Cel mai bun robot de bucătărie pentru frământat aluatul

Am evaluat peste 10 roboți de bucătărie în funcție de capacitate, putere, dotări și raport preț-dotări. În acest articol vom împărtăși ce am descoperit pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun robot de bucătărie pentru frământat aluat și nu numai.

E timpul să folosim tehnologia în avantajul nostru și de aceea își recomand câțiva roboți de ieftini de pe piață. Pentru că de ce să îți pierzi timpul și să îți obosești mâinile când poți să ai aluat frământat la robot în timp record, dar și mult mai bine.

Sunt unii care nu îl numesc mixer robot de bucătărie cu malaxor și nu i-aș putea contrazice, deoarece funcționalitatea sa este dată de conținutul pachetului, adică de accesorii. Multe dintre acestea poate fi utilizate și la frământare dacă are această funcție și accesoriile aferente.

Multă lume este interesată să-și cumpere un aparat de făcut aluat pentru prepararea produselor acasă. Asta datorită faptului că produsele de patiserie sunt tot mai scumpe și de calitate îndoielnică.

De aceea, în rândurile care urmează am să vă prezint câte un robot de amestecat aluat de la diferite mărci, ținând cont de cerințele clienților. Vă dați seama că frământarea este un proces care folosește multă energie fizică și nu are rost să vă epuizați când un robot nu e deloc scump.

Care este cel mai bun robot de bucătărie mic?

Eu sunt de părere că roboții de bucătărie pentru aluaturi Bosch sunt ideali pentru cei cu buget nu foarte mare, iar cei Kenwood și KitchenAid sunt cei mai buni roboți de bucătărie profesionali. Iar, dacă vreți mai multe opțiuni atunci le găsiți în rândurile care urmează. La fiecare model am menționat capacitatea maximă de conținut fie în grame, fie în litri, în funcție de ce urmează să faceți cu el. Dar, recomand să vă uitați și pe manualul utilizare pentru a vedea cantitățile specifice deoarece acestea diferă de la un produs la altul.

Dacă vreți să începeți o mică afacere și vreți să vă apucați serios de treabă, atunci aveți nevoie de o soluție profesională, de exemplu, de cel mai bun aparat de frământat aluat 10 kg iar modelul Ideal Inox este o opțiune.

Bosch MUMS2VM00

 • bol 3,8 litri
 • Mixare planetară
 • 900 W

Avem cel mai recomandat robot de bucătărie Bosch pentru frământat aluat care oferă cam exact ce aveți nevoie pentru a începe să faceți niște deserturi delicioase. Pe piață o să găsiți multiple aparate de făcut coca, însă aceasta are cel mai bun raport preț/dotări, de aceea îl vedem în topul vânzărilor.

Face parte din seria nouă, cu un motor nu foarte mare – 900W, dar și variantele de două ori mai scumpe sunt cam la fel de puternice – 1000W. Rezultatele rapide sunt date de mișcarea planetară, care nu o puteți obține folosind mâinile.

Este ideal pentru prăjituri întrucât bolul de 3,8 litri permite prepararea unui amestec de maxim 2,4 kg pentru prăjituri. Dacă vă interesează cantitatea maximă de aluat atunci trebuie știut că puteți pune maxim 1,7 kg făină plus ingredientele necesare aluatului dospit.

Dacă tot ați căutat un mixer pentru frământat cozonac sau doar pâine, dar nu ați găsit unul care să fie ieftin și bun, aveți recomandarea mea de sus care chiar merită sau chiar varianta puțin mai puternică, dar are costă dublu pentru că oferă niște funcții în plus (feliere și râșnire/mărunțire).

Se potrivește în orice bucătărie datorită designului modern negru cu argintiu și trebuie să știți că este foarte compact.

Biovita MB-1300PRO

 • 1400 W
 • bol 5,5 litri din inox
 • aprox. 1,2 kg aluat

Acest aparat de frământat coca marca Biovita e unul cu un motor de 1400 W și conform manualului de utilizare poate fi utilizat pentru amestecuri de undeva la maxim 1,2kg. Un reprezentant al Biovita menționează că se poate folosi maxim 1kg făină.

Este realizat din materiale de calitate. De exemplu, bolul și țelul sunt din inox. Numărul de viteze este unul caracteristic acestor roboți de bucătărie cu frământare aluat, fiind vorba despre 6. Înainte de a utiliza acest aparat ar fi bine să vă uitați la manual deoarece în acesta e specificat gramajul rețetelor și modul de operare al produsului.

