Cea Mai Bună Mașină de Tocat Carne Electrică 2024

Dacă doriți cea mai bună mașină de tocat carne electrică atunci ați ajuns unde trebuie deoarece în acest articol vom discuta despre modele populare disponibile pe piață. Vom arunca o privire la caracteristicile lor și la ceea ce le face să fie cele mai bune.

Care este cea mai bună mașină de tocat carne electrică?

Indiferent dacă sunteți un bucătar profesionist sau o persoană pasionată de gătit, o mașină de tocat bună este un mic electrocasnic esențial în bucătărie. Vă poate ajuta să economisiți timp și să reduceți munca fizică, iar rezultatele vor fi întotdeauna pe măsura așteptărilor, adică de cea mai înaltă calitate.

Bosch MFW67440, cea mai bună mașină de tocat electrică

 • 2000W
 • Capacitate 3,5 kg/minut
 • Lame inox
Vezi preț special

Un aparat de calitate de la Bosch e acest model MFW67440, fiind cea mai bună mașină de tocat carne electrică. Nu doar că are cuțit din inox, dar poate fi utilizat pentru tocarea mai multor tipuri de alimente. Evident că puteți folosi această mașină de tocat semiprofesională și pentru prepararea cârnaților.

Fiabilitatea foarte bună a produsului este dată de materialele de calitate din care este confecționat precum și din faptul că vine de la un producător german. Aceștia sunt foarte buni la realizarea de electrocasnice și diverse motoare.

Pro: Vine cu o putere mare și un număr mare de accesorii. Această putere e de 2000 W oferă posibilitatea de a mărunți 3,5 kilograme pe minut.
Lamele sunt unele de calitate, adică realizate din inox. În felul acesta avem garanția că aparatul poate face față chiar și cărnii care e mai tare (de la animale mai bătrâne).

Contra: Nu vine cu accesoriu pentru suc de roșii. Dar, unii care au cumpărat acest produs au menționat că accesoriul poate fi cumpărat separat. Însă dacă aveți neapărată nevoie de acest accesoriu atunci aș recomanda să vă cumpărați direct un model care vine cu un astfel de accesoriu.

Heinner MG1500TA

 • Cuțit inox
 • Preț bun
 • Multiple culori
 • 1,2 kg/minut
Vezi preț special

Dacă vă doriți un ajutor în bucătărie pe care puteți să vă bazați atunci această mașină de tocat carne ieftină și bună de la Heinner ar fi recomandarea mea.
Vine cu un motor de 1500W care oferă posibilitatea măcinării a 1,2 kg carne pe minut.

Este un aparat realizat din materiale de calitate de exemplu exteriorul este din plastic iar lamele sunt realizate din inox. Un alt lucru care ar trebui precizate este că datorită faptului că vine de la Heinner are o garanție standard de trei ani.
Va putea fi utilizat la măcinat carne, făcut cârnați și suc de tomate.

Pro: Vine cu o putere medie de 1500 W așa încât să facă față la mărunțire de 1,2 kg pe minut. (Observați că are performanțe inferioare modelului de la Bosch întrucât capacitatea de mărunțire e pe jumătate.)
Dar, în schimb plusează pe partea de accesorii întrucât vine și cu accesoriu pentru tomate. (Cel de la Bosch nu are așa ceva în pachet.)
Un alt avantaj, dar nu major, e că vine disponibil în 4 culori. În felul acesta dacă aveți o culoare preferată, s-ar putea să vă cumpărați aparatul în aceasta.
Ceva ce o să vă încânte e că are garanție de 3 ani, acesta fiind un avantaj major.

Contra: Puterea nu e cea mai mare, fiind un medie. Producătorul își comercializează produsele doar la nivel de Balcani întrucât e unul românesc.

Alpin Profi MK-12, mașină de tocat carne profesională

 • Complet din inox
 • 850W
 • 2,5 kg/min
Vezi preț special

Pentru persoanele interesate de o mașină de măcinat profesională recomand modelul MK-12. Acesta e disponibil sub mai multe denumiri, iar o parte dintre ele sunt Micul Fermier MK-12 GF-0407 sau Alpin Profi MK-12.

