Top 5 modele Drujbă Villager 2024

Recomand modele de drujbă Villager pentru că o drujbă bună poate fi oferită de un brand nu foarte popular, iar unul dintre acestea este Villager. Îmi place că oferă tot felul de soluții pentru cei pasionați de grădinărit și nu numai. gama de aparate și scule pentru casă este destul de diversificată, iar prețurile sunt chiar foarte bune. Puteți alege una dintre numeroasele drujbe electrice sau pe benzină de la acest producător, dacă nu mai vreți să vă rugați de prieteni, cunoscuți sau vecini. Chiar dacă nu vă pricepeți, puteți alege o drujbă Villager electrică care trebuie alimentată doar cu ulei pentru ungerea lanțului și lanțul trebuie să fie ascuțit în permanență.

Cel mai bun
Villager VGS 380 Prime
Vezi preț special
Locul 2
Villager VBT 1440
Vezi preț special
Locul 3
Villager VCPS 0820
Vezi preț special

Am o părere bună despre Villager, plus că oferă produse diverse: mașini de tuns iarba, motocultoare, fierăstraie cu lanț, șurubelnițe electrice, mașini de găurit, motocoase, compresoare, despicătoare și multe altele. Trebuie să aveți măcar o drujbă la casă dacă aveți o grădină mare cu pomi sau o livadă care trebuie să o curățați. Dacă vreți să tăiați lemne pentru foc, atunci aveți nevoie de o drujbă semiprofesionale sau chiar profesională, în funcție de cât vreți să tăiați și de diametrul lemnului/buștenilor. Alături de aceasta merită să luați și un ulei de ugere foarte bun, cum este cel de la Ruris de 1 litru.

În trecut am mai scris despre modele de drujbă Wolfson, ambii producător oferind drujbe de calitate.

Care este cea mai bună drujbă Villager?

După cum bine știți drujbele Villager pot fi de mai multe tipuri astfel că este dificil să stabilești care este cea mai bună drujbă de la acest brand. Veți vedea mai jos câteva recomandări de la acesta, unele dintre ele sunt și destul de populare, puteți citi chiar și părerile clienților despre aceste produse, însă ce trebuie să știți, e că sunt scule fabricate în UE și nu în China. Cu alte cuvinte, calitatea este ceva mai superioară dar nu vorbim de cel mai bun produs de pe piață pentru că este dorește a fi și ieftin. O drujbă Villager ieftină este o drujbă competitivă, iar dacă ați mai avut una pe benzină, atunci de ce să schimbați?

Motofierastrău cu lanț pe benzină: Villager VGS 380 Prime

  • Lungime lamă 35 cm
  • Putere 1,6 CP (1,2 kW)
  • Capacitate cilindrică 37,2 CC
Vezi preț special

O drujbă cu lanț pe benzină este una de încredere deoarece oferă o putere excelentă în acel preț plus cp și lama este destul de lungă – 35 cm. Cu alte cuvinte, puteți tăia bușteni de până în 37 cm, adică pomi din livadă, crengi și multe altele. Este un model strict pentru casă, adică vorbim de segmentul hobby, unde nu pot fi pretenții prea mari. Designul drujbei îmi amintește puțin de cel al drujbelor Stihl, doar că aceasta are mai mult negru în partea de sus, dar mai sunt și alte diferențe la partea de dotări.

Ca și specificații se prezintă bine, dar poate vă v-ar plăcea un model similar electric, iar aici vorbim de cele cu acumulator (e specificat dacă e inclus sau nu) sau doar cu fir (puțin mai ieftine).

Fierăstrău electric cu lanț: Villager VBT 1440

  • Manetă Soft Grip
  • Nu are acumulatori incluși
  • Lamă de 35 cm
Vezi preț special

După cum e și specificat, nu este inclus acumulatorul sau încărcătorul, dar le puteți lua separat în funcție de preferințe. Acumulatorii de 18V cu capacitate mai mare (2-4 Ah) oferă cea mai bună autonomie, iar pentru că drujba Villager suportă doi acumulatori, ar trebui să alegeți doi identici. Încărcătorul are un preț de circa 130 de lei, iar un acumulator de 3-4 Ah costă cam 300 de lei. dacă nu aveți foarte multe de tăiat vă puteți rezuma strict la acumulatorii de 2.0 Ah care costă mai puțin.

Avantajul oferit de o astfel de drujbă este acela că nu mai sunteți limitați de cabluri, puteți tăia oriunde și chiar oricât dacă alegeți niște acumulatori mai mari. Este destul de manevrabilă, deoarece are o greutate de numai 4,35 kg.

