Top 10 Cele Mai Bune Trotinete Electrice în 2025


V-ați săturat parcurgeți distanțe mari pe jos, fie până la locul de muncă, fie doar în oraș? Atunci aveți nevoie de cea mai bună trotinetă electrică. Evident că mă refer la cele pentru performante pentru adolescenți și nu numai, adică de dimensiuni mici. Spre deosebire de o bicicletă, trotinetele sunt foarte compacte și le puteți lua cu voi în birou, adică nu trebuie să le lăsați afară ca să vi le fure careva. Majoritatea au un design pliabil, adică are un mecanism simplu prin care se poate coborî ghidonul, astfel că o puteți transporta precum o geantă, însă mult mai grea, adică vorbim de câteva zeci de kilograme (între 10 și 20 kg).

Trotinete non-electrice sau electrice?

Că tot vorbim de trotinete ușoare, cele non-electrice sunt chiar mici, dar nu oferă performanțe atât de de bune, adică trebuie împinse, iar dacă terenul este puțin accidentat, deplasarea va fi dificilă. Că tot vorbim de viteză de mișcare, există trotinete rapide, care depășesc cu mult viteza legală (25 km/h). Acelea se adresează celor care nu vor să circule pe șosele circulate, ci mai degrabă pe cele laterale unde nu va deranja, dar puteți circula cu ele și cu viteză normală. Sunt și alte aspecte care nu trebuie neglijate, cum ar fi autonomia. Totuși, aceasta va fi influența destul de mult prețul, pentru că bateriile sunt destul de scumpe.

Recomandare trotinetă electrică

În rândurile de mai jos, am să vă recomand cele mai bune trotinete electrice pentru adolescenți și trotinete pentru adulți, însă până în vârsta de 14 ani, aș recomanda modele clasice. Dacă vă între bați de unde puteți cumpăra o trotinetă electrică, ei bine, sunt destul de multe magazine care le comercializează. Unele dintre magazine sunt specializate pe articole sportive, dar acesta nu trebuie să fie un criteriu în alegerea produsului potrivit, ci vă puteți ghida după părerile clienților și prețuri.

Jos aveți un top trotinete electrice cu câteva variante care le-aș recomanda, însă există și variante mai scumpe în cazul în care vreți ceva mai bun.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

  • O puteți personaliza cu stickere
  • Autonomie maximă 45 km
  • Durată încărcare 8-9 ore

Este foarte clar că avem o trotinetă electrică bună, iar față de serii de buget, cum ar fi modelul Essential și Lite, vedem un acumulator cel puțin dublu ca și capacitate (12,8 Ah), greutate mare și dimensiuni diferite. Toate suportă suportă o greutate maximă de 100 kg, dar autonomia este ușor crescută și greutatea a ajuns să fie de 14,2 kg. O autonomie maximă de 45-55 km este grozavă pentru navetă, însă aceasta este influențată în mare parte de greutatea pasagerului.

Această variantă este populară pentru că oferă exact ce ai nevoie, indiferent de situație sau locație. Cu alte cuvinte, este perfectă pentru distanțe lungi, are un corp realizat din aluminiu dur, sistem de pliere care durează 3 secunde, motor cu putere mare etc. Sunt niște specificații care nu le veți vedea la generațiile anterioare, după cum am menționat anterior, și de aceea nu ar trebuie să vă zgârciți, că și așa diferența nu este atât de mare la preț. Cu aceasta puteți face economie de tip și bani, adică nu mai trebuie să apelați la taxi în să trebuie să purtați cască de protecție și să fiți foarte atenți pentru că este mult diferită de o bicicletă. O încărca rapid acasă sau la lucru, poate chiar la o cafenea dacă aveți o priză.

Ideea e că dacă vreți trotinete electrice cu autonomie mare, trebuie să fiți dispuși să scoateți mai mulți bani din buzunar, că doar vorbim de vehicul pe două roți și nu de jucărie.

