Cel Mai Bun Tocător Legume electric 2024

Vreți să faceți rapid o salată de legume sau fructe? Atunci aveți nevoie de un mic ajutor în bucătărie, iar aici mă refer la un aparat de tocat legume, dar poate fi folosit la fel și pentru a mărunți sau toca fructe, carne, nuci și chiar prepara creme sau albușul de ou. Cu alte cuvinte, puteți alege un model universal, iar pentru ca voi să nu pierdeți timp prețios, am făcut o listă cu câteva modele populare de pe piață. Adică ales pentru voi cel mai bun tocător de legume electric din momentul scrierii articolului, dar cred că va fi disponibil pentru mulți ani deoarece oferă exact ce trebuie pentru prețul cerut.

Pot mărunți chiar și carne, nuci și fructe?

Da, însă pentru carne e recomandat să introduceți bucăți nu foarte mari, deoarece nu este un aparat foarte puternic. La fel și în cazul, fructelor tari, adică le puteți tăia în bucăți egale înainte de pornire a aparatului.

Dacă vă întrebați, ce tocător electric este mai bun? Sus aveți trei opțiuni, iar în rândurile care urmează sunt și alternative de la alți producători sau de la același, dar cu specificații și materiale diferite. Multe dintre ele sunt multifuncționale, adică schimbați accesoriile în funcție de ce urmează să introduceți în aparat. Dacă vi se par cam mari prețurile, puteți aștepta Black Friday sau alte oferte similare, însă șansele sunt mici să fie vreo reducere la un anumit model.

Care e cel mai bun tocător de legume electric?

Categoric, un tocător legume automat este mult peste unul manual, deoarece oferă rezultate mai rapide și gradul de mărunțire este influențat de durată ori accesoriul utilizat. Eu am ales Bosch deoarece oferă calitate, un preț bun, design compact și funcționalitate. Îl puteți folosi pentru mai multe, după cum să voi explica în rândurile care urmează, dar nu trebuie să ne limităm doar la acesta deoarece la un moment dat, nu va mai fi disponibil.

Alegerea finală poate fi influențată și de ce aveți de gând să gătiți, de exemplu, un tocător de legume bun pentru salată Boeuf cred că ar fi cel manual deoarece le face la dimensiune ideală, iar un exemplu este modelul de la final.

Bosch MMR08R2

 • Putere 400W
 • Capaictate 0,8 litri
 • O viteză

Avem cel mai bun tocător pentru legume, fructe și carne de pe piață, adică acele cuțite se descurcă foarte bine. Vă poate fi de folos fie că urmează să preparați un desert, fie ceva de mâncare. Aici mă refer la tocat carne sau chiar legume pentru o salată. În ambele cazuri, nu trebuie să insistați prea mult pentru a nu le mărunții prea mult ori să le facă chiar pastă.

În imaginea de sus se poate vedea cam ce vi se oferă în pachet, iar în descrierea sa este menționat că poate fi folosit ca un tocător de carne și legume, dar și nuci sau alune. Înlocuind cuțitele cu celălalt accesoriu, puteți obține creme diverse, iar acela este denumit disc de emulsifiere. Accesoriile sale pot fi spălate în mașina de spălat, iar recipientul poate fi adăugat chiar și în cuptorul cu microunde deoarece este din plastic.

În funcție de ceea ce vă doriți să obțineți, puteți alege una dintre funcțiile disponibile: pasare, tocare, zdrobire gheață și mărunțire. Are o singură viteză, iar în rest, pot spune că poate fi utilizat cu ușurință de oricine.

Biovita STORM-2L

 • Patru lem din inox
 • Vas din sticlă de 2 litri
 • Două viteze

Stă bine cam la toate capitolele și aș zice că este peste un model Bosch, doar că unii dintre voi poate că nu sunt convinși în ceea ce privește calitatea. Până la urmă este vorba de o firmă din România care comercializează aceste produse, deci calitatea nu are cum să dezamăgească. Având în vedere că are multe lame (4), are un bol din sticlă și nu din plastic, aș zice că intră la categoria de tocător legume profesional pentru uz casnic.

Are 4 cuțite pentru că are un recipient de două ori mai mare decât majoritatea modelelor de pe piață. Funcțiile sale sunt de zdrobire gheață, mărunțire și tocare. Producătorul subliniază faptul că poate fi folosit cu ușurință, dar e și ușor de întreținut.

