Cele Mai Bune Triciclete Pliabile pentru copii 2024

Ați vrea să vă plimbați cu bebelușul prin parc, dar acesta e prea departe de locuința voastră? Nimic mai simplu, aveți nevoie doar de o tricicletă care se culcă, adică are un mecanism simplu care o pliază, pentru a o pune cu ușurință în portbagaj. De aceea în rândurile care urmează veți vedea un fel de top cu cele mai bune triciclete pliabile pentru copii mici și mai mari, deoarece sunt multifuncționale, adică sunt triciclete evolutive. Evident că nu toate sunt la fel, ci în principal mă refer la primele modele recomandat, fiind urmate de modele similare ori diferite dacă vreți să fie fără pedale sau doar ieftine. Nu merită să cheltuiți bani pe variante cu baterii deoarece e foarte important ca, copilul vostru să înceapă să facă mișcare pe cum crește.

Care sunt cele mai recomandate triciclete?

Pentru cei ce caută niște recomandări de triciclete pentru copii, cele trei modele de mai sus sunt foarte populare, adică sunt printre cele mai vândute triciclete bebe pliabile, chiar dacă nu sunt foarte ieftine. Nu trebuie să ne uităm doar la preț, ci și la funcționalitatea lor, adică să le puteți plia deoarece nu cred că aveți foarte mult spațiu în apartament și poate că nici nu v-ar plăcea să stea în cale, plus că trebuie să fie suficient de compactă să o puteți pune în mașină.

Care este cea mai bună tricicletă pt bebeluși?

Nu aș putea spune că există o tricicleta de copii multifuncțională ideală, pentru că cerințele fiecărui părinte sunt diferite. Unii poate le plac doar anumite culori, să aibă un mâner suficient de mare, pedale detașabile sau poate că vor una diferită cu telecomandă care să poată fi ghidată de ei. Acelea costă mult și pot fi destul de defectuoase deoarece vorbim de componente electronice, deci nu veți putea ieși în zile în care se anunță ploaie și ocupă mult spațiu în locuință.

În opinia mea, alegeți o tricicletă cu mâner parental de împins și pedale, care și așa nu este chiar ieftină dacă vreți cu șezut rotativ 360 grade și poziție somn, plus un design evolutiv.

QPlay Rito+

 • Cinci culori: roșu, gri, violet, turcoaz și albastru
 • Potrivită pentru copii de la 12 luni până la 36 luni
 • Copertină cu protecție UV

În primul rând este tricicletă de copii cu sistem de ghidare, adică părintele are control asupra direcției și se vede că are acel mâner din spate plus un cadru destul de solid. Chiar dacă se pliază, este solidă și o puteți pune rapid în mașină ori în spațiul de depozitare.

În al doilea rând, producătorul subliniază că această poate evolua pe măsură ce crește copilul, adică este un model evolutiv, e aceea și vă merită atenția. Veți aprecia faptul că are două seturi de suporți de picioare, unul pentru când are doar 1 an, iar celălalt când deja poate pedala singur.

Materialele folosite sunt de calitate și durabile, astfel că după câțiva ani o puteți dărui cuiva sau o puteți folosi în continuare dacă veți mai avea un bebe. Totuși, trebuie să menționez că roțile sunt din ceva spumă și nu din cauciuc, deci este concepută pentru asfalt și trotuar și ar trebui să evitați zonele cu pietricele.

Având în vedere că spătarul poate fi înclinat pentru a obține acea poziție confortabilă de somn, clar că se califică în topul cu cele mai bune triciclete pentru copii pliabile si cu poziție de somn. Acea copertină nu este chiar mică, ci este de dimensiuni generoase. Nu trebuie să vă faceți griji că și aceasta se pliază cu tot ansamblul său în câteva secunde, dar nici montarea sa nu durează mult, având în vedere că imediat după achiziției trebuie asamblat și nu vine gata montat.

Lionelo Tris Stone

 • Greutatea maximă suportată 25 kg
 • Roți din cauciuc cu durată lungă de viață
 • Șezut reversibil

Din imagine se poate observa imediat că este o tricicletă de copii cu roți din cauciuc, deci acestea vor fi mai rezistente în timp în special dacă treceți prin zone cu pietricele. Eu vă recomand să-l folosiți doar în zone amenajate deoarece este mai ușor de manevrat și stabilitatea este mai bună. Acest aspect este valabil pentru toate, deoarece structura este relativ aceeași.