Poate că Pro 4 costă cam mult pentru că vă poate duce destul de departe, plus că e și sprintenă și puternică. În general, modelele recent lansate au și prețuri cam piperate, până ce vedem generația următoare. Însă eu vă recomand să nu așteptați încă un an ca să profitați de ea, pentru că oricum veți avea de câștigat dacă o veți folosi zi de zi pentru ieșiri în oraș sau mers la locul de muncă. Unii ar zice că durează cam mult încărcarea ei, însă are un acumulator pe măsură pentru un motor de ultimă generație, iar la încărcare o puteți lăsa peste noapte.

KUGOO M2 PRO

  • Preț super ok
  • Geantă transport cadou
  • Roți de 8 inci

Dacă recomandarea anterioară vi s-a părut cam peste buget, am pentru voi o trotinetă electrică ieftină și bună, adică nu vă va epuiza bugetul alocat pentru acea lună.

Dacă veți circula cu în zone aglomerate și chiar pe trotuar, aș zice că pentru o viteză maximă de 25km/h, e suficient de iute. Totuși, viteza ei poate fi influențată de numeroși factori: vânt, pantă, greutate pasager, carosabil sau limitare realizată de magazin. Veți vedea din caracteristicile sale, dar și din părerile conducătorilor, că este o alegere bună. Nu cred că ar merita să dați bani în plus pe un model foarte performant și să nu aveți unde să-l testați la maxim. De aceea, un motor de 350 W cum are cel de sus, cu acumulator de 7.5Ah, este suficient să ajungeți din A în B. Până la urmă, căutați o soluție care să vă scutească de bani pentru taxi sau alte servicii de transport și să câștigați și timp.

Aș include-o la categoria de trotinetă electrică ușoară și se vede după design că nu poate fi atât de grea (are 15,6 kg).

Are un sistem de pliere clasic pentru a fi depozitată mai ușor în portbagaj sau chiar într-o debara în cazul în care pe timp de iarnă nu o mai folosiți. Înălțimea ei nu poate fi ajustată, ceea ce scoate în evidență faptul că nu se adresează oricui. Chiar dacă suportă o persoană cu o greutate de până în 120 kg, parcă nu aș recomanda-o celor cu peste 100 kg în special dacă au de urcat pante de până în 18 grade, ci mai degrabă una cu motor de minim 500-800W. Puterea este foarte importantă atunci când vreți performanță indiferent de constituția pasagerului, de aceea trebuie să aveți un buget pe măsură.

E-TWOW S2 Booster ES

  • Motor de 500W
  • Viteză 25 km/h
  • Autonomie maximă 30 km

Din lista de trotinete electrice, am modelul de sus de la E-TWOW care este o trotinetă electrică cu autonomie mare. Unii ar zice că nu este chiar atât de generoasă, însă nu veți face mai mult e câțiva kilometri pe zi. Poate că ar trebuie să vă concentrați mai mult pe viteza de deplasare a acestui vehicul, adică să căutați mai degrabă o trotinetă electrică de viteză.

După cum se poate vedea sus, atinge maxim 25 km/h în anumite circumstanțe. Raportul preț/viteză este foarte bun la aceasta, însă nu aș exclude nici restul modelelor de la acest brand. Chiar nu aveți nevoie de mai mult într-un oraș aglomerat.

Este echipată cu un sistem de lumini foarte puternic, suspensie pe față, un cadru solid din aluminiu etc. Afișajul este generos și destul de vizibil, pe care puteți vedea starea bateriei și viteza cu care vă deplasați. Din imagine nu se vede, însă roțile sunt identice, adică au un diametru de 8 inci și nu diferite. Cât despre sistemul de frânare, aceasta este standard. Greutatea sa nu este chiar neglijabilă – 11,6 kg, dar e mult sub media pieței.

