Top 5 Telefoane cu Încărcare Wireless 2025

Pentru aceia dintre voi care vor să-și încarce diferit smartphone-ul, am realizat un top cu telefoane cu încărcare wireless de la diferite mărci și care mi-au plăcut mai mult. În anumite cazuri nu am specificat varianta de top deoarece nu prea merită să cheltuiți atât de mult în plus pentru doar câteva îmbunătățiri, iar un bun exemplu este iPhone 13. Unii ar zice că ultima generație suportă 25 pe MagSafe. însă o putere prea mare va încălzi destul de mult spatele său.

De ce să-ți cumperi telefoane cu wireless charging?

Orice dotare în plus e binevenită, în special dacă ne putem folosi de ea zi de zi. În primul rând trebuie să știți că sunt o mulțime de telefoane compatibile cu încărcare wireless, adică vorbim de mulți producători, iar modelele au început să apară de câțiva ani. Această tehnologie a ajuns să fie atât de ieftină încât o vedem chiar și pe unele modele accesibile de la Huawei și nu numai.

Motivele pentru care merită să alegeți un smatphone cu această caracteristică sunt suficiente: încărcare comodă acasă sau în mașină (dacă are această dotare), puterea este decentă, există huse compatibile, nu mai este necesar cablu.

Care sunt cele mai bune telefoane mobile cu încărcare wireless?

Nu cred v-ar interesa doar lista telefoane Samsung cu încărcare wireless, ci ați prefera să vedeți și cam ce oferă concurența. Eu vă recomand să studiați toată oferta de pe piață pentru că vorbim de mai bine de 3 ani de când această caracteristică este disponibilă pe aceste gadgeturi. Categoric, nu se compară cu încărcarea prin cablu care este mai rapidă și nu încălzește mobilul, dar poate că nu vreți să mai purtați grija cablurilor, adică vreți un plus de comoditate.

Samsung Galaxy S24

  • Charging: 25W pe fir, 15W fără fir, 4,5W reverse
  • Robust
  • Performanțe bune

Sunt o mulțime de telefoane Samsung cu încărcare wireless, în special dacă luăm în considerare toate acele versiune și culori, dar să nu uităm nici de generațiile precedente. Le puteți găsi destul de rapid deoarece magazinele online oferă filtre pentru sortare a ofertei și, în general, sunt modelele de top.

Nu e necesară o aplicație specială sau să faceți cine știe ce setări pentru a vă folosi de această tehnologie, ci doar să aveți husa potrivită dacă vreți să puneți una și să aveți dispozitivul compatibil cu acea tehnologie nu foarte nouă, dar care avansează în timp. Greutatea gadgetului nu a avut de suferit, adică vorbim de o valoare sub 170 grame, care e grozavă pentru mărimea displayului, acesta ajungând în margini.

Eu am ales să vă recomand pe acesta, dar nici modelul Ultra nu este cu nimic mai prejos de acesta, de aceea merită să-l luați în calcul și pe acela dacă vreți performanțe diferite.

Apple iPhone 13

  • 15W cu MagSafe
  • Super preț
  • Pe fir, acumulatorul ajunge la 50% în 30 minute

Având în vedere că nu e atât de nou, nu cred că veți avea o problemă în a găsi o husă de telefon cu încărcare wireless. Acest accesoriu are un cerc mare pe spate, astfel îl puteți distinge imediat de restul. Cu și fără accesoriu, veți putea folosi această tehnologie care este tot mai populară, astfel că și producătorii de autoturisme o implementează tot mai des și o îmbunătățesc.

Eu am menționat modelul 13, dar voi puteți opta pentru 15 ori 16, în funcție de buget, dar pentru mine, generația mai veche este perfectă deoarece nu e cu mult inferioară. Uneori menționez că sunt diferențe mici între două generații succesive, dar la Apple sunt mici chiar și când vorbim de modele precum 13 și 14. Pentru cine nu a mai folosit un produs de la acesta, poate alege fără nicio problemă pe cel menționat și o să ajungă la concluzia că este net superior concurenței.