Plierea sa este destul de compactă și este important acest aspect dacă vreți să ocupe puțin spațiu. Ghidonul și pedalele pot fi blocate foarte ușor, bebelușul putând să se țină de inelul de protecție și pentru picioare sunt suporți rabatabili. Siguranța este foarte importantă, adică are inserții reflectorizante, iar centura are prindere în 3 puncte.

Îmi place la aceasta că mânerul parental pentru ghidaj este lat și nu atât de mic cum vedem la unele modele de la concurență. Mai e un lucru care l-aș menționa, este cea mai bună tricicletă pliabilă cu scaun reversibil în acest buget și de aceea, este foarte apreciată de mămici.

Totul este gândit, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că avem un brand cu experiență în domeniu și nu mă refer doar la aceste triciclete.

Pentru cei ce caută o tricicletă pentru copii de 3-6 ani, aceasta ar putea fi folosită și după 3 ani deoarece este suportată o greutate de până în 25 kg.

Smart Trike cu Touch Steering STR3

 • Pliere compactă
 • Control parental asupra direcției
 • Poate fi folosită de la 10 luni

Chiar dacă din prezentare are multe părți din plastic, pentru a fi cât mai ușoară și accesibilă, vorbim de o tricicletă de metal pentru copii, adică structura este una robustă și copilul se va bucura mulți ani de ea, dar în limita greutății maxime suportate – 15 kg, și nu 25 kg, cum vedem la cele Lionelo.

Tricicleta Smart Trike 6 in 1 este una care poate fi folosită în 6 stagii diferite pe cum crește copilul, iar eu nu le voi prezenta pentru că aveți clipul de mai jos în care se pot vedea acestea. Adică din poziția complet pliabilă poate ajunge să fie folosită ca și tricicletă clasică cu pedale și mâner. Veți vede că la aceasta sunt o mulțime de reglaje și majoritatea pieselor pot fi demontate, că doar este multifuncțională.

Nu cred că este vreo tricicleta pentru copii de 6 luni, deoarece nu oferă chiar confortul unui cărucior, dar are certificare în acest sens și spătarul este reglabil pentru poziția de somn. Nu e nevoie de o geantă bebe care să o luați cu voi deoarece are un compartiment în spate în care puteți pune exact cât aveți nevoie pentru o plimbare în oraș sau prin parc.

Pe lângă că este o tricicleta ultrapliabilă pentru copii, este și foarte ușor de controlat cu o singură mână, iar jos aveți o demonstrație.

Coccolle Spectra Plus Chili Pepper

 • Suportă până la 20 kg
 • Roți cu spumă EVA
 • Recomandată a fi folosită între 1 și 3 ani

Chiar adică pare a fi o tricicletă copii de plastic, nu este ci este una suficient de robustă, însă datorită formei sale, trebuie să aveți grijă pe trotuare sau suprafețe înclinate sau dacă copilul este mai energie.

Nu este chiar mică, iar adică copilul vostru este suficient de mare pentru plimbări prin oraș, atunci aveți nevoie de o tricicleta pentru copii de 2-3 ani. ceasta este numai bună, după cum și menționează producătorul.

La aceasta nu știu cât este de transformabilă, adică 4 în 1, 5 în 1 sau 6 în 1, însă șezutul este unul reversibil cu poziție din semn indiferent de orientare. Mecanismele acelea diferă puțin de la un brand la altul și sunt destul de ușor de accesat și e bine să le faceți înainte să puneți bebelușul în ea.

O tricicleta cu șezut reversibil ca aceasta nu este ieftină, dar a câștigat inimile multor români și nu numai.

JRH Little Bird

 • Șezut rotativ la 180 grade
 • Spătar reglabil în două trepte
 • De la 9 luni la 6 ani

Avem o tricicletă roz pentru copii de 6 ani care suportă o greutate rezonabilă 30 kg, dar nu este ca una oarecare, o tricicletă 4 in 1 rotativă cu poziție de somn la un super preț. Nu este atât de populară poate și pentru că nu este vorba de un brand cu experiență, dar și poate că nu se pliază chiar cum ar vrea unii părinți

Nu sunt oferite detalii în ceea ce privește mecanismul de rabatare, dar oricum nu veți găsi alta care să reziste la o greutate atât de mare.