Cei de la Biovita au robot frământat aluat profesional precum Biovita MB-1800-MAX PRO, care are o putere mult superioară – 1800W. Spre deosebire de alți roboți de framântat pâine, acesta e unul care vine cu 11 viteze. Acest lucru cred că era de înțeles din moment ce puterea e de 1800W. Nu doar bolul e unul din inox, ci și accesoriile. Toate accesoriile sunt din inox, mai puțin paleta care are lamele din silicon. Poate fi utilizat pentru prepararea aluatului din maxim 1,5 kg, iar dacă vreți ceva pentru 2kg atunci trebuie să vă uitați la modelul Biovita MB-1800-10L care are bol de 10 litri.

Per total, această marcă chiar impresionează pe acest segment de piață și chiar dacă nu ați auzit multe despre el, este o marcă românească renumită.

Bosch MUM5xW40

 • 2,7kg amestec prăjituri
 • 1,9 kg aluat
 • cântar integrat
 • 1000 W

Poate fi utilizat la prepararea diverselor produse de patiserie. În cazul în care vreți să-l folosiți mai mult ca robot frământat aluat cozonac trebuie știut că puteți pune maxim 1kg făină așa încât compoziția să nu depășească 1,9 kg. Trebuie să țineți cont de aceste valori date de producători și diferă în funcție de preparat. Acest lucru e menționat în manual la pagina 27.

Datorită funcției frământare, acest model de mașină pentru frământat cozonac poate fi utilizat la astfel de operațiuni. Dar, datorită numărului mare de accesorii, acesta poate fi folosit și la alte lucruri. Accesoriile sale pot fi spălate ușor în mașina de spălat vase. Acest lucru e unul destul de facil deoarece curățarea pieselor sale durează destul de mult timp, în mod normal.

Vine ca un ajutor pentru cei interesați de ceva de calitate dar nu este singurul model care l-aș menționa, adică aș aminti și Bosch MUMS2AW00 care costă de 4 ori mai puțin deoarece nu oferă atât de multe funcții și accesorii, bolul este din plastic, treptele sunt doar 4 și puterea motorului este de maxim 700W. Chiar și așa, acesta poate fi utilizat și ca un aparat de frământat pâine. Însă, trebuie să luați ceea ce menționează producătorul ca niște valori maxime. Din această cauză ar fi bine să nu puneți chiar 1,7kg aluat, ci undeva la 1kg. Unii producători au tendința de a exagera capabilitățile aparatelor sale în dorința de a le vinde. Dar, pe cealaltă parte, și unii dintre cumpărători nu respectă gramajul și suprasolicită aparatul.

KitchenAid 5K45SSEOB

 • Max 2,9 kg
 • 275 W
 • 3 accesorii

V-ați săturat de vechiul robot bucătărie cu frământare și vă doriți unul mai de calitate, adică cu mai puțin plastic? Vă prezint cel mai bun robot de bucătărie KitchenAid care e suficient de performant și aspectuos. performant, ci și arată bine. Veți vedea că este mult mai greu decât altele, adică cântărește în jur de 10 kg, în loc de 5 kg cât au majoritatea.

O să apreciați foarte mult că are și sistem Direct Drive, adică este cu 16% mai eficient decât un alt model, iar performanțele sale cresc cu tot atâta.

Cum obțineți pâine frământată la un robot de bucătărie ieftin și bun? Nimic mai simplu, trebuie utilizat cârligul și de preferat bolul de 7 litri. Capacitatea maximă care poate fi malaxată e de 3,1 kg, iar în această compoziție făina are maxim 1,6kg. Lucrurile acestea pe care le scriu sunt menționate în manualul de utilizare la pagina 11 în limba engleză. Acolo este menționată viteza (speed 1) și durata de funcționare (60 secunde 3-4). Evident că aparatul trebuie lăsat să se odihnească conform mențiunilor din manual.

Cred că observați că e oarecum o tendință a aparatului să fie pentru uz în patiserie sau ceva similar. Un alt capitol la care stă bine este la construcție, adică nu vibrează ca altele, poate și pentru că este greu.

Cui se adresează: În opinia mea, celor care au nevoie de un malaxor aluat de 3kg (cel mult), iar și bucătarii cu experiență pot lucra cu KitchenAid 5KSM7990XEER în patiserii mai mici sau chiar acasă.

