Cel Mai Bun Încărcător Wireless pentru Telefon 2024

Având în vedere că tot mai multe telefoane, ceasuri inteligente, table și căști vin cu funcție de încărcare fără fir, cred că ar trebuie să vă gândiți la o soluție multifuncțională, iar singura soluție în opinia mea ar fi un încărcător wireless multifuncțional, care mai este numit și stație de încărcare wireless. De aceea, în rândurile care vor urma veți vedea un top cu cele mai bune încărcătoare wireless pentru telefoane ca iPhone, Samsung etc. Veți vedea că lista de telefoane compatibile este foarte lungă, dar la multe dintre ele este menționat să sunt universale, pentru că tehnologia de încărcare fără fir este aceeași, adică de maxim 15W.

Încărcare wireless vs cablu

Dacă alegeți încărcător fără cablu pentru telefon atunci trebuie să acceptați niște aspecte, încărcare limitată la 15W sau chiar la 10W pentru unele modele ieftine, dar și faptul că e un astfel de încărcător de telefon fără cablu are un preț cam piperat. Comparând prețul unui încărcător original cu cel al unui model aftermarket, veți vedea că în același preț, cel aftermarket oferă , motiv pentru care nu am menționat în lista de jos niciunul dintre acestea.

Prin cablu încărcarea durează mai puțin pentru că nu sunt pierdeți ca la cea wireless, însă poate că v-ați cam săturat să tot conectați cablul la el, plus că poate aveți mai multe dispozitive compatibile pe lângă telefon cu încărcarea fără fir.

Recomandare încărcător wireless fără fir pentru iPhone/Samsung

Dacă v-ați decis că doriți o încărcare pentru telefon de tip fără fir, iar telefonul pe care îl folosiți este un iPhone, Samsung sau orice alt brand/model cu o astfel de tehnologie de încărcare, veți vedea o listă de încărcătoare wireless rapide, adică de pe până în 15W. Unii ar zice că este cam puțin însă și cele originale tot așa încarcă, motiv pentru care nu merită să dați mai mult pentru ceva ce oferă mai puțin. De aceea, am ajungem să căutăm soluții de la branduri nu foarte cunoscute, dar apreciate de clienți, iar recomandări ca cele de jos nu le veți vedea pe niciun forum.

Qeno – stație încărcare 3 în 1

 • Încărcare rapidă Fast Charge 15W pe orizontală și verticală
 • Are diverse protecții
 • Ușor și portabil

Este disponibil în două variante apropiate ca preț și specificații, însă cel de sus este pe placul multora deoarece mulți preferă să aibă ceasul cât mai la vedere și să poate fi luat cu ușurință de pe suport. Am ales să vă prezint pe acesta deoarece este cel mai popular, adică vândut încărcător wireless universal (dedicat modelelor cu QI standard), dar a primit și mult feedback pozitiv. Deci aș zice că merită încercat sau chiar poate fi cadoul perfect pentru cineva pasionat de gadgeturi Smart.

Chiar nu are sens să folosiți numeroase încărcătoare wireless când puteți folosi unul pentru toate, cu condiția ca ele să suporte încărcarea wireless universală. Nu cred că sunt dispozitive care să folosească strict doar încărcătoarele lor pentru că vorbim de o tehnologie nu foarte nouă și prezentă de mulți ani pe piață, astfel că tot mai multe branduri intră pe acest segment.

Pe acesta puteți pune telefonul în partea stângă în poziție verticală, dar cică poate fi pus și pe orizontală dacă nu vreți ca cineva din greșeală să-l atingă și să cadă. În dreapta sa aveți spațiu unde se pot pune căști diverse, chiar și Airpods sau Galaxy Buds, iar deasupra ceasul.

Acestea fiind spuse, aș zice că avem cel mai bun încărcător de telefon, iar lista de telefoane compatibile iOS și Android este foarte lungă (Samsung, Huawei, Xiaomi).

Xiaomi Car Charger 20W

 • Încărcare wireless auto la 20W
 • Design modern
 • Preț foarte bun

Modelul numit GDS4127GL este cel mai bun încărcător wireless auto de pe piață. De ce? Pentru că a fost gândit să vă ușureze ziua în timp ce vă aflați la volan. Mai precis, are un senzor cu infraroșu care depărtează și apropie brațele de strângere când vă apropiați de el, dar există și un buton pe lateral. Astfel, că puteți să-l luați din suport cu o singură mână.

Are ventilator integrat care asigură o răcire decentă pentru a se evita supraîncălzirea, iar aspect este foarte important având în vedere că este cel mai puternic încărcător auto wireless pentru mașină – 20W. Această valoare este valabilă doar pentru anumite telefoane de la Xiaomi, iar cu alte mărci va fi doar la 15W.