Byox Flexy Lux Trike

 • Claxon
 • Suport sticlă
 • Coș pentru jucării

Chiar dacă în descrierea produsului se poate vedea că poate fi folosită chiar și de 6 luni, probabil dacă reglați spătarul să fie înclinat (sunt 3 poziții). Este o tricicletă multifuncțională pliabilă destul de compactă și veți vedea chiar din imagini, dar este și un clip de prezentare scurt cu ea.

Categoric este o tricicleta copii mici, dar și mari, dacă ne uităm că poate suporta până la 25 kg, pe când modelele de la brandurile mari au o greutate maximă suportată de numai 15 kg. Oferă cam toate ce au nevoie copii, dar și mămicile, începând de la sistemul de frânare la picior, până la centura cu prindere în 5 puncte. Nici nu putea fi altfel că doar nu este chiar ieftină.

Coccolle Velo Air

 • Se pliază bine dacă demontați șezutul și sistemul de ghidare
 • Pentru copii de până în 6 ani sau 30 kg
 • Are mâner dirijabil

În imaginea de sus avem o tricicletă multifuncțională 4 in 1 cu șezut reversibil de la Coccolle și nu una 3 în 1, adică oferă o poziție în plus, astfel că o puteți regla după cum crește copilul. Deci aceasta reprezintă o investiție bună pentru mulți ani care vor urma și vă veți bucura atât voi, cât și bebelușul.

Nu veți avea nevoie de o tricicletă de copii mari dacă optați pentru una ca aceasta sau oricare dintre cele menționate, cu câteva excepții. Roțile din cauciuc sunt mai durabile decât cele din spumă însă nu sunt la fel de silențioase, plus că trec cu brio peste obstacole deoarece sunt cu cameră.

Mappy Joy

 • Nu se poate plia
 • Roți gonflabile
 • Apărătoare frontală

Nu toate tricicletele pot fi folosite de la vârsta de un an, deoarece le lipse anumite reglaje la șezut, de aceea trebuie să vă asigurați că veți cumpăra exact cam ce aveți nevoie. Ei bine, cea de sus este o tricicletă pentru copii de 3 ani în sus, dar până la 5 ani deoarece există acea limită de greutate.

Prețul său este unul bun, dar unii ar zice că e loc de mai bine, însă pentru cei care vor mai mult, există recomandările făcute mai sus. Lista de culori disponibile este foarte mare, însă multe mame au ales varianta roșie pentru fetiță, iar pentru băiat cea albastră.

Kinderkraft

 • Ușoară
 • Rezistentă
 • Șa confortabilă

O tricicleta bună pentru copii de 2 ani, ar fi cea de sus deoarece nu costă mult și e destul de stabilă deoarece are cele două roți pe față. Se asamblează ușor cu ajutorul imbusului, adică nu sunt necesare scule. la prima vedere, unii ar zice este una dintre acele triciclete ieftine din plastic care le puteți lua cu ușurință cu voi oriunde, dar și pentru că are cadru metalic, ea cântărește sub 2 kg.

Din păcate nu prea are reglaje, adică ghidonul nu poate fi reglat la o înălțime ceva mai mare, astfel încât să nu se lovească de ghidon când crește mai mare. deci se va juca cu ea doar o anumită perioadă de timp, însă nu costă atât de mult.

Fix Mini

 • Ghidon înalt
 • Cu sau fără pedale
 • Mers normal sau balans

Dacă cea de sus nu prea v-a impresionat atunci aceasta vă va impresiona. Pare a fi o tricicletă 3 în 1 fără pedale din plastic, dar se pot atașa pedale dacă se dorește la roata din față și cadrul este din aluminiu, adică va rezista în timp ca și restul pieselor.

Șezutul și ghidonul sunt reglabile pe înălțime, deci aveți posibilitatea să alegeți poziția perfectă pentru cei mic. O soluție transformabilă rămâne cea mai bună opțiune, doar că este destinată doar copiilor cu vârstă de peste 2 ani, dar nu mai mare de 4 ani pentru că este o limită de greutate. Dacă aceasta este depășită, atunci ea se va deteriora în timp. oricum, la cât a costat, nu cred că mai importanță și la un moment dat, o puteți face chiar cadou cuiva dacă nu vreți să o aruncați.

