Rabla Electrocasnice 2024: Magazine, Calendar, Voucher

Mult așteptatul program Rabla pentru Electrocasnice 2024 va începe în curând pe site-ul electrocasnice.afm.ro. Spre deosebire de programele cu nume similar organizate în timpul anului de magazinele online, acesta oferă niște vouchere de valori mai mari.

Daca va intereseaza magazine care au acest eveniment atunci trebuie sa va uitati la Emag (electrocasnice, televizoare si telefoane) si Flanco (electrocasnice).

Calendar Rabla electrocasnice

În rândurile care urmează este cronologia programului Rabla pentru electrocasnice.
Mai întâi se înscriu solicitanţii (persoane fizice) în aplicaţie (pe site-ul electrocasnice.afm.ro) în perioada specificată. Apoi programul se va desfășura în 3 etape:

 1. Mașini de spălat rufe/vase și frigidere
 2. Laptopuri și tablete
 3. Aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

Care sunt magazinele care participă la Rabla electrocasnice?

Printre magazinele înscrise (magazine eligibile Rabla) se află eMAG și Flanco. În total fiind 55 magazine înscrise aici.

În această parte a articolului m-am gândit să-ți prezint lista de magazine Rabla electrocasnice 2024 deoarece programul bate la ușă și e bine să vedem din timp lista cu magazine înscrise.

Lista de pe site-ul AFM nu vă va spune mare lucru deoarece sunt trecute numele firmelor înscrise în program. De aceea m-am gândit să descifrez pentru dumneavoastră lista așa încât să identificăm împreună magazinele. Dacă sunteți interesați care sunt magazinele cunoscute înscrise , atunci lista descifrată cu magazine cunoscute este următoarea:

1. eMAG.ro

rabla electrocasnice emag

Magazinul eMAG a participat la fiecare sesiune și cu siguranță că vom avea ce să cumpărăm de la ei cu ocazia programului organizat de stat prin AFM (Administrația Fondului pentru Mediu).

Ce trebuie să știți e că, pe lângă programul guvernamental, magazinul organizează și ei un eveniment de tip serviciu, fiind numit „Rabla eMAG”. Prin serviciul acesta este oferit un card de 150 lei în schimbul electrocasnicului vechi. Un alt lucru deosebit e că este valabil și pentru televizoare (aici poți vedea televizoarele la ofertă pe care le poți cumpăra)

În lista cu comercianți înscriși acest magazin este trecut cu denumirea DANTE INTERNATIONAL SA.

Pentru cei care vor să-și schimbe vechiul electrocasnic cu unul nou le recomand să profite de „Rabla electrocasnice la eMAG”. Multă lume nu știe faptul că magazinul emag.ro are mai multe tipuri de campanii, iar în acest articol am să încerc să le descriu pe toate. De asemenea am să menționez și principalele argumente pro.

Pentru cei interesați de variantele de la eMAG, le găsiți alături:

Rabla electrocasnice la eMAG

Numele aceste campanii este „Rabla electrocasnice guvernamental”, e organizată de Ministerul Mediului, iar magazinul eMAG este participant (acesta s-a înscris pe lista de magazine participante la Rabla).

Calendarul, durata, valoarea voucherelor și categoriile de produse sunt stabilite de Administrația Fondului pentru Mediu.
Categorii de aparate care intră în această campanie sunt: mașini de spălat rufe / vase, laptopuri, tablete, aer condiționat, aspiratoare și uscătoare rufe.
Principalul argument pozitiv ar fi faptul că valoarea voucherelor e de până în 500 lei.

Rabla eMAG la electrocasnice

rabla emag

Aceasta este organizată de magazinul emag.ro, e valabilă pentru electrocasnice și durează întregul an. Când cumperi un electrocasnic care e inclus în campanie primești un card cadou de 150 lei în schimbul electrocasnicului vechi. Argument pozitiv ar fi faptul că promoția durează tot anul. Putem considera această campanie ca fiind un fel de buy back mașini de spălat rufe și alte electronice.