Pentru cei care vor cea mai puternică trotinetă electrică, le recomand să verifice toată oferta magazinului, adică puteți opta chiar și pentru variante cu o viteză maximă spre 25 km/h (40km/h), iar autonomia e tot cam pe acolo ca valoare. Modelele de top de la acest brand au două motoare pentru un plus de putere, astfel că pasagerul poate avea chiar și o greutate de până în 120 kg. Unele par să fie foarte mici din imagine, însă nu este chiar așa, deoarece unele pot avea o greutate de 30-40 kg, deci nu vorbim de modele care să le luați într-o mână. Acele pot urca pante de până la 30 de grade fără probleme și parcurge distanțe de până la 110 km, cum e la Zero 8x, care are acumulator de 26Ah. Deci încărcare va durată mai mult decât la altele, dar o puteți lăsa peste noapte dacă este complet descărcată. Dacă alegeți să vă plimbați seara târziu, nu este de ajuns să porniți luminile, ci ar trebui să purtați și vesta reflectorizantă pentru a fi mai vizibili în trafic.

Razor Power Core S85

  • Greutate 9,8 kg
  • Design pliabil
  • Super preț

Avem cea mai ieftină trotinetă electrică disponibilă, dar asta nu însemnă că nu o să mai apară între timp și altele sau la unele să scadă prețul. Poate că pentru persoane înalte nu aș recomanda-o deoarece nu este foarte mare, dar poate fi reglată după cum se vede în imaginea de prezentare.

Cu siguranță, aceasta nu este foarte populară, însă am ales-o din pricina prețului și specificațiilor. Cu alte cuvinte, are o greutate de numai 9,8 kg, adică ideală pentru persoane cu greutate de până în 54 kg. Din imaginea de prezentate se vede că ghidonul este ajustabil, astfel că băiatul sau fetița voastră se va bucura mulți ani de ea. Durata de încărcare a bateriei de 6 Ah este de circa 12 ore, însă având în vedere cât ține (8 km), aș zice că este o alegere bună. Nu aveți nevoie de un motor mare cu cine știe ce viteză maximă, ci mai degrabă unul de 90W. Poate fi cadoul ideal pentru copil și nu trebuie să fie o zi specială pentru a-i aminti că-l iubiți.

Trotinete electrice bune pot fi oferite și de branduri mai puțin populare, iar când vă gândiți la o astfel de achiziție, trebuie să vă gândiți și la cei mici, astfel că vă prezint modelul de mai sus care nu costă foarte mult având în vedere acumulatorul integrat.

O consider cea mai bună trotinetă electrică pentru copii deoarece cu ajutorul acelui motor, poate atinge o viteză de maxim 16 km/h, adică e sigură. De asemenea, poate urca pante mici și este de înțeles pentru că avem un model de buget, iar dacă vreți un plus de putere, atunci va trebuie să alegeți una cu motor pe măsură, cum sunt și cele de sus menționate. O trotinetă electrică ușoară poate fi cadoul perfect în special că se apropie ziua cea mare (zi de naștere sau 1 iunie), însă nu trebuie să așteptați să treacă toată primăvara și vara pentru a-i face o mică bucurie. Evident că nu trebuie să uitați de casca de protecție.

Kugoo G1

  • Autonomie foarte bună
  • Suspensii excelente
  • Anvelope de 10 inci

Când bugetul alocat este suficient de mare încât să că doriți cea mai scumpă trotinetă electrică, atunci am pentru voi un model mare și performant. Kugoo oferă și soluții diferite, adică trotinete electrice performante, care pot avea chiar și șa și suspensii bune pentru teren accidentat sau doar denivelat.

Unele pot avea chiar și prețuri de motociclete, însă nu aș merge până acolo, ci mai degrabă m-aș opri la cea de sus care are chiar și șa, adică poate oferi un călători mai relaxantă. Chiar dacă are o viteză maximă de 25 km/h, trebuie să știți că este limitată de lege, astfel că nu ar trebui să circulați cu mai mult când sunt mașini prin preajmă. Roțile sunt pneumatice pe 10 inci, deci suficient de bune pentru orice tip de drum, iar suspensiile sunt excelente, sunt prezente atât pe față, cât și pe spate. E perfectă pentru cei care sunt înalți și nu vor să aibă o poziție incomodă când pleacă într-o plimbare cu ea, adică puteți ajusta și înălțimea ghidonului.

Când ai roți atât de mari, clar că discutăm deja de trotinete electrice mari și puternice.