Sunt de părere că este un tocător legume foarte bun, ca și multe alte articole de la acest brand, iar dacă nu v-am convins, puteți citi recenziile clienților. Ca și o alternativă la acesta, aveți modelul simplu cu recipient mai mic, însă aș zice că este un compromis cam mare când vreți să preparați ceva pentru toată familia.

Rohnson R5120 Multimate XL

 • Cuțite din titan
 • Bold realizat din sticlă
 • 2 viteze

Dacă unele dintre aparatele care le-ați văzut aveau prea mult plastic, am pentru voi ceva diferit, adică un tocător de legume metalic de la Rohnson. Producătorul se laudă că oferă doar materiale și componente de calitate, iar un exemplu foarte bun sunt cuțitele din titan.

Alegând un brand de top, puteți avea parte de o experiență plăcută, dar și de un plus de fiabilitate. Un tocător fructe și legume electric de 700W ca acesta se va descurca de minune chiar și când conținutului bolului este mai generos. Având în vedere cei 2 litri, puteți pregăti salate, mici gustări sau chiar deserturi pentru cei dragi. Doar din numele său reiese faptul că este un model mare și performant, dar și multifuncțional.

Vă poate ajuta să amestecați, măcinați sau chiar să tocați fin anumite alimente. Față de altele, acesta are o bază anti-aderentă realizată din silicon, o carcasă din oțel inoxidabil și un cablu de alimentare destul de lung (105 cm).

Heinner HMC-K500WHR

 • Angrenaj metalic
 • Bază anti-alunecare
 • Sistem de siguranță

Acesta este cel mai ieftin tocător de legume pentru ciorbă care îl puteți lua, dar nu este singurul atunci când vreți să obțineți legume în anumite forme. Heinner oferă doar soluții electrice, astfel că dacă vreți un tocător de legume fără fir, trebuie să vă îndreptați atenția spre un alt brand.

Modul de utilizare este același, adică butonul de acționare este poziționat în partea de sus. Numărul de cuțite este influențat de mărimea bolului, astfel că pentru 1 litru sunt suficiente cele două cuțite de inox.

Poate că alte modele sunt disponibile în mai multe culori, însă pe acesta îl veți găsi doar pe roșu. Nu cred că joacă vreun rol culoare la un aparat care oricum nu-l veți ține pe blat sau la vedere în bucătărie, mai tot timpul.

După cum am menționat are un sistem de siguranță care nu permite cuțitelor să se rotească, dacă nu puneți capacul peste bol.

Hausberg HB-4505

 • 4 funcții
 • Recipient din sticlă termorezistent
 • Suport înfășurare cablu

Un recipient de 2 litri oferă posibilitatea de a pregăti mai mult pentru preparatul care îl aveți în plan, indiferent că este un desert, o salată sau poate o ciorbă. Că tot vorbim de salate, un bun tocător de legume fierte poate fi oricare dintre cele menționate, chiar și cele manuale dacă vreți să fie legumele mai mari. Însă e bine să le băgăm când sunt doar calde și nu fierbinți pentru a nu deteriora lamele.

Diferențele nu sunt atât de mari între producători, de aceea s-s-ar putea să vă placă mai mult modelul acesta decât restul pentru că și prețul este destul de mic. Cuțitele sunt universale, adică puteți introduce carne, nuci, ceapă și multe altele în recipient.

Poate că unii dintre voi vor alege soluții scumpe în ideea că ce este scump, este și bun, dar vă spun că nu veți face niciun compromis cu acesta. Poate că puterea nu este chiar grozavă pentru cât veți pune în el în sensul că unele modele au chiar și un motor de 700W, adică aproape dublu ca performanță.

Dacă nu ați găsit prea multe informații despre acest brand, trebuie să știți că este unul german, dar nu de top precum Bosch și altele.

Izzy Chopper Multi 600W 2in1

 • Include două boluri – sticlă și inox
 • 2 setări de viteză
 • 4 lame

Față de restul, aici avem unul dintre acele tocătoare de legume multifuncționale, adică care pot fi de folos în anumite situații. Cu alte cuvinte, vi se oferă două boluri diferite ca și rezistență (inox și sticlă), dar similare ca și capacitate, adică au o capacitate de 1,8 litri. Adică sunt voluminoase și puterea motorului este de ajuns pentru ce a fost conceput și poate că cel de sus de 400W l-aș considera cam slăbuț pentru tocat carne.

Un tocător electric multifuncțional pentru legume și fructe îl puteți folosi zilnic indiferent ce fel de mâncare veți găti, deoarece de fiecare dată există un ingredient. Poate că din imaginea de sus nu se vede prea bine, dar baza bolului din stilă este anti-aderentă.