Pentru a participa la această campanie trebuie să alegi un produs care e inclus în campanie, bifezi „150 lei card cadou, doresc ridicarea gratuită a produsului vechi” și parcurgi procesul de comandă. Produsul vechi trebuie ambalat și pregătit pentru curier. Cardul cadou îl primești pe e-mail.

rabla 150 lei card cadou

Pentru aragaz dai la schimb aragaz, pentru cuptor incorporabil dai cuptor incorporabil. Dacă achiziționezi mașină de splat (rufe / vase), uscător, frigorific, aer condiționat atunci la schimb poți da mașină de spălat (rufe / vase), uscător sau frigorific. Regulamentul lor îl găsești aici.

Rabla eMAG la televizoare

emag rabla televizoare

Campania pentru televizoare este o campanie organizată de magazinul emag.ro și durează tot anul. Când cumperi un televizor nou care e în campanie vei primi un card cadou de 150 lei în schimbul aparatului vechi.

Campania de reduceri pentru televizoare e foarte bună deoarece programul guvernamental nu mai include televizoare. Alt argument pozitiv e faptul că durează tot anul.

Dacă vei cumpăra un televizor atunci produsul vechi poate fi televizor, monitor, frigorific sau mașină de spălat (vase / rufe). Dacă vă interesează regulamentul și detaliile complete atunci trebuie știut că sunt aceleași precum la cealaltă campanie a magazinului.

Deci, prin programul guvernamental nu se pot achiziționa televizoare cu voucher. Dar în schimb poți primi voucher de 150 lei de la magazinul eMAG deoarece ei au ofertă inclusiv pentru televizoare.

Rabla eMAG la telefoane

emag rabla telefoane, bestbuyback

„eMAG Buy Back – Hai să facem schimb” este un program organizat de magazinul emag.ro și durează tot anul. Acesta presupune că în schimbul telefonului vechi primești un card cadou pentru a-ți cumpăra un telefon nou.

Cu telefonul vechi trebuie să mergi într-un showroom eMAG. Iar, regulamentul pentru #BestBuyBack poate fi citit aici.

2. Flanco.ro

rabla electrocasnice flanco

Firma FLANCO RETAIL SA este cunoscută ca fiind Flanco. Acest magazin participă, iar condițiile sunt similare precum la restul magazinelor.

Întrucât acest magazin are prezență fizică și online, trebuie să scriu că ei precizează că evenimentul va avea loc pe website și în magazine.

3. Altex.ro

Altex (ALTEX ROMANIA SRL) este un magazin cu prezență fizică care de câțiva ani începe să se prezinte decent și în mediul online.

Dacă vrei să întrebi despre „Altex Rabla televizoare” atunci trebuie știut că aceștia nu comercializează televizoare cu programul. Suplimentar ei au serviciul Buy Back (dau 150 lei sub formă de voucher), dar nu intră televizoarele. În acest serviciul intră „aparatele albe” mari precum mașina de spălat vase, uscător rufe, mașina de spălat rufe, combina frigorifică sau side by side.

4. Carrefour

Carrefour Hypermarket (Carrefour Romania S.A) participă cu magazinele fizice cât și cel online. Aceștia menționează pe pagina web că nu se percep taxe pentru ridicarea produsului vechi, dar că produsul vechi trebuie ambalat și pregătit pentru predare.

5. Auchan

Auchan participă la Rabla sub denumirea AUCHAN ROMANIA SA. Din păcate aceștia nu au o pagină unde să ofere detalii.

Singurele mențiuni pe care le fac aceștia este pe Facebook. O postare face referire la faptul că puteți verifica în magazinele Auchan și pe website-ul auchan.ro lista produselor participante la campania lor.

