Munciți sau doar petreceți mult timp la birou și sunteți în căutarea monitorului potrivit? Am pentru voi câteva recomandări interesante și am ținut cont de mărimea ecranului dar și de brand, adică câți ani de experiență sunt în spatele fiecăruia. Aș putea spune că am făcut un top cu cele mai bune monitoare office, dar cu siguranță veți găsi și altele. Trebuie să știți că un astfel de monitor nu trebuie să aibă cine știe ce caracteristici tehnice sau tehnologii de ultimă generație. Totuși, nu aș neglija anumite aspecte care le voi menționa mai jos și generația din care face parte (preferabil ar fi să fie cât mai nou).
Cuprins
Ce ar trebui să aibă un monitor dedicat muncii office, adică de birou?
În primul rând, trebuie alegeți pe cele care au tehnologii care redus nivelul de oboseală al ochilor, adică există monitoare cu protecție pentru ochi care au câteva caracteristici specifice reduc pâlpâielile și nivelul de lumină albastră. Nu o să intru prea în detalii deoarece am scris într-un alt articol despre ele, însă mai toate modelele noi le cam au. În al doilea rând, ajustările sunt foarte importante pentru a adopta o poziție corectă la birou, adică suportul sau piciorul de masă trebuie să permită reglarea ecranului pe înălțime sau chiar rotirea sa, dacă vreți să aveți o imagine verticală.
Care sunt cele mai bune monitoare office?
Poate că din lista de jos vă puteți face o idee cam ce vi s-ar potrivi, iar dacă nu aveți idee, puteți alege unul dintre primele modele menționate, plus că au și câteva păreri ale utilizatorilor. În general, generațiile noi oferă specificații excelente astfel că nu trebuie să schimbați prea curând, plus că concurența este destul de mare pe acest segment. Să nu mai zic că au intrat pe piață și branduri noi dar care nu le-aș recomanda deoarece nu oferă același nivel de calitate.
Dacă că doriți unul sau mai multe monitoare ieftine pentru mica voastră afacere, atunci specificațiile nu sunt atât de importante ci trebuie doar să fie fiabile, eficiente și rezistente. Nu aș zice că cel mai bun monitor office ar putea fi unul 4K, însă acela este disponibil la prețuri care depășesc 1500 lei, adică cam cât costă și un televizor.
Monitor de birou Dell S2721HN
- Design elegant
- Rezoluție mare
- Poate fi montat pe perete sau birou
Vezi preț emag Vezi preț pcgarage
Puteți alege cel de 27 de inci, adică cu diagonală nici prea mare, dar nici prea mică. E bine că are în pachet cu un HDMI deoarece mulți probabil nu au acasă un asemenea cablu, nu costă mult și oricum nu aveți nevoie de altul. După cum a și menționat producătorul, face parte din gama home&office, dar nici nu l-aș recomanda pentru altceva. Luminozitatea nu este foarte mare, însă e de ajuns pentru navigare web, adică conținut care și așa nu este întunecat (cum sunt filmele). Vizibilitatea este foarte bună la acesta, adică vedem unghiuri de 178 grade, adică aproape maxime. Portul audio este unul de ieșire pentru căști că doar nu are boxe integrate.
Monitor office Full HD Samsung LS24C314EAUXEN
- Timp de răspuns de 5 ms
- Rată de refresh 75 Hz
- Port audio/video HDMI
Vezi preț emag Vezi preț pcgarage
Majoritatea oferă un display IPS deoarece oferă specificații foarte bune, iar aici mă refer la vizibilitate excelentă, luminozitate bună și reproduce un număr satisfăcător de culori. Numai că și acestea pot fi de mai multe tipuri, adică pot avea un refresh mare, iar la cel de sus vorbim de o valoare modestă de 75 Hz. Unii ar zice că este un monitor de gaming, însă nu l-aș include chiar dacă are AMD FreeSync pentru că e nevoie de mai mult, în special dacă aveți un calculator care rulează anumite titluri la detalii maxime. Revenind la modelul nostru, acesta design plăcut cu picior de masă în forma unei cozi de avion, iar dacă nu vă place și vreți să fie înalt, atunci un suport de birou ar fi necesar.