Xiaomi 14

  • Display foarte plăcut
  • 50W wireless
  • Acumulator Li-Po de 4610 mAh

Chiar și chinezii au intrat tare pe această piață cu câteva modele, iar niște exemple de telefoane Xiaomi cu încărcare wireless ar fi modelul de sus, dar și celelalte variante din serie. Din față nici nu ai zice că este diferit de restul deoarece are acel decupaj discret pentru camera frontală, însă pe partea din spate sunt diferențe, dar și pe lateral.

La interior au fost folosite componente de top, de aceea și reușește să concureze cu producătorii mari și cred că în câțiva ani îi va depăși pe partea de viteză.

Motorola Edge 40

  • Partea frontală e puțin curbată pe margini
  • 5G
  • Suportă două SIM-uri

Există și telefoane Motorola cu încărcare tot wireless, dar asta nu înseamnă că nu veți putea folosi cablul, adică ca la unul clasic. Designul acestuia îmi amintește puțin de generațiile anterioare Samsung, adică se creează impresia că display-ul ajunge până în margini, însă e doar puțin curbat. Oricum, nu-l veți cumpăra doar pentru că are această caracteristică nu foarte relevantă, ci pentru ce are la interior, adică componente suficient de bune.

Având în vedere că se încarcă pe fir cu 68W, acei 15W par cam puțini dar nu și dacă sunteți la volan și conduceți ori dacă îl lăsați peste noapte.

Huawei P30 Pro

  • Cititor de amprente sub display
  • Filmează 4K
  • Camere triple

Aveți cel mai ieftin telefon cu încărcare wireless de la Huawei și chiar poate de pe piață. Poate că v-ar plăcea să aveți o astfel de funcție dar nu vă permiteți un flagship, adică un model de top lansat recent, de aceea Huawei vine cu soluții. Acest P30 Pro nu este chair nou, dar aș zice că încă poate concura pe piață dacă sunteți un client care nu are pretenții foarte mari. Sunt multe de spus despre acesta, chiar și în acest preț, dar vă las pe voi să descoperiți ce oferă în acest buget.

Ghid de cumpărare

Cu siguranță nu vă veți opri doar la o anumită facilitate atunci când vreți să vă luați smartphone-ul potrivit. Cu trecerea timpului, anumite dotări au început să fie standard adică vedem aceleași valori pe mai toate, iar diferențele majore le veți găsi la software și chipset.

Performanțe. Indiferent că vorbim de viteză de procesare, poze sau redare medie, configurația sa este cea mai importantă, așa că ați fi tentați să optați pentru ultimul model al unui anumit brand, adică flagship-ul actual. Eu sunt de părere că puteți face o alegere inspirată și cu generația precedentă deoarece producătorii nu prea mai inovează atât de mult.

Putere. Telefoanele cu încărcare wireless de la Samsung oferă valori de 25W, adică se poate ajunge la o valoare de 50% în circa 30 minute. Chiar și Apple încearcă să țină pasul cu noul iPhone 16, dar și prețul este destul de piperat. Pot să vă spun că valori de 10-15W pot fi de ajuns pentru a nu se încălzi atât de tare, că oricum nu vreți să fie acumulatorul plin într-un timp record.

Pe cablu. Viteza cu care se poate încărca pe cablu este la fel de importantă ca și cea fără fir, iar Xiaomi chiar promite niște performanțe grozave.

Capacitate acumulator. Acesta trebuie să țină suficient de mult, așa că unul de capacitate mare este apreciat de oricine, dar și OS-ul trebuie să fie bine optimizat ca să nu-l epuizeze prea repede.

Chiar dacă unele mașini nu vin cu această dotare, există suport telefon cu încărcare wireless, iar pentru acasă există încărcătoare wireless de diferite tipuri compatibile cu o mulțime de modele.

Lasă un comentariu