Pentru cei ce vor o trotinetă electrică raport calitate/preț bun cu cadru de aluminiu, roți de 10 inci și durată de funcționare mare, adică maxim 50 km, am pentru voi modelul de la același brand numit G2 Pro. De ce aceasta? Comparativ cu ce oferă concurența în același preț, aceasta are o baterie mare, un motor performant, dar și o viteză superioară. Evident că și alte aspecte nu trebuie neglijate, cum ar fi motorul de 800W. Sistemul de absorbție a șocurilor este diferit la aceasta, adică nu este rigid ca la modelele clasice.

Cu cât sunt acele roți mai mari, cu atât este mai bine pentru cei care parcurg drumuri mai rele, cu denivelări și gropi. Este dotată cu suspensie pe față însă este una cu cursă scurtă, deci nu trebuie să aveți pretenții mari de la ea. Puteți trece cu ea prin apă și praf deoarece bateria este protejată, însă vă stropiți destul de ușor pentru că aveți o poziție foarte joasă cu ea, de aceea ar trebui să evitați bălțile, însă să vă asigurați înainte să o evitați.

AOVO PRO

  • Acumulator Li-Ion
  • Urcă pante de 20 grade
  • Raport calitate/preț bun

AOVO este un brand destul de popular în România și nu numai, pentru că vine cu opțiuni bune, de aceea merită să verificați toată oferta lor. Și cea de sus este o trotinetă electrică rapidă, adică poate atinge o viteză maximă ușor peste limita legală pentru acest vehicul. Totuși, dacă vreți neapărat o trotinetă electrică viteză 40 km/h, atunci e necesar un motor de circa 500W, pentru că cea de sus are de 250W.

Aici aveți un vehicul compact pe două roți care nu necesită licență sau permis, îl puteți lua pe oriunde pentru că este portabil, pentru un adult. Cât despre producător, probabil că nu ați auzit multe despre AOVO, dar ce trebuie să știți despre el, este că sediul central este în Marea Britanie și produsele sale sunt comercializate în peste 30 de țări. Deci trebuie să ne așteptăm ca AOVO PRO să fie un produs de calitate, însă acest fapt reiese și din părerile clienților. Pe scurt, oferă o autonomie de 35 km, viteză maximă 30 km/h, se încarcă în 3 ore, urcă pante de 20 grade, are roți mari de 8,5 inci, deci oferă destul de mult pentru cât costă și aș zice că este peste concurență.

Pentru cei cu un buget mic, aveți modelul menționat mai sus de la AOVO care nu este singurul, în caz că v-ar mulțumi specificații inferioare. Calitatea este aceeași la toate, doar că nu vă puteți mulțumi cu oricare dintre ele, de aceea versiunea Pro va mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși conducători. Cu acesta puteți circula pe orice vreme, chiar și pe ploaie deoarece are protecție IP65, adică este puțin mai bună decât în cazul altor variante. Deci nu trebuie să vă faceți griji dacă ați uitat-o afară, însă când ieșiți în oraș, puteți să o pliați și să o luați cu voi când întrați undeva pentru că este ușor de furat. Există și un sistem antifurt bun pentru acestea.

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

  • Are doar 12 kg
  • Viteză de deplasare 20 km/h
  • Autonomie maximă 20 km

Chiar dacă nu se ridică la nivelul unui model cum este varianta Pro, o trotinetă electrică ultraușoară ca aceasta este alegerea ideală, însă ar merita variante cu baterii mari deoarece nu costă foarte mult. De exemplu, puteți parcurge distanțe de două ori mai mari pentru un preț doar cu 50% mai mare. Acesta este singurul compromis – autonomia, atunci când vreți să fie portabilă.

Nu spun că nu ar merita o variantă ca cea de sus în special că vorbim de o calitate foarte bună, plus că se poate personaliza cu niște stickere speciale care costă doar 40 lei. De menționat, nu suportă pasageri cu greutate peste 100 kg, adică cadrul nu este atât de solid, dar este realizat dintr-un aluminiu folosit și în aviație. Plierea durează numai 3 secunde în cazul în care vreți să o puneți undeva ca să nu încurce, sau pentru a o luat într-un mijloc de transport.

