Cel mai bun Hard Disk extern portabil 2024

Obișnuiți să stocați multe fișiere pe laptop ori PC, iar mediul de stocare echipat din fabrică nu mai este de ajuns? Dacă nu vorbim de date statice, adică le ștergeți frecvent, atunci e cazul să alegeți cel mai bun hard disk extern portabil care poate fi folosit sau colectat cu diverse dispozitive. Un plus de stocare nu strică niciodată, indiferent că vorbim de 1TB, 2TB sau 4TB. Nu v-aș recomanda un HDD extern mic cum este cel de 500GB deoarece îl veți umple rapid cu filme, poze sau ce doriți să țineți pe el.

Ce este un hard disc extern?

Nu este o componentă a calculatorului, respectiv laptopului, ci mai degrabă un periferic care se conectează prin interfața USB la acestea. Rolul său este același de memorare a datelor și datorită interfeței universale, îl puteți conecta la o mulțime de device-uri de prin casă. În funcție de necesități, acestea pot fi de diferite tipuri, adică cu parolă și criptare, astfel că datele confidențiale sunt în siguranță.

Caracteristicile principale ale acestuia țin de capacitate, viteză de rotație și interfață.

Care sunt cele mai bune hard disk-uri externe?

Aș aminti brandurile cu experiență precum Seagate, WD etc. care nu au cum să dezamăgească, însă în funcție de capacitate și caracteristicile dorite, s-ar putea să vă îndreptați atenția și spre alte branduri. De aceea, am realizat un top cu cel mai bun Hard disk extern cu USB de la fiecare producător, astfel că dacă aveți unul favorit, să puteți faceți o achiziție mai rapidă.

În topul vânzărilor sunt brandurile anterior menționate, dar nu este de ajuns să le menționez pentru că nu toate seriile au avut un succes atât de mare.

Seagate Expansion Portable

  • Tip 2,5 inch
  • Greutate 159 grame
  • Fiabil

În opinia mea, dar și a multor clienți, cel mai bun hard disk extern portabil este Seagate Expansion Portable pentru că oferă exact ce aveți nevoie: design minimalist, viteză și capacitate de stocare. Obțineți un spațiu de stocare suplimentar în câteva secunde, adică e nevoie doar să conectați cablul.

Este compatibil atât cu Windows, cât și cu Mac, motiv pentru care nu trebuie să căutați o altă soluție pentru a vedea conținutul pe diferite dispozitive. Este inclus și software-ul Rescue Data Recovery, care este perfect pentru orice situație și este oferit doar de acest brand. Dacă nu am reușit să vă conving, poate că ar trebui să citiți părerile utilizatorilor care sunt în mare parte pozitive. Dacă nu știți care vi s-ar potrivi, un HDD extern de 2TB cred că ar fi perfect, adică nu este nici mic, dar nici mare.

WD My Passport

  • Format 2,5 inch
  • Criptare AES 256-bit
  • Include software-ul

Doar după cum se numește, putem spune că reprezintă o soluție pentru cei care călătoresc cu laptop și vor să aibă datele salvate pe ceva separat. Un HDD extern 1TB ar fi perfect ca preț și performanțele sunt aproape identice chiar dacă nu este atât de scump ca cel de 2TB.

Îl recomandă prețul, dar și felul cum arată, adică are un design modern și elegant. Totuși, față de cel anterior, nu prezintă carcasă cu protecție la căzături, așa că îl țineți strict cu bagaj și îl scoate doar când sunteți la birou. Este recomandat pentru backup-uri de siguranță, iar software-ul inclus poate fi setat la ce oră să salveze, totul este automat. Aș putea intra în detalii tehnice, dar probabil că v-aș plictisi, însă aș putea menționa faptul că are o greutate redusă de numai 120 grame, iar ca mărime, e cât o agendă mică.

