Top 10+ Cele Mai Bune Frigidere Încorporabile 2024

Dacă aveți de gând să cumpărați un mobilier de bucătărie foarte elegant, mă gândesc că vreți să fie în centrul atenției, de aceea majoritatea aparatele ar trebuie să fie incorporabile, chiar și frigiderul. De exemplu, puteți alege un frigider încorporabil fără congelator care este mai silențios decât cel normal, plus că veți avea mai mult spațiu pentru alimente. Am realizat un top din care puteți alege voi cel mai bun frigider încorporabil pentru voi, adică am inclus mai multe variante. După cum ați și observat, dimensiunile frigiderelor incorporabile sunt destul de reduse, adică au o lățime și adâncime de circa 55 cm. Deci nu are rafturi și sertare foarte mari, de aceea ar fi mai inspirat să alegeți un model cu un singur compartiment mare la interior.

Cel mai bun
Pyramis BBI 177RO
Vezi preț special
Locul 2
Bosch KIR21VFE0
Vezi preț special
Locul 3
Electrolux LXB2AF82S
Vezi preț special

O variantă mare pare a fi o idee bună, adică cu un număr rezonabil de rafturi din sticlă securizată și câteva sertare pentru alimente proaspete. Din păcate nu sunt foarte multe branduri care oferă astfel de frigidere integrate și prețurile sunt ceva mai mari decât la variantele normale. Nu le putem compara cu cele de la branduri de buget, pentru că vorbim de un nivel de calitate și fiabilitate diferit. Totuși, pentru cei cu un buget mai mic, există frigidere care pot fi puse sub blat, adică acelea are au piciorușe și o înălțime potrivită. În general vi se oferă detalii (într-o schiță) despre cum ar trebui să fie spațiu pentru instalare.

Care este cele mai bun frigider încorporabil?

Veți vedea mai jos o listă mare cu frigidere încorporabile cu capacitate mare, dar am ales să vă recomand și câteva mici, în cazul în care aveți un buget limitat dar trebuie să optați pentru un astfel de aparat. De reținut, cele mai bune frigidere încorporabile sunt cele cu înălțime mare care nu pot congela alimente, de aceea au o singură ușă și le lipsește acel compartiment mic la interior din partea de sus. După cum bine știți, aceste compartimente nu au performanțe prea ridicate pot fi utile uneori când aveți câteva pungi cu legume.

Dacă v-ar interesa un aparat pentru congelarea alimentelor, dar care să nu fie pus în bucătărie, atunci aveți nevoie de o ladă frigorifică.

Din topul realizat mai jos, veți vedea că nu sunt chiar aceleași specificații, adică sunt mai eficiente și silențioase, iar calitatea este ceva mai bună în cazul aparatelor nemțești sau suedeze.

Cel mai bun frigider încorporabil No Frost Pyramis BBI 177RO

 • Controlul temperaturii se face electronic
 • Volum generos
 • Ușă reversibilă

Vezi preț special

Avem un frigider încadrat în mobilă de la un brand nu foarte popular însă dacă țineți să aveți neapărat tehnologie de dezghețarea automată (sistem de răcire dinamic, care se dezgheață singur) și nu varianta statică, atunci trebuie să știți că sunt puține opțiuni. Una dintre ele este cea de sus, însă dacă ar fi după mine, eu aș alege un model simplu că doar oricum nu prea au compartimentele pentru congelare, deci nu are unde să se formeze gheață. Un alt motiv pentru care vă recomand acest model, este acela că are și sistemul de distribuire uniformă a aerului rece, numit Multi Flow. Nivelul de zgomot este redus, la fel și consumul de curent.