Karaca Mastermaid Chef

 • 1500 W
 • bol 5 litri

Puteți folosi aparatul Karaca pe post de mașină de frământat pâine, deoarece are un motor suficient de puternic și cârlig pentru aluat. Dacă nu știți prea multe despre Karaca atunci trebuie să scriu că e un producător turc și își vinde produsele la nivel european. E un brand cu o lungă experiență în domeniu cărui produse sunt fiabile și accesibile din punct de vedere al prețului.

Datorită capacității bolului și a puterii ok a motorului, puteți frământa și amesteca o mulțime ce compoziții pentru diferite preparate. Compoziția va fi una omogenă și nu trebuie să interveniți, ci doar să supravegheați tot procesul timp de câteva minute după ce ați introdus toate ingredientele.

Se vede doar din prezentare că are un bol din oțel inoxidabil și nu din plastic, cu o suprafață antiaderentă motiv pentru coca nu se va lipi cum se întâmplă la altele.

Ideea e că nu aveți nevoie să vă aglomerați cu foarte multe aparate în bucătărie, ci doar să alegeți cel mai bun și ieftin robot de bucătărie.

Unde excelează: La partea de frământare, dar cu utilizarea accesoriului potrivit, dar mai sunt și alte două accesorii care sunt oarecum standard.

Pentru cine e: Nu văd nicio problemă în a fi utilizat pentru acasă, dar consider că va fi apreciat în scopuri comerciale (adică la o patiserie ori cofetărie).

Biovita MB-1500-10L

 • 1500 W
 • bol 10 litri
 • 3 kg aluat

Biovita are acest robot de frământat cozonac care poate fi utilizat pentru a frământa orice aluat făcut din maxim 2kg făină. Acest lucru se datorează bolului de 10 litri și faptului că are un motor de 1500W.

E realizat din materiale de calitate. Spre exemplu, tot ce intră în contact cu alimentele e realizat din inox sau teflonat. Piesa de rezistență – bolul – e realizat tot din inox. După cum ați putut observa, am mai prezentat un malaxor frământat cozonac, numai că acesta este mult mai performant, adică oferă specificații mai bune dacă vreți să pregătiți preparate pentru multe persoane.

Unde excelează: E realizat din materiale de calitate (bol și carcasă din inox), oferă numeroase funcții și accesorii. De asemenea puterea mare de 1500W va face ca aparatul să se descurce bine în sarcini care necesită o forță ridicată.

Cui se adresează: Firma producătoare precizează că aparatul e unul pentru acasă. Dar, observând că are sistem de anti-alunecare, adică nu trebuie să vă faceți griji de consistența preparatului, de și stabilitate este bună. Eu aș spune că e un robot de bucătărie cu bol de 10l care îl puteți folosi acasă, dar și în scop profesional, dacă nu aveți pretenții mari.

Despre Biovita trebuie să scriu că e un brand care există pe piața din România de peste 10 ani așa încât să adune un număr de clienți de peste 100 mii.

Tefal Masterchef Grande QB813D38

 • 1,6-3,6 kg
 • 3,5 kg max pentru aluat ușor
 • 1500 W
 • bol 6,7 litri

Tefal are acest robot de aluat cozonac sau pâine care poate fi utilizat la prepararea de prăjituri, doar că trebuie schimbat capul. Acesta este folosit cu succes chiar și de vloggeri, cum este și vloggerul culinare Jamila. Trebuie subliniat că gramajul care-l poate frământa depinde de conținut. Acest lucru este scris în detaliu la pagina 21 din manual. Acolo scrie că pentru aluat de pâine greutatea totală e ingredientelor nu poate depăși 1,6kg făină + 960 ml apă.

Cea mai mare cantitate care poate fi frământată e de 3,6 kilograme, dar numai pentru conținut de brioșe. De asemenea pentru aluat ușor de prăjitură puteți avea o compoziție de maxim 4,9 kilograme.

Merită încercat în special că a fost recomandat de mai mulți bucătari cunoscuți printre care Jamila. E atât de apreciat deoarece vine cu o multitudine de funcții și accesoriile necesare acestora. Să nu mai zic de faptul că e realizat din materiale de calitate (spre exemplu, bolul e din inox). Dacă nu știați, și inoxul ruginește așa că aveți grijă să îl curățați bine după fiecare utilizare, dar cu soluții blânde (de vase) și materiale neabrazive.

Are funcții de mixare, tocare și altele. Tocarea se realizează prin faptul că în pachet sunt accesorii care fac ca aparatul să fie și mașină de tocat.

