Top 5 Cele Mai Bune Telefoane sub 1500 lei 2025

Nu toți suntem dispuși să cheltuim atât de mult pe un smartphone datorită faptului că nu prea ne folosim mult de ea și de multe ori nici nu ai nevoie de atât de multă performanță. Cu alte cuvinte, căutăm cel mai bun telefon la 1500 lei, adică ne uităm la segmentul mid-range sau de mijloc. Acesta nu are cum să dezamăgească deoarece vorbim de modele suficient de noi și nu trebuie să faceți vreun compromis în ceea ce privește noutatea sistemului.

Ce oferă un telefon bun până în 1500 lei?

Nu este atât de ușor de enumerat cam ce ar trebui să aibă pentru că unii producători încearcă să compenseze unele minusuri cu camere foto cu senzor mare sau chiar cu spațiu de stocare. Să nu mai zic că nu poți găsi fix un telefon în bugetul de 1500 lei, adică fie e apropiat de acea sumă fie costă mai puțin cu câteva sute de lei, astfel că specificațiile nu sunt pot fi atât de apropiate.

Consider că pentru acești bani puteți avea fără probleme un display AMOLED cu rezoluție minimă 1080 x 2400 pixeli și diagonală de 6,3 inci, 8GB RAM, setup de trei camere, resfresh de 120Hz (ideal pentru gaming), Android 13 sau 14 care poate fi upgradat la versiunea următoare. Unii producători oferă un număr considerabil de upgrade-uri majore, pentru a-i încuraja pe potențialii clienți să opteze pentru acele modele.

Care sunt cele mai bune telefoane până în 1500 lei?

Pentru cei interesanți de o astfel de achiziție, am făcut un top 5 telefoane sub 1500 lei care din păcate nu includ niciun iPhone deoarece modelul 11 depășește cu mult suma despre care discutăm. Deci în continuare vedeți câteva modele de pe piață care eu le-aș pune pe lista de favorite sau chiar nu aș sta pe gânduri în cazul unora deoarece oferta este prea bună. De exemplu, două telefoane de gaming sub 1500 lei sunt primele modele care chiar nu au cum să vă dezamăgească, iar dacă vă zgârciți la 200 de lei, atunci aveți acel Poco.

Samsung Galaxy A55

  • Chip Exynos foarte bun pentru gaming
  • Super AMOLED
  • Camere decente

Nu ai cum să nu menționezi acest Galaxy A55 în lista cu cele mai bune telefoane Samsung sub 1500 lei, pentru că oferă specificații grozave comparativ cu concurența, dar nu sunt mult diferite. Adică avem tot un Octa Core, un setup similar de camere, un display generos și detaliat, spațiu și RAM. Aș zice că micile detalii pot conta destul de mult, adică pozele Selfie iasă mai bine pe aceasta în toate condițiile.

Producătorii promit upgrade-uri majore pentru o perioadă destul de lungă, dar nu e la fel la toți, adică la modelul de sus sunt promise 4 upgrade-uri mari. Nu știu exact ce înseamnă asta, însă vă puteți bucura de caracteristici noi pe cel puțin perioada garanției sale.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro

  • CPU pe 4 nm
  • Nu are RoAlert
  • Cameră principală de 200MP

O recomandare de telefon în 1500 lei care poate concura cu Samsung-ul anterior este acest Xiaomi Redmi Note 13 Pro. Are un nume estul de lung, dar care poate fi reținut cu ușurință pentru că această seire este prezentă de foarte mult timp pe piață. Noua generație chiar promite un hardware competitiv, adică sunt senzori mari, Snapdragon 7s, 256GB și multe altele. Chiar și charging-ul este grozav pentru că ține foarte puțin (50% în 17 minute sau 100% în 44 minute).

Sunt și câteva aspecte care nu mi-au plăcut, cum ar fi că protecția IP54 și nu are WiFi 6, dar oricum cine și folosește o așa viteză?

