Cele mai bune telefoane cu baterie mare

Dacă nu sunteți mulțumi de autonomia smartphone-ului și vă gândiți să faceți un upgrade în perioada următoare, dar nu aveți câteva recomandări, atunci ar trebui să aruncați o privire pe topul de jos deoarece cuprinde cele mai bune telefoane la baterie de la momentul redactării articolului. Oricum, nu veți mai găsi modele cu acumulator sub 5000 mAh, decât câteva excepții la prețuri foarte mici. Deci nu mai putem discuta de cea mai buna baterie de telefon mobil cât timp capacitatea este una rezonabilă, însă viteza de încărcare ar trebui să fie de minim 20W ca să nu dureze mai mult de circa o oră.

Să aleg telefonul cu cea mai bună baterie?

Dacă faceți referire la faptul că suportă încărcare foarte rapidă, atunci aveți toate motivele să o faceți, însă dacă vă referiți la capacitate, trebuie să știți că va afecta atât greutatea mobilului cât și dimensiunile. De aceea, aș zice că aveți de ales între două aspecte oarecum diferite, însă mulți preferă o încărcare cât mai rapidă.

Se știe că Samsung oferă componente de calitate indiferent că vorbim de ecrane ori baterii, de aceea nu ar trebuie exclus acest brand, iar opțiunile sunt numeroase. Evident că există și opțiunea de a vă mări durata de viață a smartphone-ului cu ajutorul unui Powerbank, care îl puteți lua cu voi în bagaj sau în mașină și îl conectați doar când vă aflați în mișcare.

Recomandare telefon cu autonomie mare

Deci am făcut o listă cu câteva modele top 10 telefoane cu cea mai bună autonomie a bateriei, iar dacă ar fi să aleg, probabil că ar fi unul dintre primele mențiuni. Categoric, flagship-urile oferă rezultate remarcabile, motiv pentru care în lista de jos veți vedea doar soluții scumpe. Totuși, spre final am să menționez câteva modele de buget pentru cei care au o limită.

Eu sunt de părere că nu ar trebui să vă uitați după capacitatea bateriei deoarece puteți alege un model cu chimie învechită, adică se va încărca greu, va afecta greutatea device-ului și se va degrada rapid. Nu aveți cum să dați greș cu un Oneplus 11, de exemplu care se încarcă de la 0 la 100% în circa 30 minute (prin fir).

Apple iPhone 15 Pro Max

 • Excelent pentru redare video și convorbiri lungi
 • Multe ore de gaming
 • Se încarcă suficient de rapid

Chiar dacă ar trebui să fie un top cu telefoane cu baterie mare, am ales să vă prezint un model care chiar impresionează la partea de autonomie față de concurența din același buget. În primul rând trebuie să știți că nu are un acumulator mare, fiind un Li-Ion de 4441 mAh care nu este detașabil. Probabil vă întrebați, cum poate concura acesta cu unul de de două ori mai mare? Ei bine, sunt și alte aspecte care trebuie luate în calcul, cum ar fi încărcarea.

Din păcate încărcarea wireless este de numai 15W, dar pe fir puteți să-l încărcați în 30 minute până la 50 %, deci va dura cam peste o oră o încărcare completă. În urma testelor realizate de specialiști, modelul Max oferă 25 de ore de convorbiri telefonice, 14 ore de navigare pe net, 22 de ore de redare media sau 10 ore de jocuri. Deci media este de 16 ore, care nu ajunge la nivelul unui smartphone rugged precum cel de sus, dar merită menționat dacă vreți un telefon cu baterie rezistentă în timp, adică care să nu se degradeze atât de repede.

Să nu uităm nici de eficiența componentelor care influențează destul de mult consumul de energie, astfel că de multe ori modelele noi vor oferi mai mult chiar dacă nu au chiar atât de mulți mAh.

Oukitel WP19

 • Capacitate foarte mare
 • Design solid
 • Cam greu

Dacă tot rămâneți la ideea de telefon cu baterie de 21000 mAh, atunci trebuie să acceptați că este foarte mare, adică nu-l veți ține prea mult prin buzunarele pantalonilor, ci mai degrabă în mână sau în bagaj. Nu o să oferă dimensiunile sale, pentru că se poate vedea că este solid și nu are nevoie de husă, iar în ceea ce privește greutatea, aceasta este de 570 grame. Deci este cam cât două mobiluri, iar încărcarea durează destul chiar și cu încărcătorul de 33W, deci anumite caracteristici cer compromisuri.