Acest brand nu s-a zgârcit la capitolul materiale, iar dacă nu vă place prețul, sunt două alternative interesante care au doar un bol și un design compact.

Tot în oferta acestei mărci puteți găsi modele foarte compacte care le puteți depozita cu mai multă ușurință, dar și la un preț foarte bun. În să cel mai popular este cel cu două boluri care vi l-am prezentat sus, pentru că cel de-al doilea bol este foarte util.

Tesla FC302W

 • Recipient de 1 litru
 • Sistem de protecție
 • 1 viteză

Tocătoarele de legume și nuci cu bol de 1 litru și motor de 400W pot fi de ajuns pentru o mulțime dintre utilizatori, oferind exact cât este nevoie. După cum am menționat anterior, acel plus de putere este necesar doar dacă bolul este mai mare, dar și numărul de lame este important deoarece cele două de pe acesta nu ar fi de ajuns pentru un volum dublu.

Producătorul evidențiază faptul că poate fi folosit cu ușurință și în siguranță, oferind un sistem de protecție. Cred că se referă la acel sistem de blocare a cuțitelor atunci când nu ați pus capacul pe bol. Că tot vorbim de părțile aparatului, bolul și cuțitele pot fi introduse în mașina de spălat vase, mai puțin capacul care include motorașul.

Din oferta acestui brand, nu am găsit niciun tocător pentru legume cubulețe, adică mă refer la cele care vin cu diverse site și acționare manuale, adică toate sunt electrice. Performanțele acestuia sunt peste cele ale mini tocătoarelor electrice, dar poate că unii nu ar avea pretenții și s-ar mulțumi chiar și cu acele modele mici.

Cecotec TitanGlass 1000

 • Leme din titan
 • 10 trepte de viteză
 • Picioare anti-alunecare

Îl puteți folosi chiar și ca zdrobitor pentru cuburi de gheață, că doar avem un tocător legume universal și suficient de bun. Arată precum un produs premium, probabil și datorită materialelor mai de calitate (corp din oțel inoxidabil). Poate că nu ați auzit prea multe despre această firmă spaniolă, însă dacă veți arunca o privire pe toată oferta acestuia, veți vedea doar păreri pozitive despre produsele sale.

Chiar dacă seria se numește Titanglass, singurele piese din titan sunt cuțitele. Pentru că sunt realizate dintr-un material atât de rezistent, poate fi folosit pentru orice tip de mâncare. Totuși, e bine ca anumite fructe sau legume să fie tăiate cuburi mai mari de dimensiuni egale și să le nu introduceți întregi.

Poate că are cam multe trepte de viteză în comparație cu altele, însă acestea pot fi reglate în funcție de cum apăsați butonul. Toate piesele neelectrice pot fi spălate după bunul plac, adică în chiuvetă sau în mașină. Demontarea sau montarea sa este simplă deoarece vorbim de puține piese.

Heinner Cayenne 1 HMC-D300RD

 • Motor de 300W
 • Ieftin
 • Două viteze

Poate că este prea ieftin, dar tot avem un tocător legume pe inox destul de bun și se poate vedea din caracteristicile sale tehnice, dar și din părerile lăsate de clienți. Pentru a mărunți nu foarte multe legume sau fructe, nici nu ai nevoie de de un model cum am prezentat cel de sus care este tot de la Heinner.

După cum ați observat, am ales să prezint câte două produse de la unele branduri deoarece sunt diferite și interesante, plus că poate uneori vreți ceva ieftin și practic. În opinia mea, e foarte important ca recipientul să fie din sticlă, în special dacă vreți să-l introduceți în cuptor. Plasticul nu reprezintă o opțiune în acest sens, iar cu trecerea timpului, își schimbă proprietățile.

Pentru un preț atât de mic, nici nu putem să ne așteptăm la mai mult, adică trebuie să ne mulțumim cu un motor de numai 300W și o singură funcție, cea de tocare. Mulți dintre voi nici nu aveți nevoie de ceva diferit ori suplimentar, motiv pentru care nu ar trebuie să mai așteptați vreo ofertă specială care și așa nu ar reduce prea mult din prețul său.

TopGearWorld 15in1

 • Multe accesorii în pachet – 8 lame
 • Multifuncțional
 • Container de mare capacitate

Pentru un preț atât de mic, puteți avea un tocător fructe si legume manual de tip 15 în 1, adică cu toate acele accesorii din imagine. Fiecare legumă sau fruct în puteți mărunți, felia sau face cubulețe. Lamele ar trebuie să vă țină destul de mult ținând cont că sunt realizate din inox, iar voi puteți să experimentați cu fiecare.