Xiaomi nu oferă vreo trotinetă electrică viteză 50 km/h, adică majoritatea respectă limita legală dar unele dintre le o pot depăși ușor cu vreo 5-10 km/h.

Informațiile despre starea ei sunt afișate pe un ecran LCD generos poziționat central unde și trebuie să fie. Toate funcțiile sale pot fi folosite cu ușurință deoarece butoanele sunt aproape de mânere și sunt plasate la o distanță rezonabilă. Doar după cum arată, se poate ajunge la concluzia că are o construcție robustă care poate suporta un adult cu o greutate mare. Roțile de 8,5 inci sunt perfecte pentru teren puțin accidentat sau off-road, când pe asfalt, aș opta pentru cele pline. Platforma are o suprafață cauciucată, astfel că nu aveți cum să alunecați pe ea nici măcar dacă se umezește.

Motus Scooty 10 Lite 2022

  • Doar 12,5 kg
  • Disponibilă în trei variante de culori
  • Autonomie decentă

V-ați săturat să tot apelați la taxi ca să ajungeți la locul de muncă? Căutați una dintre cele mai ușoare trotinete electrice de pe piață, pentru a o putea lua cu ușurință oriunde? Am menționat câteva modele portabile, aș zice eu, însă tot sunt destul de grele datorită motorului și acumulatorului. Cu alte cuvinte, dacă vreți să fie cât mai portabilă, atunci trebuie să sacrificați din putere și autonomie. Probabil că nu vreți să faceți un compromis chiar atât de mare și nici nu vreți o trotinetă pentru copii, ci una cu adevărat performantă.

Pe cea de sus, o consider o trotinetă foarte ușoară deoarece cântărește doar 12,5 kg, cam cât multe altele cu specificații similare.

Trebuie să recunoscut că nu este chiar ieftină, prețurile sunt aliniate mai la toți producătorii și diferențele sunt destul de mici între specificații, adică mai că nici nu le-ați lua în considerare. Totuși, dacă vreți calitate, atunci trebuie să alegeți produse de la branduri care sunt disponibile în numeroase țări și care oferă soluții de câțiva ani. Modelul prezentat seamănă destul de mult cu un Xiaomi, doar că are alte componente în același preț și aveți variante diferite, dacă vreți o anumită combinație de culori, adică să iasă mai bine în evidență. Unii producători vin cu stickere pentru personalizare, care mi se par o opțiune bună, deoarece nu implică costuri mari și pot fi îndepărtate dacă nu vă mai plac.

Ninebot KickScooter E2 powered by Segway

  • Parcurge distanțe mari
  • Baterie generoasă de tip Litiu-Ion
  • Ideală pentru oricine, dar în limita a 90 kg
Vezi preț special

Acesteia i-aș atribui calificativul trotinetă electrică cea mai bună, nu pentru că vorbim de un brad renumit, ci pentru că prezintă un nivel de calitate nemaiîntâlnit. Aceasta nu impresionează prin viteză, adică puteți circa legal cu ea și foarte mult, oferind o autonomie decentă pentru cât costă – maxim 25 km, deci o veți încărca destul de des.

Este una destul de scumpă deoarece folosește componente performante și construcția trebuie să fie foarte solidă, dar și suspensiile vor juca un rol foarte important la o anumită viteză, la fel și diametrul roților. În opinia mea, autonomia acumulatorului este cea mai importantă caracteristică deoarece vă ajută să parcurgeți distanțe mari cu cât mai puține încărcări, plus că dispare și starea de anxietate a bateriei descărcate. Avantajul principal al unui astfel de vehicul pe două roți, este acela că este portabil și îl puteți lua cu voi oriunde pentru că nu ocupă mult spațiul, iar plierea este posibilă la toate.

La prima vedere nu pare să fie mult diferită de altele, însă oferă caracteristici diferite De exemplu, are un ghidon destul de lat, astfel că virajele pot fi luate ușor și în siguranță, iar platforma este una generoasă. Multe dintre ele nu vin cu suspensii, pentru că sunt considerate vehicule de oraș adică o conduceți în principiu, de asfalt. E dotată cu tot ce aveți nevoie, cum ar fi semnalizare stânga-dreapta, anvelope mari, iar farul chiar este puternic.