Unde excelează: Pe lângă faptul că are 5 funcții (de blender, tocare, frământare, mixare, feliere), acesta e un model cu mișcare planetară. Această facilitate e foarte apreciată de profesioniștii care vor să folosească astfel de aparate pentru prepararea diverselor produse de patiserie.

Pentru cine e: Un așa aparat consider că se va dovedi mai mult decât suficient pentru persoanele care vor un produs de calitate pentru realizarea diverselor operații în mod rapid și oarecum automat. Nu văd o problemă în a fi utilizat în scopuri profesionale, de exemplu la o cofetărie mai mică.

Kenwood Cooking Chef XL KCL95.424SI

 • max. 5kg
 • vas 6,7 litri
 • 1500 W

În opinia mea, acesta e cel mai bun aparat de frământat aluat 5 kg deoarece vine cu motor puternic, vas mare și multe programe.

O să vedeți că acesta e un aparat premium, lucru văzut și de pe urma prețului, însă și pentru că are funcție de gătit prin inducție. Mai exact, aparatul are plită cu inducție care ajută să gătiți direct în vas. Se poate vedea că nu e doar un aparat frământare aluat, ci și o plită cu inducție. Plita are o temperatură reglabilă între 20 și 180 grade. Această funcție are rol de economisire timp.

În ciuda faptului că are o putere aparent mică – 1500W, acest model se va descurca foarte bine la sarcini precum frământare și mixare. În acest sens are și multiple accesorii, unele dintre ele lipsesc la concurență.

Accesoriile sunt realizate din materiale de calitate, adică e vorba despre oțel inoxidabil. Acest lucru ajută la o durabilitate mai mare a aparatului.

Nu aveți inspirație? Descărcați aplicați mobilă Kenwood World App și descoperiți o mulțime de rețete noi și sănătoase.

Unde excelează: Poate fi considerat cel mai bun robot de bucătărie profesional, dar și de la Kenwood deoarece nu are o multitudine de facilități care le întâlnim la alți producători. Vine doar cu câteva funcții, așa încât să putem spune că e un model dedicat frământării și amestecării, mișcarea fiind una de robot planetar.

Pentru cine e: Un așa produs este doar pentru profesioniști, ori pentru cei care vor un produs de calitate în cazul în care vor să facă în casă diverse produse de patiserie.

Electrolux Assistent E5KM1-4SWB

 • 1200W
 • corp metalic
 • max. 1,7 kg aluat

Poate fi utilizat pe post de aparat de frământat cozonac, că tot se apropie sărbătorile și vreți să fiți pregătiți. Un bol de 5 litri chiar reflectă cam cât poate fi pus în el (în general, cam maxim 2 kg), dar trebuie luat în calcul și puterea motorului. Motivul pentru care merită ales e că are un design robust, dar și acea funcție Pulse ajută la multe preparate.

Acesta e un mixer de frământat aluat de calitate deoarece pe lângă faptul că un corp metalic și nu din plastic, iar accesoriile sunt unele rezistente.

Poate fi utilizat la diverse preparate de patiserie, iar capacitatea este între 0,6-2kg (600g pentru brioșe, 2kg pentru chec (cunoscut ca cheesecake) și maxim 1,7 kg pentru pâine).

Datele sunt disponibile în manualul de utilizare pe pagina “How to use”, iar acolo sunt prezentate mai multe lucruri, printre care și capacitățile maxime și viteza care trebuie utilizată.

Se menționează că pentru mixturi grele (de exemplu aluat de pâine), aparatul nu trebuie operat mai mult de 10 minute. Și că trebuie lăsat 20 minute să se răcească, că doar nu intră la categoria profesional unde vorbi mde produse care pot fi folosite pentru ore.

Bosch MCM3200W

 • Preț accesibil
 • Bol de 2,3 litri

Acesta poartă numele și de MultiTalent 3 deoarece vine cu mai mult de 30 funcții. Cred că observați că e un aparat făcut din plastic, din acest material fiind realizat inclusiv bolul. Acesta din urmă are o capacitate de 2,3 litri, fiind un model suficient de bun (sau încăpător) pentru realizarea mai multor tipuri de sarcini.

În esență, acest model se va dovedi foarte util în sarcini de mixare și feliere. Nu aș recomanda să-l folosiți în scopuri profi.

Unde excelează: Acesta are două funcții principale: de feliere și mixare. Însă, fiind un aparat mai special vine cu peste 30 de funcții secundare. Cred că vedeți din poza de mai sus că e și blender.