Deci nu e nevoie de un încărcător wireless auto magnetic, când aveți o astfel de opțiune care vă ține telefonul destul de strâns pe suport. Are un design minimalist realizat din policarbonat și sticlă, astfel că va arăta bine în orice mașină.

Xggzerg MagSafe 15W

 • Încărcare magnetică simultană 3 în 1
 • Ideal pentru telefoane, ceasuri și căști Apple
 • Materiale de calitate

În acest preț, este cel mai bun încărcător wireless pentru iPhone 14 pentru că față de cel original, care costă la fel de mult, aici avem un singur dispozitiv numit și stație încărcare wireless 3 in 1, adică încărcăm în același timp toate produsele Apple. Adică nu mai trebuie să căutați vreun cablu sau să vă încărcați inutil biroul de la lucru sau de acasă.

Am specificat că este perfect pentru iPhone, iWatch și Airpods Pro, dar din specificații reiese că stația poate fi folosită și pentru alte dispozitive care suportă această tehnologie de încărcare fără fir – Qi.

Ideea e că arată bine, există control asupra temperaturii, pentru a nu se supraîncălzi și încărcarea este conformă, doar că producătorul recomandă să luați jos husa din silicon ca să nu apară probleme. Ideea e că procesul folosește încărcare prin inducție și trebuie să existe contact direct, iar gadgetul trebuie poziționat centrat pe zona marcată.

Poate că numele sau brandul nu prea vă inspiră încredere, pentru că are un nume ciudat. E așa pentru că unii chinezi nu prea sunt interesați să-și bată capul cu marketingul, de aceea vedem nume ca Xggzerg, care sunt unice.

eLIVE AR-50 5in1

 • Dimensiuni reduse
 • Aerul cald este scos pe jos
 • Calitate bună și design anti-alunecare

La fiecare din acestea veți vedea că puterea de încărcare diferă de la un model de telefon la altul sau unde alegeți să-l puneți. Mai sus avem un alt încărcător wireless compatibil iPhone care încarcă până la 7,5W (5W în zona din dreapta) sau chiar 10W dacă vorbim de un Samsung mai nou. Pentru căști vorbim de valori de 3W. Toate aceste de talii sunt oferite de producător astfel ca să știți cam care sunt performanțele sale.

Această stație de încărcare wireless este de tip 5 în 1, adică puteți schimba locația telefonului sau ceasului, dar viteza de încărcare va rămâne la fel, adică rămâne în acele limite. Adică puteți pune două smartphone-uri pe el, însă doar unul își va încărca bateria mai repede. La un așa preț, nici nu prea ai pretenții mari și sunt mulți utilizatori mulțumiți de alegere.

Veți observa că încărcarea este mai bună pentru Samsung, deci avem o alternativă bună la un încărcător wireless Fast Charge Samsung, dar nu aș exclude nici cele de sus menționate deoarece au prețuri similare.

Apreciez faptul că a fost pusă o listă cu telefoane compatibile, dar mai sunt și altele recent lansate.

NEX TECH 15W Compact

 • Design compact și ergonomic
 • Compatibil cu diverse branduri și modele
 • Ieșire maximă 15W

O stație de încărcare fără fir ca acesta este soluția perfectă pentru cei care au puțin spațiu pe birou și vor să aibă pentru toate gadgeturile Smart un device pentru a le încărca wireless, fie că acelea vin de la un singur brand, fie de la mai multe.

Dacă nu știți ce cadou să faceți colegului de la lucru, uite că puteți alege un încărcător wireless de birou. E clar că nu e cu mult diferit la interior, adică doar designul diferă și ca acesta sunt destul de multe, dar nu toate oferă același nivel de calitate, plus că vreți să fie un încărcător wireless pentru iPhone 11, iar acest model este menționat în lista de telefoane compatibile.

De asemenea, sunt menționate și viteze de încărcare pentru fiecare brand sau model în parte, adică doar la Samsung este 10W, pe când iPhone-ul se încarcă cu 7.5W. Celelalte dispozitive se încarcă cu 3W, respectiv 2W.

Distanța de transmisie este maxim 55 mm, astfel că dacă aveți o husă groasă, ar fi bine să o luați jos.

SvodMedia Fast Charger 15W

 • Compatibil cu Apple Watch, Airpods etc.
 • Design elegant pe negru
 • Putere de până la 15W

Nu găsiți un încărcător wireless pentru Samsung mai ieftin? Puteți arunca o privire peste modelul menționat care nu este foarte vândut, poate și pentru că are un preț prea bun. Spun asta pentru că unii utilizatori aleg unele produse scumpe pe modelul, primești cât plătești, însă nu veți face niciun compromis cu acest încărcător.