Chiar dacă are o putere de 850W, capacitatea de mărunțire este mult mai mare comparativă cu a celorlalte modele, Este vorba despre o capacitate de tocare de 2,5 kg pe minut. Aceasta e adresată segmentului profesional este realizată din materiale de cea mai bună calitate adică inox. Din inox este realizată carcasa cât și lamele. Producătorul menționează că înainte de prima utilizare se ascute cuțitul și sita. Această ascuțire se poate realiza pe o suprafață plană.

Pro: Are o capacitate mare de tocare de 150 kg pe oră (asta vine vreo 2,5 kg pe minut). Lucrul acesta este posibil deoarece are un motor puternic de 850W și datorită faptului că e o mașină profi.
Construcția e una foarte robustă deoarece discutăm despre materiale precum inoxul care a fost utilizat la carcasă și lame. În felul acesta avem garanția că aparatul nu se rupe atunci când e solicitat intens. Din motivul acesta, puteți folosi modelul pentru acasă, dar și în scopuri comerciale.

Contra: Din păcate îl puteți folos doar la tocat carne și realizat cârnați. Nu poate fi utilizat la alte operațiuni deoarece are accesorii doar pentru ce am menționat anterior.
Un alt lucru care nu trebuie neglijat e că are o greutate mare de circa 22 kg.

Bosch MFW3X15W

 • Putere 2000W
 • Capacitate 2,5 kg/minut
 • Trei site
Vezi preț special

Mașina de tocat carne cu accesoriu roșii a celor de la Bosch, poate fi utilizată deci pentru tocatul cărnii dar și realizatorul de suc de roșii și cârnați.
Angrenajele sunt realizate din materiale de calitate. De asemenea cuțitul este din inox, același lucru putând fi spus și despre cele trei site.

Are și funcție reverse (inversare) în cazul în care mașina a prins bucăți de carne mai tari. Pe partea de aspect se prezintă bine deoarece este disponibil în variantă pe alb sau alb/negru. De asemenea, costul aparatului e unul destul de mic pentru un produs german, motiv pentru care e una dintre cele mai ieftine mașini de acest fel.

Pro: Venind cu un cost mic o face foarte atractivă dpdv al prețului. Alt lucru care nu ar trebui trecut cu vederea e faptul că are 3 accesorii în pachet (împingere, cârnați și suc tomate/fructe). Iar, pentru tocarea cărnii are 3 site în pachet. Are o putere peste medie (aș zice eu) de 2000 W, capacitatea de mărunțire pe minut e destul de generoasă. Discutăm despre 2,5 kg per minut.

Contra: Unii ar considera că este prea scumpă.

Heinner MG-2100BKWH

 • Putere 2100W
 • Cuțit inox
 • Accesoriu pentru roșii, cârnați și kibbe
Vezi preț special

MG-2100BKWH e un alt produs de calitate marca Heinner. E realizat din materiale calitative, adică are cuțit din inox.
Motorul de 2100W oferă o capacitate de 1,8 kg/minut. Dar, trebuie să țineți cont de faptul că aceste valori sunt maxime.

Cred că această mașină de tocat electrică o să fie apreciată de cei interesați de o soluție 2 în 1 sau 3 în 1. Adică de un aparat multifuncțional. Cu acest mic electrocasnic o să puteți măcina diferite tipuri de carne, dar și roșii.

Pro: Are lamele realizate din material tip inox așa încât să fie durabile și să nu se oxideze ușor. Puterea chiar dacă e una mare (1200 W), acesta oferă o capacitate medie de tocare de 1,8 kg pe minut.
Cei care fac suc de tomate acasă vor aprecia faptul că vine cu accesoriu pentru așa ceva.
În cazul în care prinde un zgârci sau carne mai tare, o să vă ajute funcția reverse. Aceasta este accesibilă de la butonul dedicat.

Contra: Construcția chiar dacă e solidă, aparatul e unul din plastic.

Tefal HV10 NE858D38, mașină de tocat carne profesională

 • Din inox
 • Putere 2200W
 • 5,5 kg/minut
Vezi preț special

O altă mașină de tocat carne cu motor electric care ar putea fi utilizată în mediul profesional e acest model de la Tefal. (Producătorul menționează că e pentru uz casnic.)
Este un aparat realizat din inox și este foarte versatil. Versatilitatea este dată de cele trei grile de inox care ajută la felierea legumelor și realizarea de cârnați. Evident că funcția de bază a acestora rămâne tocarea cărnii.

