acest model vrea să-l înlocuiască pe cel STX 620.

Diferențe (STX 620 vs STX 580)

Principalele diferențe dintre acestea e puterea motorului, conținutul pachetului și prețul de achiziție. Alte diferențe nu sunt.
Referitor la puterea motorului trebuie să scriu că cel mai probabil aceasta e una la banc, puterea reală fiind nesesizabil mai mică.

Aparatul STX 620 e pentru cei interesați de ceva cu care să poată tăia o cantitate mare de lemne, adică să o folosească în scop profesional.
Oarecum o alternativă ar putea fi această drujbă de la Ruris, cu mențiunea că are motor de 3 cai. Din păcate drujba acestui nu are un pachet la fel de complex precum în cazul Wolfson.

Unealta vine la un preț bun, iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine vizual și dpdv al fiabilității. Din imaginea de alături se poate vedea că beneficiem de un aparat de culoare negru-portocalie și că are un pachet bogat.

STX 580 e recomandarea mea dacă vreți să achiziționați un aparat performant în scopuri profesionale. Această drujbă va fi utile în gospodărie precum și dacă mergeți să tăiați lemne prin vecini. Iar dacă vreți ceva mai performant atunci recomand modelul STX-620 (de la același producător) întrucât are mai mulți cai putere.

Dacă vă interesează o drujbă puternică și de calitate atunci recomand recomand o drujbă Wolfson STX-580. Trebuie să scriu că referitor la firma Wolfson părerile sunt foarte bune, în special în legătură cu produsele sale.

Drujba Wolfson păreri

Părerile clienților sunt foarte importante pentru toată lumea. Iar, din această cauză doresc să precizez că drujbele marca Wolfson au note foarte bune la recenziile date de clienți. Pe site-uri populare o să vedeți zeci de review-uri cu note de genul 8,7 din 10 (aceasta e o notă foarte bună).

Din păcate, producătorul drujbei Wolfson nu e la fel de cunoscut precum alții. Acesta probabil că e singurul aspect negativ e că, dar prețul e mult mai mic decât la producători consacrați.

Concluzii

Aceste două modele se vor dovedi suficient de puternice pentru persoanele care taie ocazional lemne pentru propria gospodărie. Costul de achiziție e unul mult mai mic comparativ cu cel al brandurilor consacrate și de aceea trebuie să precizez că raportul preț dotări e unul foarte bun.

Întrebări frecvente

Cine produce drujba Wolfson?

Aceasta e produsă de Wolfson care e un producător cunoscut pentru produsele de tipul scule electrice. Probabil că produsele sale sunt fabricate în Asia.

Ce conține pachetul?

În pachet de la STX-580 sunt incluse drujba, bidon amestec combustibil,, uleiuri, echipament protecție (ochelari și mănuși), gheară, pâlnie, scule montaj, teacă, două lame 40cm și două lanțuri cu 32 dinți.

Ce greutate are aparatul?

Modelul STX-580 are 6,5 kilograme, după cum scrie pe site-urile magazinelor online. Pachetul având o greutate de 8kg.

Unde se fabrică drujba Wolfson?

Într-o țară asiatică. Pe site-ul vânzătorului, această drujbă este considerată ca făcând parte din "modele China". Să nu vă surprindă dacă pe drujbă scrie Wolfson made in China.

Unde găsesc piese pentru drujba Wolfson?

Piese găsiți la magazinele care comercializează astfel de drujbe.

Referințe

 1. Wikipedia. Fierăstrău cu lanț (drujbă). Link. 2023.

Un comentariu la „Top 3+ modele Drujbă Wolfson în 2024”

 1. ok. – deocamdata – pret si performanta f.foarte bune fata de alte articole din aceasta categorie…

Lasă un comentariu