ZERO 10x

  • Motoare de 1200W
  • Foarte rapidă
  • Sistem de frânare hidraulic pe spate

Sunteți în căutarea unei trotinete electrice rapide deoarece cea actuală este prea lentă? Sunt destul de multe modele care pot depăși viteza maximă legală de 25 km/h, deoarece sunt echipate cu motoare puternice, însă de multe ori sunt limitate, iar deblocarea se face de client. Cu alte cuvinte, magazinele sunt obligate să le limiteze, însă voi puteți să eliminați acea limită, dar pe propria răspundere. Trebuie să știți că la o anumită viteză, trotineta poate controlată mai greu, adică nu e ca și la biciclete unde aveți roți mari și un ghidon lat. Ideea e că o simplă denivelare sau piatră vă poate dezechilibra foarte ușor.

Dacă căutați o trotinetă electrică viteză 80 km/h aveți varianta 10x Limited sau chiar cea de sus, însă cea de sus este ceva mai potrivită pentru că este o trotineta electrică cu două motoare, astfel că nu va da de greu indiferent de situație sau greutatea pasagerului. Se vede din imaginea de prezentare că este o trotineta cu rucsac sau cu portbagaj, în care puteți pune telefon sau alte lucruri importante.

Trebuie să subliniez faptul că aceasta este și cea mai rapida trotinetă electrică menționată, dar sunt și altele, dar nu cred că aveți nevoie de o viteză mai mare.

Dacă bugetul vă permite să cumpărați o trotinetă electrică de teren accidentat ca cea de sus, atunci poate că nu ar trebuie să stați pe gânduri deoarece înlocuiește fără probleme scuterul clasic dar și bicicleta, deoarece ocupă puțin spațiu în locuință. Dacă locuiți la bloc, atunci știți că aveți loc doar pentru un astfel de vehicul electric, plus că toate vin cu sistem de pliere pentru a fi depozitate cu ușurință sau doar pentru transport. Ca și în alte cazuri, vă recomand să verificați toate oferă de modele Zero deoarece unele pot fi diferite, adică conform cerințelor voastre, dacă cea de sus este nepotrivită. Unele pot fi chiar și resigilate, dacă v-ar plăcea să economisiți puțin, adică returnate după cea au fost folosite și parcurși câțiva zeci de kilometri.

Câteva păreri de final

Dacă ar fi să aleg una, poate că nu ar trebui să punem un accent atât de mare pe greutate, adică să sacrificați din autonomie și putere, adică aș opta pentru cea mai bună trotinetă electrică pentru adulți. Cu alte cuvinte, să aibă o înălțime suficient de mare, cum sunt primele trei menționate, și o viteză e cel pul 30 km/h. Să nu uităm că aceasta va fi folosită zilnic și nu vreți să aveți tot timpul acea stare de anxietate a bateriei descărcate. Trebuie să știți că nu veți obține niciodată acea autonomie menționată de producător, deoarece intervin o mulțime de factori, cum ar fi: greutatea pasagerului, panta, temperatura, vânt, calitate drumului, viteza de deplasare etc. Dacă vreți să faceți livrări cu ea, cu atât mai mult acea baterie trebuie să fie cât mai mare.

Care sunt trotinete electrice sunt ușoare?

Dacă vă întrebați, cât ar trebui să fie de grea ca să o puteți duce cu ușurință într-o mână? Aș zice că în jur de 10-12 kg, cam cât au și modelele recomandate de mine în partea de jos. Cea mai ușoară trotinetă electrică este cea de la Xiaomi, modelul Electric Scooter Essential, adică modelul de bază care este și foarte popular, însă nu oferă specificații la fel de bune ca și Scooter Pro 2, adică autonomia este pe jumătate, iar viteza maximă a scăzut și ea. Dacă vă doriți o trotinetă electrică care să fie rapidă pentru distanțe lungi, atunci știți pentru care să alegeți, doar că acestea sunt doar câteva din toată oferta disponibilă.