Sunt o mulțime de telefoane rezistente cu baterie mare, adică care depășesc valoarea de 6000 mAh doar că sunt mari și nu foarte elegante. De asemenea, componentele lor nu sunt de ultimă generație, adică vom vedea tot procesoare pe 12 nm și nu o să vedem chiar ultima versiunea de Android. Având în vedere că nu sunt foarte populare, adică nu sunt atât de testate, nu știu cât de fiabile pot fi.

De aceea, următoarea recomandare vine tot de un brand chinezesc dar care promite calitate și performanță într-un pachet compact.

OnePlus 11

 • Se încarcă foarte rapid (la 50% în 10 minute)
 • Până la 30 de ore de convorbiri
 • Încărcător de 100W

Este evident că avem un telefon cu baterie bună deoarece suportă o încărcare atât de rapidă, dar nu și wireless. Oricum, nu cred că ați fi avut răbdare pentru acest model, dar nici nu are sens având în vedere viteza cu care se încarcă pe fir. De ce ai avea nevoie de un acumulator atât de mare care să îngreuneze smartphone-ul, cât poți avea un model ca cel de sus?

Am recomandat telefoane bune la baterie ca acesta și în alte articole, iar de fiecare dată, am subliniat cât sunt de rapide și de multe ori nu contează capacitatea sau mărimea unei anumite componente, ci ai trebui să mizezi pe tehnologiile de ultimă generație.

Chiar dacă OnePlus nu oferă foarte multe soluții, e de ajuns să aveți varianta ca cel de sus ori chiar mai bun. Cu acesta puteți viziona clipuri sau filmări timp de 14 ore, iar dacă vă place să vă jucați, atunci deja vorbim de doar 6 ore. Deci hardware-ul consumă destul de mult în comparație cu alte branduri dar oricum nu cred că-l veți folosi mai mult de 1 oră în acest fel. S-a anunțat și modelul următor care nu cred că va fi o îmbunătățire majoră, dar va suportă încărcarea fără fir.

Samsung Galaxy S24 Plus

 • Finisaje premium
 • Diverse culori
 • 256GB sau 512GB

Ambele modele, Samsung Galaxy S24+ și S24 Ultra oferă relativ aceeași durată de funcționare, însă pentru că sunt diferențe semnificative sunt la preț, puteți alege pentru modelul Plus. Este un telefon Samsung cu baterie mare, adică de 4900 mAh (Ultra este cu 100 mAh mai mare).

Față de generația precedentă, s-au făcut îmbunătățiri la hardware și software, astfel că vedem valori mari la toate categoriile (navigare, convorbiri, gaming și redare video). E bine că acesta reprezintă un upgrade semnificativ și puteți face trecerea fără nicio ezitare, doar că prețurile de lansare sunt cam piperate.

Așa că dacă căutați telefon cu baterie puternică de la un brand cu experiență, aveți recomandarea de sus dar și pe Ultra. Trebuie să recunosc că iPhone 15 Pro Max reprezintă alegerea superioară deoarece vorbim de o durată medie cu 4 ore mai mare.

Sunt disponibile patru culori și versiune cu spațiu de stocare diferit, dar cred că se vor lansa și altele pe parcurs.

ASUS ROG Phone 8 Pro

 • Performanțe impresionante
 • Design modern
 • Dual SIM

Nu aveți cum să greșiți cu un telefon cu baterie de 6000 mAh în special dacă este vorba de ROG Phone 8 Pro. ASUS nu este un producător foarte cunoscut pe segmentul acesta, dar este foarte competitiv, adică oferă cam ce vor mulți clienți.

Am o părere bună despre acesta, adică reușește să inoveze cu fiecare lansare, doar că nu țintește chiar segmentul de top și doar o nișă diferită. Mă refer că se adresează pasionaților de jocuri și nu numai, iar experiența poate fi îmbunătățită dacă folosiți accesoriile recomandate. Ca să vă faceți o idee, sunt puține telefoane bune la semnal și baterie cu care să vă puteți juca până la 10 ore (majoritatea modelelor actuale din acest buget rezistă cam 6-7 ore).

Vă puteți uita la filme și seriale pe el timp de 18 ore, adică ar fi perfect pentru naveta lungă până la lucru sau la facultate. Cu siguranță, nu oricine și l-ar permite, de aceea următoarele modele care vi le voi prezenta, vor fi ieftine și bine echipate.

