V-ați săturat de bicicletă și vă doriți un vehicul mic și practic, dar să fie foarte rezistent și distractiv? Am pentru voi o listă cu cele mai bune trotinete freestyle, care sunt ideale pentru scheme și se adresează în special tinerilor. De ce? Pentru că au roți mici care sunt satisfăcătoare pentru distanțe scurte, dar și un design foarte rezistent adică nu veți pune la îndoială fiabilitatea ei. Cu ce sunt mai diferite de trotinetele clasice? Păi, sunt construite să reziste la căzături, lovituri etc., de aceea au roți mici, un ghidon lat cu întărituri dinspre furcă și un cadru solid. Calitatea este dată și de brand, astfel că vă recomand în rândurile care urmează, variante atât ieftine, cât și de firmă.
Cuprins
Cu ce fel de trotinetă se pot face scheme?
Dacă o trotinetă pentru copii nu vi se pare o investiție prea bună, deoarece nu este la fel de solidă precum una de scheme, atunci alegeți una dintre recomandările făcute sau chiar alta dacă nu aveți un buget stabilit. Pentru cei care au mai avut un model de tip free style, cu siguranță știu diferența între una ieftină și una de firmă, de aceea puteți lua în calcul cele de la Oxelo, dar este sunt singurul brand care oferă soluții excelente, dar nici nu cred că ar trebui să investiți prea mult pentru că la un moment dat trebuie să schimbați roțile sau mânerele, pentru că acestea se uzează cel mai mult.
Care este cea mai bună trotinetă de scheme?
Sunt o mulțime de modele și din păcate nu sunt foarte populare deoarece se adresează în mare parte adolescenților, o trotinetă pentru adulți trebuie să ofere roți mari, frână la mâner, lumini și toate cele. Adică are nevoie de anumite dotări și un plus de siguranță. Pe de altă parte, una ca cele de jos poate fi cadoul ideal pentru băiatul vostru și dacă vreți cea mai bună trotinetă de freestyle, atunci alegeți una dintre primele modele menționate.
Nu cred că este nevoie să căutați foarte mult după cele mai ieftine trotinete de scheme pentru că, în general, sunt accesibile. Nici nu ar putea fi atât de scumpe deoarece nu sunt echipate cu acumulator, lumini, frâne, suspensii etc. Adică sunt foarte simple și nici nu prea ar avea ce să strice la ele.
Trotinetă Freestyle Oxelo MF500 Desert
- Întăriturile de la ghidon nu sunt atât de vizibile
- Design deosebit
- Două culori
Dacă aveți un skatepark unde puteți face trickuri și nu vă place placa de skateboard, atunci merită să încercați cascadorii cu un Oxelo MF500 ca cel de sus sau pe culoarea portocalie. Dacă ne uităm la specificațiile ei, vedem că folosește roți cu diametru de 100 m, rulmenți ABEC 7, cauciuc PU 88 A, iar nucleul este de aluminiu. Aceste caracteristici nu trebuie neglijate când vreți un produs bun și puteți să vă faceți o idee cam care ar fi alegerea potrivită în acel preț. Chiar dacă furca și bara T sunt din oțel, greutatea este la fel de redusă ca la multe la altele, adică de 3,6 kg. Aveți avantajul că dacă le rupeți pot fi sudate sau reparate ușor (cu aluminiu e mai greu).
Trotinetă freestyle 300 lei Spartan Super Stunt
- Numeroase combinații de culori
- Ghidon rotativ 360
- Frână din oțel mangan
Aceasta este un exemplu foarte bun că nu trebuie să cheltuiți foarte mult, dacă vă doriți să faceți trickuri fie în parc sau pe stradă. Din păcate, anumite variante, sunt mai scumpe decât altele, însă cea menționată de mine este chiar ieftină. Nu diferă cu mult de restul modelelor Spartan, însă am zis să menționez un model diferit ca și design în cazul în care vreți să fie puțin diferită de cea a prietenilor voștri sau poate că vreți două, adică să nu le confundați. Materialele folosite la acesta sunt tot așa, adică ultra durabile, iar mânerele și banda sunt antiderapante, adică oferă un plus de siguranță. Roțile de 110 mm oferă o stabilitate puțin mai bună decât cele de 100 mm adică aveți un motiv în plus să o alegeți pe aceasta.