Fierastrău telescopic fără fir: Villager VCPS 0820

  • Fără accesorii
  • Suportă consumabile 18V
  • Viteză lanț 5,5m/s
Vezi preț special

O drujbă electrică Villager și braț telescopic numită VL060114 este perfectă pentru pomicultură, adică veți ajunge ușor la crengi pentru a fi tăiate. După cum se poate observa din imaginea de prezentare, drujba poate fi înclinată pentru a obține unghiul de tăiere potrivit. Nu mai trebuie să luați scara sau fierăstrăul manual cu voi, pentru că aveți o drujbă electrică fără fir. Chiar dacă este specificat că funcționează cu baterie, acea baterie reîncărcabilă nu o aveți în pachet. Așa prețul drujbei este mai atractiv iar cumpărătorul poate să aleagă o baterie de 2, 3 sau 4 Ah, adică alegeți capacitatea în funcție de autonomia dorită.

Drujbă electrică Villager cu fir: Villager VET 2440V

  • Viteză lanț 14 m/s
  • Lanț cu 28.5 dinți
  • Șină de 40 cm
Vezi preț special

Cunoscută și sub numele de cod VL071592, drujba Villager este opțiunea perfectă dacă nu vreți să mai cheltuiți bani și pe baterii și încărcător. Prețul este bun pentru o drujbă de 2400 W, adică este suficient de puternică și se poate compara cu cele pe benzină, dacă nu e chiar mai bună. Având în vedere puterea motorului, a fost montată și o șină pentru lanț ceva mai mare. deci cu aceasta veți putea tăia lemne și crengi destul de groase și e recomandat să o lăsați să se răcească din când în când, adică să nu o țineți prea mult timp turată.

Drujbă pe benzină cu lanț: Villager VGS 520 Prime

  • Putere 2,8 CP (2,1 kW)
  • Rezervor de benzină mare – 0,55 litri
  • Turație în gol 3200 RPM
Vezi preț special

Vă recomand și o altfel de drujbă pe benzină care este ceva mai puternică decât cea din vârful listei, deoarece are o putere de 2,8CP. Chiar și aceasta se adresează gospodarilor și nu celor care taie mașini cu bușteni, adică vorbim de o drujbă pentru casă (hobby). Folosește tot un motor în 2 timpi ca și la restul, doar că vorbi mde o capacitate cilindrică de 50 cmc, iar puterea este pe măsură, după cum am menționat anterior. La aceasta lama sau șina are o lungime de 45 cm, iar lanțul este unul cu 36 de dinți. În ceea ce privește designul, drujba Villager este destul de manevrabilă și nu este nici foarte grea – 5,8 kg.

Întrebări frecvente

Unde este fabricată drujba Villager?

Sediul oficial al companiei se află Slovenia, însă inițial a fost în Serbia. Deci avem un produs Made in EU.

Ce conține pachetul drujbei?

În general, pachetul conține drujba, lama și lanțul, iar dacă alegeți un model electric, este specificat dacă conține sau nu acumulatorul și încărcătorul. În general, acumulatorul și încărcătorul nu sunt incluse pentru ca viitorul client să-și aleasă modelul sau folosiți aceleași consumabile și pe alte scule. Majoritatea producători oferă acumulatori compatibile cu mai multe scule, astfel se face economie.

Unde găsesc piese și accesorii?

Piesele și accesoriile pentru sculele Villager se găsesc în oferta magazinelor care le comercializează.

Drujbă cu sau fără fir?

Drujba electrică cu fir este mai ieftină deoarece nu mai trebuie să cumperi acumulator sau încărcător, iar puterea este de ajuns pentru multe situații. Dacă nu vreți să mai aveți acel cablu de curent după voi, atunci trebuie să luați în calcul un buget mai mare și să cumpărați un cu acumulator, însă de cele mai multe ori, nu e inclus. Conținutul pachetului e specificat de producător pentru fiecare produs în parte.

Ce să aleg între o drujbă electrică sau una benzină?

Drujba electrică poate fi folosită cu ușurință și nu necesită foarte multă întreținere, adică trebuie să fie suficient ulei de ungere și lanțul să fie ascuțit. Cu alte cuvinte, nu prea aveți ce să verificați la ea și se pot strica mai puține la el. Totuși, drujba pe benzină oferă un plus de putere pentru aceiași bani, iar dacă vă pricepeți la ele, atunci merită să luați una în special că nu mai aveți treabă cu vreun fir sau cu autonomia bateriei. Cu alte cuvinte, veți lucra mai ușor și aproape fără întreruperi.

Lasă un comentariu