Top 5 Cele Mai Bune Oale Sub Presiune 2025

Am testat 10 oale sub presiune și le-am evaluat în funcție de calitate, dotări și raport preț-dotări. În acest articol vom împărtăși ce am descoperit pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună oală sub presiune ieftină, inclusiv electrică. În general acestea au capacitate cuprinsă între 5 și 10 litri, adică acestea sunt mai numeroase. Deci nu are rost să căutați una de 30 litri deoarece nu veți găsi pentru uz rezidențial, adică acasă.

M-am gândit să vă fac câteva recomandări oale sub presiune bune care sunt disponibile în țara noastră. Iar dacă ești în căutare de așa ceva, atunci în acest articol o să găsești niște modele de top, dar și principalele criterii de alegere ale unui astfel de produs.

Oala sub presiune este bună?

În ultimii ani, unele aparate de gătit sub presiune au devenit extrem de populare deoarece reduc timpul de gătire și ajută la păstrarea substanțelor nutritive. Iar, dacă o să vă uitați la cât costă un astfel de aparat atunci o să vedeți că au niște prețuri accesibile. Deci vorbim doar de beneficii aduse de acestea, însă pot fi și riscuri pentru că se gătește la o presiune destul de mare, dar se poate regla nivelul aburului evacuat, în funcție de aliment. Puteți risca să vă ardeți atunci când dați drumul la abur, de aceea o țineți la distanță de voi și cam atât, pentru că are o mulțime de sistem de siguranță (cum e la Tefal).

Probabil că îți pierzi jumătate de zi cu fiertul cărnii de vită ori a fasolei. Cu astfel de ustensilă de bucătărie poți reduce timpul de fierbere la jumătate sau poate chiar mai mult (70%). În medie, cu o astfel de oală la presiune poți găti carne de porc sau vită în 90 minute și broccoli în circa 10 minute.

Care este cea mai bună oală sub presiune?

În oferta magazinelor online o să vedeți multe branduri mai mult sau mai puțin cunoscute. În lista de alături vă voi oferi cele mai bune oale sub presiune profesionale de la producători renumiți așa încât să aveți un produs de calitate superioară și sigur în utilizare.

De câțiva ani aleg produse Tefal datorită prețului, calității și dotărilor, plus că vorbim de gama de top de pe piață. Prețurile sunt dictate de volumul său, astfel că unele pot costa mult doar pentru au 10-14 litri, adică nu aduc nimic în plus.

Tefal Secure 5 Neo

  • Capacitate: diferite capacități
  • Altele: are coș, suportă plită inducție

Cea mai bună oală sub presiune Tefal este modelul Secure 5 Neo. Produsul Secure 5 al celor de la Tefal vine în diferite capacități (de la 4 la 8 litri), dar cea mai populară e de 6 litri. Când am cumpărat modelul acesta am ales varianta de 6 litri deoarece mi s-a părut una de mijloc și nu regret achiziția.

Numele de Secure 5 vine de la faptul că vine 5 sistem de siguranță. Printre aceste sisteme se numără cel de blocare automată și supapa de control. Mai în detaliu, cele 5 mecanisme de siguranță sunt: valva, închiderea de siguranță, valva de siguranță, deschiderea de siguranță și garnitura.

În cazul modelului de 6 litri acesta are niște dimensiuni de 22×25 cm (îxL). Știu, e ceva mai mare decât una normală, dar acest lucru e datorat faptului că are o construcție robustă care să o facă să reziste la presiune mare.

Spre deosebire de alte modele, această oală sub presiune Tefal de 6 litri are și un accesoriu interesant – coș de gătit la abur. Trebuie să scriu că nu am mai văzut așa ceva la alți producători. Puteți găsi și soluții de 10 litri, dacă gătiți pentru o familie numeroasă.

Tefal CY505E30 One Pot

  • Tip: electrică
  • Capacitate: 5,8 litri
  • Altele: 25 programe, putere 1200 W

Cea mai bună oală sub presiune electrică e Tefal CY505E30, fiind ceva pentru acele persoane interesate de ceva premium. Spre deosebire de modelul clasic (non-electric), acesta se diferențiază prin faptul că vine cu diverse programe și că nu mai aveți nevoie de o plită. Dar, în schimb aveți nevoie de o priză.

Poate că ați văzut pe diverse site-uri că numele complet este Tefal CY505E30 One Pot. Acesta vrea să simbolizeze că e „acea oală” sau că dacă o cumperi nu-ți va mai trebui o alta.