Tipuri de triciclete pentru copii de un an

Acestea pot fi de multe feluri în special dacă nu luăm în calcul un anumit buget, însă funcționalitatea poate să difere destul de mult dacă vorbim de modele care au prețuri care depășesc cu mult 500 lei. La polul opus sunt tricicletele ieftine care le vedeți peste tot, dar care pot fi folosite doar de copii de câțiva ani, iar aici mă refer la cele cu și fără pedale. Acestea fiind spuse, aș putea face o clasificare în funcție de actuala ofertă de pe piață:

Cu scaun rotativ/reversibil. este o caracteristică care nu influențează prețul produsului, însă nu toate o au. Unele mămici căută această funcție pentru că la plimbările mai lungi, li se face dor de copil, însă multe au copertină cu spatele din plasă, sau poate că vreți să-l protejați de razele solare puternice.

Din metal. Aici se încadrează majoritatea tricicletelor, în special cele împinse de adulți și nu numai. Spre deosebire de altele, acestea vin cu o mulțime de accesorii și funcții pentru șezut, astfel că plasticul este exclus. Evident că unele părți, care țin de structura de rezistență, sunt realizate din plastic pentru a face produsul ușor și ieftin.

Din plastic. Aceasta este o tricicletă pentru copii ușoară care o găsiți la cele mai bune prețuri. În general, aceasta este mai simplă și ușoară, doar că e puțin transformabilă, adică puteți doar demonta acel mâner de ghidare din spate, iar pedalele nu lipsesc.

Din lemn. Acestea sunt simple și durabile, dar nu le recomand pentru ieșiri în oraș, poate mai degrabă a fi folosite în jurul casei sau blocului, deoarece nu sunt atât de ușoare. Ca și în cazul celei cu cadru metalic, tricicleta din lemn pentru copii și fără pedale nu are chiar toate piesele realizate din lemn, dar pot fi și excepții.

Transformabile. Sunt numite și multifuncționale, adică acestea pot fi de tip 3 în 1, 4 în 1… până la 7 în 1. Pe cum se dezvoltă copilul, aceasta poate fi transformată într-o tricicletă clasică cu pedale, dar de dimensiuni mici, adică pedalele rămân la nivelul roții din față.

Cu sistem de ghidare. Fie că sunt din metal ori plastic, acestea pot fi ghidate de părinți cu ușurință și sunt concepute în principal pentru copii mici de la 1 an.

Pentru handicap. Când vorbim de o tricicletă de handicap copii, facem referire la una multifuncțională cum sunt și primele trei modele menționate în articol, dar poate fi și una mai simplă. În principiu, centura de siguranță trebuie să fie cu prindere în cel puțin 3 puncte (preferabil în 5 puncte), în jurul său să aibă acel inel de protecție, suport de picioare și copertina nu trebuie să lipsească pentru a-l proteja de razele solare.

Cele mai bune mărci de triciclete copii

Veți vedea că unele magazine comercializează doar anumite mărci, iar printre cele mai bune firme de triciclete copii cu pedale aș aminti Lionelo, Coccolle, QPlay și Smart Trike. Evident că modelele menționate nu sunt chiar cele de top, ci mai sunt și altele la prețuri cu cel puțin 50% mai mari, însă utilitatea este cam tot pe acolo.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă tricicletă copii care se strânge?

Se referă la faptul că se pliază sau este pliabilă. Acel mecanism este diferit de la un model la altul, iar de multe ori, cadrul metalic este fix, la fel și roțile.

De la ce vârstă se folosește tricicleta copii de împins?

Vorbim de triciclete copii de la 1 an, adică nu este recomandat să le folosiți mai devreme, eventual doar dacă ar avea spătar reglabil, adică să stea în poziție înclinată precum într-un cărucior sport pliabil, aceasta oferind acea poziție pentru somn.

Cât costă o tricicletă electrică copii cu telecomandă?

În primul rând, aceasta are forma unei motociclete, deci denumirea sa poate să fie alta, în funcție de ce vrea să imite. Cât despre preț, aceasta are un preț de pornire de circa 300 lei fără asistență părinte, iar cu telecomandă nu prea sunt soluții, eventual alegeți o mașinuță electrică de copii care are și muzică.

De unde cumpăr tricicletă copii electrică?

Dacă v-am stârnit deja interesul, trebuie să știți că acestea sunt vândute de magazine specializate, iar oferta nu este atât de generoasă ca în cazul celor care trebuie împinse. Unul din magazinele care comercializează aceste produse este eMAG, dar aș adăuga și Kinderauto.

Lasă un comentariu