Pro: Putere superioară de 2.200 W care oferă posibilitatea tocării a 5,5 kg carne pe minut. E realizată din materiale de calitate, adică din oțel sunt cuțitele și carcasa. Pentru ca motorul să fie unul cât mai durabil discutăm despre unul protejat cu conexiune metalică între el și melc.

Contra: Are un cost mare, lucru datorat capacității mare de tocare și materialelor premium din care e făcut. Un alt lucru negativ e că nu are accesoriu pentru suc de roșii.

Un astfel de aparat (tip 8 în 1) se adresează celora care vor ceva durabil și să nu le fie frică să o folosească că s-ar strica.

Bosch MFW2515W

 • Putere 1500W
 • Capacitate de 1,7 kg/minut
 • Și pentru stors roșii
Vezi preț special

Această ustensilă electrică de bucătărie poate fi utilizată și pentru roșii deoarece vine cu un accesoriu pentru suc de tomate. Dar, funcția principală este tocatul de carne.

E un mic electrocasnic realizat din inox, iar din același material fiind realizat și lamele. Fiind realizat din aceste materialele anterior menționate înseamnă că este un aparat durabil, ușor de întreținut și igienic.
Chiar dacă are 1500 W, consumul de curent e de doar 350 W. De aceea la electrocasnice e important să știți că puterea nu e același lucru cu consumul.

Pro: Puterea sa e una medie de 1500 W așa încât să poată toca 1,7 kg pe minut. E vorba despre o putere bună. Vine cu multe accesorii, pe lângă cele standard având pentru sucul din tomate și accesoriu storcător pentru fructe și legume.

Contra: Costul de achiziție e unul ușor crescut în comparație cu alte produse și în comparație cu cele de la branduri mai puțin cunoscute.

Tefal HV1 NE109838

 • Lame inox
 • Putere 1400W
 • Capacitate mărunțire 1,7 kg/minut
Vezi preț special

Francezii de la Tefal se pricep la electrocasnice mici. Modelul de față este unul 7 în 1, care poate fi realizat la diverse sarcini. Poate fi considerat ca fiind o mașină de tocat roșii profesională deoarece furnizează o putere suficientă.
Printre cerere șapte funcții se numără 3 tipuri de feliere și radere, 2 funcții de tocare, realizarea de cârnați și sucuri diverse (inclusiv sos de roșii).

Pro: Puterea de 1400 W oferă o capacitate de mărunțire de 1,7 kilograme la minut. E vorba despre o capacitate medie, dar suficientă. Un alt avantaj ar fi numărul mare de accesorii care ajută la realizarea diverselor preparate din carne, dar și din fructe sau legume.

Contra: Are doar două site, iar capacitatea aparatului de a mărunți e una medie.

Ghid cumpărare

Atunci când căutați o mașină de măcinat carne și roșii, există câteva caracteristici pe care trebuie să le luați în considerare:

Capacitatea de măcinare: Un astfel de electrocasnic e mai bun dacă vine cu o capacitate mare de măcinare pe minut. Dacă cele pentru acasă au în jur de 1,5 kg pe minut, la cele profesionale întâlnim 2,5 la 5,5.

Puterea: Mașina pentru tocatul cărnii sau legumelor trebuie să aibă suficientă putere pentru a putea face față la cantități ușor peste medie de carne necesară într-un mediu casnic ori profesional. O variantă cu o putere de cel puțin 1000 W ar fi minimul recomandat. În acest articol sunt și modele profesionale care pot face față chiar și la o putere de 850W

Dimensiunea: În funcție de cât de multă carne o să măcinați, puteți alege o variantă de dimensiuni mai mari sau mai mici.

Materialele din care e confecționată: Recomand să vă uitați la materialele din care este realizată mașina atât la exterior (carcasa) cât și angrenaje. În majoritatea cazurilor nu sunt menționate lucruri precum din ce materiale este făcută mașina. La cele de foarte bună calitate e specificat că din ce e făcut cuțitul și carcasa. De obicei, la cele de undeva la 900 lei discutăm despre carcasă din inox și cuțite tot din acest material. Iar, la cele mai ieftine carcasa e din plastic și doar cuțitele sunt din inox.