Dimensiunile ei sunt de 13x13x15 cm (axLxî), iar greutatea e de 5,8 kg. Cred că observați faptul că vorba despre un model ceva mai compact în comparație cu modelul normal. Acest lucru se datorează lipsei mânerului, dar și a faptului că e mai modern.

La fabricarea acestui model s-au folosit materiale de calitate așa încât aparatul să fie unul care să poată fi utilizat câți mai mulți ani. În felul acesta are o garanție standard de 2 ani care poate fi mărită la mi mult.

Acest model Tefal CY505E30 One Pot e o revoluție dacă e să îl comparăm cu una obișnuită deoarece are următoarele avantaje:

  • Timpul de gătire e mult redus datorită faptului că e sub presiune.
  • Nu e nevoie de un aragaz sau o plită întrucât e un model electric.
  • Are o capacitate mare de 6 litri, util find 4 litri. În felul acesta putem găti mai multe porții de mâncare.
  • Vine cu programe presetate. E vorba despre 25 programe pentru diverse feluri de mâncare.
  • Are timer, start întârziat și alte funcții utile pentru a găti eficient.

Dacă nu vă interesează programele cu care vine aparatul atunci există și funcția manuală (DIY) care presupune că puteți ajusta timpul și temperatura.

Aspecte negative nu ar fi deoarece chiar și panoul de comandă e unul ușor de folosit cu taste pe care se vede clar ce scrie.

Per ansamblu acest Tefal One Pot CY505E30 e pentru acele persoane care vor oale de gătit sub presiune de la un producător premium cu care să poată găti o varietate de mâncăruri.

Îmi place la acest produs că vine cu un pachet destul de bogat. Acesta include, pe lângă aparat, diverse ustensile care s-ar putea să vă ajute. Discutăm despre ustensile precum spatula și coș de gătit la aburi. Evident că acest aparat are și un bol.

Alternative

Tefal Cook4Me CY851130 e gama superioară de la Tefal, fiind considerată o oală sub presiune electrică.

Printre avantajele acestui model se numără puterea ridicată (1600 W), posibilitatea gătirii a unui număr mare de rețete și ușurința în utilizare. Gândiți-vă la faptul că primiți instrucțiuni privind utilizarea pas cu pas.

Ca dezavantaj al oalei electrice aș menționa că are un preț ușor mare comparativ cu un model standard. Ar mai trebui ținut cont și de faptul că folosește electricitate. Deci, o să aveți nevoie și de o priză liberă.

Tefal Turbo Cuisine CY754130 e tot un model la priză, dar care vine cu o capacitate ceva mai mică de 4,8 litri. În schimb, e un model mai avansat decât One Pot și are în plus următoarele lucruri:

Tehnologia Spherical bowl care presupune că bolul e unul sferic. Acest lucru e unul avantajos întrucât în felul acesta căldura circulă omogen. De asemenea, acesta are o grosime de până în 3 mm (depinde de model). Structura acestuia e realizată din 7 straturi.

Aplicația Tefal suportă acest aparat și sunt 143 rețete disponibile. Pentru ca aceasta să funcționeze cu produsul trebuie să-l adăugați în meniul „Universul meu”.

Schmitter

  • Capacitate: mare (maxim 12 litri)
  • Altele: două supape de siguranță

Această oală sub presiune mare e pentru familiile numeroase ori pentru cei care gătesc în scop comercial. O oala sub presiune Schmitter poate să aibă o capacitate mare de maxim 12 litri. Adică dublu față de cât e media. Vine în 4 variante, acestea fiind de 5, 7, 9 și 12 litri.

Pentru ca temperatura să fie distribuită uniform acest model are fundul realizat din 3 straturi. Ca o paranteză, compoziția materialului de la acest produs este de cea mai bună calitate deoarece are 18% crom și 10% nichel. 1

Grosimea sa e una de 3,5 mm. Acest lucru arătându-ne că discutăm despre un produs de foarte bună calitate. Iar, un alt lucru care denotă calitate e faptul că stă bine pe partea de siguranță. Discutăm despre un produc cu două supape de siguranță. În felul acesta, ustensila e una care va avea o durabilitate cât mai mare.

E un produs de calitate care se diferențiază ușor față de alte modele prin faptul că are construcție solidă din oțel inoxidabil 18/10 cu grosime de 3,5 mm. Un alt lucru pe care trebuie să-l menționez e că are fundul realizat din 3 straturi termoradiante așa încât căldura să fie distribuită uniform.

Berlin

  • Capacitate: mare
  • Altele: preț foarte accesibil

Modelul acesta cu nume Berlin e pentru cei care vor un produs foarte accesibil. Are un design minim, dar e realizat din materiale de calitate. Spre exemplu, oala și capacul sunt din oțel inoxidabil, iar mânerul e din bachelită (rășină sintetică).

