Cele Mai bune Telefoane sub 2000 lei 2025

Pentru aceia dintre voi care preferă soluții de tip Mid-range doar că se limitează la un anumit preț, adică nu ar depăși o valoare, am realizat pentru voi un top cu cele mai bune telefoane până în 2000 lei. Evident că la câteva luni lista se poate schimba din cauză de indisponibilitate sau poate că apar variante noi sau chiar actualizate. Nu aveți cum să nu alegeți o soluție în acest buget deoarece oferă specificații satisfăcătoare, astfel că puteți face cam orice vă puteți dori fără a vă plânge de performanțe.

5 motive să alegeți un telefon de buget 2000 lei

Alegând un telefon mobil în 2000 lei, puteți avea parte de caracteristici precum:

Spațiu stocare suficient. La acest capitol nu veți face niciun compromis, adică puteți găsi fără probleme cel puțin un model performant cu 512GB.

Viteză de procesare bună. Exynos 1480, Mediatek Dimensity 7200 Ultra și 7300 domină acest segment, iar pentru cei care nu știu, acestea au scoruri de performanță similare, adică nu aveți cum să greșiți dacă alegeți unul sau altul.

Cameră Wide de 50MP. Aceasta nu lipsește și este însoțită de alte două Ultrawide și Macro. Nu știu cât de des le veți folosi însă, cea frontală este și ea importantă iar senzorul este fie de 16MP, fie de 32MP.

Ecran generos cu imagine Full HD+. Detaliile se vor observa imediat pe un display cu un număr atât de mare de pixeli, iar tehnologia contează destul de mult dacă vreți să fie culori cât mai vibrante.

Acumulator de 5000 mAh. Nici în ceea ce privește durata de funcționare nu se face vreun compromis, adică bateria ține la fel de mult ca pe un flagship.

Care sunt cele mai bune telefoane sub 2000 lei?

Trebui știți că pentru anumite prețuri, producătorii de top nu reușesc să ofere soluții suficient de atractive, iar dacă brandul nu prea contează, atunci un produs chinezesc s-ar putea să vă placă mai mult. În opinia mea, un telefon bun la 2000 lei poate fi un Xiaomi, în special dacă vă place să faceți multe poze și spațiul trebuie să fie suficient de mare.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+

  • Mult spațiu de stocare și memorie RAM
  • Design reușit
  • Se mișcă excelent

Spre deosebire de modelul simplu, modelul Plus oferă în plus față de restul, de aceea e și acea diferență de preț. Având în vedere că oferă destul de mult în comparație cu concurența, cel mai bun telefon la 2000 lei este Xiaomi Redmi Note 13 Pro+. Puteți economisi suficient de mult dacă alegeți variante cu memorie puțin sau chiar cel standard.

Poate că nu vă place o anumită culoare, de aceea producătorul vine cu patru culori interesante, dar și cu memorie diferită. Aici mă refer la stocare cât și la cea RAM, iar dacă ar fi să aleg una, probabil că nu m-aș zgârci la câteva sute de lei deoarece la revânzare nu veți avea probleme să obțineți cât mai mult

Designul este destul de simplu că din față nici nu ai spune că este un Xiaomi, însă la interfață și pe spate sunt diferențe care nu cred că vor face să-l evitați. Pentru aceia dintre voi care călătoresc și vor să surprindă absolut totul, o opțiune inteligentă este camera sa de 200MP.

Samsung Galaxy A55

  • Faibil
  • Performant
  • Numeroase opțiuni

Chiar și în cazul acestuia, aveți o mulțime de opțiuni deoarece reprezintă o opțiune de mijloc, iar Samsung este cunoscut pentru telefoanele sale de gaming sub 2000 lei, adică chipsetul este grozav. Asta nu înseamnă că nu pot fi alternative de la alți producători pentru că Exynos e doar pe Samsung și nu trebuie să vă limitați doar la acesta.

Are acel aspect premium pe care poate l-ați căutat și nici nu e nevoie să cheltuiți mult dacă nu doriți, adică puteți cumpăra chiar cel de 128GB fără a pierde din performanță, însă s-ar putea să nu vă ajungă în anumite situații.