Trotinetă pentru scheme Oxelo MF520 Burning
- Furca și T-bar din oțel
- Platforma din aluminiu 6061 T6
- Roțile sunt de 110 mm
Spre deosebire de MF500, modelul MF520 are roți cu diametru diferit, iar cauciucul și rulmenții sunt la fel. În ceea ce privește furca și ghidonul, vedem că acum Y-bar-ul este realizat din același aluminiu ca și placa, deci greutatea scade cu câteva sute de grame și produsul ajunge să aibă 3,4 kg. În plus, producătorul se laudă că procesul de realizate s-au făcut optimizări la partea de consum al materialelor, pentru a scade impactul asupra mediului. manșoanele folosite de aceasta sunt de tip TPE striate, pentru o prindere bună. Dacă vreți un produs profesional, atunci vă recomand MF540 care au un preț aproape dublu, însă nivelul de rezistență este nemaipomenit.
Cu siguranță, există modele de top care se adresează profesioniștilor, în cele menționate de mine se adresează mai mult amatorilor, dar și cunoscătorilor.
Trotinetă freestyle 200 lei Spartan Stunt PRO Green
- Ghidon în formă de Y
- Frână cu mangan
- Placă aluminiu ultra-puternică
Furca este în formă de Y și nu T cum vedem la unele și este realizată din oțel carbon armat, deci va rezista în timp. Cât despre placă, este realizată din aluminiu de tip HS7000, care după cum bine știți, este foarte dur și rezistent la căzături și sărituri. Cât despre roți, sunt late pentru a oferi o stabilitate bună pasagerului și au un diametru de 110 mm. Acestea rulează lin datorită rulmenților ABEC 7 care au un miez de carbon. Deci nu este precum modelul standard și nu se compară cu cele din plastic sau alte materiale nu foarte rezistente. Este recomandată pentru o vârstă minimă de 8 ani și greutatea ei este de numai 3,3 kg. Producătorul vă oferă toate specificațiile necesare pentru ca voi să vă faceți o idee despre ea.
Trotinetă Freestyle copii SportVida Pro StunT
- Echipată cu rulmenți ABEC 7
- Roți din PU de 100 mm
- Ghidon cu înălțime de 83 cm
Acesta este una un model destul de durabil și care oferă o călătorie lină datorită rulmenților foarte buni. Materialele din care este realizată sunt excelente și nici nu este nevoie de ceva diferit, iar dacă vreți să o faceți cadoul copilului, nu ar trebuie să stați prea mult pe gânduri, pentru că poate fi folosită indiferent de perioada anului. Poate fi mutat și transportat ușor de către oricine pentru că are doar 3,5 kg. Față de altele, ghidonul se rotește la 360 de grade și este unul de tip BMX T-bar, că doar este concepută pentru cascadorii și nu are fire pentru frâne. Poate fi montată și demontată ușor dacă aveți un imbus, adică o puteți pune în portbagaj foarte ușor.
Vârstă minimă
Având în vedere că nu va fi folosită pe drumuri publice, nu este stabilită nici o limită de vârstă pentru această categorie, ci numai la modelele electrice care, după cum bine știți, sunt folosite pentru a parcurge distanțe mari fie pe pistă de biciclete, fie pe drumuri publice alături de autoturisme. Totuși, casca aș considera-o obligatorie indiferent de vârstă, în special dacă băiatul dorește să încerce trickuri cu ea.
Cum să alege mărimea potrivită
Ghidonul trebuie să fie la nivelul șoldurilor, astfel încât pasagerul să-și mențină spatele drept și brațele întinse.
Întrebări frecvente
Cât ar costa o trotinetă freestyle?
Prețurile încep cam pe la 200 de lei, dacă vă doriți un model bun și nu aș coborî dacă vreți să vă țină câțiva ani și să fie de calitate. Oricum, roțile și mânerele sunt consumabile, adică sunt accesoriile sau componentele care se uzează foarte rapid, adică va trebui să le înlocuiți după o anumită perioadă.
Ce trotinetă pentru scheme sau trucuri să cumpăr?
Nu trebuie să cheltuiți o avere dacă vreți să faceți un cadoul copilului, iar eu vă recomand trotinetele freestyle ieftine deoarece nu are nevoie de mai mult, adică vorbim de un vehicul care nu prinde o viteză foarte mare. Nu trebuie să uitați să-i cumpărați o cască de freestyle, dar și o pereche de mănuși.