Chiar dacă e un produs de buget, e una dintre cele mai vândute modele de acest tip. De asemenea, oala de gătit sub presiune menționată are și o multitudine de recenzii pozitive. Pe un site unde e vândută are 310 recenzii cu un scor agregat de 4,37 stele din 5.

În descrierea sa e menționat faptul că sursa de căldură trebuie să fie gaz, dar o puteți folosi fără probleme ca o oală presiune de plita ceramică, deoarece fundul este plat. Nu sunt date foarte multe informații deoarece are un mecanism simplu și sigur, iar tehnologiile nu lipsesc.

În opinia mea, această soluție e una low-budget întrucât se poate vedea că există o foarte mare diferență de preț dintre acest Berlin și un Tefal.

Amercook

  • Capacitate: 5 litri
  • Altele: suportă plită pe inducție, din aluminiu

O altă variantă de oala sub presiune bună si ieftină pentru cei care au un buget foarte redus e modelul Amercook. Pe lângă faptul că are capacitate de 5 litri (o capacitate medie), aceasta e de culoare neagră și poate fi pusă pe o plită cu inducție.

E realizată din aluminiu. Mai exact discutăm de corp și capac din aluminiu, iar mânerul e realizat din bachelină. La capac s-a folosit și sticlă.
Avantajul aluminiului e că e mai ușor și poate acest model o să fie pe placul celora care vor un produs cu greutate redusă.

În opinia mea, acest articol de bucătărie trebuie luat în considerare, dar fiind vorba despre un produs de îndelungă folosință nu cred că vă e greu să mai puneți 200 lei și să luați ceva mai calitativ.

Pyramis ROBUSTO PLUS

  • Capacitate: 10 litri
  • Altele: pentru orice plită

Oala cu presiune pentru inducție Pyramis de față e una de 10 litri, dar există și varianta de 6 litri care e numită la fel. Dacă alte modele au un mâner, aceasta vine cu două. Acest lucru e unul avantajos deoarece asigură o prindere mai bună și că face ca oala să nu ocupe mult loc.

Diametrul său e unul de 27 cm, adică trebuie să aveți un arzător sau o zonă potrivită ca mărime. În cazul în care vă interesează grăsimea bazei, vorbim de mai multe straturi

E realizată din materiale de calitate (la capac și produs) și mânere sunt realizate dintr-un material diferit. Peretele vasului pe inducție are 3 straturi și o grosime totală de 0,7 mm.

În opinia mea, acest produs e unul de calitate întrucât vine de la un brand grecesc premium. Pyramis este cunoscut pentru produsele de bucătărie foarte fiabile.

De ce să cumperi o oală sub presiune (avantaje și dezavantaje)

O cratiță sub presiune ar trebui să existe în orice bucătărie deoarece oferă numeroase beneficii pentru sănătate și de reducere a timpului de preparare a mâncării. 2 Dar, consider că ar trebuie să intrăm mai în detaliu asupra avantajelor și dezavantajelor unui astfel de aparat.

Avantaje

Avantaje ale oalei cu presiune sunt multiple, dar eu mă voi orienta înspre cele mai importante precum reducerea timpului, păstrarea substanțelor importante și că e nevoie de mai puțină curățenie/aerisire.

Gătește rapid. Tipul de fiert poate fi redus la jumătate sau chiar mai mult deoarece presiunea din interiorul oalei face ca temperatura de gătire să fie mai mare.

Păstrează nutrienții. Gătitul pe o perioadă scurtă de timp la temperatură ridicată păstrează mai mulți nutrienți decât în cazul gătirii pe perioadă lungă la temperatură scăzută.

Mâncarea are gust mai bun. Acest lucru se datorează faptului că se păstrează substanțele nutritive. Lucrul acesta l-am menționat mai sus, precum și motivul

Mai puțină curățenie. Datorită faptului că aburul e păstrat la interior pe tot timpul gătirii, e nevoie de mai puțină curățenie. Aburul trebuie evacuat manual la final. Acest lucru se poate face pe un geam sau ceva de genul. În felul acesta nu va mai exista așa de mult miros și abur în bucătărie.

Dezavantaje

Evident că și această ustensilă de bucătărie are dezavantaje, dar nu sunt foarte importante. În mare discutăm despre preț ușor mare și că se curăță diferit.