Motorola Edge 40 Neo

  • Doar 2 upgraduri
  • Design elegant
  • Preț bun

De ce să cumperi un smartphone la fix 1500 RON, când poți lua unul ceva mai ieftin? E vorba de modelul de sus care l-am mai menționat și cu alte ocazii pentru că oferă suficient pentru cât costă. Aș menționa cititorul de amprentă de sub ecran care a devenit o dotare tot mai des întâlnită, adică a devenit standard și e destul de precis.

Unii ar zice că oferă cam tot ce vă puteți dori și nu i-aș contrazice, doar că nu se ridică la nivelul celor două modele menționate anterior pentru că folosește un MediaTek Dimensity 7030, care e similar cu un Snapdragon 7s gen 2, dar nu îl depășește.

Poco X6

  • Display mare 120 Hz
  • Mult spațiu
  • Se mișcă bine

Dacă brandul nu are importanță mare pentru voi, atunci în lista cu cele mai bune telefoane sub 1500 lei, trebuie să menționez și acest Poco X6. Brandul nu este atât de nou, adică este pe piață de ceva ani și pot spune că reușește să cucerească clienți noi. Dacă compari pe acesta cu un alt brand chinezesc mai popular (Xiaomi), vei vedea că este o diferență decentă de preț. Ideea e că este o alternativă și gama de culori chiar satisface, adică dacă nu v-a plăcut lista de culori de la un anumit produs, poate găsiți la acesta.

Google Pixel 7

  • Upgradabil la Android 15
  • Se încarcă decent
  • Filmează și fotografiază uimitor de bine

Chiar dacă este un top telefoane cu 1500 lei, m-am decis să pun un exemplu care depășește puțin suma menționată pentru că oricum prețurile cam tind să scadă. Chiar dacă a apărut prin 2022, procesorul Google Tensor G2 depășește ca performanțe un Snapdragon 7s, deci merită menționat.

Îl puteți folos fără probleme chiar și în spații umede sau în exterior când plouă deoarece are protecție IP68, adică e mult peste concurență, dar nu aș abuza de această caracteristică deoarece nu intră la garanție dacă băgați apă în el.

Ghid de achiziție

Nu e atât de ușor să faci alegere ideală când te limitezi financiar, adică telefoane bune sub 1500 lei nu sunt atât de multe, Dacă prindeți o promoție, adică un discount mare la un model mai scump, nu stați pe gânduri, dar asigurați-vă că faceți alegerea potrivită și nu ați făcut niciun compromis, adică să ofere cel puțin ce au cel de sus menționate. Mă refer la anumite dotări sau componente care le consider esențiale:

CPU. Viteza de procesare este importantă indiferent ce urmează să faceți cu el, dar nu vă uitați doar la frecvență și nuclee, ci și la tehnologie și GPU, dacă vreți să jucați jocuri. Ținând cont de preț, Snapdragon 7s gen 2 e popular în acest segment dar și alte modele echivalente.

Cameră. Senzorul și apertura sunt criterii importante, însă în multe cazuri, imaginile sunt procesare software cu AI pentru rezultate cât mai bune. Sunt realizate teste și din care vă puteți face o idee de capabilitățile fiecăruia.

Spațiu. Majoritatea oferă stocare de 128GB, dar sunt excepții care oferă chiar dublu pentru același buget, deci în funcție de necesități, alegeți ce vă convine mai mult.

Ecran. Observ că după trecerea anilor, s-a ajuns la un standard destul de ridicat, astfel că diagonala și rezoluția sunt generoase, dar și rata de refresh pare să fie minim 90Hz, dar în multe cazuri este 120Hz. Evident că aceasta se setează în funcție de modul de utilizare.

M-am limitat doar la acestea telefoane bune până în 1500 lei deoarece nu veți găsi altele, dar cu trecerea timpului vor apărea chiar altele, dar diferențele nu pot fi atât de mari, poate doar dacă vorbim de un telefon de 3000 lei, adică suma se dublează, dar nu și performanțele. Trebuie să știți că modelele de vârf au tehnologii în plus, de aceea s-ar justifica o parte din sumă.

Lasă un comentariu