Pentru cine e: Un astfel de mic electrocasnic îl recomand pentru acasă persoanelor care vor un produs de calitate și cu preț accesibil. (Costul lui e în jurul a 400 lei.)

Alternative

Philips Avance Collection HR7776/90 e un model realizat în colaborare cu Jamie Oliver. Vine cu o multitudine de accesorii care să vă ajute să realizați mai multe operațiuni.

 • Putere 1300 W
 • Capacitate 2,4 litri

La tocare o să aveți parte de performanțe superioare deoarece are tehnologie PowerChop.
Iar, în cazul în care o să folosiți fructe și legume întregi atunci o să vă ajute destul de mult tubul de alimentare XL+.

Acesta e un aparat foarte bun în orice bucătărie. Cu ajutorul lui o să puteți face multiple lucruri, iar după ce vă terminați treaba îl puteți spăla pe bucăți în mașină deoarece accesoriile sunt lavabile.

Dacă vă interesează un robot de bucătărie 2000 W atunci consider că modelul acesta (Karaka Mastermaid Power 10 în 1) de la Karaka ar fi pentru dvs. Cred că ar trebui să menționez că acesta e un producător turc, în cazul în care nu știți țara de proveniență a produsului.

 • Multiple funcții
 • Putere de 2000 W

Unde excelează: Sunt mai multe lucruri unde stă bine, printre care costul de achiziție, multitudinea de accesorii și capacitatea medie a bolului. Pentru că din poză nu rezultă, trebuie să scriu că în pachet sunt și alte lucruri (pe lângă accesorii), iar acestea ar fi un blender și râșniță de cafea.

Pentru cine e: Un așa produs se adresează celora care vor o soluție care să le ușureze gătitul zilnic. Mai mult de atât, o să ajute și la prepararea cafelei deoarece are râșniță.

De ce să alegi un robot de bucătărie pentru cozonac?

Să trecem direct la subiect. De ce să îți cumperi un robot de bucătărie pentru aluat?

Ei bine, în primul rând, aceste ustensile electrice sunt concepute pentru a face gătitul mai eficient (ușor și rapid). Dacă ești genul de persoană ocupată care nu are timp de pierdut în bucătărie, un robot de bucătărie planetar (cum este Lehmann Chervil) poate fi soluția perfectă. Acesta poate îndeplini o varietate de sarcini, precum tocarea (poate înlocui o mașină de tocat carne), amestecarea, frământarea, felierea și multe altele.

Un alt avantaj e că roboții sunt extrem de versatili. Indiferent dacă vrei să prepari o pizza, o supă cremoasă sau o prăjitură delicioasă, poți găsi unul care să te ajute. Mulți dintre aceștia vin cu programe utile și setări multiple, care îți permit să alegi nivelul potrivit de viteză, temperatură și timp pentru fiecare rețetă. Da, ai citit bine. Sunt modele care au plită pe inducție integrată.

Ghid achiziție

Înainte de a te avânta în achiziționarea unui astfel de electrocasnic mic ar fi bine să te uiți la dimensiunile aparatului, puterea sa și cât de ușor e de întreținut.

Dimensiune: Când alegi un mixer de aluat cozonac, este important să iei în considerare dimensiunea acestuia. Dacă ai o bucătărie mică, ar fi mai potrivit să optezi pentru unul compact, care să nu ocupe prea mult spațiu pe blatul de lucru. De asemenea, asigură-te că bolul acestuia are o capacitate suficientă. Pentru familiile mai mari sau pentru cei care gătesc pentru mai mulți oaspeți, un bol mai mare poate fi mai practic.

Setări (de viteză și putere): Un alt aspect important este gama de setări de viteză pe care le oferă robotul pentru cozonac. Aceasta îți permite să controlezi nivelul de amestecare, frământare sau măcinare în funcție de rețeta pe care o pregătești. De asemenea, asigură-te că are suficientă putere pentru a face față sarcinilor grele. Un motor puternic îți va permite să procesezi cu ușurință ingrediente mai tari sau să faci aluaturi consistente și bine făcute.

Întreținerea și curățarea: Nu vrei ca un așa aparat să devină o sursă de stres în loc să te ajute. Prin urmare, ia în considerare ușurința întreținerii și curățării aparatului. Optează pentru unul cu componente care pot fi demontate și spălate în mașina de spălat vase și cu o carcasă rezistentă la pete și zgârieturi. O curățare ușoară și rapidă îți va economisi timp și te va ajuta să te bucuri de experiența utilizării sale.