Samsung Galaxy F13

 • De 6000 mAh
 • Dual SIM
 • Super preț

Nu o să găsiți un telefon cu baterie de 7000 mAh, ci doar cu valori apropiate, cum e și modelul de sus prezentat care promite o autonomie foarte bună. Pentru uz normal, trebuie să aveți cam 2-3 zile de viață, adică destul de mult în comparație cu generațiile precedente din același buget care ar fi oferit cel mult 1-2 zile.

Rezoluția ecranului poate reduce din autonomie, adică dacă este mare va consuma destul de mult, însă pe de altă parte aveți un CPU eficient pe 8 nm care nu e de ultimă generație dar își face treaba destul de bine împreună cu cei 4 GB memorie RAM. Stocarea este satisfăcătoare, scoate poze destul de detaliate și nivelul de calitate este cel cunoscut la acest brand. Cu alte cuvinte, nu are cum să dezamăgească în special că se încarcă la 15W. Aceasta nu este o valoare foarte mare, dar trebuie să țineți cont și de preț care este rezonabil.

A rămas la fel de popular și în prezent și cred că o să mai rămână pe piață cel puțin 2-3 ani de la lansare, dar nu cred că se vor lansa alte culori.

Oukitel WP23

 • Sistem de operare Android 13
 • 10600mAh
 • Ecran de 6,51 inci

După cum am menționat anterior nu o să găsiți un smartphone cu un acumulator de o valoare fixă, de aceea nu veți găsi telefoane cu baterie de 10000mAh, dar aveți modele ca cel de sus care are de 10600 mAh.

Din păcate nu este vorba de un brand cunoscut, dar multe din componentele sale sunt prezente pe alte modele, însă singura diferență o vedem la construcție, adică nu este nevoie de husă. La un moment dat erau niște acumulatori externi care se puteau atașa de mobil pentru a-i extinde viața, ei bine acuma sunt integrați și se vede după forma sa.

Promite o durată de funcționare atât de mare pentru că displayul este doar HD, iar pentru cât costă chiar nu puteți cere mai mult. Adică aveți suficient spațiul, memorie RAM, cameră decentă, ecran generos și multe altele. Chiar și sistemul de operare este la o versiune destul de nouă – 13, dar nu o să primiți actualizări viitoare la OS, doar la aplicații.

Doogee V Max

 • Autonomie foarte bună
 • Hardware avansat
 • Construcție solidă

De ce să cumpărați un telefon cu baterie de 16000 mAh, când puteți avea unul cu una de 22000 mAh? Vă puteți bucura de el destul de multe zile doar că se încarcă cam greu deoarece suportă doar 33W.

Imaginați-vă că sunt modele care încarcă și de 3 ori mai rapid decât doar că nu impresionează atât de mult la durata de funcționare. De aceea, eu personal aș opta pentru tehnologii avansate de încărcare decât pe mărime. Cu alte cuvinte, alegeți tehnologii moderne și nu specificații care să vă dea pe spate. Ideea e că va sta mult în priză, în comparație cu altele, acesta este și singurul minus al bateriilor mari pe smartphone-uri, iar cel de sus nu este chiar ieftin.

Nici acesta nu este foarte popular, poate și pentru că în acest preț unii ar prefera un brand cu experiență.

Din descrierea produsului veți vedea cam cât puteți vorbi la el ori doar să-l folosiți, adică 109 ore, respectiv 240 ore de utilizare normală. Da, durează mult să-l încarci, dar poți pleca oriunde fără să-ți faci griji că se va descărca.

Samsung Galaxy XCover6 Pro

 • Bateria poate fi înlocuită
 • Perfect pentru muncă în teren și companii
 • Suportă două cartele SIM

În topul cu cele mai bune telefoane cu baterie detașabilă aș include și modelul de sus care este unic deoarece Samsung nu produce foarte multe modele sport, adică care să poată fi folosite în condiții extreme. Specificațiile sunt bune dar nu grozave pentru intervalul de preț, adică puteți găsi o mulțime de alte variante cu specificații puțin îmbunătățite.

Totuși, concurența nu va putea oferi un procesor pe 6 nm, 6GB RAM, 128GB stocare, camere foto foarte performante și o mulțime de alte dotări care o să fie de folos. Nu e nevoie de carcasă deoarece are un exterior cu carcasă întărită.