ADATA Durable HD330

  • Numeroase culori și capacități
  • Carcasă robustă din silicon
  • Indicator de stare

Aici aveți un HDD extern 4TB, adică puteți ține toate amintirile familiei ori chiar și fișiere video descărcate. Vorbim de o întreagă serie, astfel că variantele pot fi numeroase când vorbim de felul cum arată sau cât are la interior pentru stocare.

Consider că acesta ar fi perfect pentru salvarea de fișiere media pentru a fi vizionate ulterior pe orice dispozitiv compatibil și sunt destul de multe pentru că are USBul 3.0. Producătorul a menționat cam cât se poate salva pe el, adică chiar e mai convenabil decât să plătiți servicii de stocare în cloud.

Îmi place că are un indicator de stare care vă arată dacă sunt erori sau probleme cu el, în caz contrar, este verde.

LaCie Rugged USB

  • Rezistent – certificare IP67
  • 2 ani de servicii Rescue Date Seagate 
  • Interfață USB tip C

Chiar și un hard disk extern cu USB-C poate prezenta un design rezistent la șocuri și apă, iar certificarea este IP67 la acesta, adică e una destul de ridicată. Este normal să costă mai mult decât unul simplu și îl vor aprecia mult cei care se află permanent în mișcare pentru că datele vor fi în siguranță indiferent de situație.

Singurul minus al acestuia sunt dimensiunile, adică acea carcasă rugged îl face să fie mai mare, adică nu va încăpea în buzunar precum un telefon mobil. Mă refer strict la grosimea sa care este de circa 18 mm, iar înălțimea sa măsoară 135 mm, pe când lățimea este de 86 mm. Acuma că vă puteți face o idee despre el și cam unde ați putea să-l țineți, trebuie să țineți cont că trebuie să luați cu voi și cablul de conectare.

Verbatim Store ‘n’ Go 53177

  • Format compact
  • Negru
  • Compactibil cu USB 2.0

De ce să tot căutați un HDD extern cu alimentare la priză, când sunt atât de multe modele care se alimentează la USB? Probabil că acel cablu nu este foarte lung, de aceea puteți alege o soluție cum ar fi un rack pentru un HDD clasic, astfel că aveți costuri similare.

Ca să vă faceți o idee, rata de transfer este de 10 ori mai mare la acesta decât prin USB 2.0, dar oricum nici nu cred că se mai comercializează soluții atât de vechi de foarte mulți ani, așa că nu aveți cum să dați greș. Alături aveți câteva recomandări în cazul în care vă decideți că aveți nevoie de spațiu suplimentar pentru acasă sau afacere.

Ghid de cumpărare

Alegerea unui hard disc extern poate deveni o chestiune complicată deoarece oferta magazinelor este generoasă, plus că sunt și alternative mai rapide însă nu la fel de fiabile pentru scrieri prea dese, datorită tehnologiei diferite.

Vă puteți orienta după anumite criterii atunci când vreți să luați un hard disk extern ori SSD extern, cum ar fi:

Capacitate. Acest criteriu nu l-aș neglija și de cele mai multe ori e bine să fie de minim 1TB. Cu siguranță, nu mai stocăm filme și muzică, deoarece totul s-a mutat online, dar poate că vreți să păstrați amintirile din vacanțe sau fișierele firmei.

Dimensiuni. Dacă tot vorbim de un periferic portabil, e bine de știut cam cât este de mare pentru că unele pot încăpea în buzunare chiar mici precum portofele.

Tehnologie. Vorbim de interfața USB, care poate fi la o variantă destul de nouă, adică va permite viteze de transfer mai bune. Chiar dacă nu aveți USB 3.2, această versiune este compatibilă cu altele mai veți dar nu și cu 2.0. Că tot vorbim de porturi, nu alegeți USB tip C dacă nu aveți nici un dispozitiv compatibil deoarece forma sa este una ovală.

În general, un model nou are o interfață USB nouă, care reflectă performanțele sale, dar viteza de transfer este influențată și de mărimea fișierelor.

Lasă un comentariu