Frigider încorporabil mic Bosch KIR21VFE0

 • Umiditate și temperatura sunt distribuite uniform cu EcoAirFlow
 • Clasa E - cel mai mic consum (92 kWh/an)
 • Capacitate modestă - 126 litri

Vezi preț special

Dacă puneți accent mai mare pe calitate și nu pe cantitate, atunci un model incorporabil compact, adică cu volum de 126 litri, ar fi numai bun. Din schițele oferite de producător, acesta nu este acel gen de aparat care se pune sub blat, ci la nivelul blatului, astfel că va fi precum unele aparate frigorifice de dimensiuni generoase. Se poate observa că are panoul de control în partea de sus, adică aparatul trebuie montat mai sus ca să nu vă aplecați la el. Cu alte cuvinte, puteți să vă ușurați viața cu o astfel de alegere și nu este singura. Acesta este și unul dintre cele mai silențioase soluții, adică vedem un nivel de numai 35 dB, majoritatea având în jur de 37-39 dB.

Frigider încorporabil sub blat Electrolux LXB2AF82S

 • Se montează sub blat
 • Foarte silențios - 37 dB
 • Dezghețare automată

Vezi preț special

Acest frigider încastrabil silențios în mobilă este unul dintre acele aparate frigorifice care se montează sub blat și se poate vedea că are un design puțin diferit. Pentru a-l instala aveți nevoie de un spațiu cu lățime de 60 cm, o plită să mascați partea inferioară și un front pentru ușă. Chiar dacă la prima vedere, pare cam scump pentru unul de 127 litri, însă vorbim de un brand suedeze, deci vorbim de fiabilitate și calitate. Evident că are un sistem de dezghețare automat, clasă energetică bună (F) și nivelul de zgomot este de numai 37 dB (Clasa C). Chiar dacă se deschide spre dreapta, puteți schimba balamalele de pe o parte pe alta. Dacă considerați că nu vă pricepeți, atunci puteți alege împreună cu aparatul un serviciu de schimbare sens.

Frigider încorporabil cu o ușă Bosch KIF81PFE0

 • Conservare perfectă cu funcție de răcire rapidă
 • Rafturi retractabile numite EasyAccess
 • Sertare VitaFresh cu control al umidității

Vezi preț special

Când alegeți un frigider încorporabil bun, nu trebuie să vă ghidați doar după specificațiile sale, ci și după dotări. Doar după cum arată la interior, se poate ajunge la concluzia că este vorba de un aparat frigorific de top. Nici nu prea fi altfel deoarece vorbim de un brand nemțesc și de o serie nouă de aparate frigorifice de la acesta. De aceea vedem clasa energetică E, adică are un consum de curent redus. Aparatul consumă 150 kWh pe an, iar această valoare este destul de mică pentru cât este de înalt. Fiind un model încorporabil, sertarele și rafturile sunt ceva mai mici, deoarece adâncimea și lățimea aparatului sunt de 55 cm.

Frigider încorporabil cu două uși Beko BDSA250K3SN

 • Volum de 44 litri pentru alimente congelate
 • Rafturi din sticlă securizată
 • Autonomie fără curent de 18 ore

Vezi preț special

Acest Bosch trebuie încorporat în mobilă chiar dacă are două uși ca și frigiderele clasice. Am ales să vă recomand acest model datorită prețului foarte bun, plus că este foarte popular. Nici nu putea fi altfel deoarece are un preț foarte bun pentru acel volum de 220 litri. În plus, are și o clasă de eficiență energetică excelentă - F ( anterior a fost A+), adică este vorba de un consum de energie anual de numai 232 kWh. Se laudă și cu un nivel de zgomot scăzut - 37 dB, adică nu-l veți auzi, dar e loc de mai bine deoarece sunt variante cu un nivel mut scăzut. În cazul unei pene de curent, va funcționa fără probleme pentru că autonomia sa este mare.

