Ce mâncare poți găti la cuptorul cu microunde?

Există aparate electrocasnice chiar mici care pot fi folosite pentru gătit, însă pentru că are un volum mic, nu veți putea introduce vase mari, adică veți face mâncare pentru cel mult două persoane. dacă te întrebi, ce mâncare poți face la cuptorul cu microunde? Ei bine, depinde în funcție de alegere, adică sunt necesare anumite caracteristici, dar și dotări. Una dintre dotări este este grill-ul, iar ca și caracteristici sau funcții ar fi programele presetate, adică care sunt indicate pentru anumite preparate. Ce faci cu grilul și opțiunile presetate? Păi, încălzesc în mod diferit anumite alimente, adică nu se folosesc undele, dar depinde și cum vreți să fie gătit.

Având în vedere modul de încălzire folosit de acest aparat, trebuie să cunoașteți anumite detalii înainte să vă apucați să-l folosiți. De exemplu, e bine de știu că nu poți băga în cuptorul cu microunde anumite obiecte, adică trebuie să țineți cont din ce sunt realizate.

Ce vase se pot folosi în cuptorul cu microunde?

Datorită principiului de încălzire sunt indicate farfurii ceramice sau de sticlă, adică care rezistă la temperaturi înalte și nu împiedică încălzirea. Dacă vreți să puneți vase mari, trebuie să vă asigurați că diametrul nu depășește pe cel al suportului și nu e indicat să-l acoperiți cu folie de aluminiu. Cât tot am discutat despre ce fel de vase se pun în interior, poate că ar trebui să avem în vedere și partea cealaltă, adică ce lucruri nu se bagă în el.

Ce nu este indicat să punem în cuptorul cu microunde

Deci termorezistența vaselor este importantă atunci când vrem să gătim cu ele, dar și materialele din care sunt realizate, trebuie să nu fie metalice, ci e recomandat să fie din ceramic, sticlă, carton și un anumit tipuri de plastic (e menționat pe ambalaj că rezistă la microunde).

Deci nu ai voie sa introduci fier, de niciun fel, în cuptorul cu microunde, dar nici din aluminiu. Nici lucrurile din lemn nu nu se bagă în acesta deoarece este un material e poate absorbi umiditate și se crapă la temperaturi ridicate.

Sunt recomandate vasele rotunde datorită formei lor, adică căldura este distribuită mai bine decât în cazul celor dreptunghiulare.

Ce mâncăruri să nu încălzim la cuptorul cu microunde?

Poate mai degrabă ar trebui să discutăm despre ce alimente nu se încălzesc în cuptorul cu microunde, pentru că mâncăruri nu prea sunt. Nu trebuie sa bagi iaurturi în propriul recipient deoarece acel plastic nu este termorezistent, fructe și oul în coajă (în ambele cazuri, se poate produce o mică explozie, datorită cojii), ardei iute, brocolli și ideile nu se termină aici

Nu aș băga fructe și legume deoarece se pierd din calitățile nutriționale, mai bine alegeți să le trageți rapid într-o tigaie sau puțin pe grătar. Nu se recomandă dezghețarea cărnii dacă nu o gătiți imediat.

Ce poți găti la cuptorul cu microunde?

Ei bine, trebuie să vă fac o listă cu ce se poate prepara la cuptorul cu microunde, adică vorbim de mâncăruri și nu numai. Având în vedere că lista este destul de lungă mă voi rezuma strict la cele mai populare rețete sau preparate: omletă, popcorn, pizza, file de pește, bacon, negresă în recipient ceramic mic, ciocolată topită, decongelezi patiserie, nuci prăjite etc. În funcție de dotările sale, gama de preparate poate să crească ori să scadă, iar grill-ul este important la preparatele din carne.

Sunt o mulțime de rețete pe internet, unele mai interesante decât altele, însă unele pot fi gătit mai bine cu aparate de gătit mai simple, electrice ori pe gaz.

Ce înseamnă funcția grill la cuptor cu microunde?

Este o funcție inovatoare prezentă și pe acest aparat electric de bucătărie, cu care poți face o mulțime de mâncăruri care conțin carne. Cu ajutorul unui cuptor cu microunde cu grill puteți obține acea crustă crocantă și interior suculent, dar și pulpe de pui rumenite ori doar pui umplut. Evident că vorbim de cantități de mâncare cât pentru una sau două persoane, deci capacitatea aparatului va juca un rol important atunci când vorbim de cantitatea de mâncare preparată.

Lista de dotări care pot ajuta la făcut mâncare nu se oprește aici deoarece sunt producători care inovează cu fiecare generație, iar unime combinații de dotări pot ajuta la gătirea mai bună a unor rețete, de aceea sunt acele programe gata presetate, voi trebuie doar să introduceți greutatea.

Concluzie

Având în vedere că atins toate aspectele, adică ce nu ai voie sa bagi în cuptorul cu microunde, fie că vorbim de mâncăruri sau lucruri, cred că vă puteți pune să faceți mâncare. S-ar putea să nu vă iasă chiar din prima deoarece fiecare model este diferit de celălalt, plus că trebuie să alegeți durata și puterea potrivită pentru cantitatea introdusă.

Gătit ca și gătit, însă trebuie avut în vedere că trebuie să curățați cuptorul la final, în special la interior, dar nu este ceva complicat dacă nu lăsați să se întărească reziduurile.

Lasă un comentariu