6. Badabum.ro

rabla electrocasnice badabum

Magazinul badabum.ro este unul foarte cunoscut și participă la acest program.

Menționează că acceptă vouchere doar pentru comenzi cu livrare în București si localitățile limitrofe din Ilfov.

7. Dedeman

Dedeman participă la „Programul național Rabla pentru electrocasnice”, fiind înscris cu denumirea DEDEMAN SRL.

Trebuie știut că la ei e valabil doar în magazinele fizice.

8. Rombiz

Rombiz e prezent pe lista de magazine a programului sub denumirea ROMBIZ IMPEX SRL.

Precum în cazul Badabum, aceștia menționează că voucherele sunt acceptate doar pentru anumite localități. Mai exact pentru comenzi online livrate în București și județul Ilfov.

9. Cora

Hypermarketul Cora este înscris cu denumirea ROMANIA HYPERMARCHE SA.

Aceștia mai au și un serviciu de sustenabilitate numit Buy Back. Prin intermediul acestuia este oferit un voucher de 200 lei. Buy Back-ul este valabil în magazine și online.

Lista magazine Rabla electrocasnice

Alături aveți lista completă de magazine înscrise în programul Rabla electrocasnice. Este o listă cu 55 comercianți care vând produse utile în gospodărie, adică sunt magazine electrocasnice. 1

 1. DANTE INTERNATIONAL SA
 2. SC NANO ELECTRO CENTER SRL
 3. SC MENAROM SRL
 4. IDEAL TECH SRL
 5. TONIS TRADE S.R.L.
 6. ALTEX ROMANIA SRL
 7. SC SAT AN SRL
 8. FLANCO RETAIL SA
 9. SC BIASICOM SRL
 10. SC RIVI GROUP SRL
 11. SC CENTRUL DE CALCULATOARE SRL
 12. MARELVI IMPEX SRL
 13. Sat An Impex SRL
 14. AUTOTUNNING SRL
 15. SC DOI LUPI PREST SRL
 16. ROMANIA HYPERMARCHE SA
 17. DELISTEF SRL
 18. DEDEMAN SRL
 19. ROMBIZ IMPEX SRL
 20. ELECTRONIC WORLD SRL
 21. Carrefour Romania S.A
 22. SC DAGALIDO SRL
 23. SC AUTO ALEX SRL
 24. Electronics Services & Trade (E.S.T.) SRL
 25. AUCHAN ROMANIA SA
 26. SC MIMECOM SRL
 27. BUCOVINA ELECTRO TOP S.RL.
 28. NORDICA SRL
 29. SC Euro Tel ITC SRL
 30. ANY STEF IMPEX SRL
 31. SC KAT PIOVRA SRL
 32. Karcher Romania
 33. HOMELUX srl
 34. Climatico Line SRL
 35. EXIMP IULIANA SRL
 36. REAL SUD SRL
 37. ONE-IT SRL
 38. SC NORDIC ROMAR SRL
 39. sc daliro srl
 40. SC SERVICE BEN-COM SRL
 41. artis it solutions srl
 42. EUROPANDA S.R.L
 43. T&T Consulting 2001
 44. For print srl
 45. SC INIDAN SRL
 46. HIGH TECH H.V.A.C. S.R.L.
 47. SC TELETEC SRL
 48. SC MEDION IMPEX SRL
 49. ISTYLE RETAIL SRL
 50. ESTEP B2B S.A.
 51. M&N ITALY TRADING SRL
 52. ROMSTAL IMEX SRL
 53. ACTIV INVEST SRL
 54. SC SUPER KLIMA INSTALATII SRL
 55. SC ELECTRO PRIMA SRL

Ca un fel de încheiere trebuie să scriu că recomand să cumpărați doar de la magazine online care sunt din lista de magazine „AFM Rabla pentru electrocasnice”. Dacă alegeți magazine fizice riscați să vă pierdeți timpul și să vă enervați degeaba. Nu cred că are rost să intru în detalii.