Frigider încorporabil fără congelator A++ Bosch KIR41VFE0

 • SuperCooling
 • Finisaje argintii la interior
 • Clasa E, adică are un consum redus

Vezi preț special

Se poate vedea din imagine de prezentare că este un frigider fără congelator încorporabil, adică are numeroase rafturi, sertare și suporturi pe ușă. Iluminare LED este foarte bună chiar dacă este atât de mare, dar și răcirea este una eficientă datorită tehnologiei FreshSense (senzorii monitorizează cu precizie temperatura de la interior, pentru a avea o temperatură constantă și uniformă). Controlul temperaturii e face electric de la interior și se află pe marginea de sus. Există și alte opțiuni, alarmă și super răcire, în caz că veți face cumpărături și urmează să puneți cantitate mare de alimente în el. Interiorul arată destul de bine cu acele finisaje argintii, chiar dacă aparatul nu are un design exterior ca la variantele normale.

Frigider încorporabil în mobilă Bosch KUL15AFF0

 • Calitate germană
 • Compartiment pentru congelare
 • Instalare sub blat

Vezi preț special

Un frigider încorporat în mobila din bucătărie vine cu costuri neprevăzute, în special dacă ați cumpărat un mobilier fără a lua în calcul aparatele încorporabile. Dacă nu vreți să renunțați la idee de frigider sub blat, puteți renunța la un corp de mobilier pentru acesta. Conform datelor tehnice, acest model Bosch de sus are o lățime de 60 cm, deci ar fi numai bun ca și spațiul, însă trebuie să decupați spatele mobilierului ca să aveți o circulație bună a aerului rece la interior deoarece aparatul se poate încălzi la exterior. Înainte de orice modificare, trebuie să vă uitați pe schița oferită de producător și care o găsiți alături de restul imaginilor de prezentare.

Frigider mic încorporabil Electrolux LRB1DE33W

 • Cel mai silențios - 38 dB
 • Ușă reversibilă cu deschidere spre dreapta
 • Greutate redusă și instalare ușoară

Vezi preț special

Avem un alt frigider încastrat în mobilă, numai că acesta are un volum de 309 de litri și o clasă energetică bună - E. Cu alte cuvinte, vorbim de un consum anual sub 112 kWh care este foarte bun pentru un model care nu are funcție de congelare. Chiar și nivelul de zgomot este destul de redus și vorbim de o o valoare destul de mică - 36 dB. Nu este acel model care vine încorporat sub blat, deoarece are o înălțime de 155 cm, însă depinde și ce fel de mobilier aveți, ori poate optați să instalați alte soluții frigorifice în apropierea sa, dacă nu vă satisface nevoile. Având în vedere că are o singură ușă, interiorul este mai simplu, adică sunt în mare parte doar rafturi și suporturi.

Frigider încorporabil mare Bosch KIR81VSF0

 • Sertar mare Multibox pentru fructe și legume
 • Rafturi și sertare cu accente argintii
 • Senzori FreshSense care monitorizează temperatura

Vezi preț special

Avem un frigider încorporabil cu capacitate mare, adică oferă multe rafturi și suporturi, dar și sertare pentru multe tipuri de alimente. Ca și volum, l-aș compara cu soluții de top doar că are doar o ușă, iar organizare e doar cu rafturi. Vi-l recomand și pentru că are un consum de energie foarte scăzut, adică vorbim de numai 144 kWh. E atât de mic consumul de energie datorită clasei de eficiențe energetice, adică dotărilor și izolației bune. Chiar și nivelul de zgomot este foarte redus, astfel că nu i se va simți prezența - 37 dB. Chiar dacă avem un frigider încastrabil mare, vi se oferă condiții de conservare foarte bune indiferent unde alegeți să puneți alimentele, datorită tehnologiei Fresh Sense. Sunt niște senzori care monitorizează temperatura de la interior astfel ca alimentele să fie păstrate exact la temperatura setată.

Frigider cu o ușă încorporabil Bosch KIR81AFE0

 • Consum anual de numai 115 kWh
 • Compartiment 0 grade pentru carne și pește
 • Raft pentru sticle

Vezi preț special

Acesta este unul dintre cele mai voluminoase frigidere încastrabile, care pot fi comparat chiar și cu modele premium de la alți producători, doar că îi lipsește sertarele pentru congelare. Tehnologia FreshSense oferă condiții optime de conservare prin monitorizarea temperaturii interioare. Adică se folosește de niște senzori care măsoară nivelul de la interior, astfel încât temperatura interioară să fie aceeași indiferent de raft ori suport. Funcția de răcire rapidă este prezentă la acesta și poate fi acționată ori de câte ori aveți de gând să faceți cumpărături și nu vreți ca aparatul să consume inutil energie pentru alimentele care urmează să fie puse în el.