Seria XCover e prezentă pe piață de câțiva ani și sunt destui de mulți utilizatori care o aleg datorită rezistenței la apă, praf și șocuri. Dacă ați avut experiențe neplăcute cu alegerile precedente, adică se defectau rapid la cel mai mic șoc, atunci e cazul să alegeți branduri de top.

Maxcom Strong MM918

 • Protecție IP68
 • 4G
 • 24 ore de convorbiri

Sunt destul de puține telefoane clasice cu baterie mare, iar cel de sus este un bun exemplu deoarece are la interior un acumulator de 2500 mAh. Majoritatea modelelor clasice au cam pe jumătate cât acesta, dar sunt și mai subțiri și ușoare. După cum am spus-o de multe ori, nu poți avea pretenții atunci când vrei neapărat o anumită componentă sau un anumit design.

Totuși, față de concurență vine cu o caracteristică specială care o să vă pună puțin pe gânduri, iar aici mă refer la rezistența sa, adică este protejat de apă, praf, noroi, căzături și alți factori externi. Pentru un model clasic, greutatea de 129 grame poate că este cm mare, însă la pachet veți primi o durată de funcționare mare pentru categoria din care face parte.

Puteți să-l folosiți zile întregi fără a-l încărca deoarece oferă mai mult decât concurența. Mă refer la faptul că funcționează în mai toate rețelele, mai puțin 5GB și este de înțeles pentru că nu este un model inteligent. Deci, nu a fost gândit pentru navigare web, făcut poze sau aplicații, ci doar pentru a realiza convorbiri telefonice și trimite mesaje.

Telefon cu baterie care ține mult sau baterie externă

Pentru cei care sunt interesați de cea mai mare baterie pe telefon, veți vedea că majoritatea brandurilor s-au cam limitat la 5000 mAh deoarece oferă suficiente ore de funcționare pentru o utilizare normală, adică la sfârșit de zi chiar nu e nevoie de mai mult. În plus vreți să fie ușor și să nu ocupe mult spațiu în buzunar.

Deci varianta de telefon cu baterie externă este cea mai avantajoasă, în special dacă există capabilitate de încărcare fără fir, adică le puteți alături în bagaj. Nu recomand să țineți aproape de corp atunci când se efectuează încărcarea.

Întrebări frecvente

Cât costă un telefon cu baterie peste 5000mAh?

Puteți găsi o mulțime de telefoane sub 1000 lei care au acumulator de minim 5000 mAh, însă autonomia poate să difere dacă rezoluția ecranului este mare, adică trebuie să luați în calcul anumite aspecte.

Cât ține o baterie de telefon?

Din câte am observat, multe site-uri de specialitate numai menționează cât ține baterie pentru că durata de funcționare nu mai este atât de importantă, ci mai degrabă, viteza de încărcare pe wireless sau fir. Plus că aceasta nu reflectă realitatea, deoarece fiecare utilizator folosește device-ul într-un mode diferit.

Ce aplicații consumă bateria telefonului?

Dacă nu știți de ce se descarcă atât de repede, trebuie să știți că anumite aplicații rulează în fundal atunci când vă conectați la internet pentru a prelua diverse informații sau actualizări. Nu aș putea face o listă cu ele deoarece pachetul de aplicații diferă și poate că instalați ulterior câteva.

Pentru a maximiza durata de funcționare puteți face câteva setări: dezactivați update-urile automate, dar și notificările, vă conectați doar pe WiFi la internet, puneți luminozitate automată pentru ecran, dezinstalați/dezactivați aplicațiile care nu le folosiți etc. Unele smartphone-uri au un ecran cu refresh ridicat care care este adaptabil în funcție de aplicația folosită.

Telefonul nou necesită formatarea bateriei?

Nu, formatarea nu este necesară deoarece vorbim de o chimie mult mai avansată decât ce am văzut în trecut, dar e bine să o încărcați complet pentru prima dată pentru a vă face o idee despre autonomia sa. În schimb, producătorii recomandă să nu lăsați să se descarce complet deoarece îi poate afecta starea pe termen lung, adică scade în capacitate.

Există telefon cu baterie de o săptămână?

E greu să calculezi o astfel de autonomie deoarece activitățile pot fi diverse (convorbiri telefonice, navigare web date/WiFi), redare video și jocuri. Fiecare dintre acestea consumă mai mult sau mai puțin din acumulator. Oukitel WP19 se califică pentru acest titlu deoarece are o baterie cu o valoare impresionantă – 21000 mAh. Nu știu câți îl vor aprecia deoarece are peste 500 grame și e destul de gros.

Lasă un comentariu