Ideall.ro este în faliment 2. Este cunoscut legal ca fiind firma IDEAL TECH SRL. Acest nume fiind trecut și pe lista cu magazine Rabla electro. Din păcate nu vă pot oferi prea multe detalii întrucât site-ul lor nu a funcționat la momentul redactării acestui articol.

Ce este Rabla electrocasnice?

Întâi de toate trebuie precizat că există două variante de „Rabla electrocasnice”, adică cel organizat stat și cel organizat de magazine online:

 1. Varianta eMAG presupune acordarea unui card cadou de 150 lei. Această campanie e valabilă întregul an, e organizată de magazinul emag.ro și e numită „Rabla eMAG”
 2. Varianta guvernamentală presupune acordarea unui voucher de până în 500 lei. Această campanie are o durată limitată și e organizată de stat prin AFM.

Toate campaniile ajută la înlocuirea modelelor vechi cu unele noi care sunt eficiente energetic. Acest lucru îi ajută pe oameni să beneficieze de noile clase energetice la electrocasnice.

Cum utilizezi voucherul?

Pași pentru utilizare voucher:

 1. Adaugi produsul în coș: Adăugarea în coş a produsului dorit, din lista produselor eligibile în program.
 2. Folosești voucherul: Aplică seria voucherului, urmată de semnul minus şi numărul de telefon folosit în momentul înscrierii în aplicația de pe site-ul afm.ro
 3. Validarea voucherului: Magazinul validează eligibilitatea voucherului, iar în 2-7 zile livrează produsul nou şi ridică produsul vechi.

Întrebări frecvente

Când începe programul Rabla?

Acest program depinde de statul român și începe când există fonduri pentru el. Administrația fondului pentru mediu (pe scurt AFM) este instituția care organizează această campanie.

De unde pot obține voucherul?

Pentru a intrați în posesia voucher-ului trebuie să intrați pe site-ul electrocasnice.afm.ro

Care este valoarea voucherelor?

Valoarea voucherelor e până în 500 lei.

Când se activează voucherele Rabla Electrocasnice?

Conform AFM (Administrației Fondului pentru Mediu), „voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare”. Solicitanții aprobați sunt trecuți pe o listă disponibilă pe pagina AFM. 3

Care este valabilitatea voucherelor Rabla?

Voucherul este valabil 7 zile de la data publicării listei solicitanților aprobați. Acest lucru este menționat în articolul 19 aliniatul 5 din ghidul Rabla Electrocasnice. 4

Câte produse pot comanda?

Comanda de pe magazinele online participante la program poate conține maxim un produs.

Dacă am un aspirator vechi pe care primesc voucher de 200 lei, pot cumpăra unul de 250 lei?

Nu, deoarece la aliniatul 3 din articolul 5 al Ghidului de finanțare e precizat că “finanțarea nu poate depăși 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program”.

Pot cumpăra un televizor prin programul național Rabla?

Varianta de anul acesta nu mai permite achiziția de televizoare. În trecut programul permitea și achiziția de TV-uri, dar din motive necunoscute le-au scos de pe lista de aparate.

Trebuie ambalat produsul vechi?

Unele magazine precizează că produsele uzate de tipul televizor, aspirator, computer desktop pot fi predate doar ambalate în cutii de carton. Ar fi bine să vă conformați așa încât să nu aveți probleme cu curierul și să rămâneți cu aparatul acasă.

Referinte:

 1. Administrația Fondului pentru Mediu. Lista comercianti, Link ↩︎
 2. Tribunalul București, Debitor IDEAL TECH SRL, Link ↩︎
 3. AFM, Lista solicitanti aprobati, Link ↩︎
 4. AFM, Ghid finantare, Link ↩︎

Un comentariu la „Rabla Electrocasnice 2024: Magazine, Calendar, Voucher”

Lasă un comentariu