Frigider încorporabil cu congelator: Bosch KIL22VFE0

 • Congelare de până la -18 grade
 • Control electronic cu ecran LCD
 • Distribuire uniformă cu EcoAirflow

Chiar dacă nu este un mini frigider încorporabil, aveți acel spațiu de sus sau compartiment mic pentru alimentele gata înghețate, deci nu mai trebuie să alegeți încă un aparat în plus pentru bucătărie. Are un preț ușor piperat pentru că vorbim de o marcă suedeză, este foarte silențios și eficient din puncte de vedere energetic. Din prezentarea producătorului, reiese faptul că face parte din gama nouă, adică oferă un volum generos pentru a putea ține la rece alimente cât pentru întreaga familie. Chiar dacă are o singură ușă, compartimentul pentru alimentele congelate nu lipsește și este destul de mare și poate să le păstreze chiar și la -18 grade.

La ce să te uiți când cumperi un frigider încorporabil

Eficiență energetică. Cam toate au aceeași clasă energetică (F), dar pot fi și modele care consumă mai puțin (Clasa E), pentru că doar răcesc sau au dotări mai bune.

Tipuri. Unele se montează sub blat, altele la nivelul blatului, în caz că vreți să montați alt aparat sub el, dar mai sunt și acele frigidere înguste de aproape 2 metri.

Mobila de bucătărie și spațiu. Instalarea sa se poate face doar dacă aveți un mobilier făcut la comandă, respectând indicațiile oferite de producător (e inclusă o schiță). Poate că ar ar fi mai bine să cumpărați întâi aparatele încorporabile și după aceea faceți nobila la comandă în funcție de schițele cu care vin aparatele.

Dotări. În general, aceste frigidere încorporate în mobilă au o singură ușă, dar asta nu înseamnă că nu puteți pune alimente congelate în ele, deoarece unele pot avea acel compartiment special din partea de sus. Performanțele de congelare sunt modice în cazul acelor modele, dar poate că nici nu aveți nevoie de mai mult. Dacă nu ați dori să renunțați la partea de congelare sau chiar să aveți unul mai mare, puteți să luați în calcul și un alt tip de aparat încorporabil, numai că atunci bugetul trebuie să fie mult mai mare pentru că vorbim de un volum generos.

Brand. Având în vedere că aceste aparate frigorifice încastrabile sunt oferite de puține branduri și nu vedem foarte multe modele, adică trebuie să ne mulțumim cu o ofertă limitată dar bună. În plus, trebuie să acceptați ideea că aceste frigidere au prețuri ceva mai mari comparativ cu cele ale frigiderelor normale.

Cele mai bune mărci de frigidere încorporabile

Categoric, mărcile germane domină acest segment pentru că oferă cele mai numeroase soluții, iar aici mă refer la Liebherr și Bosch, urmate de Electrolux și Whilpool. Asta nu înseamnă că ar trebui să excludeți alte branduri care pot oferi o caracteristică diferită, un preț bun sau poate o mărime potrivită pentru spațiul disponibil.

Frigider încorporabil sau normal?

Eu consider că modelul standard câștigă mai la toate capitolele. Spre deosebire de frigider clasic, cell încorporabil are nevoie de un corp de mobilă și un front pentru instalare, adică ambele piese de mobilier se fac la comandă. Este clar că nu are un design exterior, de aceea este necesar un front pentru ușa sau ușile sale. Nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește spațiul deoarece numai înălțimea este diferă. Dacă alegeți un model cu o singură ușă și volum de circa 100 litri, îl veți putea instala chiar și sub blat.