Care sunt cele mai rapide trotinete electrice?

Aș putea listă cu numeroase trotinete electrice rapide, însă trebuie să rețineți că pe drumurile publice circulate, trebuie să respectați limita de viteză impusă trotinetelor. Cu siguranță veți găsi modele și mai rapide decât cele menționate sus, însă am zis să vă recomand modele rezonabile ca preț. Brandul nu joacă un rol atât de important, însă unele au o experiență mai îndelungată în domeniul vehiculelor pe două orți, astfel că vedem un nivel de calitatea diferit la unele.

Trebuie să rețineți că o trotinetă ușoară nu poate fi foarte performantă deoarece are un motor mic și o construcție mai simplă, deci vorbim de o categorie mult diferită. Vă pot face și niște recomandări care trebuie luate în considerare când cumpărați o trotinetă pe 2 roți.

La ce să te uiți când cumperi o trotinetă electrică

Autonomie. Poate că nu aveți posibilitatea să o încărcați de fiecare dată, iar pentru că naveta la lucru poate fi destul de lungă, aș zice că autonomia ei ar trebui să fie de minim 20 km, adică să nu trebuiască să o băgați la încărcat zilnic sau la 2-3 zile. Trebuie să știți că durata de viața a bateriei este influențată de greutatea pasagerului, temperatura de afară, panta drumului și de viteza de deplasare.

Putere. Pentru cei cu o greutate corporală mare (în jur de 100 kg) sau poate că vreți să urcați pante de până în 20 de grade, le recomand un model cu motor de la 300W în sus. Totuși, acesta va influența și greutatea trotinetei.

Roți. Cu cele de dimensiuni mari puteți trece cu ușurință peste denivelări sau gropi, însă dacă veți circula doar pe drumuri bune de asfalt, atunci trebuie să vă asigurați că are roți pline.

Suspensii. Dacă obișnuiți să treceți peste borduri sau de pe trotuar pe astfel, suspensiile vor ajuta mult.

Brand. Calitatea este dată de brand, adică câtă experiență are în domeniu. Unele dintre branduri abia ce au intrat pe piața vehiculelor pe două roți.

Cele mai bune mărci de trotinete electrice

În opinia mea, primul loc îl ocupă Xiaomi, urmat de Kugoo, Aovo și multe alte branduri de care nu cred că ați auzit. Multe dintre ele au intrat pe piață în ultimii ani, deci nu sunt atât de experimentați, dar oferă produse bune de buget. Totuși, dacă vreți calitate, atunci trebuie să fiți dispuși să cheltuiți mai mult.

Întrebări frecvente

Ce viteză prinde o trotinetă electrică performantă?

Maxim 25 km/h. Conform noilor reguli, pe drumurile publice nu poate depăși viteza maximă de 25 km/h, iar conducătorul trebuie să aibă minim 14 ani. Cu siguranță. multe dintre ele vor depăși cu câțiva km/h dacă șoseaua este una bună sau coborâți o pantă. Sunt și modele care pot atinge până 50km/h, dar acelea nu sunt destinate pentru a fi folosite pe drumuri publice sau des circulate, pentru că vă puneți viața în pericol.

Cât costă trotineta electrică?

Modelele pentru adolescenți au prețuri de pornire de circa 400 de lei, iar restul au prețuri de pornire undeva la pe la 1000 lei. Veți vedea că cele cu performanțe bune și cu nivel de calitate acceptabil sunt în bugetul 1500-2000 lei.

Însă, prețurile pentru un model bun, pornesc pe la 1500 de lei, tot ce este sub acest buget se adresează mai mult adolescenților. Cu alte cuvinte, trebuie să aibă un acumulator mare și un motor suficient de performant.

Ce trotinetă electrică să cumpăr?