Monitor office de 27 inci HP E27 G5
- Ecran cu diagonală mare
- Margini subțiri
- Cablurile pot fi scunse prin spatele piciorului
Dacă v-ar plăcea să aveți un birou mai luminos și minimalist, atunci aveți nevoie de un E27 G5 de la HP care are un design pe negru cu picior argintiu. În ceea ce privesc ajustările displayului, aveți posibilitatea de înclinare, pivotare la 45 grade și este compatibil VESA pentru a folosi un suport. Nu aș avea ce să-i reproșez deoarece vedem avantajele unui panel de ultimă generație, adică vi se oferă calitate superioară la partea de imagine. Vi se oferă intrări video decente, însă eu vă recomand cablul HDMI deoarece conectarea este simplă, adică multe dispozitive au această ieșire. La capitolul consum, vedem că are clasa D, deci nu stă atât de rău, adică la consumă doar 17 kWh pe an, mai că nici nu o să se vadă pe factura de le energie.
Monitor pentru office cu pivot Dell S2421HS
- Aspect elegant
- Dotat cu pivot
- Tehnologia Comfort View
Vezi preț emag Vezi preț pcgarage
Dell oferă soluții excelente pentru mai toți utilizatorii, iar pe acesta puteți lucra multe ore datorită caracteristicii Comfort View. Un plus e că vine cu cablul necesar pentru conectare, adică nu mai trebuie să căutați unul ulterior, însă cel HDMI este inclus de fiecare dată, dacă există o astfel de intrare video. Combinația negru cu argintiu este una destul de inspirată deoarece displayul este cel evidențiat, iar prin acea perforație la picior, puteți scoate cablurile prin spate. Acest fel de cable management este implementat de mai toți producătorii. Calitate premium o veți găsi doar la anumiți producători, iar Dell este unul dintre ei. Veți vedea că părerile clienților sunt pozitive în legătură cu acest model, dar și altele.
Monitor de calculator 27 inci AOC Q27B3MA
- Conectivitate DisplayPort
- Port audio pentru căști
- Raport calitate/preț bun
Dacă felul cum arată este foarte important, atunci s-ar putea să vă placă acest AOC deoarece este complet negru iar piciorul de masă nici nu iasă în evidență pentru că este foarte subțire, iar baza e complet plată. În general, modelele foarte elegante nu au VESA însă poziția ecranului este destul de ridicată, astfel că nu cred că ați avea nevoie de ajustări. Este destul de stabil chiar dacă este ușor și subțire, iar pe partea de imagine, nu aveți ce să-i reproșați. Vă puteți face o idee despre el doar din specificațiile sale și nu mă refer la mărimea sa (27 inci), ci la luminozitate, unghiuri de vizibilitate și refresh. Fiind o soluție home office, refreshul nu contează, nici contrastul, de aceea uni producători nici nu mai evidențiază valoarea, care și așa este satisfăcătoare.
Monitor cu HDMI Samsung LS24A336NHUXEN
- Panoul VA oferă o calitate video deosebită
- Rezoluție FHD
- Cablu HDMI inclus
Vezi preț vexio Vezi preț pcgarage
O diagonală mare cere și o rezoluție pe măsură, adică nu vă puteți mulțumi cu HD la un 24 de inci. L-aș recomanda oricui lucrează în anumite programe și vor culori precise, dar și claritate. Ecranul poate fi ajustat după bunul plac însă doar pe înclinare cu câteva grade deoarece îi lipsește picotul, dar în acest preț nu puteți avea pretenții mai mari. Are câteva caracteristici care l-ar face bun și pentru multimedia, dar nu l-aș folosi pentru așa ceva deoarece nu a fost conceput pentru astfel de activități, plus că și la gama din care face față este menționat home&office. Cu modul Eye Saving veți obține confortul dorit pentru a putea petrece multe ore în fața sa și să nu vă plângeți că obosiți.