Aveți multe motive să renunțați la vechiul cablu de încărcare în special dacă nu vreți rezultate rapide. Trebuie să știți că o încărcare de baterie wireless pentru iPhone poate dura la fel de mult ca în cazul unei baterii de telefon Samsung deoarece diferă capacitățile.

E mult mai convenabil să încărcați simultan trei dispozitive diferite cu un singur accesoriu, numai că durata întregului proces este limitată de tehnologie și de faptul că adaptorul nu permite mai mult.

Cred că o să vă placă foarte mult deoarece are un design simplu pe negru, dar mi-ar fi plăcut să fie și o variantă albă pentru cei care vor să-l asorteze cu telefonul sau ceasul.

eLIVE AR-UD 4in1

 • Pot fi puse patru dispozitive
 • Folosește un adaptor Qualcomm 3.0
 • Bun pentru Android sau iOS

Față de altele încărcătoare ieftine, acesta oferă performanțe rezonabile de aceea este și de tip 4 în 1, adică este o stație wireless. Acesta se adresează celor care au două smartphone-uri, însă nu cred că în ambele locații se încarcă la fel, după cum am văzut și la altele. Adică în dreapta pe acel suport va avea putere mai mare, adică bateria va fi încărcată mai rapid.

O alternativă la un încărcător rapid wireless Samsung, adică original, poate fi chiar și un model de la un brand chinezesc nu foarte cunoscut. Am prezentat mai mult soluții iLive care mi s-au părut excelente, diferențele dintre ele sunt atât de mici, că nici nu am mai intrat în detalii prea mult.

Poate că unii dintre voi căutați să vedeți dacă este compatibil cu un anumit model și trebuie să știți că nu sunt probleme, majoritatea recomandărilor sunt universale. Doar în cazul anumitor modele recent lansate, pot să existe incompatibilități, dar modelul universal menționat la început, chiar le suportă pe toate, inclusiv iPhone 14 Pro Max.

Dacă nu vă place cum arată, atunci merită să verificați toate oferta acestei mărci pentru că sunt în jur de 10 modele disponibile, unele sunt gândite doar pentru a pune doar telefonul și ceasul, adică sunt slim (subțiri). Aici mă refer la modelele eLIVE AR-650 2in1 și eLIVE GY-Z6S 3in1, ambele având prețuri ușor peste 200 lei, dar merită considerate, dacă aveți doar două gadgeturi de încărcat.

SeveShop HT5

 • Sunt disponibile cinci variante diferite
 • Compatibil cu telefoane cu Qi standard
 • Prețuri bune

Avem o altă recomandare foarte utilă și bine gândită, plus că este compatibilă cu o mulțime de modele care au acel standard Qi. Lista de telefoane care au acest standard Qi este pe internet și veți vedea că incluse o mulțime de flagship-uri noi, astfel că nu trebuie să vă faceți griji dacă merge cu iPhone 12, 13 sau 14.

Celelalte 3 variante cu același nume arată diferit și nu mă refer doar la culoare ci și la formă și funcționalitate. De exemplu, cel pe culoarea Alb Arctic costă cel mai mult pentru că este încărcător wireless cu ceas și lumini ambientale, l-a polul opus este cel negru realizat din mult plastic. Eu aș alege cele două cu design identic dar pe negru și alb, pentru că au folosite materiale mai de calitate, numai că nu au un suport atât de mare în partea de jos cum are cel din imagine care e pe gri.

Alegerea finală este a voastră, pentru că gusturile diferă de la o persoană la alta, iar performanțele de încărcare sunt aceleași.

eLIVE AR-03 Senzor Touch

 • Compatibil cu toate telefoanele cu certificatul Qi
 • Ecran între 4 și 6,5 inci
 • Cleme siliconate anti-zgâriere

Dacă nu prea găsiți un încărcător wireless pentru Dacia, am pentru voi varianta de sus care nu este chiar ieftină dar nici nu o să găsiți multe la acest nivel de calitate. Adică vorbim de un exterior cu înveliș siliconat, sistem de fixare ușor și bun cu clemă manuală, sistem de încărcare cu bobină de cupru,

Deci se instalează la grila de ventilație, astfel că nu acoperă vreun buton și nici nu vă reduce din vizibilitate. Montarea și demontarea sa va fi o joacă și nu trebuie să folosiți vreun lipici de bord sau să prindeți o ventuză de parbriz.