Sunt câteva branduri care le recomand, deoarece oferă specificații bune, adică autonomie mare, roți generoase, motor puternic și altele. Chiar dacă prețurile sunt cam piperate, modelele Xiaomi nu au dezamăgit și aveți numeroase opțiuni, în funcție de bugetul alocat. Adică vorbim de un producător care este prezent pe piață de ceva timp, adică modele sale au numeroase recenzii, astfel ca voi să vă puteți face o părerea despre ele. În principiu, alegeți pe cele cu acumulator mare, adică care oferă o durată de viață mare pentru baterie.

Ce autonomie trebuie să aibă o trotinetă electrică bună?

Păi, se alege în funcție de distanța pe care o parcurgeți zilnic. Dacă vorbim de distanța zilnică dus-întors de 3-4 km, aveți nevoie de una cu o autonomie de 20 -30 km, însă depinde și de felul cum o veți încărca. O veți încărca peste noapte sau la locul de muncă? Pentru că, în general, încărcarea durează cam 4-6 ore la modelele accesibile. Viteza de deplasare nu este atât de importantă pentru că din punct de vedere legal, nu are voie să depășească 25 km/h. Aceea viteză este potrivită pentru pista de biciclete și puteți frâna în siguranță.

Care este viteza maximă a unei trotinete electrice?

Pentru cei ce se întreabă, cât prinde o trotinetă electrică? Trebuie să știe că magazinele sunt obligate conform noilor reglementări să limiteze viteza, însă voi puteți să o schimbați dacă doriți. Totuși, doar unele modele pot să depășească viteza de 25-30 km/h, iar când alegeți să circulați cu o viteză peste limită, atunci trebuie să o faceți pe un drum mai liber, astfel încât să nu vă puneți viața în pericol.

Cât durează să încarci o trotinetă?

Depinde de mărimea acumulatorului, însă la cele mai multe durează cam 4-6 ore cât un monociclu electric, iar recomandarea mea este să nu o lăsați să se descarce complet, iar când o încărcați la 100%, e bine să circulați imediat cu ea. În caz că nu o folosiți în ziua respectivă, mai bine o încărcați la 80-90%.

Ce greutate ar trebui să aibă o trotinetă ușoară?

Dacă vorbim de una electrică, atunci aceasta ar trebuie să fie cam de 10-13 kg, însă nu ar trebuie să fie principalul criteriu în alegerea unei trotinete, deoarece nu cred că o veți ridica foarte des, poate doar când urcați scările cu ea. Un model pentru adolescenți ar trebui să aibă o greutate sub 10 kg, dar și ghidonul ar trebui să fie reglabil. Nu trebuie neglijat nici sistemul de pliere, adică să fie rapid și bine realizat. Nu ar trebuie neglijate nici trotinetele freestyle, dacă vreți ceva diferit pentru băiat.

De la ce vârstă poți conduce o trotinetă electrică?

14 ani, dacă vorbim de drumuri publice, iar casca de protecție obligatorie trebuie purtată până la 16 ani.

Cât costă să încarci o trotinetă electrică?

Costul de încărcare a oricărui dispozitiv cu acumulator este influențat de mărimea acumulatorului, astfel că nu aș putea da o cifră exactă. Însă dacă cunoașteți capacitatea bateriei în kW, puteți calcul și voi cam cât v-ar costa să o încărcați complet. De exemplu, o trotinetă cu acumulator de 7.6 Ah, adică 281 Wh, poate parcurge o distanță maximă de 20 km și te costă circa 0,25 lei să o încarci (1 leu la 100 km), deci e mult mai ieftin decât cu taxi și cu mașina.

Cât ține bateria la o trotinetă electrică?

Dacă vă referiți la autonomie, bateria nu o să țină când menționează producătorul deoarece nu sunt condiții perfecte de rulare, astfel că o să obține o autonomie cam cu 10-20% mai mică decât cea specificată, dar poate să scadă dacă sunt și temperaturi foarte scăzute ori foarte ridicate.

În ceea ce privește durata de viață, aceasta scade cu circa 30% după câteva sute de cicluri de încărcare, unii producători spun că după 500 de cicluri, adică merită să investiți într-un model cu baterie mare dacă vreți să vă folosiți mulți ani de ea.

Lasă un comentariu