Accesorii: Dacă pe lângă măcinarea cărnii vă interesează să faceți și altceva cu aparatul atunci ar fi bine să vă uitați cu ce accesorii vine. La unele pot fi cumpărate și după aceea, dar vor costa mult mai mult.
(Dacă aveți un robot de bucătărie, s-ar putea să aibă accesoriu pentru tocat carnea.)

Cum se utilizează

 1. Pregătiți carnea asigurându-vă că aceasta este curățată și fără oase. Puteți ajuta mașina prin tăierea cărnii sub formă de bucăți sau ceva similar.
 2. Alegeți sitele potrivite pentru tăiere. Sitele mai mici sunt ideale pentru a tăia carne fin, în timp ce sitele mai mari sunt mai potrivite pentru tăierea cărnii în bucăți mai mari.
 3. Introduceți bucățile de carne folosind tăvița.
 4. Porniți aparatul.
 5. Împingeți carnea în aparat cu o forță ușoară, dar constantă. Folosiți elementul din pachet pentru împingerea cărnii (acest element mai portă numele de împingător de alimente sau bară de presiune din plastic). Nu folosiți degetele sau cuțite. Riscați să rămâneți fără degete sau stricați angrenajele aparatului.
 6. Opriți-l când ați terminat tăierea.
 7. Curățați electrocasnicul cu atenție și păstrați-o într-un loc sigur.

Concluzie

O mașină tocat carne electrică poate fi o achiziție excelentă pentru oricine petrece mult timp în bucătărie și dorește să-și eficientizeze procesul de tăiere a cărnii. Dar, fiind foarte multe opțiuni pe piață e bine să țineți cont de ce aveți nevoie înainte de cumpăra un așa acaparat. Chiar aveți nevoie de „enșpte” accesorii (care vor ridica prețul săi)?

Asigurați-vă că alegeți o un produs de calitate, cu accesorii potrivite și care vine de la un producător cunoscut.

Întrebări frecvente

De ce să cumperi o mașină de tocat carne și roșii?

Sunt mai multe motive pentru care te-ai îndrepta înspre un astfel de electrocasnic, iar principalele ar fi că nu costă mult, te ajută să termini mâncarea mai repede, că măcinarea e realizată mai bine și că nu trebuie să depui efort fizic.

O să economisiți timp și efort deoarece un astfel de aparat toată mai rapid și ușor carnea decât ați face-o dumneavoastră.

Astfel de electrocasnice sunt foarte flexibile deoarece pot fi utilizate la mai multe tipuri de carne și nu numai. De exemplu, ai putea folosi aparatul la carne de vită, porc sau pui. Iar dacă dorești, poți să folosești și la tocarea legumelor, printre care se număr și roșiile.

Ar mai trebui să precizez faptul că o mașină de acest fel oferă un rezultat uniform. Ce vreau să spun este că toate bucățile de carne vor fi tocate la fel. Din această cauză întotdeauna obținem același rezultat.

În plus, utilizarea unei mașini de tocat carne poate avea și alte avantaje, precum economisirea timpului și energiei, precum și menținerea prospețimii și texturii cărnii. Înainte de a începe să o utilizați, asigurați-vă că pregătiți carnea corespunzător și utilizați sitele potrivite pentru a obține dimensiunea și forma dorită.

Dacă vă interesează dezavantajele atunci trebuie să spun că acestea ar fi costul de achiziție și curățarea uneori dificilă.
În comparație cu un aparat de tocat manual, unul electric costă de câteva ori mai mult.
Unele modele sunt mai greu de curățat dar dacă vă faceți exercițiu, atunci cu timpul va fi mai ușor.

Cât costă o mașină de tocat carne cu accesorii?

Prețul unei mașini de tocat carne electrice pleacă de la circa 300 lei și poate ajunge până pe la 800 lei. Depinde de materialele din care e realizată și de capabilitățile sale. Modele cu mai multe funcții pot să coste mai mult decât cele cu mai puține.

Lasă un comentariu