Cea mai bună marcă de roboți de bucătărie

Fie că vă doriți o mașină de frământat aluaturi sau doar una care să mărunțească/felieze, veți vedea că unele branduri oferă numeroase soluții ieftine și bune. Aici aș aminti Bosch, iar pentru mărunțit vedem chiar și Philips. Evident că acestea nu oferă soluții profesionale sau poate că nu sunt disponibile foarte multe de la aceștia pe piața din România, ci doar pentru uz casnic și mici afaceri.

Concluzie

Un așa frământător de aluat poate fi un partener de nădejde în bucătărie. De la simplificarea sarcinilor zilnice până la crearea unor preparate sofisticate, acestea au revoluționat modul în care gătim. Înainte de a cumpăra un robot mic de bucătărie, asigură-te că ai luat în considerare dimensiunea aparatului, capacitatea bolului, setările de viteză, puterea, precum și ușurința întreținerii.

V-a plăcut acest articol? Atunci asigurați-vă că descoperiți celelalte ghiduri ale noastre despre blendere.

Întrebări frecvente

Cât costă un robot bucătărie pentru frământat?

Un astfel de aparat de frământat aluatul poate avea un preț începând de la 500 lei și poate ajunge până la 5000 lei.
Prețul depinde în principal de funcțiile pe care le are aparatul, dar și numărul de accesorii care sunt în pachet.
Nu aș putea spune că brandul (producătorul) are un impact mare asupra prețului. Dar, eu vă recomand să vă orientați asupra unor producători cunoscuți.

Cum mai este numit un robot de bucătărie care frământă?

Astfel de roboți mai sunt numiți aparat pentru frământat aluat sau mașină de făcut aluaturi. Este foarte important când vreți să vă cumpărați un astfel de aparat să vă uitați la accesorii și la ce funcții are. Adică să aibă acel cârlig și implicit funcție de frământare.

Cât timp se frământa pâinea/cozonacul la robot?

Se știe că puțin peste 5-6 minute durează procesul de omogenizare, iar dacă se desprinde de marginile bolului, atunci veți ști că frământarea este suficientă.

Care-i cel mai bun aparat de dospit aluat?

Dacă prin dospire faceți referire la frământare aluat, atunci aveți mai sus niște modele de top. Dar trebuie știut că dospirea presupune un aluat care a crescut sub acțiunea unui ferment11. Deci, dospirea nu e același lucru cu frământarea.

Ce robot de bucătărie folosește Jamila?

Youtuberul Jamila Cuisine a folosit pe parcursul timpului mai mulți roboți de bucătărie, printre aceștia se numără Kitchen Aid Artisan și Tefal Masterchef Gourmet.

Ce robot de bucătărie folosește Jamie Oliver?

Cunoscutul Jamie Oliver a colaborat cu firma olandeză Philips în crearea robotului Philips Avance Collection HR7776/90. Acesta are un preț accesibil și probabil că l-ați văzut în una din filmările sale, în cazul în care îl urmăriți frecvent. Aparatul vine cu mai multe accesorii utile care te ajută să prepari de la mic dejun și până la cine proaspete și sănătoase.

Sunt roboții de bucătărie siguri de utilizat?

Roboții de bucătărie moderni sunt echipați cu sisteme de siguranță care previn accidentele sau supraîncălzirea. Dar, va trebui să citiți manualul de utilizare să vedeți cam care este perioada de utilizare continuă în minute. Scriu asta deoarece aceste aspecte pot varia de la un producător la altul, de la un model la altul.

Referințe

 1. Bosch. Bosch MUM9A66R00. Link. 2023.
 2. Kenwood. Kenwood KWL90.004SI Titanium Chef Patissier XL. Link. 2023.
 3. Bosch. Manual Bosch MUM9BX5S22. Link. 2023.
 4. Bosch. Bosch MUM5xW40. Link. 2023.
 5. Tefal. Manual utilizare robot Tefal. Link. 2023.
 6. Kenwood. Manual de instrucțiuni Kenwood XL KCL95. Link. 2023.
 7. Bosch. Specificații Bosch MUM54D00. Link. 2023.
 8. Electrolux. Manual utilizare Electrolux Assistent EKM5570. Link. 2023.
 9. Electrolux. Instrucțiuni Electrolux Assistent EKM5570. Link. 2023.
 10. Delimano. Rețete pentru robot Delimano. Link. 2023.
 11. DEX. Dospit. Link. 2023.
 12. Wiki. Robot de buctărie. Link. 2023.

Lasă un comentariu