Preț. Dacă un vas de bucătărie poate avea un preț de undeva în jurul a 100 lei, un model cu presiune poate să cote mai mult de 300 lei. Acest lucru se datorează faptului că e realizat din materiale de calitate și are o construcție ceva mai complexă.

Curățare. Dacă e să continui cu construcția, atunci din această cauză are și u curățare ușor diferită. Dacă un vas normal are și capac fără gaură, o oală-minune are un capac cu supapă care uneori poate fi mai greu de curățat.

Tot pe partea de dezavantaje ar fi faptul că utilizarea sa e diferită și necesită o oarecare învățare. Acest lucru ține mai mult de siguranță, dar nu trebuie să vă faceți griji deoarece cele mai multe vin cu multe mecanisme de siguranță (de exemplu, Tefal are 5).

Ghid de cumpărare

Când e vorba despre a cumpăra o oală sub presiune trebuie să ne uităm la mai multe aspecte importante precum dimensiunea, materialul din care e făcută, tipul și producătorul. 3

Dimensiunea. În comerț o să găsiți modele de diverse mărimi așa încât să le putem clasifica în mici, medii și mari. Cele mici au volum de 2-3 litri, cele medii de 5-6 litri, iar cele mari mai mult de 6 litri (spre exemplu, sunt și modele de 12 litri).

Materialul. La modelele de calitate discutăm despre o construcție solidă. De aceea și prețul e ușor crescut. La cele care provin de la branduri necunoscute și care costă puțin s-ar putea să fie orice altceva decât oțel inoxidabil.

Tipuri. În principal, astfel de oale sunt clasice și electrice. Cele clasice trebuie puse pe o sursă de căldură, adică plită.
Iar, cele electrice se bagă la priză și nu mai e nevoie de o plită sau aragaz. Acesta e motivul pentru care modelele pe curent pot fi considerate aparate 2 în1.

Producătorul. Cel mai cunoscut producător de astfel de oale de fiert cu aburi sub presiune este Tefal, dar o să găsiți modele de la Berlin, Zilan și Grunberg. În opinia mea, ar trebuie să alegeți modele de la Tefal deoarece acesta e producătorul numărul 1 când vine vorba despre așa ceva. 4

„Kukta” nu e neaparat un producător/brand deoarece traducerea din limba maghiară înseamnă „oală”. De obicei, pe unele site-uri o să vedeți produse sub denumirea de „oală sub presiune kukta”, însă acest lucru e un pleonasm.

Concluzie

Oala de fiert sub presiune poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să gătească alimente într-un timp mai scurt și mai sănătos. E important să învățați cum să utilizați ustensila așa încât gătirea să se realizeze în siguranță. De aceea e bine să citiți manualul de utilizare și să respectați instrucțiunile producătorului.

Cu o astfel de invenție ingenioasă și abilitățile necesare, puteți găti mâncăruri gustoase și sănătoase în timp record.

După mine un astfel de vas nu trebuie să-ți lipsească cum nu trebuie să îți lipsească nici o mașină de tocat carne sau un grătar electric.

Întrebări frecvente

Ce oală de joasă presiune să aleg?

După cum poate ați observat, unele ofer[ un reglaj pentru abur, astfel că poate fi influențată presiunea. În general, legumele fierb la o presiune joasă, pe când carnea carnea fierbe la o valoare mare.

Cât costă o oală cu presiune pe inox?

Majoritatea sunt realizate din acest material care este de calitate, astfel că cea mai ieftină oală sub presiune 3-4 litri costă sub 100 lei.

Cât consumă o oală sub presiune electrică?

Consumul este dat de puterea ei, adică poate fi de maxim 1200W, însă acesta este doar un exemplu pentru că pot fi diverse modele de la Tefal, Moulinex etc.

Cât fierbe fasolea într-o oală sub presiune foarte bună?

E evident că veți fierbe mult mai repede fasolea cu aceasta, plus că reduceți nivelul de aburi din casă, însă durata de fierbere va depinde de foc și de setarea făcută pentru abur, dar înjur de 15-20 minute ar dura.

Se pot găti alimente congelate într-o oală sub presiune?

Nu, alimentele congelate trebuie să fie dezghețate înainte de a fi preparate în acest vas special. 4

Câtă apă ar trebui adăugată într-o astfel de oală?

Trebuie adăugat suficientă apă pentru a acoperi alimentele, dar nu mai mult de jumătate din capacitatea oalei. Unele au o inscripție care-ți indică limita până la care se pune lichid.

Se pot găti alimente cu sos într-o oală sub presiune?

Pot fi preparate alimente cu sos în ea, dar trebuie ajustat timpul de gătire în funcție de consistența sosului.

Lasă un comentariu