Nu e nevoie să aveți vreo priză sau să fiți atenți la cât este de mare fructul sau leguma. Totuși, nu există sistem de siguranță ori protecție, de aceea ar trebui să purtați o mănușă anti-tăiere deoarece accesoriile sunt ascuțite și vă puteți accidenta ușor. De aceea nu trebui lăsat la îndemâna copiilor.

Un tocător de legume cuburi manual are corpul realizat din ABS și un sistem de mărunțire foarte simplu de folosit.

Câteva păreri de final

Acestea sunt cele mai populare modele de pe piață, dar nu sunt singurele motiv pentru care vă recomand să consultați și restul oferitei disponibile la magazinele menționate. În plus, trebuie să știți că sunt și aparate similare ca și rol și funcții. De aceea am să vă prezint în continuare câteva dintre ele, dar mă gândesc că le cunoașteți deja și multe intre ele vă depășesc cu mult bugetul. E de înțeles, pentru că toacă mult mai bine și puteți băga legume sau fructe nu chiar întregi, dar bucăți mai mari.

Alternative la tocătorul electric pentru legume

Ceva mai performant datorită componentelor diferite și dimensiunilor, însă oferă sosuri, smoothie, sucuri etc, este un tocător blender legume, care poate fi alimentat cu o mulțime de ingrediente pentru obținerea unui amestec special.

De asemenea, dacă vă place ideea de aparat multifuncțional, puteți alege un robot de bucătărie ca tocător de legume care poate fi folosit numai cu anumite accesorii în compartiment sau bol închis, ca să nu stropească sau să împrăștie conținutul.

Tipuri de tocătoare pentru bucătărie

În funcție de buget, formă sau nevoi, acestea pot fi de mai multe feluri. Chiar dacă unele arată mult diferit, denumirea și rolul sunt aceleași.

Din lemn. Acesta este cel mai simplu, ieftin, cunoscut și folosit model de tocător pentru legume, el oferind doar suprafața pe care urmează să tăiați legumele, astfel că ar mai fi necesar și un cuțit.

Manual. Tocătoarele de legume manuale (fără fir) au un mecanism destul de ușor de folosit, fie prin apăsare, fie cu o sfoară. Nu știu cât de fiabil poate fi un tocător de legume cu sfoară, deoarece la un moment dat acel mecanism va ceda. Pentru o diferență atât de mică de preț, aș alege fără nicio ezitare pentru unul electric, plus că nu aveți de spălat acele site sau piese interschimbabile, ci doar recipientul și cuțitele.

Dacă vă interesează rezultatul, adică forma (felii sau cuburi), atunci alegeți cele manuale, doar că tocător/feliator electric de legume nu este la fel de bun pentru că materialele nu sunt atât de calitative.

Electric. După cum bine știți, acesta este foarte căutat și apreciat deoarece oferă rezultate rapide, cu un minim de efort.

O altă categoria care nu am menționat-o, dar nici prezentat-o, este cea profesională care este necesară în bucătăriile restaurantelor sau chiar cofetăriilor. Construcția este mult diferită, adică aparatul este mult mai mare, iar carcasa este realizată din oțel inoxidabil.

Întrebări frecvente

Cât costă un tocător legume pentru bucătărie?

Prețurile pot fi influențate de tip, astfel că un model manual este și cel mai ieftin, adică vedem prețuri câțiva zeci de lei, însă dacă vreți să fie automat, adică electric, atunci prețurile pot să depășească chir și 100 lei. Nu recomand modele prea ieftine deoarece deoarece nu sunt suficient de performante.

Unde găsesc tocător de legume profesional?

Sunt multe magazine care comercializează soluții pentru cei care vor mai mult fie pentru acasă, fie pentru o mică afacere. Unul dintre magazine care le recomand este eMag, deoarece are cea mai diversificată gamă de produse.

Cât consumă un tocător legume?

În general, consumul este egal cu puterea aparatului, adică este în jur de 500W pe oră. Nu este un consum are de energie dacă îl raportăm la cât îl folosim, adică câteva minute.

Există tocător legume cuburi electric?

Nu, ci doar manual. Pentru a obține anumite forme sunt necesare site speciale și acționare manuală, pe când cele automate, au doar niște cuțite.

Lasă un comentariu