Îmi place că suportă și telefoane cu diagonală foarte mare, adică până în 6,5 inci. Acuma aveți o opțiune bună, dar nu aș exclude nici varianta cu senzori de la Xiaomi. Cu acesta, aveți telefonul la vedere tot timpul și nu mai trebuie să-l luați în mână ci îl puteți folosi mai ușor cu un hands free, iar demontarea ar fi fost mai ușoară dacă ar fi avut vreun mecanism ca la acel încărcător wireless cu suport auto marca Xiaomi.

Nu am menționat multe încărcătoare auto pentru telefon mai bune, pentru că nu sunt și ca număr total, sunt foarte puține.

eOptima BXD-07A

 • Suport dedicat pentru AirPods Pro
 • Pot fi puse două telefoane sau perechi de căști
 • Preț excelent

Dacă vreți doar un încărcător wireless pentru telefon și ceas pentru birou mai de buget, eOptima vine cu o soluție chiar ieftină și bună. Poate că ați simțit că m-am repetat la unele , deoarece au specificații foarte apropiate, iar la unele consider că s-a cam exagerat cu încărcarea adică din acei 15W, pentru telefon este maxim 10W, adică încărcare de 15W este pentru toate dispozitivele cele puneți pe încărcătorul wireless respectiv.

Deci acesta nu este mai slab decât restul pentru că este menționat doar 10W. O astfel de putere este folosită pentru o listă de telefoane Samsung, 7,5W pentru anumite iPhone-uri și 5W pentru alte dispozitive cu Qi.

Veți vedea că la unele încărcătoare există un locaș în care se amplasează încărcătorul wireless Apple (nu este inclus) și se conectează cu fir la încărcătorul suport. Este evidențiat în imaginile de prezentare, iar dacă nu veți folosi această metodă, atunci acel suport din stânga poate fi detașat.

Încărcarea wireless la acesta se face doar în mijloc, pentru că pentru restul are doar dock-uri pentru portul USB, după cum se poate vedea și în imagine, adică doar scăpați de un număr mare de cabluri. Ideea e că și acesta este o opțiune ce o recomand dacă nu vreți să cheltuiți mult.

Câteva păreri de final

Dacă vă uitați la un încărcător wireless pentru tabletă, atunci aveți o singură opțiune, adică mă refer la cele rotunde sau dreptunghiulare – Loowoko W06, adică nu în plan înclinat cum sunt cele menționate. Nu am menționat niciun astfel de model, deoarece cererea este mică pentru ele și le puteți găsi cu ușurință, acestea fiind și cele mai ieftine încărcătoare de la ora actuală.

Pentru cei ce caută acel accesoriu mai deosebit, am pentru voi o recomandare de încărcător wireless din lemn de bambus de la InnoHub, care ar arăta foarte bine pe o noptiere din lemn masiv cu finisaj natur lăcuit.

N-aș exclude nici bateria externă care este portabilă și ieftină, iar conectivitatea este decentă când vine vorba de încărcare cu sau fără fir.

Întrebări frecvente

Încărcarea wireless afectează bateria?

Nu. În general, bateria se degradează cu fiecare încărcare, fie că este corectă sau incorectă (incompletă). Având în vedere că încărcare se face la o putere scăzută, între 5 și 15W (în funcție de gadget), nu are cum să afecteze bateria.

Încărcarea wireless emite radiații?

Nu. Trebuie să știți că nu vă afectează nici sănătatea, dacă alegeți să puneți acel dispozitivul cu încărcare wireless bazata pe WPC sau Qi pe noptiera din dormitor. Principiul folosit e cel cu inducție, astfel că obiectele trebuie să fie cât mai apropiate și evitați să folosiți huse groase.

Cât costă un încărcător wireless iPhone?

În general, prețurile nu depășesc 200 de lei, chiar și dacă vorbim de varianta originală care este gândită doar pentru un singur dispozitiv, însă dacă vreți să fie un încărcător wireless dublu, adică să puteți pune simultan două telefoane iPhone, atunci vă puteți aștepta la prețuri de 300 lei.

Încărcare wireless ce este?

Este o tehnologie de încărcare a bateriei fără a folosi cablul de încărcare. E nevoie doar să poziționați dispozitivele pe suprafața destinată încărcării wireless, iar aceste dispozitive pot fi un telefon, ceas, tabletă sau căști. Acea suprafață de încărcare este oferită, de un încărcător special alimentat la o sursă de energie, de la rețea, auto sau solară.

Ce încărcător wireless personalizat să aleg?

Sunt magazine care pot să inscripționeze anumite mesaje pe ele, dar puteți alege bine mersi și un model mai deosebit, adică mai unic, cum ar fi un încărcător wireless cu aripi, lumini RGB sau cu ceas.

V-a plăcut acest articol? Atunci asigurați-vă că descoperiți celelalte ghiduri ale noastre despre telefoane și căști wireless.

Lasă un comentariu