Motorola Edge 50 Neo

  • Android 14 upgradabil
  • Încărcare decentă
  • Cameră de selfie bună

Un top cu telefoane de 2000 lei trebuie să includă și modele de la Motorola care sunt o alternativă excelentă dacă vă place o interfață diferită, dar și specificații de top. Am ales să vă prezint pe Edge 50 Neo deoarece numai acesta se încadrează în limita de preț stabilită. S-ar putea ca în următorii ani să vedem și modele ceva mai competitive pe segmentul de vârf, dar nu cred că e cazul în prezente deoarece nu este atât de popular precum brandurile consacrate.

Acumulatorul nu este atât de mare după cum reiese din specificațiile tehnice, dar mulțumește o mulțime de clienți care nu-l butoane tot timpul device-ul.

Nothing Phone

  • Design deosebit
  • LED-uri pe spate pentru notificări diferite
  • Dotări excelente

Probabil că nu ați auzit de el, însă este o alternativă bună la Xiaomi, deoarece oferă relativ aceleași componente, doar că la acesta se poate repara mult mai ușor și se vede pe partea din spate. Deci nu trebuie să vă faceți griji de fiabilitatea ori reparabilitatea sa, pentru că nu e chiar atât de banal.

Dacă nu a reușit să vă convingă, poate că ar trebui să citiți părerile clienților, dar din ce am observat, e unul dintre puținele telefoane bune sub 2000 lei.

Apple iPhone 11

  • Upgradabil la iOS 18.1
  • Compact
  • Ieftin

Nu am cu să finalizeze fără a nu vă prezenta un iPhone 11 care chiar dacă nu e de actualitate, reușește să atragă atenție în această sumă. Cu siguranță sunt multe telefoane bune până în 2000 lei, însă calitatea Apple nu poate fi comparată, dar nici stabilitatea OS-ului. Că tot vorbim de software, puteți avea ultima versiune pe aceasta, dar după cum bine știți, orice upgrade cam scade din performanțe. Să nu mă înțelegeți greșit, e necesar să le faceți pentru siguranță și a avea ultimele funcții că doar vorbim de o diferență de 5 generații.

Fiind cel mai accesibil, nu are rost să-l căutați în altă parte pentru că nu va fi nou, dar ca o alternativă s-ar putea să găsiți un telefon de 1500 lei recent lansat, similar ca și performanțe cu acesta.

Ghid de achiziție

Atunci când căutați o recomandare de telefon la 2000 lei trebuie avut în vedere câteva aspecte care nu trebuie neglijate, adică nu ar trebui să faceți vreun compromis în ceea ce privesc anumite dotări și caracteristici:

Android 14 ori 15. Având în vedere anul și versiunea disponibilă, trebuie ținut cont de software-ul preinstalat. Cu siguranță veți primi cel puțin 2 upgrade-uri majore dacă ați ales un brand nu foarte populare, așa că un model lansat de cel puțin 1-2 ani, puteți avea parte de o experiență plăcută cu noul Android sau iOS. iPhone-urile mai noi nu prea se încadrează în suma menționată, ci doar varianta 11, însă upgrade-ul este posibil până la iOS 18.1.

Viteza de încărcare pe fir. În principal aceasta este principala opțiune în acest preț, dar sunt și excepții (wireless), dacă ne uităm la Motorola și alte branduri chinezești. Prin cablu durează puțin și nu se încălzește atât de tare device-ul.

Procesor. Foarte important este și chipsetul prezent și nu are rost să vă limitați doar la Exynos și Snapdragon pentru că opțiunile nu se opresc doar aici. Mai precis, aruncați o privire pe tehnologia de fabricație, frecvență și GPU. Numărul de nuclee a devenit irelevant în ultimii ani pentru că majoritatea sunt Octa Core-uri.

Aș putea discuta și despre durată de funcționare, ecran și camere, dar din ce observ s-a cam atins un standard în ultima perioadă adică nu prea sunt diferențe deoarece se investește mult în partea de AI care schimbă modul de a interacționa cu anumite funcții și modifică pozele în funcție de setările făcute.

Lasă un comentariu