Comparându-le pe cele două, se poate vedea că frigiderul încorporabil este mai scump pentru același volum, însă este destul de silențios, dar nu este o regulă și pot fi excepții. Nu putem compara un model Bosch cu unul Beko, deoarece sunt două branduri total diferite.

Gama de modele este mai diversificată în cazul aparatelor standard, sunt disponibile modele pe multe culori și se pot instala oriunde. Pe când cele încorporabile necesită un corp special făcut conform schiței oferite de producător sau un spațiu exact. Dimensiunile frigiderelor încastrabile sunt aproape identice, iar cei care realizează mobilier de bucătărie știu asta deja.

Prețurile sunt ceva mai mari pentru variantele încorporabile și nu sunt oferite de toate branduri (probabil pentru că sunt costuri ceva mai mari și cererea pentru acestea este scăzută).

Dimensiuni frigider încorporabil slim

Au relativ aceleași dimensiuni, adică adâncimea și lățimea sunt de 55 cm, numai înălțimea diferă în funcție de volum. Totuși, mai sunt și frigidere încorporabile mici care pot fi puse sub blat, iar la acestea vedem o lățime de exact 60 cm, adică nu necesită un corp de mobilier dedicat, ci trebuie doar un front pe post de ușă pentru că nu are un design exterior. Instalarea lor se face conform schiței incluse și furnizate de către producător, adică trebuie să respectați toate dimensiunile ca să nu întâmpinați probleme.

Acestea sunt limitate ca și dimensiuni și volum, deoarece au dimensiuni fixe, cu mici excepții. Fiind mai compacte decât cele normale, nici dotările sau tehnologiile nu sunt numeroase ori superioare.

Concluzie

În funcție de bugetul alocat și preferințe, veți alegere modelul potrivit. Dacă nu aveți mult spațiu în bucătărie și nici nu vă interesează un mobilier cu mult spațiu de depozitare, atunci puteți alege un frigider încorporabil, dar mobila trebuie făcută la comandă pentru acesta. Gama de frigidere normale este mult mai diversificată, adică vedem modele de la mai multe branduri și un design exterior pe numeroase culori. Nu aș putea spune care ar fi alegerea mai bună, ci depinde de gusturile fiecăruia și cât sunteți dispuși să cheltuiți pe un aparat frigorific.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă frigider încorporabil?

Este un aparat frigorific care se instalează sau se încastrează în mobilier, exact ca și alte aparate complet încorporabile. Având în vedere că pot fi de dimensiuni diferite, va trebuie să faceți un mobilier la comandă. În funcție de câte uși are, una sau două, aveți nevoie de tot atâtea fronturi deoarece nu are un design exterior.

Cât costă un frigider mare încorporabil?

Prețurile pornesc de la 1000 de lei și pot să depășească chiar 5000 lei, dacă vorbim de modele nemțești sau cu un volum de peste 300 litri. Se știe că nu este cea mai bună opțiune atunci când vă doriți un raport volum/preț corespunzător, ci mai degrabă unul clasic sau un side by side care este dublu ca mărime și volum. Dacă vi se pare că este mult peste bugetul, alocat, sunt și soluții de finanțare, cum sunt ratele fixe sau poate chiar un resigilat.

Se poate încorpora un frigider normal?

Da, se poate încorpora parțial în cazul în care are sistem de deschidere a ușilor la 90 de grade. Dacă v-ar plăcea o bucătărie cu frigider încorporat ca și în filme sau reviste, poate că ar trebui să luați în calcul și un frigider încorporabil dublu care se integrează parțial în mobilier.

Există frigidere încorporabile No Frost?

Da, dar sunt foarte puține pentru că majoritatea nu au acel compartiment de congelare motiv pentru care nu se formează gheață la interior, însă tot sunt tehnologii care mențin umiditatea la un nivel optim sau care distribuie uniform aerul rece. deci nu veți face vreun compromis alegând un aparat frigorific încastrabil.

Lasă un comentariu