Monitor de PC AOC 27B2AM
- Tehnologie Lowblue Light
- Ieșire audio
- Are boxe de 4W
Vezi preț emag Vezi preț pcgarage
Pentru cei care cauză un monitor cu boxe, acesta ar fi o opțiune inteligentă pentru că vă ajută să economisiți bani, dar și spațiu. Puteți renunța la ambele display-uri deoarece acum veți avea unul destul de mare, adică un plus de spațiu de lucru însă rezoluția a rămas la același nivel, adică 1920 cu 1080 pixeli. E de înțeles pentru că prețul este chiar foarte bun pentru specificațiile sale și nu o să găsiți multe ca și acesta. dacă vă permiteți, v-aș recomanda unul cu imagine QHD pentru că oferă numeroase detalii și nu veți simți nevoie să dați zoom la text sau la imagini. COnectivitatea este simplă, aveți chiar și ieșire pentru căști, adică audio out. Îmi place că este foarte subțire, atât la margini, cât și din profil.
Monitor office 4K Samsung M7 LS32BM700UPXEN
- Imagine 4K
- Telecomandă Smart cu microfon
- Sistem de operare Tizen
Vezi preț vexio Vezi preț pcgarage
Probabil vă întrebați cu ce este mai diferit acest model Smart de unul clasic? Păi, aveți acel OS de la Samsung și telecomanda Smart, adică puteți accesa Youtube și Netflix de pe fotoliu, canapea sau chiar din pat. E mult mai comod și plăcut că controlezi conținutul de la distanță. Ecranul este suficient de mare pentru a fi un bun TV, dar nu va fi deranjant când lucrați dacă îl puneți la o distanță suficient de mare de voi. Chiar dacă este atât de diferit, tot l-aș considera ca o recomandare de monitor office. Există și modele de la concurență, însă pentru o diferență de maxim 200 de lei, nu veți beneficia de ceva în plus, chiar din contră, partea Smart lipsește și parcă nici nu arată atât de bine ca acesta.
Întrebări frecvente
Rezoluție 4K, UltraWide sau Full HD?
Pot spune că imaginea oferită de un ecran FullHD este de ajuns pentru taskuri zilnice. Chiar și dacă ar fi să alegeți un format Ultra Wide pentru a nu avea nevoie de două ecrane diferite, tot nu aveți nevoie de atât de mulți pixeli. Totuși, când vine vorba de editare și programe profesionale, atunci calitatea imaginii trebuie să fie pe primul loc.
Avantajul unei imagini Ultra HD este că nu se văd pixelii și nici nu mai trebuie să măriți imaginea ca să vedeți fiecare detaliu.
Cât consumă un monitor office?
Cu cât e mai mare rezoluția ecranului, cu atât consumă mai mult, dar și diagonala sa poate influența puțin consumul. Astfel, că un model de 27 inci Full HD consum doar 16 kW la 1000 ore, pe când unul 4K consum 40 kW. Cele cu tuner TV încorporat au consum semnificativ mai mare, dar este de înțeles pentru că este vorba de un TV compact.
Ce monitor pentru birou să aleg?
Dacă nu vă interesează jocuri, atunci lista este destul de mare, deoarece monitoarele office sunt numeroase și oferite de toate brandurile. Eu v-a recomanda unul care are un picior de masă cu diverse opțiuni de ajustare, adică mă refer la cele care au pivot. O astfel de caracteristică crește prețul cu câteva sute de lei și doar brandurile cu experiență oferă această dotare.
Ce diagonală trebuie să aibă monitorul?
În principiu, diagonala unui ecran se alege în funcție de distanța de la care îl priviți și spațiul disponibil pe birou sau perete. În general, e de ajuns o diagonală între 21 și 24 inci, iar dacă vreți spațiu de lucru și un birou mare atunci alegeți 27 inci.
Care este distanța optimă față de monitor?
50-70 cm, în funcție de mărimea monitorului, iar dacă nu aveți cum să-l mutați mai în spate pentru că biroul este mic, alegeți un suport special.